2024-12-07 100 瀏覽
今晚去接朋友放工,一齊去附近食日本野。原來呢間餐廳係銅鑼灣都有分店㗎,下次可以叫佢接我放工再去食過。餐廳環境有日式feel,坐得舒適。而且仲有VIP房,啱哂一大班朋友gathering.餐牌圖片精美,好多食物都想試下呀。首先黎個壽司round.炙燒海膽醬燒赤蝦壽司和炙燒黑松露燒帆立貝壽司鮮甜味美,炙燒過嘅刺身,輕輕焦香味,讚。海膽右口魚邊蝦卷輕輕燒過嘅海膽同右口魚邊都好夾,加上脆卜卜嘅炸蝦,口感層次一流。温泉蛋蟹肉沙律沙律蔬菜色彩豐富,加上金黃色温泉蛋,睇見胃口大增。加入芝麻醬,唔會覺得油膩。如果蟹肉再多d,應該會更滋味。生蠔生蠔新鮮,入口即化,帶有少少鹹味,亦有海水嘅清新感覺。😋九州槍魷魚 鮮魚唔會太老,口感唔錯。魷魚肝醬比較重味,就咁食會比較鹹,但附送了蒜蓉包,即叫即焗,非常香脆,點上醬汁味道很好,可惜只有2片,唔夠喉。甜蝦唐揚炸得脆卜卜,少少鹹香,絕對係一流嘅下酒菜。蟹膏豆腐鱈魚乾脆卜卜鱈魚乾係my favourite, 香脆可口,加上鮮味蟹膏,正食物美味多選擇,服務一流,態度親切,加水換碟速度快,絕對要俾個like

餐牌圖片精美,好多食物都想試下呀。

首先黎個壽司round.

炙燒海膽醬燒赤蝦壽司和炙燒黑松露燒帆立貝壽司
鮮甜味美,炙燒過嘅刺身,輕輕焦香味,讚。

海膽右口魚邊蝦卷

温泉蛋蟹肉沙律

生蠔
生蠔新鮮,入口即化,帶有少少鹹味,亦有海水嘅清新感覺。

😋九州槍魷魚

甜蝦唐揚
炸得脆卜卜,少少鹹香,絕對係一流嘅下酒菜。

蟹膏豆腐鱈魚乾