2024-11-23 124 瀏覽
真係勁耐都冇去過澳門度玩,今日難得有朋友喺外國返嚟,話好想去澳門,於是我哋特登book咗galaxy酒店住一晚,當諗緊要食乜嘢嘅時候,上網見到呢間餐廳評價都好高,而且行過嚟只需要大概10分鐘,就決定你呢度set,呢度環境超靚,服務態度亦都好好,而且食物質素都好高,我哋今日食咗幾樣嘢都覺得好正。葡式傳統薯蓉青菜湯清清地但夠味。炙燒葡式香腸我覺得好有趣儀式感,直接有店員係你面前幫我地prepare,感覺超高級的!葡式白酒炒花蛤好新鮮,隻隻都好鮮甜又大隻。葡式什錦海鮮扁麵好出色,麵煮得al dente,海鮮份量都好多。薯絲馬介休係葡國菜必點item,裡面有葡式鱈魚炒洋葱、蒜蓉、炒蛋、薯絲,呢個用來打卡一流。最後甜品方面就要左朱古力慕斯同葡式木糠蛋糕。我個人比較鍾意葡式木糠蛋糕,夠light又冇太甜。