2024-05-27 42 瀏覽
有好野食,又係愛吃友人出場既時間,上次佢話因有要事要去大埔,特意搵左間隱世鐵板燒,點知一試難忘,極力推薦,今個週末我就同先生一起試試佢!燚既門口真係有點隱蔽,有種低調高手既感覺!由於下午去,我地唔想食set咁飽,就點了單項。🍴煙三文魚沙律 煙三文魚充滿著煙燻香氣,再包著沙律🥗菜食好清新,作為前菜一流!🍴帶子、海膽刺身 廚師同我地講,刺食本身已經好鮮甜,唔需要再點任何醬汁,但如果想食更有層次,可以配埋黑松露或者山葵食 ,果然好似佢講咁,唔加就原汁原味,但加了風味又不同!一樣野多種食法真是很不錯👍🏻🍴澳洲龍蝦🦞龍蝦大大隻,廚師在煮的時候已不斷傳來香氣,非常誘人😍肉質彈牙結實,食落鮮甜可口,充滿牛油香!更可點上檸檬份子泡泡醬,令龍蝦更fresh !🍴鵝肝多士 鵝肝細膩滑嫩,味道鮮甜,並有獨特的醇厚香氣,放入口中會有溶在舌尖的感覺,燚比其他餐廳有特色既地係,特意選用香甜既沖繩菠蘿🍍打成蓉,再夾係中間,令鵝肝多士食落清新而不膩!🍴牛柳 可根據個人喜好去選幾成熟,我地選了五成熟,燒得剛剛好,清楚見到牛既粉嫩感,保留幼嫩多汁既感覺,食落非常濃郁,加埋蒜或芥末食,更加係畫龍點睛!🍻啤酒食完一眾鐵板燒物

🍴煙三文魚沙律

🍴帶子、海膽刺身

🍴澳洲龍蝦🦞

🍴鵝肝多士

🍴牛柳

🍻啤酒
食完一眾鐵板燒物,再點杯啤酒🍻啤啤佢,真是人生一大樂事!

食後感係愛吃友人真係無介紹錯,食材高檔新鮮,環境乾淨企理,最重要係廚師非常友善,邊食邊傾計,令食客有賓至如歸的感覺,就算係特登入黎大埔食都覺很值得!羨慕大埔、太和既居民咁有口福!