2023-03-10 104 瀏覽
尖沙咀梳士巴利道10號香港藝術館1樓平台, 👩🏻‍❤️‍👨🏻BF首次帶我來慶祝生日🎂, 被安排的座位面對全海景享用特式澳洲菜式, 寫意非常🤩一眼看見卓然不凡的招牌Dining Bar Lounge菜牌🧾, 仲有我最鍾意既 {薯仔丸子} 🥔中帶有磨菇、米脆和松露, 食得好滋味😋BF 則order既{和牛 西冷牛扒} 🥩配菜有我都鍾意既 braised savoy cabbage皺葉椰菜🥬, smoked potatoes煙熏薯仔🥔, 黑蒜汁及松露, 最後BF既dessert甜品🤤係Pavlova{蛋白脆餅}, 帶有車厘子果醬, Vanilla cream雲尼拿忌廉同埋tarragon龍蒿, 佢話好味且甜而不膩👍🏻佢order俾我既甜品Yuzu Mousse Cake🎂{柚子🍊慕絲蛋糕}, 餅底係軟綿既sponge cake, 仲有好清香Jasmine mousse茉莉慕絲, 面頭dressing係Vanilla cream & Yuzu雲尼拿忌廉同柚子, 窩心的甜😍用餐時仲有帶浪漫格調既Coaster杯墊, 令
用餐時仲有帶浪漫格調既Coaster杯墊, 令我迷醉🥰😇