餐廳: Casa Lisboa Gastronomia Portuguesa
資訊:

2024-07-14 1635 瀏覽
今次試咗Casa Lisboa嘅6大經典菜式set,只係$388,真係好抵食!可惜我發現得太遲,個set好似就完。🍽麵包,麵包我已經好鐘意,佢個自家製既醬好好食,一d 都唔腥🍽炸馬介休球,裡面嘅魚肉算幾多,夠咸香,mix 埋軟綿綿既薯蓉,外層炸得金黃酥脆但一d唔油🍽白酒蒜蜆,蜆肉肥美飽滿,個汁都好香濃蒜同海鮮味,如果有麵包剩可以用黎點麵包🍽伊比利亞黑毛豬豬肋眼,醬汁酸辣開胃,肉質軟淋🍽招牌焗鴨飯,廚師用鴨熬製濃郁嘅鴨湯煮飯,每粒飯都有濃郁嘅鴨香。而鴨肉就撕成絲,份量都好多,一d 都唔鞋,呢個飯相對濃味,不過都唔會過咸🍽葡式烤乳豬亦好出色,廚師選用優質嘅乳豬,焗到皮脆肉嫩,一點要點個醬汁同橙汁,咸咸酸酸好好食。配乳豬既飯就冇咁濃味同乾身,配埋乳豬一齊食就冇咁油膩。🍽甜品方面,無限量嘅傳統葡國甜品餅乾朱古力蛋糕真係好正!呢款香濃綿密嘅餅乾蛋糕有少少似tiramisu,同樣有淡淡咖啡味。而且服務態度都超級好!友善、主動但唔打擾~

🍽伊比利亞黑毛豬豬肋眼,醬汁酸辣開胃,肉質軟淋

而且服務態度都超級好!友善、主動但唔打擾~
  • 炸馬介休球
  • 招牌焗鴨飯