2024-07-02 100 瀏覽
又一間“Terrace in seaside”開幕喇,今次冇花冇假真係喺seaside吖,大大的玻璃窗望住出邊無敵海景,好鬼嘆。如果天氣唔係太熱,可以坐outdoor仲正。 呢間餐廳的飲品和甜品不嬲係賣點,首先嗌咗個 “濟州柑橘乳酪”,大大個嘅濟州柑喺面,打卡一流,唔係好捨得飲,咁就慢慢嘆吧; 朋友就點咗杯沙冰,有個得意個名就叫做“人生迷芒的芒果沙冰”,冰涼爽透的芒果沙冰,材料十足,有大半個芒伴“杯“,超級滿足。愛來填肚嘅“粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷”和"燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯"亦好吸引,味道,材料都打破咗我對韓食以往的印象,大家都食得津津有味;仲有一個重頭戲甜品係“芒芒夏日芒果窩夫”,窩夫堆到一座山咁高,芒果有切片,有切成粒狀,還有士多啤梨同藍莓伴碟,非常之高分的甜品吖。