店舖款式不多,但做好一樣已經可以作為主打食物,令人回味無窮。見到店主嘅用心製作,每位客人都食得好滋味,連湯都飲埋😋蝦湯是純天然,沒有放味精。蝦湯裏都加了自家烹調過的特別醬油,能夠帶出蝦獨有鮮甜味。▪️醬油蝦濃湯麵($118)🍜湯底用大量鮮蝦殼熬製,食得出湯底熬左好耐🤩湯底會加入攪碎嘅蝦肉,再灑上櫻花蝦,所以好濃好creamy。上枱時仲會幫客人加蝦油提鮮!增加鹹香風味,鮮蝦湯底更加香濃😋重點係會剝埋蝦殼,等客人食得方便~蝦肉還很彈牙,味道鮮甜!▪️蝦(+$38)🦐醬油漬海鮮容易過度醃漬,變得有苦味。但呢到嘅海鮮醃得剛剛好。又帶有辣椒微微的辛辣味,味道很有層次!▪️聖子(是日精選)(+$38)店員介紹左聖子俾我,果然好新鮮十分彈牙。▪️溏心蛋(+$15)🥚蛋黃帶橙紅色,而且十分大隻,食上黎十分滿足。▪️波子汽水(+$20)🧊超耐冇玩過可以自己整粒波子落去嘅波子汽水!揀左桃味,而且包裝都好靚💖.✍🏻整體:中意食蝦同飲濃湯嘅一定要黎試!就算平日嘅晚餐時間都好多人黎食🤩係一間用心製作嘅拉麵店✨

▪️醬油蝦濃湯麵($118)🍜

▪️蝦(+$38)🦐

▪️聖子(是日精選)(+$38)
店員介紹左聖子俾我,果然好新鮮十分彈牙。

▪️溏心蛋(+$15)🥚
蛋黃帶橙紅色,而且十分大隻,食上黎十分滿足。

▪️波子汽水(+$20)🧊

✍🏻整體: