2024-03-29 75 瀏覽
話說個朋友住喺大埔,無啦啦話要補足我生日飯,之後就神神秘秘帶咗我去一間日本餐廳,呢間日本餐廳得幾個座位,情調十足。佢有套餐同埋散叫選擇,我們除了叫咗不同款式的菜式。北海道煙三文沙律:這道沙律以北海道的煙三文魚為主,搭配清爽的生菜和酸甜的沙拉醬。煙燻的風味與蔬菜的爽脆口感相融合。北海道帶子、鯛魚刺身和魚子的組合,鮮嫩多汁。海鮮原始風味搭配豐富的口感,建議將魚子夾埋帶子一齊食,因為魚子嘅鹹味會中和花,否則就會可能會覺得太鹹。日本子蒜鮑魚多士:酥脆多士包裹著鮑魚的鮮嫩口感,獨子蒜的香氣與鮑魚的鮮味完美融合。鮮味得來又有麵包冇咁膩。A4和牛皮薄片:高品質的A4和牛肉切成薄片,肉質細膩口感,在口中融化,帶來濃郁的肉味。極致的嫩滑與濃郁的口感。澳洲牛柳:澳洲牛柳肉質鮮嫩,我哋揀咗三成熟,牛味非常突出,加埋旁邊嘅炭鹽。個人就覺得本身牛味都好夠。炒飯和海鮮湯,海鮮麵豉湯充足濃濃的海鮮味,缺點就係太細碗了。🥺總括而言,如果想靜靜地同朋友好好食一餐,呢個絕對係一個好嘅地方推介,不過地址就要仔細啲搵。
佢有套餐同埋散叫選擇,我們除了叫咗不同款式的菜式。