2018-07-11 762 瀏覽
迫不得已要係荔景呢個荒蕪之地食晚餐,試過荔景既野食,覺得太少選擇,只係一心諗住唔想食頹飯,於是把心一橫上山搵野食,本來想去間港式茶餐廳,點知下午5、6點呢個時間都竟然冇開門,又唔想行返轉頭,最後就黎咗呢度。我不嬲都想窮食,點知入到黎打間餐牌係咁貴,平均都70、80蚊,心諗中伏了最後叫咗個最平又食得飽既,都預咗佢其實只係普通公仔麵,不過真係整得好食,軟硬口感好,咖哩好味好香,唔會辣好耐,唔食得辣既人應該都食到,但係呢個價錢既羊肉就較少,但不致於唔合理。其實佢有好多其他炒飯、薄餅、沙律,今次一個人冇機會試,我諗應該會唔錯,屋邨地方冇乜街客,一班人叫唔同野食一齊share,唔會有人阻到你,係傾計好地方

咖哩羊肉麵

2018-07-11