收工同事想搵個地方吹水呻下,呢間位於Solo區嘅日式居酒屋🏮地點遠近適中,兼有室內和户外區,方便傾密偈又不易撞到熟人😅漬物盛合分別有長芋山葵,味增蒜頭和榨菜漬三款漬物都醒胃爽口再嚟多小食開胃菜雜菜燉牛舌唔係講笑,看似平平無奇嘅開胃菜~牛舌煮得非常入味又腍身,我哋好快已經放哂入口雞尾串,日本黑豚腩肉串和雞腳根串串燒只係用鹽燒,師傅控制火燒剛好帶出油香又不會乾身鐵板芝士炒蛋呢個小鐵板係侍應親自放在枱上面為我哋落油炒至半熟蛋再加芝士和灑上葱花,一個普通絕配嘅芝士炒蛋就放在小鐵板上面,絕對不馬虎然之後我哋叫左呢間高知縣嘅名物分別係味噌燒鰹魚和鰹魚半敲燒另外居酒屋主打嘅高知縣名物~稻草燻烤鰹魚由師傅親自用日本運來嘅稻草即席明火燒烤,香港獨有,吸引不少在場食客拍片拍照📷加埋居酒屋播放著日本嘅歌曲,更增添不少氣氛厚切嘅鰹魚表面烤熟帶有一點煙燻香味,而肉質中間呈現鮮紅半熟嫩滑嘅狀態,最後配上茗荷,炸葱𢇁,薑蓉和特調醬汁一同吃,鰹魚嫩口鮮甜帶有一股稻草香味,值得推薦
漬物盛合
分別有長芋山葵,味增蒜頭和榨菜漬
三款漬物都醒胃爽口
再嚟多小食開胃菜
雜菜燉牛舌

雞尾串,日本黑豚腩肉串和雞腳根串
串燒只係用鹽燒,師傅控制火燒剛好帶出油香又不會乾身

鐵板芝士炒蛋

然之後我哋叫左呢間高知縣嘅名物