呢日下晝友人約咗我嚟呢間餐廳 一見到個餐廳名即刻笑咗出嚟 冇錢真係會好寂寞😂 好彩呢間餐廳唔會好貴 所以冇乜錢都嚟到見朋友食飯🥰前菜是日餐湯係甘筍忌廉湯 入面仲有甘筍幾真材實料🥕 田園沙律 有幾款蔬菜 例如紫椰菜 火箭菜 沙律菜等🥗泰式全日早餐從來未食過泰式嘅All Day Breakfast 除咗常見嘅配搭 沙律 煙三文魚同雜菌奄列之外🍳 仲有焗薯仔同天婦羅蝦 蝦肉彈牙 最有驚喜嘅係香蕉班戟😻 香蕉pancake上面仲有朱古力醬🥞 佢係香蕉蓉再配粉漿煎出嚟嘅pancake 本來已經甜甜地幾好食 再配埋香蕉嘅好朋友朱古力醬真係冇得彈啊🍌冬蔭公海鮮炒飯本身都有啲擔心個冬陰公味太出色 會好酸同好辣 但係食落又唔會出現呢個問題🤣 係一個比較大眾化都接受到嘅酸酸辣辣 入面嘅配料有魷魚 蝦仁同埋蜆肉 加埋蛋絲已經係一個令人滿足嘅午餐😌唐揚魷魚由於友人好鍾意食魷魚 所以見呢個加配價幾抵食 就嗌一份試吓啦🦑 唐揚魷魚圈有四件 魷魚彈牙有質感 配蛋黃醬 一啲都唔油膩餐飲美式咖啡 呢杯齋啡夠晒健康 又冇糖又冇奶 啱晒健康人士☕️ 青檸梳打 酸酸甜甜超級開胃🍋餐廳有好多動物嘅擺設 最矚目嘅當然係門口嘅老虎🐅

前菜

唐揚魷魚

餐飲
美式咖啡
青檸梳打

餐廳有好多動物嘅擺設 最矚目嘅當然係門口嘅老虎🐅 好有safari嘅感覺 真係好有心思啊🤣