2018-12-07 38 views
打邊爐比人一種感覺就是大魚大肉、油膩、肚滿腸肥等等,其實只要選得正確,打邊爐都可以很健康,就好似這間吉喜點就以海鮮粥底鍋為名,$258可以吃到多款新鮮海鮮及配料,雖然不是任食,但份量十足,絕對夠食。店員先送上調味醬料及粥底,還有任飲豆漿及竹庶水。隨後是海鮮拼盤,有龍蝦、蝦、蜆、多寶魚等共七款,海鮮都是新鮮即叫即劏,味道鮮甜,尤其係蝦肉爽彈,不過有部份蜆就不太新鮮。除此之外,每位會有份美國牛小排,肉質及味道當然比肥牛高質,肉味都較濃郁且腍而肥牛味道都不錯。自選配料八款,必食墨滑及蝦滑,高質蝦滑,咬到粒粒蝦肉,爽口彈牙。豚肉片、貢丸、響鈴等等就比較常見,味道雖不錯但無太大驚喜。整體海鮮高質而且豐富,份量亦十足,四個人食都有餘有剩。
店員先送上調味醬料及粥底,還有任飲豆漿及竹庶水。

豚肉片、貢丸、響鈴等等就比較常見,味道雖不錯但無太大驚喜。

整體海鮮高質而且豐富,份量亦十足,四個人食都有餘有剩。
2018-12-07 32 views
今日行行下見到有正野,真金白銀憶比崗黎豪食海鮮餐,呢餐海鮮餐就抵食,咁嘅海鮮餐係西貢食真係成千銀都落唔到樓,呢到 $258 就食到呢個 #三合一海鮮餐,超值序算,首先有一大抽海鮮,然後有得打邊爐任揀 8 種火鍋料,最後就有埋粥食呢個海鮮粥底火鍋,真係正 🤤-個海鮮餐包括如圖,有生猛龍蝦、多寶魚、大隻海蝦、新鮮鮑魚、貴妃蚌、妞西蘭聖子皇、美國極上牛小排、大量卜卜蜆,呢到已經回哂本 😛😛-另外可以係以下火鍋料任揀 8 款,美國肥牛、日本黑豚肉、西班牙豬腩片、鯇魚骨腩片、花膠、粉腸、豬肚、豬潤、滑牛肉、牛柏葉、龍蝦丸、台灣黑椒腸、芝士腸、蘿蔔、巨根蟹柳、魚片頭、蟹粉包心丸、手工牛丸、手工貢丸、豆卜、鮮滑雞、新鮮鴨血、魚皮餃、韭菜餃、雲吞、出前一丁、午餐肉、烏冬、豬皮、自家製墨魚丸、唐生菜、金菇菜、油麥菜、順德釀冬菇、粟米、蟹籽蝦滑、蟹肉墨魚滑、竹笙、薑汁皮蛋貢丸、炸芋頭、鯪魚滑、西洋菜餃、淮山、海砂白、油炸鬼、即炸魚皮、即炸響鈴、冬瓜片、芋絲、蓮藕片、木耳、芥末沙律球、萵筍、芝心丸,好多選擇,打到我手軟 🤡-最後食完個底就係清甜海鮮牛肉湯底味 🤤 之後就可以瘋狂食夠哂味嘅粥,另外有豆漿竹蔗水
最後食完個底就係清甜海鮮牛肉湯底味 🤤 之後就可以瘋狂食夠哂味嘅粥,另外有豆漿竹蔗水任飲,超值 🤘🏿
喜點鮮鍋粥底火鍋點心專門店
長沙灣青山道 155-181 號天悅廣場地下 CA7 號舖
2018-12-04 35 views
今天同事帶我到深水埗維修部手提電腦,部腦要搞兩個鐘才可以取,我就提意先吃個飯先,他就介紹我不如食海鮮粥底火鍋,他帶我行了約8分鐘左右就到了天悅廣場的<喜點鮮鍋> 店,入去坐底看餐牌後,我們就先選了秘製粥底做湯底,這𥚃的海鮮粥底火鍋餐分A餐$258和B餐$198兩種,最主要的分別就是龍蝦和蟹的分別,我和同事都意見一致選了A餐龍蝦,另外還可在餐紙下面多項中,再選擇八樣(未食的時候覺得選八樣好像不夠)......上了火鍋底後首先來的是海鮮拼盤A餐,𥚃面包括了每人半隻龍蝦、海蝦、鮮鮑魚、貴妃蚌、聖子皇、多寶魚、蜆和牛小排八樣,食落各樣海鮮都非常新鮮,鮑魚上枱的時候還是在郁動的。之後點了其他的八樣也陸續來到了,我就較喜歡這裡的非常鬆脆的即炸響鈴蝦滑和墨魚滑很有口感也相當不錯服務員見我們食到差不多最後兩碟時,就叫我們把南瓜粒和芋頭粒放入湯底,説等一下就把煮粥底的秘製粥底過來,很快服務員拿了一大碗的秘製粥底米飯過來,我就馬上把米飯放入,攪下攪下就變成一鍋軟綿綿的粥了,我們急不及待試一下,這鍋粥真是非常鮮甜,這時我才明白,為什麼開始只給你另選八款火鍋料這麼小,食到尾段這麼大的一鍋粥,你

蝦滑和墨魚滑很有口感也相當不錯
服務員見我們食到差不多最後兩碟時,就叫我們把南瓜粒和芋頭粒放入湯底,説等一下就把煮粥底的秘製粥底過來,很快服務員拿了一大碗的秘製粥底米飯過來,我就馬上把米飯放入,攪下攪下就變成一鍋軟綿綿的粥了,我們急不及待試一下,這鍋粥真是非常鮮甜,這時我才明白,為什麼開始只給你另選八款火鍋料這麼小,食到尾段這麼大的一鍋粥,你之前食多了,真是可能食不下了,這樣就浪費了這美味鮮甜軟綿綿的粥了,下次要帶屋企人來試一下。
2018-12-03 51 views
呢排經常食嚟食去都係銅鑼灣旺角,可能食嘅費用一半都去咗租金,想食得出色,當然就係去下其他地方食。今次係長沙灣。有兩個餐,A餐就貴dd la, 每位258元,但就有好多好多海鮮,例如龍蝦、海蝦、多寶魚、鮑魚、貴妃蚌、超正肥牛同蜆,然後再加8款嘅嘢食。另一個餐就平少少,198元,最大分別係冇龍蝦同肉蟹。咁其實都係差幾十蚊啫,緊係食好啲!龍蝦有4邊,4個人一人一邊,膏都好多,好彈牙。超好食。肥牛堅冇得頂,超正,牛味十足,超簿。所有海鮮都好新鮮。多寶魚肉質好爽口。

龍蝦有4邊,4個人一人一邊,膏都好多,好彈牙。

超好食。

肥牛堅冇得頂,超正,牛味十足,超簿。

所有海鮮都好新鮮。

多寶魚肉質好爽口。
2018-12-02 58 views
餐廳好寬敞, 裝修就似普通街坊酒樓,十足人情味。啱啱到時人唔多,但隨住時間入夜,人洗愈嚟愈多, 座無虛席。叫咗A餐, 豐富海鮮加8樣自選餸,只係258,真係物超所值。主菜海鮮有龍蝦、多寶魚、 海蝦 、鮑魚、貴妃蚌、聖子皇 、蜆 、牛小排,樣樣都好新鮮。然後配料選擇甚多, 蔬菜種類都豐富, 任君選擇, 其中韭菜餃特別好食,值得一試。當打完邊爐, 戲肉就係用湯嘅精華煲粥。 只需煲三分鐘, 米已經熟。 每一啖入口, 都充滿湯嘅鮮味。最後,呢到有竹蔗茅根同豆漿任飲,啱哂唔鐘意飲汽水嘅我。
餐廳好寬敞, 裝修就似普通街坊酒樓,十足人情味。

啱啱到時人唔多,但隨住時間入夜,人洗愈嚟愈多, 座無虛席。

最後,呢到有竹蔗茅根同豆漿任飲,啱哂唔鐘意飲汽水嘅我。

好耐冇帶爸媽去食飯,見到open rice介紹呢間粥底海鮮邊爐,好似好正,就帶埋爸媽去試吓。餐牌有幾款可以選擇,爸媽都係鐘意食龍蝦多啲,所以我地點左龍蝦海鮮餐,有龍蝦🦂、鮑魚、鮮蝦🦐、大大隻聖子, 貴妃蚌, 魚、硯🐚等等。一大盤超級新鮮。仲可以點八款火鍋配料,好豐富🤩龍蝦煮5分鐘,岩岩好,肉一撕就離殼,實肉,鮮甜,我都未聽過爸爸會讚,佢對海鮮讚不絕口,鮑魚、聖子、蝦、貴妃蚌大大隻,肉好爽、好好食。其他火鍋料都好有水準,墨魚滑,好彈牙!花膠,唔會一落就溶曬,有口感,我就好欣賞新鮮猪潤我地將海鮮同其他火鍋清曬後,店員就會幫我地加粥變成海鮮粥底,我地仲將d新鮮猪潤一齊煮,一滾起熄火,猪潤滑到呢🤤就好似街食猪潤粥一樣咁好味,加上啲脆卜卜油炸鬼爸爸媽媽都超級滿意,爸爸仲以為好貴,聽我講完價錢後,佢即刻問幾時再帶佢黎食😂😂

一大盤超級新鮮。仲可以點八款火鍋配料,好豐富🤩

其他火鍋料都好有水準,
墨魚滑,好彈牙!

花膠,唔會一落就溶曬,有口感,
我就好欣賞新鮮猪潤

就好似街食猪潤粥一樣咁好味,加上啲脆卜卜油炸鬼
2018-11-30 101 views
想食新鮮海鮮,唔駛去西貢比人湯既,宜家係市區入面好多打邊爐既餐廳都有得食,新鮮程度唔會輸蝕過出面架喜點主打係粥底火鍋,唔會浪費每一滴精華架!一黎到揀完餐就有人將米水湯底送上,今次我地一行四人揀左A餐,有龍蝦米水黎到我地先放啲粟米,竽頭同南瓜粒落去先,因為佢地要煮比較耐。餐牌教埋你要點食,同埋海鮮要烚幾耐,我地就係跟呢個去計時4個人既份量唔惹少喎,有龍蝦,海蝦,聖子,貴妃蚌,鮑魚,黃金蜆。。。未完架!先講海鮮,好好好新鮮,我放隻龍蝦落湯入面果陣,佢地仲郁左幾下鮑魚都係鮮活既,證明佢既海鮮好掂!龍蝦好彈牙,肉質爽甜,開頭以為細細隻冇肉,但原來唔係喎蝦既肉係好實淨,肉唔會梅,好鮮甜鮑魚肉好爽口,我地跟足佢指示既時間架,全部唔會過熟其他全部都好鮮甜,因為湯底只係好清既米水,所以完全係食到海鮮既鮮甜仲有多寶魚,四人係原條上,當時大家都心諗:食唔食得晒呀多寶魚估佢唔到,岩岩滾到熟就夾上,魚肉好滑仲有極上牛小排‼️以牛小排脂肪較少,但食落都腍,肉味濃,每人都有兩片以上都係餐入面set 好既野!震撼呀!食晒啲海鮮已經六,七成飽,之後仲可以揀8款配料雲吞同芥末沙律球,雲吞餡料好爽口,沙律球就一般般,因為入

喜點主打係粥底火鍋,唔會浪費每一滴精華架!

餐牌教埋你要點食,同埋海鮮要烚幾耐,我地就係跟呢個去計時

鮑魚都係鮮活既,證明佢既海鮮好掂!

龍蝦好彈牙,肉質爽甜,開頭以為細細隻冇肉,但原來唔係喎

蝦既肉係好實淨,肉唔會梅,好鮮甜

鮑魚肉好爽口,我地跟足佢指示既時間架,全部唔會過熟

仲有多寶魚,四人係原條上,當時大家都心諗:食唔食得晒呀

多寶魚估佢唔到,岩岩滾到熟就夾上,魚肉好滑

仲有極上牛小排‼️以

牛小排脂肪較少,但食落都腍,肉味濃,每人都有兩片

雲吞同芥末沙律球,雲吞餡料好爽口,沙律球就一般般,因為入面好多沙律醬,有少少膩

黑豚肉,切到好薄,肉質唔鞋,幾好食

蟹肉墨魚滑,上面有好多蟹肉絲,入口非常彈牙,唔錯

超大根蟹棒,見到就好滿足,溫馨小提示,唔好烚太耐,好快腍架

韭菜餃,皮薄餡靚,有水準

美國肥牛,有啲驚喜,油脂分佈幾平均,食落口冇咩筋,幾香牛味!

仲有個響鈴,雖然唔係即炸,但係都唔錯

食到最後,可以叫侍應加粥。佢既白粥係一早煮好,幫你加落湯到,加之前都好細心撇晒油
當粥滾左就可以食,到呢到其實已經十成飽左! 粥加埋頭先海鮮,肉既精華,非常好味,記得加少少豉油吊下啲鮮味呀!

整體黎講,食物質素非常好,係長沙灣都食到西貢既新鮮
而且份量超多,係太多,我第一次真心覺得餐廳太善良,建議8款配料可以預每人一件就得架啦😂😂最後真係捧住肚走

2018-11-30 69 views
朋友介紹黎到長沙灣依間粥底海鮮火鍋話唔只超抵仲好好食 我提早一日 book 位都book 到! 最加上最近天氣轉涼 食火鍋就最適合不過!係長沙灣地鐵站行過黎10 分鐘左右 黎到門面好容易就搵到 事不宜遲 即刻入去先睇左餐牌 嘩好抵食 $258 有七種海鮮再加一碟美國牛小排 仲可以揀 8 種野食 而且伙計都極力推介我地嗌依個餐 所以我地就諗都無諗就叫左依個A餐每位加 $12 仲可以有任飲豆漿同竹蔗水 或者其他罐裝汽水 咁抵飲梗係加錢啦加完豉油蔥蒜之後 海鮮就上到嘩真係好大隻龍蝦 仲有 鮑魚 蜆 海蝦 元貝 貴妃蚌 多寶魚 好大碟我敢講剩係依碟海鮮已經值回票價!睇下隻龍蝦 新鮮得黎仲好多膏其他海鮮都非常新鮮!我地一種一種海鮮咁慢慢食食得我地津津有味小店仲好貼心 擔心我哋唔知道每一件海鮮需要煮幾耐時間有一張溫馨提示上邊寫得好清楚每一樣海鮮到底要煮幾多分鐘放面每一位食客可以食到最鮮嫩最美味嘅效果我地仲嗌左 牛肉 魚皮餃 油麥菜 竹笙 墨魚滑 花膠 滑雞 萵筍 每樣食材都好新鮮!好食之餘 侍應仲不斷同我哋換骨碟超級好服務!中間有段小插曲突然黎多咗一隻龍蝦我仲以為送俾我哋嘅😂😂 點知原來係上錯枱當
最加上最近天氣轉涼 食火鍋就最適合不過!

加完豉油蔥蒜之後 海鮮就上到

我敢講剩係依碟海鮮已經值回票價!

龍蝦

睇下隻龍蝦 新鮮得黎仲好多膏

其他海鮮都非常新鮮!
我地一種一種海鮮咁慢慢食

超級好服務!

當食晒所有食材之後就可以用個湯底放個粥膽落去食埋最後嗰個粥
估唔到打完邊路個湯底依然好重海鮮味 咁樣食粥真係好滿足
買單差唔多$600
咁嘅價錢食到咁嘅質素簡直超值!

$290 (Dinner)
龍蝦
2018-11-30 21 views
天氣一涷真係好岩打邊爐,想搵一間價錢合適又料靚味美的?今次係長沙灣我找到了!有別於一般任食放題式/食一樣計一樣錢,呢間係一個價錢包你海鮮盤同自選8樣配料:食肉獸絕對可以叫晒雞肉牛肉豬腩片不過我行均衡一d 既飲食:-墨魚滑:mix 埋蟹肉加左口感同鮮甜-花膠:感覺好美容-油麥菜-順德釀冬菇:好特別-西洋菜餃-芝心丸:特濃芝士-巨根蟹柳:個名太吸引-即炸響鈴:超出色,想試埋即炸魚皮前菜小木耳,調味很好海鮮盤新鮮到爆!龍蝦好甜,仲有膏!!!鮑魚又爽又鮮,第一次打邊爐食到咁靚料聖子皇勁大!最後加埋個粥底,鹹香蘿蔔乾,芫荽,炸豬油渣,口感同味道mix 埋100分

食肉獸絕對可以叫晒雞肉牛肉豬腩片

-順德釀冬菇:好特別
-西洋菜餃
-芝心丸:特濃芝士
-巨根蟹柳:個名太吸引

-即炸響鈴:超出色,想試埋即炸魚皮

前菜小木耳,調味很好

海鮮盤新鮮到爆!

龍蝦好甜,仲有膏!!!

鮑魚又爽又鮮,第一次打邊爐食到咁靚料

聖子皇勁大!

• 鮑魚
  • 龍蝦
  • 即炸響鈴
2018-11-29 29 views
我地4個人叫左set A因為想食龍蝦🦞每人半隻,即係4人就有2隻,龍蝦切好左,刀功好,見到好實肉已經好期待,比大家睇睇淥左6分鐘後:唔知係咪因為岩岩好熟,一拆就離殼,定係師傅做左啲功夫?佢既醬料有沙薑!同埋豉油係甜啲,似西貢食海鮮酒家個啲,加埋沙薑、辣椒粒,點海鮮正到暈!龍蝦肉好爽口,鮮甜,101分!跟住就係呢盤海鮮喇!!蜆大量,多到食唔曬,聖旨好大隻好多肉,食落勁甜,貴妃蚌都係,我地跟住指示煮鮑魚我地煮再岩岩好熟就食,所以好林,連我80幾歲既公公平時食唔到呢啲咬口野,都成隻輕易趙曬,就知真係好林好嫩啦!然後想大力推薦呢個自選食材:墨魚滑佢外表平平,但遠超乎我預期!好彈牙又唔多粉,食到墨魚味,超正,直頭想encore滑雞件九菜餃都係勁出色,餡靚!必點!!食粥梗係唔小得豬潤粥 !我地最後自製左豬潤粥,豬潤要熟透但唔可以太耐會變硬,我地時間岩岩好,豬潤好似鵝肝咁,好juicy,又爽口,一流!!粥膽落入精華粥水,加埋豬潤,呢煲粥真係人間美食!
我地4個人叫左set A因為想食龍蝦🦞

唔知係咪因為岩岩好熟,一拆就離殼,定係師傅做左啲功夫?

龍蝦肉好爽口,鮮甜,101分!

跟住就係呢盤海鮮喇!!

墨魚滑

然後想大力推薦呢個自選食材:墨魚滑

滑雞件

九菜餃都係勁出色,餡靚!必點!!

粥膽落入精華粥水,加埋豬潤,呢煲粥真係人間美食!
墨魚滑
2018-11-28 28 views
長沙灣-喜點.鮮鍋粥底火鍋點心專門店:粥底A餐(hk$258/位) 不用加一!(星期五六日/公眾假期前夕+$10)天氣開始凍,又係食粥底火鍋既時候啦😍今次揀左長沙灣一間唔多起眼,似做附近街坊生意既餐廳試下,因為價錢幾吸引👀埋單價$258已經係貴d既餐,海鮮一大盤,有龍蝦、鮑魚、貴妃蚌、多寶魚、紐西蘭聖子皇(我去果日無呢樣,變左元貝)、黃金蜆、海蝦!仲包左一碟美國極上牛小排,仲可以揀8款邊爐料....! 份量真係好足。飲品有豆漿同竹庶茅根,一jar jar 上,任飲😱。-海鮮都幾新鮮,鮑魚元貝貴妃蚌都好大隻,黃金蜆量多且鮮甜,加埋成盤海鮮個湯底一定會好甜😍。配料墨魚滑都唔錯。成餐唯一唔合格既係栗米,又乾又唔甜😂食到最尾,叔叔幫我地加埋芋頭、南瓜、粥落個湯度,雖然好飽但係都食左碗精華所在🤣所以最後係超級飽😂-PS 特別欣賞佢地有張煮海鮮時間指引,好有用!

飲品有豆漿同竹庶茅根,一jar jar 上,任飲😱。

配料墨魚滑都唔錯。

PS 特別欣賞佢地有張煮海鮮時間指引,好有用!

2018-11-27 194 views
天氣開始轉涼,正好打邊爐的好時機,今晚來到長沙灣這家喜點.鮮鍋粥底火鍋點心專門店,來一個海鮮粥底火鍋。有兩款價位的套餐選擇,當中包括七款海鮮及八款自選配料、粟米、南瓜、芋頭及粥底,份量按人頭奉上,飲品有竹蔗水及豆漿任飲,性價比十分高。座位上有灼海鮮的建議時間,不怕灼得過熟。任飲的竹蔗水及豆漿,竹蔗水甜度天然,清涼解渴。粥底火鍋侍者先送上粥底及蔬菜,粟米可一開始放入鍋中,南瓜及芋頭則在加粥前十分鐘放入。A餐海鮮當晚的海鮮,料精而鮮,波士頓龍蝦份量十足,蝦肉爽滑鮮甜,貴妃蚌鮮甜多汁,鮑魚亦新鮮大隻,沙白吐沙乾淨,肉質飽滿,蟶子皇鮮甜有嚼頭,多寶魚肉質厚實,入口嫩滑。安格斯肥牛肥瘦相間,厚薄適中,輕嚼一下,肉質嫩滑而有豐厚肉味即炸魚皮魚皮新鮮即炸,入口鬆脆無比,更灑上味粉,十分惹味,並非街外來貨可比。自選配料其他的自選配料亦毫不馬虎,當中的順德釀冬菇更令人驚喜,鯪魚滑加上冬菇的鮮味十分配撘。粥底五寶最後加入南瓜、芋頭,以粥底五寶(菜甫、大頭菜、豬油渣、莞茜碎及冬菜)提味。海鮮粥看似平凡的粥,一入口卻令人驚喜萬分,將先前的海鮮精華濃縮在一碗粥之中,滋味雋美,無與倫比。

座位上有灼海鮮的建議時間,不怕灼得過熟。

任飲的竹蔗水及豆漿,竹蔗水甜度天然,清涼解渴。

安格斯肥牛
肥瘦相間,厚薄適中,輕嚼一下,肉質嫩滑而有豐厚肉味

2018-11-27
2018-11-27 28 views
咁大個人都未食過粥底火鍋,今次經過長沙灣終於有機會試下。見到餐牌有兩種揀,因為想食龍蝦🦞,所以揀咗A餐,除咗海鮮,之後仲可以揀8款配料,而飲品就係竹蔗矛根同豆漿任飲前菜配味醬勁新鮮,仲紮紮跳嘅龍蝦,食落勁彈牙大大隻嘅聖子同貴妃蚌夠哂新鮮, 仲有鮮嫩嘅鮑魚 、黃金蜆、多寶魚、海蝦牛肉好好味,唔洗點醬都食得鮮蝦滑好彈牙,好味好味 魚皮餃同順德釀冬菇美國肥肉即炸響鈴同滋補花膠魚片餐廳都好細心,有教到粥底火鍋嘅正確食法,未食過跟住食就得喜歡吃海鮮嘅人值得去試試
咁大個人都未食過粥底火鍋,今次經過長沙灣終於有機會試下。

前菜

配味醬

勁新鮮,仲紮紮跳嘅龍蝦,食落勁彈牙

牛肉好好味,唔洗點醬都食得

鮮蝦滑好彈牙,好味好味

魚皮餃同順德釀冬菇

美國肥肉

即炸響鈴同滋補花膠

魚片

餐廳都好細心,有教到粥底火鍋嘅正確食法,未食過跟住食就得

喜歡吃海鮮嘅人值得去試試
2018-11-26
Dinner
話說轉左幾日天氣,涼涼地就想打邊爐。但又唔想又去尖沙咀旺角,今次決定去長沙灣呢間粥底火鍋🍲點知都有驚喜就係呢間,係長沙灣地鐵站A3出口行5-7分鐘就到,係天悅廣場地下。都幾易搵我叫左set A 每位$258 就有8款海鮮加8樣自選配料。重點係有半隻龍蝦同牛小排飲品有竹蔗水同豆漿任飲你睇下個海鮮盤,呢度係按人數俾分量,呢度係兩位份量如果你唔知個海鮮煮幾耐,唔怕你只需要開一開電話個計時器,再按下面指示就會食到夠鮮唔會太老既美食呢個上枱就好想食,充滿著牛味既牛肉,好食8款配料中,特別推介即炸既魚皮,好好好好味花膠,都唔錯芝心丸、台灣腸、墨魚滑都唔差。當我食完海鮮之後,我就落埋粥底三寶,煮到佢最後淋晒食晒野之後,佢地就會加粥落去,所有海鮮精華係晒入面,平時食唔到咁靚既*粥*有人會問,夠唔夠食架。我自己食完海鮮之後就已經開始飽到不行了,所以大家可以放心,呢個價錢真係好抵

飲品有竹蔗水同豆漿任飲

你睇下個海鮮盤,呢度係按人數俾分量,呢度係兩位份量

如果你唔知個海鮮煮幾耐,唔怕

呢個上枱就好想食,充滿著牛味既牛肉,好食

8款配料中,特別推介

即炸既魚皮,好好好好味
花膠,都唔錯

芝心丸、台灣腸、墨魚滑都唔差。
當我食完海鮮之後,我就落埋粥底三寶,煮到佢最後淋晒

有人會問,夠唔夠食架。

2018-11-20
2018-11-22 27 views
今日去開深水埗買野,開咗open rice search 吓發覺呢間粥底火煱幾多人讚就過咗呢試試。我地四個人食左個set,每人$258。我地揀咗set A,一共有8養野揀,有海鮮,有牛,魚滑,烏冬,響鈴......食完非常飽,滿載而歸!首先,環境算不錯,起碼不會太迫,一叫都有人來點單。海鮮有驚喜,有魚,有龍蝦,有鮑魚,有花膠,有蝦,花甲等等。鮮甜之餘份量也夠,如果龍蝦再大一點就完美了。牛是安格斯肥牛,非常高質,不是一般打邊爐可以食到!其他食物也是不錯,但牛和海鮮值得一讚!最後的精華加上粥,再滾一陣,簡直一流值得一提,場內有竹庶水和豆漿仼飲!

首先,環境算不錯,起碼不會太迫,一叫都有人來點單。
海鮮

牛是安格斯肥牛,非常高質,不是一般打邊爐可以食到!

其他食物也是不錯,但牛和海鮮值得一讚!
最後的精華加上粥,再滾一陣,簡直一流

值得一提,場內有竹庶水和豆漿仼飲!

2018-11-22
$258 (Dinner)
海鮮
  • 頂級肥牛