💖 Espresso Alchemy✨荃灣楊屋道8號如心廣場一期地下G02號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日陪Heimen工作,之後就一齊食個Lunch😍佢話我大鄉里啊,竟然未食過呢一間餐廳😂佢話佢成日都食仲推介咗好多嘢食俾我㖭啊☺️-厚切意大利煙肉配卡邦尼意粉🍝 $113呢碟厚切意大利煙肉配卡邦尼意粉真係唔錯!煙肉切得好厚,食落有嚼勁又好多汁。同卡邦尼意粉嘅結合好夾好和,意粉煮得彈牙☺️,卡邦尼醬汁濃郁香口。仲有一個lunch set優惠,可以叫到Honey Earl Grey Latte。我覺得個Latte加咗蜜糖🍯,茶香味好濃郁,真係好好飲。-烤雞菠蘿漢堡配檸檬乳酪醬及焗薯🍔 $145呢個烤雞菠蘿漢堡真係好出色!烤雞肉好多汁,同埋菠蘿嘅甜味同佢嘅搭配好得意。而且仲有個lunch set優惠,只需加16蚊就可以叫大杯嘅Latte❣️好抵飲。我試過佢嘅檸檬乳酪醬,酸酸甜甜嘅味道同烤雞漢堡好夾好和。焗薯更加係烤得香脆,好好味。-青醬雞胸沙律配檸檬醋醬🥗 $89呢個青醬雞胸沙律真係好清新好健康。雞胸肉煮得軟滑,配上青醬同檸檬醋醬😏,味道鮮美。沙律蔬菜新鮮爽脆,同醬汁嘅結合好開胃。整體嚟

💖 Espresso Alchemy
✨荃灣楊屋道8號如心廣場一期地下G02號舖

-厚切意大利煙肉配卡邦尼意粉🍝 $113

-烤雞菠蘿漢堡配檸檬乳酪醬及焗薯🍔 $145

-青醬雞胸沙律配檸檬醋醬🥗 $89
呢個青醬雞胸沙律真係好清新好健康。雞胸肉煮得軟滑,配上青醬同檸檬醋醬😏,味道鮮美。沙律蔬菜新鮮爽脆,同醬汁嘅結合好開胃。整體嚟講,呢個青醬雞胸沙律係一個健康又美味嘅選擇。

-牛油果蕃茄芝士意大利三文治🥪$78
呢個牛油果蕃茄芝士意大利三文治好簡單但好好味!牛油果同蕃茄醬同芝士嘅組合十分美妙🤭。三文治烤得香脆,芝士融化得剛剛好。而且價錢都好實惠,係一個飽肚又滿足嘅選擇。如果你鍾意牛油果🥑同芝士,呢個三文治絕對係你嘅首選🤤。

-檸檬汁烤雞煙肉芝士意大利三文治 $74
呢一個檸檬汁烤雞肉烤得超嫩滑🤩而且酸酸甜甜好開胃。我自己都幾鍾意食🥳
2024-01-24