2024-08-27 2582 瀏覽
最近去咗大埔嘅《燚》為男朋友慶祝生日🎂,呢度嘅裝修相當神秘,幾有氣氛,我哋揀咗「入門八道菜廚師發辦套餐」($688)❤️‍🔥🥗 三文魚沙律泡泡係用黑醋做,加上小蕃茄同龍珠果,好fresh呀🥳🧀 乳酪Parma Ham cheese呢個好驚喜😍 Parma Ham加咗乳酪芝士好中和、好清新!🦪 黑松露扇貝配東星班/ 蒜蓉鮑魚牛角包首先嚟嘅係海鮮兩品,有好香又唔會太重口味嘅黑松露扇貝😍 仲有好juicy嘅東星班😋 另一份係蒜蓉鮑魚牛角包🥐,好香脆!圍邊仲有炭鹽同檸檬柚子泡泡🫧🐥 秋田縣雞扒🐮 澳洲M9和牛柳之後嘅肉一品有雞、牛、豬揀,雞扒勁juicy,好多汁好正😍 牛柳係澳洲M9和牛,入口即融超軟熟🥰🍛 海膽炒飯一向好鍾意食鐵板炒飯,呢個仲係海膽炒飯,好香好惹味😚🍲 昆布豆腐麵豉湯師傅將豆腐薄切整到成朵花咁,超勁!🍧 甜品甜品係紅酒煮雪梨配pancake,仲有生日歌同生日蠟燭,好有氣氛🥳🍺 生啤我哋仲另外叫咗生啤飲,cheers🍻

🥗 三文魚沙律
泡泡係用黑醋做,加上小蕃茄同龍珠果,好fresh呀🥳

🧀 乳酪Parma Ham cheese

🦪 黑松露扇貝配東星班/ 蒜蓉鮑魚牛角包

🐥 秋田縣雞扒
🐮 澳洲M9和牛柳

🍛 海膽炒飯
一向好鍾意食鐵板炒飯,呢個仲係海膽炒飯,好香好惹味😚

🍲 昆布豆腐麵豉湯
師傅將豆腐薄切整到成朵花咁,超勁!

🍧 甜品

🍺 生啤
我哋仲另外叫咗生啤飲,cheers🍻