Y Pasta

2024-08-26 705 瀏覽
看網評揀咗呢間手工意粉餐廳,都知道呢度係只可以用餐90分鐘,一入門口reception姐姐已經同我強調咗三次只可以吃90分鐘,我話ok,我哋三位入坐後明明看到入面有吉枱,卻安排我們坐在類似走廊的位置,燈光昏暗,我們問可以安排在入面的枱嗎,waiter說全部已經預訂咗,那麼我哋都只好坐返走廊,第一道菜上咗洋蔥湯,很好味,湯熱洋蔥多芝士包香,最impressive 係有白蘭地比你落,很香醇,之後就expect啲意粉好好味,我哋點咗兩款手工意粉同一個pizza,上枱後我哋影完相先食,之後發現其中一個來錯咗,叫咗waiter來後無講sorry,仲覺得係我哋搞錯,比返落單資料佢睇先攞走碟意粉,之後就開餐啦,點知發覺個意粉係微暖,以為頭先搞咗一輪搞到啲意粉凍晒,之後pizza來了,個啱嘅意粉都來了,都係微暖的,意粉質地好好,al dente,但係食物唔熱真係覺得浪費咗啲靚材料,食完傾咗一陣計,嘢都未飲完,waiter已經過嚟話要last order,只剩半小時就要埋單,眼見入面由頭到尾都有吉枱(又話已經俾人book晒😳),出面又無人排隊,為何要趕客走?想再order甜品都唔想囉,呢間餐廳真係要諗諗營運模式,咁搞法想留港消費真係好難,點俾一個舒適環境食客留人啊?