2024-04-15 202 瀏覽
約咗朋友仔去佢屋企打pubg,打機前當然要醫飽個肚仔,但係出面街有啲熱,朋友就叫去一間附近幾出名嘅海南雞飯上去佢屋企食。去到門口見到係一間主打星馬菜嘅餐廳有喇沙同侵侵去到海南雞飯都有,甚至海南雞飯都有兩款。見到一個係黃油雞,另一款係走地雞,因為依排要減肥,所以店員就介紹咗走地雞俾我,朋友就話要香煎豬頸肉湯米,另外我就嗌多咗豬肉同雞肉串燒。見到依家餐廳應該都有啲名氣,落單嘅時候都見到佢哋嘅外賣機係咁響。見到佢其實有一人便當餐,不過朋友屋企有嘢飲,所以就唔加嘢飲了。等咗大概10分鐘就已經可以攞走店員嘅包裝技巧都好好,一個袋就已經載晒咁多樣嘢,放得好平均,所以我拎過去朋友屋企嘅時候都冇任何倒瀉嘢嘅情況出現。打開個盒,所有美食都好香,份量都好足。先講豬頸肉米線豬頸肉米線有格開到,所以就唔會變得好腍,而湯應該係豬骨湯,係咁飲都唔會覺得好口渴,入邊有幾粒魚蛋同埋豆卜,豆卜索晒湯汁,魚蛋都係彈牙嘅。豬頸肉就肥瘦適中,肉味好重,唔會話有雪味,而且烹調得好適中,一咬即斷,唔會好韌同埋好柴,食落去仲有豬頸肉嘅焦香味。然後講海南雞,冇其他海南雞嘅外表咁金黃,但係佢做到皮薄肉滑,冇平時食咁多海南雞咁多啫喱喺度

打開個盒,所有美食都好香,份量都好足。

然後講海南雞,冇其他海南雞嘅外表咁金黃,但係佢做到皮薄肉滑,冇平時食咁多海南雞咁多啫喱喺度,咬落去雖然唔算話雞味好重,但係食得出佢嘅甜味,而且雞肉亦都好嫩。反而就係因為佢肉味唔算話太重,所以點唔同嘅汁就有唔同嘅協同反應,佢辣汁方面有啲似泰式嘅酸辣汁唔算好辣,但係點一點之後就為呢個夏日帶嚟清新嘅感覺,而薑蓉呢佢就磨到好細緻,就唔會咬落去又好辣嘅情況發生,豉油就唔會算好甜,就咁單食都可以。雞飯又好香嘅雞油味相對上就唔會太重嘅香茅味,食落去軟硬度啱啱好。雞湯非常清甜,而且入邊仲有薏米。

最後講講個沙嗲串燒,沙嗲醬非常香口咬落去仲有一粒粒嘅花生增加口感,豬肉同雞肉都冇過熟嘅情況發生,口感亦都係非常之爽口,尤其雞肉嘅薑黃粉醃得非常入味,值得下次再買嚟食!

2024-04-15
2024-05-01 23 瀏覽
油麻地咁近旺角,通常都係免除食嘢嘅擔憂,尤其是喺附近讀緊書嘅同學仔更加係非常之羨慕,因為一出到去校園就已經有大把選擇,外賣店都多到數之不盡,仲要間唔時都有新嘅口味。 😙其中一間新開冇幾耐嘅果子海南雞飯喇沙摻摻專門店裏邊有唔少嘅選擇,肚餓嘅時候呢一間就夠晒飽肚😎無骨海南文昌雞飯— 🐥想食到海南雞嘅嫩滑同埋白切雞嘅肉感而且係無骨嘅揀呢一款就最啱啦,🐥每日新鮮原設嘅走地文昌雞淡淡到滋味無窮,🐥脂肪非常少,大部份都係肉,🐥同海南雞一樣都係會配上三款嘅醬料包括薑蔥泰式辣將同埋甜豉油,🐥咁就得到三種完全唔同嘅味道,再加上食海南雞會必備嘅雞油飯零舍香,粒粒分明🍚咖喱油酥餅— 🍛至於小食嘅話呢款咖喱酥餅亦都係非常之熱門,叫完之後佢哋就要新鮮咁樣去煎,🫓好似印度薄餅一樣都係咁有咬口,牛油味本身已經夠晒香濃,🫓而且加埋特濃嘅咖喱汁更加香。作為小食,亦都係當之無愧。🍛學生嘅話都有部份嘅飯係有特價,其中就包括左佢哋招牌嘅海南雞飯,🐥以30幾蚊就已經食到真正海南雞仲要係飽肚嘅真係萬勿錯過🤓果子|海南雞飯·喇沙摻摻 外賣專門店 (大角咀)大角咀海庭道16號富榮花園二期4座地下E號舖

咖喱油酥餅

果子|海南雞飯·喇沙摻摻 外賣專門店 (大角咀)
大角咀海庭道16號富榮花園二期4座地下E號舖
2024-04-09
2024-04-07 67 瀏覽
在這個忙碌的都市角落裡,「果子|海南雞飯·喇沙摻摻 外賣專門店」是一個令人驚喜的發現。位於大角咀的這家小店,不僅提供了一個舒適的取餐點,更是帶來了一系列令人垂涎的美食選擇。特別給喜歡外賣的食客。香煎豬頸肉飯,這道菜的亮點無疑是那經過精心烹調的豬頸肉。其外皮煎至微酥,內裡肉質則保持了極佳的嫩滑與多汁。每一口都散發出豬肉的天然甘甜,與搭配的飯一同入口,簡直是完美的味蕾享受。慢煮咖喱牛坑腩飯,這道菜則展現了廚師對咖喱調味的高超掌握。牛坑腩經過長時間低溫烹煮後,肉質變得極為柔嫩,幾乎到了入口即化的地步。咖喱的香氣濃郁而不過於刺激,與牛肉的鮮美完美融合,絕對是咖喱愛好者不可錯過的選擇。粟米墨魚餅則是一道非常適合作為下酒菜或是開胃菜的選擇。墨魚餅外皮炸至金黃酥脆,內裡則是滿滿的粟米和墨魚的鮮美組合。每一口都是酥脆與鮮嫩的對比,令人回味無窮。還有,沙嗲牛肉串燒,這道菜以其濃郁的沙嗲醬汁和香烤至剛好的牛肉受到食客的一致好評。牛肉串燒保持了肉質的多汁與嫩滑,沙嗲醬汁的香辣味道則給整道菜增添了不少異國情調。

2024-04-04
2024-03-27 109 瀏覽
果子|海南雞飯·喇沙摻摻外賣專門店,位於大角咀海庭道的富榮花園,是一間以海南雞飯和東南亞風味料理為主的小店。這裡雖然是外賣專門店,但每一道菜都做得細緻用心,充分展示了東南亞料理的豐富多樣和獨特風味。沙嗲串燒飯是一道讓人難以忘懷的美食。串燒肉質鮮嫩多汁,搭配特製的沙嗲醬,香氣濃郁,微辣中帶有甜味,令人一試難忘。搭配上的飯粒分明,吸收了沙嗲醬的精華,每一口都是滿滿的滿足。香腸吉列蝦作為小食,同樣驚艷。外層的吉列麵衣炸得金黃酥脆,裡面的蝦肉組合意外地搭配得天衣無縫,口感豐富,令人回味無窮。果子海南雞飯是這裡的招牌菜之一,海南雞肉軟嫩滑口,每一片雞肉都充滿雞香,搭配上油亮的油飯,飯粒香而不膩,每一口都讓人感受到濃濃的南洋風情。沙嗲牛肉串燒作為小食,也是不可錯過的美味。牛肉經過精心的醃製,烤制後外皮微焦,內裡保持著肉汁,搭配沙嗲醬,味道層次分明,是配啤酒的絕佳選擇。果子|海南雞飯·喇沙摻摻外賣專門店是一個味道正宗,用料實在的好去處。對於喜愛海南雞飯和東南亞料理的朋友來說,這裡無疑是個不可多得的美食天堂。

2024-03-27
  • 海南雞飯
作為一位熱愛美食的港女,對於享受美味的海南雞飯總是充滿期待。最近和閨蜜一起探尋美食,我們來到了大角咀的果子外賣店,這裡被譽為海南雞飯的極致享受之地。今天的午餐選擇了兩個套餐,每一口都讓我們驚喜連連。第一個套餐是無骨海南雞飯配墨魚餅,這道菜色香味俱全,海南雞飯肉質鮮嫩多汁,配上香氣四溢的墨魚餅,口感絕佳。搭配一碗清爽的冬瓜湯,清熱解膩,讓整餐更添美味。另一個套餐則是南乳雞翼湯米配白雲酸辣鳳爪,這道菜色香味俱全,南乳雞翼湯米熱騰騰的湯汁濃鬱鮮美,搭配白雲酸辣鳳爪,酸辣開胃,回味無窮。最後一口紙包檸檬茶清新怡人,讓整餐更加完美。在果子外賣店的用餐體驗讓我們彷彿置身東南亞美食天堂,每一道菜都散發著獨特的香氣和風味,讓人難以忘懷。

2024-03-23 68 瀏覽
幫同事搬野去富榮花園,因為冇時間出去食飯,就話買外賣食,在樓下見到一間果子外賣店|海南雞飯·喇沙摻摻,呢間店鋪只做外賣,餐牌食物好啱我哋口味,而價錢重好抵,咁就幫襯佢啦!果子冇骨海南雞飯:雞肉鮮嫩,皮薄爽滑,雞肉味道濃郁且已經去骨,方便享用,配埋三色醬味道更提升。油飯甘香軟熟。跟餐重有個冬瓜湯送,香甜可口。海鮮喇沙摻摻:食粉麵外賣最怕就係拎到返屋企啲麵索晒啲湯,呢間做得好貼心,湯和麵係分隔開,超讚!海鮮有蝦、蜆、半隻蛋,湯底濃郁富椰香味,內有豆卜和魚蛋,摻摻為油麵加米粉, 讓每一啖都有兩種口感,掛湯後超惹味!白雲酸辣鳳爪:無骨鳳爪,混合酸、甜、辣的味道令人非常開胃。南乳雞翼:雞翼味道香濃!金黃的雞皮卜卜脆!雞肉嫩滑。

白雲酸辣鳳爪:無骨鳳爪,混合酸、甜、辣的味道令人非常開胃。

南乳雞翼:雞翼味道香濃!金黃的雞皮卜卜脆!雞肉嫩滑。
2024-03-18 52 瀏覽
海鮮喇沙摻摻:面底份量好足,有米粉+油面2種面溝埋,原來摻摻既意思係兩溝面咁解,蝦同蜆都唔細隻,仲有3粒魚蛋、豆卜同埋芽菜,湯底係平時食開少少辣有椰香既喇沙,呢個價錢黎講冇咩好挑剔👍肉骨茶飯:同樣冇偷工減料,有3大舊豬肉+滷蛋,入面仲撈到有藥材,唔怪得食落咁有藥材味,仲附送左2片油條浸湯食幾得意,都係性價比不錯我仲加左個參巴醬通菜,個菜底係烚的冇咩油份,個醬少辣少甜個質地有啲似泰式辣醬,冇想像中咁重口味,有健康既感覺。佢地有外賣自取電話,建議大家可以打個電話嗌定咁就唔洗等,我果日4點去到但發現佢地果日落場後4:30先開門,所以打個電話去問下開左門未就最好😀見到店主同啲街坊都幾熟,住附近既可以一試
海鮮喇沙

肉骨茶飯

海鮮喇沙
肉骨茶飯
2024-02-17 122 瀏覽
認識這間店舖是我在參加朋友家宴中他們叫的到會而認識的,之後間中都會過來外賣回家吃。—✅菜品推薦精選便當套餐 $56海南雞油飯+白雲鳳爪 6件+細沙律 +飲品雞肉吃起來也特別的鮮嫩,油飯很香比較軟身,套餐裏面還配有無骨酸辣鳳爪雞腳,飲品亦可以選擇雞湯 -南乳雞翼拼香茅豬扒藍蝶花椰漿飯配魚仔、花生、蛋、蝦片、青瓜 +飲品藍蝶花椰漿飯,食落滿滿嘅椰香味,而且是純天然染色,放心食用另外雞翼和豬扒 ,味道較濃,絕對是送飯的好幫手值得一提的是他們的到會套餐也很吸引,由2-20 人餐不等

✅菜品推薦

精選便當套餐 $56

海南雞油飯+白雲鳳爪 6件+細沙律 +飲品

藍蝶花椰漿飯,食落滿滿嘅椰香味,而且是純天然染色,放心食用
另外雞翼和豬扒 ,味道較濃,絕對是送飯的好幫手

值得一提的是他們的到會套餐也很吸引,由2-20 人餐不等
2024-01-30 122 瀏覽
基本上無約人食飯既話,都係叫呢間既外賣一人餐勁豐富,女仔既話可以分兩餐食😂至愛香茅豬扒,又好味又多件數,仲淋左d蔥油係面,更加惹味!豬扒下面有青瓜,花生粒同脆脆銀魚然後仲有一隻荷包蛋~好好送飯一人餐跟埋小食一份~之前試過南乳雞翼,我覺得一般般反而今次加咗$4要雞肉串燒,更出色😋呢個餐仲跟埋飲品,雖然都係紙包飲品但呢個價錢黎講,性價比真係算好高p.s. 近排屋企無菜食,所以散叫左個生菜!連埋蠔油 自己加~
基本上無約人食飯既話,都係叫呢間既外賣
一人餐勁豐富,女仔既話可以分兩餐食😂
至愛香茅豬扒,又好味又多件數,仲淋左d蔥油係面,更加惹味!
豬扒下面有青瓜,花生粒同脆脆銀魚
然後仲有一隻荷包蛋~好好送飯

一人餐跟埋小食一份~
之前試過南乳雞翼,我覺得一般般
反而今次加咗$4要雞肉串燒,更出色😋

呢個餐仲跟埋飲品,雖然都係紙包飲品
但呢個價錢黎講,性價比真係算好高

p.s. 近排屋企無菜食,所以散叫左個生菜!
連埋蠔油 自己加~
2024-01-30
10 分鐘 (外賣自取)
  • 香茅豬扒飯
  • 雞肉串燒
2024-01-22 93 瀏覽
外賣,最緊要快靚正落完單等咗大概3-4分鐘就拎得午膳時間原來都幾多人叫外賣 好多學生睇嚟疫情真係改變咗某部份人嘅生活習慣魚蛋雞絲喇沙摻摻由多種香料和材料製成喇沙 辣椒、蝦醬、檸檬草、蒜、洋蔥 味道比坊間會淡少少 比較健康魚蛋彈性和滑嫩 雞絲細絲狀 亦可朔晒湯汁精華無骨海南雞走地雞飯香氣四溢雞油飯、新鮮的黃瓜片、搭配特製的辣椒醬和清澈雞湯組成油雞捋捋 脂肪白肉比例得宜小食 香茅豬扒 沙嗲雞肉串燒都係跟餐加配 可一試 價錢實惠少少果子|海南雞飯·喇沙摻摻 外賣專門店 大角咀海庭道16號富榮花園二期4座地下E號舖

外賣,最緊要快靚正
落完單等咗大概3-4分鐘就拎得
午膳時間原來都幾多人叫外賣 好多學生
睇嚟疫情真係改變咗某部份人嘅生活習慣

魚蛋雞絲喇沙摻摻
由多種香料和材料製成喇沙 辣椒、蝦醬、檸檬草、蒜、洋蔥
味道比坊間會淡少少 比較健康
魚蛋彈性和滑嫩 雞絲細絲狀 亦可朔晒湯汁精華

無骨海南雞走地雞飯
油雞捋捋 脂肪白肉比例得宜

小食 香茅豬扒 沙嗲雞肉串燒
都係跟餐加配 可一試 價錢實惠少少

果子|海南雞飯·喇沙摻摻 外賣專門店
大角咀海庭道16號富榮花園二期4座地下E號舖
天氣凍少左煮野食,經過呢間外賣店,又幾有驚喜價錢相宜,幾抵食無骨海南文昌雞飯呢到既海南雞有兩款雞比你揀,我就點左貴D既文昌雞可能因為呢個原因,所以睇落去白D但係唔好睇佢咁白雪雪,佢既雞味比一般更濃,肉質更滑,值得一叫而且佢係無骨,勁方便佢既油飯更加係一流好香雞油香,而且香得黎唔騷必點之選香煎豬頸肉喇沙摻摻湯類食品佢係自動分左湯,咁就唔洗驚拎到返去會漲晒,認真細心湯底好有驚喜,佢既椰香味好濃,而且味道好有層次,食得出唔同既香料味豬頸肉好爽口白雲酸辣鳳爪鳳爪酸酸辣辣,好開胃粟米墨魚餅墨魚餅爽口彈牙有鮮味
天氣凍少左煮野食,經過呢間外賣店,又幾有驚喜
價錢相宜,幾抵食
無骨海南文昌雞飯

呢到既海南雞有兩款雞比你揀,我就點左貴D既文昌雞
可能因為呢個原因,所以睇落去白D
而且佢係無骨,勁方便
佢既油飯更加係一流
好香雞油香,而且香得黎唔騷
必點之選

香煎豬頸肉喇沙摻摻
湯類食品佢係自動分左湯,咁就唔洗驚拎到返去會漲晒,認真細心

豬頸肉好爽口
白雲酸辣鳳爪
鳳爪酸酸辣辣,好開胃
粟米墨魚餅
墨魚餅爽口彈牙有鮮味
2024-01-06 63 瀏覽
收工經過依間果子外賣店,見價錢都幾抵,就決定試吓啦。叫咗份招牌海鮮喇沙摻摻,加咗份小食香辣魚餅,另外叫咗一份馬來肉骨茶飯,加咗沙嗲雞肉串。所有食物都好足料,性價比極高,海鮮喇沙入邊有兩隻蝦,蜆,豆卜,雞蛋,魚蛋,芽菜。麵嘅份量都好足夠,隻蝦食落都幾新鮮,唔似用冰鮮急涷蝦,所以我個人覺得呢間外賣店好有誠意。整體味道好啱我口味,食完唔會話好口渴嘅湯底,都唔會太辣,啱晒我呢啲平時淨係食3小辣嘅人。馬來西亞肉骨茶飯,亦都好多配料,藥材味適中,靈魂食材豆卜索晒啲汁超入味,亦都有隻雞蛋,平時我食開肉骨茶好少見有雞蛋,所以有啲驚喜。下次有機會都想試吓其他款,有啲便當都幾吸引。整體嚟講呢間都算高性價比,如果有得堂食都幾好。
收工經過依間果子外賣店,見價錢都幾抵,就決定

2023-12-25 48 瀏覽
去完街想喺大角咀賣外賣返去食見到呢間小店有海南雞又有喇沙食而且仲有套餐都唔貴就試下啦!。叫左一個海南雞喇沙掺掺一個南乳雞翼拼香茅豬扒飯喇沙湯底雖然唔算特別濃郁但都幾入味唔錯雞肉都嫩滑,有齊三款醬可以點面嘅份量都唔少,而且煮得啱啱好。雞翼冇雪藏味而且雞皮都脆脆地香茅豬扒都唔錯而且仲有煎蛋同蔥油一齊食幾香。小食仲試左粟米墨魚餅同吉列蝦墨魚餅都幾彈牙而且粟米粒都唔少每一啖都咬到粟米吉列蝦嘅味道都ok。覺得比較特別嘅係門口仲有細個成日喺屋村商場都會見到嘅彈乒乓波遊戲機中獎仲可以換禮物添
去完街想喺大角咀賣外賣返去食
見到呢間小店有海南雞又有喇沙食
而且仲有套餐都唔貴就試下啦!

叫左一個海南雞喇沙掺掺
一個南乳雞翼拼香茅豬扒飯

喇沙湯底雖然唔算特別濃郁但都幾入味唔錯

雞肉都嫩滑,有齊三款醬可以點

面嘅份量都唔少,而且煮得啱啱好

雞翼冇雪藏味而且雞皮都脆脆地

每一啖都咬到粟米
吉列蝦嘅味道都ok

中獎仲可以換禮物添

2023-12-22 31 瀏覽
自選三餸藍蝶花椰漿飯 $63南乳雞翼(2隻)丶香茅豬扒丶沙嗲牛肉串燒(2串) +$6睇餐牌吸引咗嘅藍蝶花椰漿飯,椰漿味唔係好重,加埋魚乾仔丶花生,有馬來西亞風味,入味南乳雞翼,有真香茅嘅豬扒,串燒沙嗲細碗肉骨茶 +$12偏向藥材味比較重嘅肉骨茶,我就最鍾意呢種!今日跟咗細碗,都有件一字骨,足料,真係唔多夠喉海南雞湯米 $51海南雞超滑,配埋三款海南雞醬汁,又幾足喎!湯底一啲都唔hea,味道濃郁,令到成碗米粉味道提升森巴通菜 $20估唔到外賣都keep到質量,質感超爽脆,好惹味!
自選三餸藍蝶花椰漿飯 $63

肉骨茶

海南雞湯米 $51
海南雞湯米

森巴通菜 $20
估唔到外賣都keep到質量,質感超爽脆,好惹味!
森巴通菜
  • 森巴通菜
  • 肉骨茶
  • 海南雞湯米
2023-09-12 162 瀏覽
係附近返工,之前見到同事叫外賣好正,今日放工買外賣返屋企食。餐牌選擇都幾多有飯、麵、喇沙、小食等等。叫左兩個餐,海南雞飯便當,同埋雞翼撈麵。海南雞飯便當,附有沙律菜、雞腳、冬瓜雞湯,海南雞的份量都多,一盒有齊雞胸、雞髀肉同雞翼,可以一次過試晒吾同的部位,雞肉質嫰滑,雞皮冇咩脂肪,口感爽滑,跟餐的泰式鳳爪,爽彈入味,雞油飯的份量都好足夠,跟餐有埋3色雞醬。另外,一個餐叫左南乳雞翼撈麵,麵係油麵,有3隻跟豆卜同青瓜,南乳雞翼新鮮炸起香口,撈麵的豉油汁好夾。至於跟餐有兩碗冬瓜雞湯就冇咩特別值得一讚係外賣用的膠盒蓋得好實,湯同食物都都冇倒瀉。出餐都好快 10分鐘內就整好,等的時候見到餐牌有咖喱牛坑腩配簿餅,下次來再試吓。
至於跟餐有兩碗冬瓜雞湯就冇咩特別