2024-06-16 1157 瀏覽
2024年6月4日 星期二呢日晏晝約咗個朋友喺天后食lunch,選擇咗呢間餐廳,因為朋友好鍾情日本菜,而且見到網上評價都唔錯一入到餐廳就見到裝修得好靚,無論牆身或者燈罩都見到炸豬扒嘅蹤影,雖然店舖空間唔大,不過座位都坐得好舒服,燈光幾柔和喺店舖嘅當眼位置就已經見到呢一個超大吉列豬扒丼模型,一見到嘅時候都嚇咗一跳,除咗好似真嘅一樣之外,冇諗過吉列豬扒可以咁大塊至於餐牌店舖都落足心思,人手繪畫仲附上顏色,圖文並茂,好似睇緊繪本咁,食物價錢唔算太貴,而我哋當然叫咗招牌菜式豬扒Pan丼,朋友就要咗個烏冬等待食物期間喺張枱上面見到呢一張紙,原來係餐廳俾我哋嘅建議食法,示範如何將吉列豬扒由pan放到落去個飯上面,再建議我哋點樣食先至係最佳口味,十分體貼千呼萬喚我嘅吉列豬扒丼終於到,果然份量好大,塊豬扒大過我成隻手,將塊吉列豬扒倒落去個飯上面,係可以完全遮蓋晒啲飯,而且滑蛋整得啱啱好,蛋汁可以流落去啲飯到,淨係食飯都一流,至於主角吉列豬扒除咗好厚身之外,一咬落去仍然有肉汁流出嚟,外脆內軟食到停唔到口朋友點嘅就係星嵐肥牛咖喱湯烏冬,咖喱味好濃郁,連我個位都聞到,烏冬既彈牙又掛汁,每一啖都食到咖喱味,而
2024年6月4日 星期二

朋友點嘅就係星嵐肥牛咖喱湯烏冬,咖喱味好濃郁,連我個位都聞到,烏冬既彈牙又掛汁,每一啖都食到咖喱味,而肥牛都唔錯有咬口

埋單每人一百蚊都唔洗,又唔需要加一,飽住個肚走
2024-06-04