2024-06-30 170 瀏覽
Terrace in seaside喺南昌Soho West開咗新店,環境仲好好,有海景落地大玻璃,放假同老公嚟咗打卡食好野,勁chill😌燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138之前見到人打卡已經覺得好吸引,果然冇令我失望,燒醬油黑毛豬白切肉層層分明,但係肥嘅部份完全唔會膩,肉嘅部份入味而且嫩嫩,仲有充滿膠原蛋白嘅QQ豬皮添。飯嘅部份一樣正,撈咗少少辣醬嘅紫蘇飯好惹味,令人一啖接一啖咁食,停唔到。粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷 $108呢個飯卷好精緻,上面有三文魚子同埋三文魚沙律,飯卷中間都有好多料,有牛蒡、青瓜、蛋、醃蘿蔔等等,材料豐富,味道清新,好啱咁熱嘅天氣食。芒芒夏日芒果窩夫 $108呢個又係打卡一流,賣相好澎湃,厚厚嘅窩夫加上瀑布嘅鮮奶忌廉,中間仲要夾住好多芒果肉,真係邪惡。窩夫新鮮整起仲係熱嘅,加上又滑嘅鮮奶忌廉同埋酸甜酸甜嘅芒果果醬同埋果肉,一啲都唔會膩,好好食。濟州柑橘乳酪$68呢杯signature飲品一定要試吓啦,乳酪加上濟州柑橘果肉好清新。人生迷芒的芒果沙冰 $68呢杯都好靚,又係相機影先,芒果沙冰香甜,仲有半個芒果肉添,有得飲有得食。

燒醬油黑毛豬白切肉紫蘇飯 $138

粒粒魚籽與三文魚蛋黃醬飯卷 $108