餐廳: 雅 ‧悠蔬食
資訊:

朋友話我咁為食😛要帶我食D健康好味野~呢間係尖沙咀既《雅 ‧悠蔬食》新式素菜店健康清新的蔬食文化🌱有韓、泰、西、日、中式超多選擇🤩第一次知道原來素食都可以咁精緻咁吸引架😋餐牌好多選擇花多眼亂,晚市套餐可以一次過試好多嘢~所以我哋order咗一份😎🥔日本南瓜新薯四季豆 伴 冰菜天婦羅 (前菜)🫛滷水花菇毛豆百頁豆腐 伴 琥珀合桃(前菜)兩款前菜口感好fresh~而且有不同口感和味道豐富,好開胃🥭香芒牛油果苜蓿芽手卷味道好特別,口感有層次,這個必定要試🔥🥦蘆筍西蘭花桃膠忌廉濃湯蔬菜和忌廉混合,味道香濃,口感creamy好好飲🍚牛肝菌野菜忌廉意大利飯 配 吉列蒟蒻 - $258意大利飯口感軟硬適中,牛肝菌汁香濃惹味,香到連隔離枱都話正🤣🌰栗子千層蛋糕 +$28(套餐加配)香甜栗子味配以千層蛋糕做法,既香甜且口感豐富,甜品整得唔錯,yummy😋套餐加$15可以選香脆五穀杏仁牛乳(熱/凍)🌟悠蔬食小食拼盤 - $178我地心思思加左個拼盤~ 拼盤入面有五種小食:酥脆腐皮卷、泰式如餅、沙嗲串燒、酥炸蒟蒻、吉列牛油果,口感好像真葷食,串燒醬汁好惹味,估唔到食素食都可以食曳野🤣呢個份量我同朋友都食到攬

🥔日本南瓜新薯四季豆 伴 冰菜天婦羅 (前菜)
🫛滷水花菇毛豆百頁豆腐 伴 琥珀合桃(前菜)
兩款前菜口感好fresh~而且有不同口感和味道豐富,好開胃
🥭香芒牛油果苜蓿芽手卷
味道好特別,口感有層次,這個必定要試🔥

🥦蘆筍西蘭花桃膠忌廉濃湯
蔬菜和忌廉混合,味道香濃,口感creamy好好飲
🍚牛肝菌野菜忌廉意大利飯 配 吉列蒟蒻 - $258

🌰栗子千層蛋糕 +$28(套餐加配)
套餐加$15可以選香脆五穀杏仁牛乳(熱/凍)
🌟悠蔬食小食拼盤 - $178

呢個份量我同朋友都食到攬住個肚,真係好滿足👍有興趣既朋友快D試下☺️
  • 香芒牛油果苜蓿芽手卷
  • 悠蔬食小食拼盤