2024-09-13 98 瀏覽
見到隔離紅茶排長龍,天氣又熱,本想簡單地安安樂樂食個午餐,我哋入咗嚟呢間,點知中伏!嗰個高大但冇乜頭髮嘅男士應,我眼見,佢全程唔當每個客人係客人,我心諗我哋唔係入嚟食免費午餐,佢可唔可以有返啲專業態度,至少對客人有啲禮貌呢。食客落order時,佢就好似審犯咁樣嘅態度,問多一句,佢都黑面唔耐煩。佢對其他職員更變本加厲,大聲呼呼喝喝,搞到我哋食個餐,都心驚膽跳,全場人都好似欠咗佢咁。食物質素尚算可以的,但係响呢個氣氛之下,更加好食嘅食物在你面前,你都想快啲食完快啲走。可能這就是呢個這男侍應嘅目的吧。佢趕客嘅態度,相信令到好多客人,唔會再來幫襯。香港嘅飲食業,真係多得佢唔少。