2024-09-24 170 瀏覽
呢間上海老家休業後隆重重開,喺大角咀隱世上海菜!太白醉雞 $75佢嘅擺盤好靚,好精緻嘅感覺,未食已經心心眼😍啲雞好滑,完全唔肥,食落去有濃郁既酒味,好正呀👍小籠包 $48嚟到上海菜餐廳,梗係要叫小籠包食啦!佢嘅小籠包皮薄餡靚,入面好多肉汁,好味呀!瑤柱蛋白炒飯 $108老公要有米飯落肚先飽😂所以叫左個炒飯。估唔到個炒飯有驚喜!啲蛋白同飯嘅比例好夾,啖啖都食到香滑既蛋白,又好有瑤柱味,飯粒粒粒分明,炒得好香好好食,值得一讚👍四季豆炒牛肉 $98我哋想食啲菜,叫咗個四季豆炒牛肉,牛肉好嫩滑,又好入味,四季豆炒得好爽脆,好快已經清晒成碟!炸饅頭我囡指定嘅炸饅頭饅,原本以為會好油好漏,但原來係外脆內軟,個饅頭超鬆軟,食落去完全唔覺食緊炸野,點埋鍊奶一齊食,正正正!
呢間上海老家休業後隆重重開,喺大角咀隱世上海菜!

太白醉雞 $75

小籠包 $48