泰國嘢一直都係我嘅最愛之一,今次我哋嚟到長沙灣嘅呢一間由泰國人主理嘅美味的泰國菜🥰🥰個名都真係好得意🤘🏻🤘🏻首先坐落嚟必須要嗌嘅當然就係豬頸肉啦,呢個豬頸肉燒得外脆內嫩,再加埋店家秘製嘅泰式辣醬汁,非常惹味😎除咗泰式豬頸肉之外,唔可以唔食嘅梗係泰國嘅炒通菜啦,因為我哋有一個朋友仔唔係好食得辣,所以我哋揀咗馬拉盞炒通菜。鑊氣十足,拎出嚟嗰陣啲熱氣伴隨着香味,不停咁湧過嚟,真係痴咗線咁正😍😍 通菜炒得剛剛好,食落鮮嫩味美😎當然我哋唔少得主菜部份啦,我哋今次揀咗泰式大蝦炒金邊粉,傳統嘅泰國甜辣醬,再加埋大大隻嘅大蝦🦐 外面仲要加多層蛋餅封面,鎖住熱量之餘一打開啲香氣即刻湧晒出嚟。野食剛剛落檯,緊隨其後嘅係泰國必須要飲嘅椰青,大大個椰青清甜無比😎 真係好正啊🤩🤩
個名都真係好得意🤘🏻🤘🏻