2022-02-04 300 瀏覽
夜晚喺旺角做完野之後想搵個地方食嘢,不過周圍都好多人,間間餐廳都排晒長隊,上網search下見到呢一間餐廳 — Hands-On Coffee好評唔少就嚟食個晚飯菠菜忌廉汁尖通粉 $58尖通粉煮得剛剛好,唔會好硬身,不過忌廉汁比較濃稠,所以令到尖通粉入面鎖唔到忌廉汁,大部分忌廉汁都掛上菠菜上面,味道上唔錯菠菜嘅香甜同忌廉嘅鹹香能夠互相配合👍🏻熱特濃鮮奶咖啡 $36咖啡豆屬於Nutty,咖啡上面嘅泡沫棉密,令到咖啡上面嘅立體拉花保持得好好,小熊立體拉花好可愛!

菠菜忌廉汁尖通粉 $58

熱特濃鮮奶咖啡 $36
2021-03-31
2021-07-22 214 瀏覽
全日早餐好多地方都有得食,但係上網睇到呢一間嘅相片特別地靚,特別地豐富,而且特別平(用咗網上預約有半價優惠,當然係啲特別時段)一上枱真係冇後悔叫咗佢,擺盤好靚,有煙肉、腸仔、黑松露炒滑蛋、牛油果、牛角包。大部份食材都有水準(始終都唔係好難整嘅菜式),不過牛角包就有少少淋左,冇咗嗰份酥皮感。餐廳環境都幾好,有玻璃望住樓下最熱鬧嘅旺角街道,枱面又係雲石,影相都幾靚。餐廳中間位置仲係沖咖啡嘅地方,如果撞正好多人叫咖啡都幾香㗎~

2021-07-15 161 瀏覽
叫咗個all day breakfast + carbonara 俾咗兩杯水我地 但其中一杯入面有條唔知線/毛 本身我都唔會飲水 所以就算餐湯嚟嘅時候已經係偏凍 諗住好小事所以冇叫人換 carbonara完全冇味all day breakfast啲嘢食大部分都係燶.. 除咗塊toast.. 食完塊toast先見度下面嘅煙肉同唔似雞扒嘅碎件+腩肉 呢三樣嘢食嘅邊位燶哂同特別燶嗰面壓咗喺碟所以影相時都睇唔出試完前面三樣嘢已經知賴嘢 所以冇加$試其他咖啡 剩係叫咗跟餐嗰杯 個staff掛住玩電話 我叫咗五至六次佢都聽唔度 最後要大聲少少叫佢先有反應最後杯凍咖啡係酸.. 應該係啲咖啡擺太奈但照沖所以先會咁到埋單 本身book位有85折 但佢冇俾到 好彩我有check單同返佢講 俾二百幾蚊食呢餐 出面可以有其他更好嘅選擇總結我去到嗰時得一枱食緊 唔係忙緊接幾枱嘅單 唔明點解啲嘢食可以難食到咁.. 仲要正常嚟講all day breakfast可以難食嘅機率係十分低.. 本身見啲食評唔錯所以嚟試下 不過試完真係冇下次
餐湯嚟嘅時候已經係偏凍 諗住好小事所以冇叫人換
carbonara完全冇味
最後杯凍咖啡係酸.. 應該係啲咖啡擺太奈但照沖所以先會咁
2021-06-29
2021-07-13 93 瀏覽
中國移動旗艦店3樓原來有間隱世餐廳,搭lift上去見到裝修幾特別,有一大片玻璃窗,加上中間位有個大吧台。最特別係牆上設計,一問之下先知係咖啡壓粉錘,可想而知花左吾少心思。*經典和牛漢堡配焗薯 配烘焙咖啡 $118裹面有和牛漢堡扒、煎蛋、煙肉、芝士、番茄、生菜、酸瓜麵包幾鬆軟,外層有微微烘過,和牛漢堡扒厚度吾會好薄,蛋略微過熟,有少少鞋,呢個位扣左少少分另外,餐廳間中都會舉辦咖啡課程俾公眾參加,學下基本沖咖啡技巧,如果有興趣,可以多留意佢地動向。Hands-on Coffee地址:旺角西洋菜南街1L-1M號中國移動旗艦店內3樓

*經典和牛漢堡配焗薯 配烘焙咖啡 $118
裹面有和牛漢堡扒、煎蛋、煙肉、芝士、番茄、生菜、酸瓜

Hands-on Coffee
地址:旺角西洋菜南街1L-1M號中國移動旗艦店內3樓
經典和牛漢堡配焗薯
2021-07-04 111 瀏覽
1. 朱古力泡沫甜蛋伴雪糕新地 ($88)估佢唔到,超濃超濃嘅蛋香味!甜蛋本身朱古力味唔重,但加埋啲朱古力喺面真係超~~正!完全唔甜喎(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 口感好鬆軟綿綿的!厚就唔係好厚,但做到好好嘅空氣感,好驚喜呀!!!另外有個朱古力雪糕,又係好濃朱古力味,但又唔甜,真係好啱我呢啲好怕甜嘅人(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 仲有士多啤梨同藍莓伴碟,士多啤梨少少酸啦,不過接受到嘅!我比95分!2. Iced Caffe Mocha ($50)又係無令人失望呀~朱古力味同本身咖啡味無一邊喧賓奪主,配合得好完美,而且唔甜~剛!剛!好!總結:樓上舖平時行過旺角好易睇漏眼!環境好舒服闊落,有五月天嘅音樂,影相靚,店員態度好好,雖然唔係話好平,但食物質素絕對對得住呢個價呀!
1. 朱古力泡沫甜蛋伴雪糕新地 ($88)

2. Iced Caffe Mocha ($50)

2021-07-04
2021-06-20 129 瀏覽
今天天氣非常之炎熱🥵行了一陣間成身汗,找了間位於旺角西洋菜南街的Hands-On Coffee,佔地兩層的,一層是咖啡館,另一層會不時舉辦一些拉花班。入內裝潢設計幾有心思富時代感,牆上鋪滿一個一個啡紅色類似煲蓋物體好得意好適合打卡,中間吧檯勁靚,仲有落地玻璃好開揚,可以望街景和行人走來走去。餐牌種類繁多還有素食,也有我至愛的全日早餐供應,但是我今日不想食全日早餐,點了香草牛小排意粉套餐加一杯飲品和沙律(再加上服務費HKD141)。薄切牛小排煮耐得過火有一點點韌,意粉軟硬適中味道淡,不過有點油,食完滿咀油至於美式咖啡口感清淡,上枱已經涼了。簡簡單單沙律

香草牛小排意粉

至於美式咖啡口感清淡,上枱已經涼了。
美式咖啡

簡簡單單沙律
沙律

• 香草牛小排意粉
2021-06-14 104 瀏覽
green all day breakfast ($108)-it was a healthy yet fulfilling brunch option😋-it provided great variety of food, including portobello, avocado, fruits etc-the portobello mushroom was nicely cooked 😏-the scrambled egg could be more buttery and creamy as it tasted a bit too dry 🤭-overall it tasted alright and nothing was really special😀
2021-06-10 65 瀏覽
呢間已經係第二次黎幫襯,因為有coupon,另外佢可以用App訂枱有50%折扣優惠大家睇埋餐牌,如果50%後真係好抵食半價$39呢個大菇真係好多汁好香菇菌味,牛油果青綠,冇氧化變黑,證明新鮮惟沙律菜有兩三條黃左,餐廳應該留意多少少半價$44小食拼盤份量啱二人分享,煙三文魚花,腸兩條,青口兩隻,加少少沙律菜,炸薯仔同紫薯,味道都正常半價$39呢個卡邦尼唔喺正宗果種,港式煮法,太重Cream食到女友好飽飽滯滯,再加溫泉蛋就太稠可能當時冇客,上菜速度太快,沙律未完就上拼盤,好快連意粉都上埋,食得有啲趕

大家睇埋餐牌,如果50%後真係好抵食

半價$39
惟沙律菜有兩三條黃左,餐廳應該留意多少少
燒大菇牛油果沙律

優惠券
燒大菇牛油果沙律
小食拼盤
2021-06-08 123 瀏覽
平時經過都好少留意到呢度有間西餐廳,見到佢有個 all day breakfast 好吸引所以上左去食,$148元 雖然價錢不平 但係夠大份味道都唔錯, 另外叫咗兩杯咖啡一杯凍鮮奶latte,一杯Dirty咖啡,Dirty咖啡 又凍又暖,好香滑佢嘅咖啡味真的唔錯, 好飲!直得一試, 奶味都好濃郁^^叫咗一份煙三文魚 班尼迪蛋, 這個反而麻麻地,蛋香味唔夠, 係冇口感, 一點就散開, 所有蛋汁都流到周圍都係, 可以不用叫佢嘅黑松露炒蛋炒得很香, 煙肉鹹香味都夠味,唔會過鹹

佢嘅黑松露炒蛋炒得很香, 煙肉鹹香味都夠味,唔會過鹹
2021-06-07 83 瀏覽
What’s better than a hearty brunch on a beautiful morning? 🍳〘 Assorted Sausages All Day Breakfast 〙HKD168True to its name, this breakfast is simply gargantuan!This was an absolute steal with Vienna spiral sausage, bangers, Frankfurter sausage, avocado, truffled eggs and more - the plate was so loaded they actually had to stack items up 🥑〘 MK All Day Breakfast 〙HKD158Another full English - with additional protein! 🥓Chicken steak was wonderfully tender; potatoes were firm, flavourful and seasoned

Chicken steak was wonderfully tender; potatoes were firm, flavourful and seasoned simply; pork belly was somewhat buttery but aromatic 🥩
(The raw, solid pumpkin was a fly in the ointment though - our forks were hardly able to penetrate through 🎃)

〘 Classic Cappuccino 〙HKD36
Had high expectations for this simple cup and this SOE coffee certainly did NOT disappoint☕️
As opposed to blends, Single Origin Espresso produces coffee with beans that come only from one farm or producer, which have distinct aroma based on regional conditions!
2021-06-06 81 瀏覽
中午黎到旺角呢間cafe 到食lunch..叫左2個set 加甜品,食物一般,但環境位置都搭救到,佢個坐位都坐得舒服,可能因為樓上店,佢環境都闊落,食完又吾會好快趕你走,除非佢哋好多人好爆場啦,吾係既話呢間餐廳都係一個方便同朋友吹水好地方。
2021-05-11 125 瀏覽
好似唔憂做、服務一般、安排坐位失誤、85折查實是騙人的!4個人迫埋3人角落但兩人就坐4人大位!又話冇得碌咭因為咭機壞咗!每人要成$150 但已經折實咗喎!出面大把更高性價比ADB, 這間就不值得再去!
好似唔憂做、服務一般、安排坐位失誤、85折查
第二次來呢間主要因為有穩定wifi 可以做野😆 今次就想試下野食 叫左個下午茶餐😛smoked salmon rolls with Mixed vegetable & cheese ($58)caffe mocha (+$0)(+10% charge)煙三文魚卷入面包住好幾款切絲蔬菜 好似有青瓜🥒 甘筍🥕之類 其中仲有片芝士🧀 覺得幾得意😂 因為蔬菜冇味🙈 所以芝士個味比較出夾埋煙三文魚嘅咸味岩岩好😋 只係因為呢個算係冷盤係凍食😳 所以芝士唔係溶嘅狀態就差咁少少😬 底下仲有沙律醬都幾夾😀 配菜方面係加左黑醋嘅沙律菜仲有切片香腸 都好食🤤咖啡係mocha 好香朱古力味 甜苦度岩岩好😚 飲落都算大杯 慢慢飲下做下野就岩啦😍

caffe mocha (+$0)
(+10% charge)

smoked salmon rolls with mixed vegetable & cheese

2021-05-05
  • smokedsalmonrollswithmixedvegetable&cheese
2021-05-09 151 瀏覽
一句講哂, 唔會再黎俾錢受氣明明佢地餐廳啲杯有漬,問個侍應可唔可以要過另一隻杯,佢話無。跟住俾紙杯我,仲講左句:「多謝你支持環保。」跟住一路沖咖啡,一路勁大聲敲啲用具,發哂脾氣。其實我只係想用隻乾淨嘅杯姐。我都唔expect 堂食要用紙杯。
一句講哂, 唔會再黎俾錢受氣
2021-05-06 180 瀏覽
餐廳內的水吧位非常奪目,環境也舒適、有格調~剛好我坐既位置是落地玻璃窗,宏觀旺角人流景。Dirty $44 杯是凍的,shot同奶是分層,口感好,沒有過份酸味!值得一試!海鮮足料豐富,味道清新,鹹度加多一點點就更好~Happy all day breakfast 值得一讚的是紫薯與薯仔,煎得香口再加上少少孜然粉,非常野味。沙律菜配牛油果新鮮好吃。朋友喜歡兩款不同特色的腸,特別芝士腸!冰鮮奶咖啡配雪糕~$56仿如甜品般,有得食有得飲,是開心的。
餐廳內的水吧位非常奪目,環境也舒適、有格調~
剛好我坐既位置是落地玻璃窗,宏觀旺角人流景。

海鮮足料豐富,味道清新,鹹度加多一點點就更好~

Happy all day breakfast
沙律菜配牛油果新鮮好吃。
朋友喜歡兩款不同特色的腸,特別芝士腸!

冰鮮奶咖啡配雪糕~$56
仿如甜品般,有得食有得飲,是開心的。

2021-04-30