KABOOM

2024-06-19 160 瀏覽
約朋友見面搵左cocktail多的餐廳。當日平日但滿座,我地坐吧台,雖然位置比較窄,但可以睇住店員整cocktail。✼••┈┈┈┈••••┈┈┈┈••✼ 我地叫左呢幾款:⋈♡*。゚ KABOOM Sharing Platter $248拼盤包含了豬肉串、雞翅、泰式魚餅、春卷和炸蝦球。豬肉串和雞翅都多汁,泰式魚餅帶著香料風味,份量比想像中多,建議2-3人分享。⋈♡*。゚ Mango & Green Papaya Beef Salad $148#kurin沙律地圖沙律份量多而且新鮮,值得一叫!🥗牛肉部分叫了走辣。⋈♡*。゚ Rendang Beef Risotto $1882款前菜都頗為打卡。意大利燉飯牛肉鮮嫩,飯煮得夠軟~擺盤精緻。⋈♡*。゚ Grilled Gai Yang Chicken $238之後輪到最期待的主菜!! 烤雞醃製泰式香料中,烤得很香。份量適合2個人分享,肉質都滑🐔個人最鍾意呢個。⋈♡*。゚ I Need To Keep Fit! 🍹 $128⋈♡*。゚ Miss You!🍹 $128問左店員有咩推介,就推介了綠色的I Need To Keep Fit!同 粉色的M
✼••┈┈┈┈••••┈┈┈┈••✼
我地叫左呢幾款:

#kurin沙律地圖
沙律份量多而且新鮮,值得一叫!🥗牛肉部分叫了走辣。

⋈♡*。゚ Miss You!🍹 $128

問左店員有咩推介,就推介了綠色的I Need To Keep Fit!同 粉色的Miss You!。2杯都是有酒精的Cocktails~度數比較低。

I Need To Keep Fit!以朗姆酒、蘋果優格、青檸汁、黃瓜和玫瑰糖漿為基底,再放上馬卡龍,健康清爽;

Miss You!:伏特加、桃子利口酒、日本柚子汁、玫瑰糖漿和蛋清混合,小鳥🐦杯子特別打卡!

整體幾有風味,份量適中,尤其cocktail選擇豐富。環境舒適悠閒,店員全程很忙有時需要稍等,但上菜速度都滿意。

• KABOOM Sharing Platter