2024-02-29 202 瀏覽
辛勞工作之後,想食得盡興啲同放肆啲,結果就嚟朋友嚟咗午市打邊爐,食返餐勁嘅,而今次就嚟到鍋霸吃到飽台式養生火鍋。呢間舖頭我鍾意嘅其中一個原因,就係佢有好多款湯底可以揀,加埋有成20款,而今次我哋就揀咗藥膳胡椒豬肚同埋藥膳特濃芫荽雞湯⭐️藥膳胡椒豬肚&藥膳特濃芫荽雞湯兩款湯嘅味道都好濃郁,特別值得一讚嘅係佢嘅芫荽雞湯,芫荽味好香,鍾意食芫荽嘅朋友一定唔可以錯過⭐️美國Prime Grade 極尚牛頸脊拼黑毛豬套餐呢個套餐跟人頭計,每人一大碟美國Prime Grade 極尚牛頸脊同西班牙伊比利亞黑毛豬,每款肉都非常之新鮮,脂肪比例同埋色澤都好均勻,食落去鮮甜之餘仲好彈牙⭐️其他火鍋配料除咗嗰兩款肉之外,佢仲有大量嘅火配料可以加,包括帆立貝、台灣鴨血、蜂巢豆腐等等,最值得一讚嘅係佢嘅沙茶牛肉同埋雞髀肉,沙茶牛肉醃得好入味,配合埋湯嘅味道,令成個口感同埋層次更加豐富,而雞髀肉非常之嫩滑,值得一讚📍鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (創興廣場) (旺角)📍旺角彌敦道601號創興廣場4樓

⭐️藥膳胡椒豬肚&藥膳特濃芫荽雞湯

⭐️美國Prime Grade 極尚牛頸脊拼黑毛豬套餐

⭐️其他火鍋配料

📍鍋霸吃到飽台式養生火鍋 (創興廣場) (旺角)
📍旺角彌敦道601號創興廣場4樓