2024-09-23 125 瀏覽
最近搵到間新開嘅居酒屋,即刻搵朋友一齊去試試!薰居酒屋開咗唔係好耐,位於尖沙咀希爾頓大廈,入面係Omakase 吧枱型式,可以望住師傅處理食材!必點佢哋嘅 Signature #鮑魚海膽杯,磯煮鮑魚上面放上海膽及三文魚籽,帶有多重口感,鮑魚軟腍,海膽鮮甜,三者味道好夾!呢度主打串燒,我哋就點左雞肉串燒拼盤,有免冶雞肉串、雞肉串、雞皮串、胸軟骨串、雞翼串!另外再點左秋葵串及雞肝串,燒得恰到好處,免冶雞肉串配生蛋可以話係絕配,細滑美味!🦑 汁燒魷魚筒燒得剛好,食落甜甜地又煙韌,佐酒必點!🍙 醬燒飯團外面燒成脆脆嘅飯焦,入面係粒分明嘅飯粒,啱晒要食飯嘅我,夠哂飽肚👍🥟 雞皮餃子個人最喜歡嘅雞皮餃子,雞皮炸得非常脆口,外皮金黃酥脆,內餡軟嫩多汁!

🦑 汁燒魷魚筒
燒得剛好,食落甜甜地又煙韌,佐酒必點!

🍙 醬燒飯團

🥟 雞皮餃子