有朋友搬左去東涌,探完朋友後,佢大力推薦我黎海堤灣畔地下呢間多國菜餐廳食晚餐😋 餐廳設計異國風情,職員都係外國人,好似置身外國咁🥳🏝️餐廳有分室內同室外,室外範圍都好大,全部梳化位,中間仲有部大電視,差唔多每張枱都有部大風扇,一d都吾熱,所以今晚我地坐左室外,真係好chill and relax 😎餐廳menu 好多選擇,泰國,越南,印度菜式都有,花多眼亂😋泰式柚子鮮蝦沙律$88新鮮柚子同鮮蝦,加埋好多葱,洋葱,花生粒,炸蒜同埋酸汁調味,好refreshing 好開胃。泰式香茅黑椒燒雞$118燒雞一上枱已經好香,好大碟😂已經切好晒一件件方便進食👍🏻肉質吾錯,吾會乾,配左兩款醬料,但其實燒雞本身都好夠味,吾使點都得。香炸蟹肉粟米餅$118有4大件,每舊份量好大,佢吾係彈牙果種,係外面脆身香口,裏面淡淡蟹肉,加埋粒粒玉米,口感豐富😋泰式紅咖哩雞$138 配 Garlic naan $35傳統泰式紅咖哩真係好正宗,甜甜地,有少少椰奶味,配naan 真一流停吾到口😍 咖哩入面仲有好多雜菜做配料,雞肉有驚喜,幾嫩滑😋garlic naan 口感煙韌,好好食😋不過garlic 味吾太重Shirley

泰式柚子鮮蝦沙律$88

泰式香茅黑椒燒雞$118

香炸蟹肉粟米餅$118

泰式紅咖哩雞$138 配 Garlic naan $35

Shirley temple $48
Lemon tea $22

總括來說,呢間餐廳地點十分好,離地鐵站吾太遠,但又有遠離塵囂異國風情的感覺。室外位置坐得都好舒適,好relax 的一晚。

2023-08-18
  • 泰式香茅黑椒燒雞