2023-07-16 92 瀏覽
不知何時開始深水埗畀呢類港女打卡文青cafe大量進駐。諗起文青cafe,第一時間就會諗起深水埗。我從來都 唔會為咗打卡而去間餐廳,但呢間餐廳有兩樣嘢令到我會特登去試!第一一定係呢個原個《蘋果酥盒$84》。先唔講味道,淨係個樣,都忍唔住要打咗個卡先。係手工嘢。切開個特製蘋果,入面仲有好可愛嘅蘋果粒粒。 下面墊住啲焦糖餅乾碎碎,忌廉同新鮮蘋果片。成件藝術品有唔同口感,酸酸甜甜。《全日窩夫早餐$148》反而塊窩夫冇咩特別。最特別係有從來未食過嘅urchin可樂餅,但可惜食唔出有海膽味。上面嗰pat疑似魚子醬嘅東西都冇魚子醬味。另外都有叫多杯火龍果乳酪同咖啡,普普通通。試過兩三間深水埗嘅文青cafe,其實都覺得over priced同性價比低💡,呢間都一樣。
不知何時開始深水埗畀呢類港女打卡文青cafe大量進駐。

另外都有叫多杯火龍果乳酪同咖啡,普普通通。