2022-05-17 103 views
知道三碗麵平時都要等好耐先有得食,今次經過,見一直落住雨,又係平日未到七點既時間,就去試下。去既時候前便得一個人等位,但係店內只係得三張兩人台。等左可能15分鐘倒,就入坐了。之前已經上網睇過下個menu,有三款麵,金華火腿,海蝦濃湯同胡椒湯,見網上既menu 仲寫飲品一律8元,不過我地問老細既時間,佢話冇飲品供應,可以去附近 grocery store 買。以為飲品一向都係食肆好好賺既項目,老細睇黎都好明顯似係為興趣多過搵錢。我叫左海蝦濃湯,我覺得好好食,又香又夠味,可能有人會覺得咸,但我覺得剛剛好。每款麵都會夾一份燒牛肉,我比左朋友食,佢話好食。見住老細拎住火槍,一次又一次慢慢燒又好認真咁處理,唔知點解有份感動。我真係唔知點解。

2022-05-11
2022-05-15 126 views
餐廳相當細間, 只有三張二人枱, 所以如果多人食既話我建議外賣🥡 大概9點鍾去到等左10分鐘就有位喇☺️ 呢度食物既選擇只有三款唔同湯底既伊麵加一款牛肉漢堡🍔 海蝦濃湯燒牛肉伊麵🦐($85)湯既蝦味超濃郁, 呈橙紅色飲落都飲到濃濃既蝦香😍 伊麵幾彈牙, 一淡湯一啖麵係勁正, 另外仲有大量既櫻花蝦, 令到蝦味更上一層樓🤤 每碗麵會跟一碟燒到三成熟既牛肉, 師傅用火槍輕輕燒過肉邊帶黑胡椒既牛肉, 軟綿綿既牛肉配上胡椒既香同辣, 勁好食😋胡椒豬骨濃湯燒牛肉伊麵🐖($75)唔好睇個湯好淺色好似好清淡咁, 但係飲落個湯都幾濃胡椒豬骨既香辣, 飲完成個人暖笠笠好舒服, 呢個麵都配左一碟燒牛肉😉冇諗過一間咁細既舖, 一個人主理既小店都可以做到咁出色既麵食, 因為得一個人做曬全部野既關係, 所以上菜既時間會耐少少, 大家要俾啲耐性😊

海蝦濃湯燒牛肉伊麵🦐($85)

胡椒豬骨濃湯燒牛肉伊麵🐖($75)

2022-05-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$85 (Dinner)
  • 海蝦濃湯燒牛肉伊麵
  • 胡椒豬骨濃湯燒牛肉伊麵
小弟出去食飯,主要選擇麵食;麵食之中,有人喜好日式拉麵,有人鍾意義大利麵,總之鹹魚青菜各有所好。呢間海.三碗麵,一直系小弟其中一間想試的舖頭;店舖主打中式(或者應該叫港式)伊麵,配菜有薄切牛肉片,湯底分別有濃蝦湯底,金華火腿湯底同埋豬骨湯底。整個配搭,令小弟覺得新奇。 想話呢間系日式拉麵舖?不論材料同烹調方式,都同其他日式舖頭唔同。您覺得伊麵系港式食物?成套麵食煮完出黎之後,又有少少日式的擺盤風格...總之,成件事吸引到小弟專登抽時間幫襯。但系,您要幫襯ge話,要有先排至少一小時隊ge心理準備。系呢間小店的唯三款湯底之中,呢次先揀金華火腿湯底,為小弟打響頭跑。見到老闆會分好每位客人能夠享受的薄切牛肉份量,然後加上蔥花,櫻花蝦以及少許油,再將其中一面肉片用火槍稍稍燒熟。至於伊麵,老闆會以日式拉麵的煮法烹調,分好每位客人的伊麵份量後,最後同樣系碗面加上少許蔥花。成間舖淨系得老闆1個人,由系出面排隊到等老闆煮完碗麵,足足等左1個半小時。但系老闆非常好記性兼好好禮貌之餘,又唔會求其快手整碗麵出黎就算數。換句話講,老闆「慢工出細貨」換黎小弟食得舒服的感覺。先講薄切牛肉,由於一面生一面熟ge關係,

。

總之,成件事吸引到小弟專登抽時間幫襯。
但系,您要幫襯ge話,要有先排至少一小時隊ge心理準備

金華火腿濃湯伊麵 配 薄切牛肉

先講薄切牛肉,由於一面生一面熟ge關係,牛肉自然唔會太乾柴、太韌或者太生腥。小弟更佩服老闆,竟然淨系用火槍,就可以將成片牛肉燒到界乎三至五成熟。呢幾片牛肉,系小弟暫時食過ge牛肉之中最滑溜,而且帶有微微肉香。但對十級牛肉愛好者黎講,呢幾片牛肉可能唔多夠喉。

再講講主角-伊麵同湯底ge組合。
小弟系出面食連湯ge麵食,通常D湯鹹到只能令小弟早早投降,造成浪費
;但系呢個金華火腿湯底,不但唔覺鹹之餘,更加帶有微微火腿的香氣同味道
(小弟反而唔太想火腿湯底太濃郁)。
伊麵更加系小弟覺得大大加分的部分
。出面師傅煮伊麵,唔系過分油膩,就系過粉乾身;小弟食伊麵ge時候,竟然覺得好似食緊日式拉麵,成碗伊麵十分滑溜,又唔會覺得「漏」。就算小弟扮斯文人,食得慢,伊麵都唔會索得太多湯汁,令到麵條過脹。
小弟再次強調,原來出街食伊麵,都可以覺得好舒服,好享受

對於十級無耐性又怕排隊ge小弟黎講,如果最後排到食到D難食ge野,甘真系浪費大家時間。
呢間小店,從食物質素,到老闆親切有禮又用心的態度,都能夠令小弟好好享受呢碗出色到不得了的麵食;
無論下次要等幾耐都好,小弟一定會再幫襯
Other Info. : 想試呢間海.三碗麵又唔想排太耐隊,平日(星期一至五)的下晝可能會好D
2022-05-14
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
金華火腿濃湯伊麵 配 薄切牛肉
同事勁推既一間烤牛肉伊麵店🥰由於店舖位置有限,只有六個坐位所以出面keep住都會有人排隊今次好好彩排第一個不過都要等其他客人食完先到我大約等咗半個鐘左右碗伊麵除咗牛肉好食,伊麵好食,湯底都好好飲唯一個缺點就係烤牛肉會凍得太快所以打卡時間有限要快啲食啦😝海蝦濃湯烤牛肉伊麵味道:🌕🌕🌕🌕🌕評價:勁濃郁海蝦味,湯底呈深橙色,除咗湯底勁濃之外面頭都會有櫻花蝦,雙重享受😎就咁飲湯都已經好好味,另外值得一讚伊麵唔會想像中咁油膩,口感幾爽口。至於烤牛肉,切片後會用火槍烤到五成熟,在配上櫻花蝦同蔥🥰濃濃牛肉味胡椒豬骨湯烤牛肉伊麵味道:🌕🌕🌕🌕🌗評價:相比海蝦濃湯,胡椒豬骨湯會清淡啲啲。不過好香胡椒嘅味道,帶有一點點胡椒應有嘅辣味。朋友仲嫌佢唔夠辣添😂我自己覺得夠晒😆不過我覺得如果排隊排一個鐘都值得,真係食《人面、情面、場面》,店主一個人顧成間店,一腳踢👍🏻亦都好顧及每位食客嘅意見。會問夠唔夠湯唔夠可以加~食物質素如何~全因為係店主用心去制作每一碗既伊麵👍🏻📌 海 三碗麵 (尖沙咀)尖沙咀金巴利街1D-1L號地舖
同事勁推既一間烤牛肉伊麵店🥰
由於店舖位置有限,只有六個坐位
所以出面keep住都會有人排隊
今次好好彩排第一個
不過都要等其他客人食完先到我大約等咗半個鐘左右
碗伊麵除咗牛肉好食,伊麵好食,湯底都好好飲
唯一個缺點就係烤牛肉會凍得太快
所以打卡時間有限要快啲食啦😝

味道:🌕🌕🌕🌕🌕

胡椒豬骨湯烤牛肉伊麵
味道:🌕🌕🌕🌕🌗

📌 海 三碗麵 (尖沙咀)
尖沙咀金巴利街1D-1L號地舖

• 胡椒豬骨烤牛肉伊麵
叔叔一腳踢自己落單煮麵烤牛定收拾乾淨收$好佩服既人龍小店🫡好值得更多人知道~環境舒服🧡店舖得三張二人檯~係排隊都值得等既湯麵🍜排隊個陣仲好好奇裡面啲人~做咩捧起成個碗飲晒啲湯😳🙈 ✨Ordered: • 海蝦濃湯Roast Beef伊麵🦐🦞🍜 ($85) <100/5>飲第一啖湯痴線真係WOWW左出黎~😍你會feel到用真材實料煲出黎既濃湯~👀𓈒𓏸濃郁海蝦味道配上唔會飽腹感好重既伊麵🤤OH MY GOD!!!真係夾到極致(◍≧ᗜ≦◍)~小編見識少完全冇諗過🫡伊麵都可以咁樣發揮得淋漓盡致😋 • 金華火腿煲雞濃湯Roast Beef伊麵🍖🍜 ($85) <100/5>同上面相對而言‎(´-ᴗ-⸝⸝ก)呢個湯既味道就比較清淡~但完全都唔會馬虎✨😚佢既清淡係fresh啲咁解🤤有種隱約隱約昇華既濃郁雞湯🥰金華火腿配上雞湯~不油膩反而解膩既濃湯😳真係第一次試到咁有心機既湯底๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘真係唔講笑可以媲美~甚至比拉麵店既湯底更高的位置✨ • Roast Beef唔可以唔講啊~🥩 ٩(ˊᗜˋ*)و♪每份麵都會有一份牛肉+櫻花蝦同埋蔥!佢個牛肉OMG😽真係畢生難忘🫶🏻😳原本
叔叔一腳踢自己落單煮麵烤牛定收拾乾淨收$
好佩服既人龍小店🫡好值得更多人知道~
環境舒服🧡店舖得三張二人檯~
係排隊都值得等既湯麵🍜
排隊個陣仲好好奇裡面啲人~
做咩捧起成個碗飲晒啲湯😳🙈

✨Ordered:

飲第一啖湯痴線真係WOWW左出黎~😍
你會feel到用真材實料煲出黎既濃湯~👀𓈒𓏸
濃郁海蝦味道配上唔會飽腹感好重既伊麵🤤
OH MY GOD!!!真係夾到極致(◍≧ᗜ≦◍)~
小編見識少完全冇諗過🫡
伊麵都可以咁樣發揮得淋漓盡致😋

同上面相對而言‎(´-ᴗ-⸝⸝ก)呢個湯既味道就比較清淡~
但完全都唔會馬虎✨😚佢既清淡係fresh啲咁解🤤
有種隱約隱約昇華既濃郁雞湯🥰
金華火腿配上雞湯~不油膩反而解膩既濃湯😳
真係第一次試到咁有心機既湯底๑⃙⃘´༥`๑⃙⃘
真係唔講笑可以媲美~
甚至比拉麵店既湯底更高的位置✨

每份麵都會有一份牛肉+櫻花蝦同埋蔥!
佢個牛肉OMG😽真係畢生難忘🫶🏻😳
原本三成既牛肉切片再燒至表面五成熟既牛肉~
牛肉的油脂加埋配料~一啖放入口🤤😽
牛肉味濃+油帶出蔥既香再加埋櫻花蝦既口感~
真係不經意令人讚嘆好幾番🥳🥰

星期六的下午到達,店裡已滿座,
前面剛好有3 pairs~
都只係花左大概40分鐘排隊!
但只可以話試完就知真係幾值得去排咁耐隊而品嘗🙈

**佢連筷子都好有design感😍😍

Instagram | @foodinframe.hk
2022-05-02 93 views
呢一日lunch約左人去試呢間名叫海·三碗麵簡單黎講呢度係得三款麵賣,而且都係伊麵!金華火腿煲雞濃湯烤牛伊麵$80呢個睇落比較符合伊麵嘅湯底👀個湯味道濃得黎又有啲清清地嘅感覺!牛肋骨番茄濃湯烤牛伊麵$80番茄味OK,帶陣陣牛骨香味,個人覺得可以再濃啲😗伊麵食落有咬口!烤牛肉賣相幾正!牛烤到半熟嘅樣子!食落口好香牛味、仲好嫩滑!整體OK,但如果要排長龍的話就不了。
呢一日lunch約左人去試呢間名叫海·三碗麵
簡單黎講呢度係得三款麵賣,而且都係伊麵!

金華火腿煲雞濃湯烤牛伊麵$80

牛肋骨番茄濃湯烤牛伊麵$80
番茄味OK,帶陣陣牛骨香味,個人覺得可以再濃啲😗
伊麵食落有咬口!
烤牛肉賣相幾正!牛烤到半熟嘅樣子!
食落口好香牛味、仲好嫩滑!

整體OK,但如果要排長龍的話就不了。

2021-11-17
Lunch
真心推薦🥰師傅落足心機煮💯「人生三碗面 人面 情面 場面 」呢到又真係得三款麵賣🤣小店的老闆亦係廚師,由帶位、煮野食、執枱到洗碗都係一腳踢,一諗到由朝做到晚都幾辛苦,真心佩服🙈小店得3張枱,每round6個人食,所以真係要俾啲耐性,等位入坐加上菜大約一個鐘,不過係值得既😋🔸海蝦濃湯燒牛肉伊麵$85🔸胡椒豬骨濃湯燒牛肉伊麵$75海蝦濃湯真係好掂!蝦湯夠濃郁,伊麵唔會太淋,剛好。燒牛肉係睇住師傅用火槍燒,表面輕輕燒至半生熟,加左櫻花蝦同蔥,用黑椒同鹽簡單調味,肉質軟淋,好食🥰胡椒味個碗都好食,好重胡椒味好香濃,不過覺得同燒牛肉的黑椒有少少撞左味。個人黎講就真係鐘意個海蝦濃湯多啲,一定會encore🥰湯底冇味精,最後我飲晒成碗蝦湯,都唔會口渴🥺師傅專注做三款麵,真係貴精不貴多🥺呢碗行精緻路線的湯麵,雖然價錢有啲貴,但真係feel到老闆的用心,落足心機,慢工出細貨。我哋食緊既時候,老闆都會話唔好意思,要等咁耐🙈📍#海三碗麵 (#尖沙咀美食)尖沙咀金巴利街1D-1L號地舖
真心推薦🥰師傅落足心機煮💯

「人生三碗面 人面 情面 場面 」呢到又真係得三款麵賣🤣

海蝦濃湯燒牛肉伊麵

🔸海蝦濃湯燒牛肉伊麵$85
🔸胡椒豬骨濃湯燒牛肉伊麵$75

📍#海三碗麵 (#尖沙咀美食)
尖沙咀金巴利街1D-1L號地舖
海蝦濃湯燒牛肉伊麵
今次終於試到尖沙咀呢間小店~雖然佢營業時間係12:30至8點,但上次6、7點去到已經賣哂🥲老闆話每日既湯都係限量,每晚收工落閘就開始煲湯,煲到凌晨然後朝早再繼續煲。如果一煲湯賣哂就要再等收工先再煲🤭今次一點左右去到,點知都係要排差唔多一個鐘先入得🥶店內只有六個座位,但個個都唔介意排隊,可見呢間小店既厲害👍🏻Menu好簡單只有三款湯麵同一個牛堡,對於有選擇困難人士絕對係好事😆今次同朋友叫左兩款湯麵:金華火腿雞濃湯roast牛肉伊麵及海蝦濃湯roast牛肉伊麵每一份牛肉同麵都係老闆接左單先開始火炙、手切、碌麵。而客人坐低都可以透過大玻璃睇到師博係廚房用心準備既情況~海蝦濃湯roast牛肉伊麵 ($75)每次食湯麵第一件事都要飲湯先,因為湯係一碗麵既靈魂😎而老闆一直堅持真材實料,唔會落味精。飲完果然冇令我地失望,仲情不自禁wow出聲😯因為蝦味超級濃郁同鮮甜🦐間中仲會食到一粒粒蝦子,略嫌湯既味道稍鹹🤭但呢間既蝦湯已經做得好出色👏🏻老闆都好有誠意用伊麵,有別於一般拉麵湯麵店。夾起伊麵見到麵好掛湯,證明啲湯好足料🤩而每一份麵都會另外跟一份燒牛肉🥩本身諗住呢間主打麵湯,七八十蚊,牛肉應該都係普通肉🤔
今次終於試到尖沙咀呢間小店~
如果一煲湯賣哂就要再等收工先再煲🤭

今次一點左右去到,點知都係要排差唔多一個鐘先入得🥶

今次同朋友叫左兩款湯麵:
每一份牛肉同麵都係老闆接左單先開始火炙、手切、碌麵。
而客人坐低都可以透過大玻璃睇到師博係廚房用心準備既情況~

海蝦濃湯roast牛肉伊麵
海蝦濃湯roast牛肉伊麵 ($75)
每次食湯麵第一件事都要飲湯先,因為湯係一碗麵既靈魂😎
而老闆一直堅持真材實料,唔會落味精。
飲完果然冇令我地失望,仲情不自禁wow出聲😯
因為蝦味超級濃郁同鮮甜🦐
間中仲會食到一粒粒蝦子,略嫌湯既味道稍鹹🤭
但呢間既蝦湯已經做得好出色👏🏻
老闆都好有誠意用伊麵,有別於一般拉麵湯麵店。
夾起伊麵見到麵好掛湯,證明啲湯好足料🤩
而每一份麵都會另外跟一份燒牛肉🥩
本身諗住呢間主打麵湯,七八十蚊,牛肉應該都係普通肉🤔
點知老闆連牛肉都要用靚牛🤩
燒得好腍,牛肉味都幾重,而且牛肉上都會撒上櫻花蝦同蔥花,令食入口既層次更加豐富💯

金華火腿雞濃湯roast牛肉伊麵

金華火腿雞濃湯roast牛肉伊麵($80)
因為麵同牛肉都係一樣,所以只係集中講湯。
如果頭先個海蝦湯10分有8分既,今次呢個我會俾11分😍
火腿咸香味同個湯好夾,但又唔會做到過鹹,而係會令你想一啖接一啖繼續飲落去🤤
估唔到一間湯麵店會飲到足料零味精老火湯,我地一邊飲一邊嘩,完全感受到老闆用足120%心機去煲🥰
真係唔洗講咁多,你地去試完就完全明白😌
飲到底仲會見到少少金華火腿絲👍🏻

總結今次呢兩個湯味都好高質,而且價錢好平民,每日既湯都好限量。
由於店面只有6個座位加上老闆每份麵都係即叫即整,所以就算坐低都要預大約20分鐘去等🙈
由落單、煮麵、煲湯、收碗、洗碗都係一腳踏,做到一絲不苟💯
店主仲會間中同食客吹幾句水,收集食客既意見,咁有心機特色同人情味既餐廳要大力支持,期待下一次再黎‼️
2022-04-20
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
Lunch
海蝦濃湯roast牛肉伊麵
金華火腿雞濃湯roast牛肉伊麵
2022-04-16 171 views
12:10嚟到 已經排咗6個人食唔到第一轉了話12:30開 等到1點都未開🥲等多半個鍾有多 終於入得入面個冷氣勁大風 吹到頭都癲🥲.今日依然係無burger試咗兩款麵- 海蝦濃湯- 金華火腿煲雞濃湯兩款湯底都好味雞湯就感覺比較特別同伊麵麵幾夾每碗麵都會跟一碟用火槍燒嘅牛肉 味道都唔錯食完唔算太口渴
12:10嚟到 已經排咗6個人
同伊麵麵幾夾
每碗麵都會跟一碟用火槍燒嘅牛肉 味道都唔錯
食完唔算太口渴
2022-04-10 140 views
海牛堡好早就賣曬,但係其他嘢食都好好味,其他都好好味,只係食唔到海牛堡有少少可惜,只有三碗麵同一個漢堡包,好特別!我食咗豬骨湯伊麵,幾好味呀。都未到我哋都未到我第二次去食嘅時候,有好多人排隊,排咗好耐,都未到我哋,本來諗住嗌漢堡包外賣,邊行邊食,點知海牛堡賣曬,之後我就話海牛堡真係好早就已經賣曬,真係咁多人買海牛堡?我淨係去食過一次,嗰碗麵味道好好,我發現嗰個環境冇超好冇好差真係普通啫,嗰度只有六個位,所以好多人會排隊等食,遲啲去食會快啲到自己。
2022-04-09 132 views
話說早排另一半喺utube睇咗依間小店嘅介紹,心血來潮決定嚟試吓係星期六嘅四點幾估唔到周圍都好多好多好多人排隊,依間都唔另外,由於小店只係得六個座位同埋成間店都係老闆一腳踢,所以時間會比較耐啲。嗰時間店係坐滿晒人嘅,我哋係第三個食客,都等咗大概半個鐘,如果好憎排隊嘅人要諗一諗😂本身就諗住想食一個面一個包,不過今日冇包賣,所以就叫左2個麵一個海蝦一個火腿,各85元老闆逐碗整,d湯勁香,成間小店都問唔到海蝦濃湯嘅味道兩個面都好靚,d牛一睇就知正嘢牛肉一邊係燒過嘅,另一邊都會比較生少少,如果怕生嘅人可以浸落啲湯度,兩碗湯都非常之足味,尤其是金華火腿湯,真係好似食緊個金華火腿咁又唔會非常之鹹,好飲!海蝦湯嘅蝦味都非常之濃郁加上有好多櫻花蝦喺上面,幾好!個人非常之欣賞個湯底同埋個牛肉,係有心機整嘅小店,不過我自己就唔太鍾意食伊麵,因為麵質比較林,如果依個湯加依個牛肉再加埋一碗飯都會好正!總括嚟講,依個價錢食到呢個質素嘅嘢食,係非常之難得,唔怕排隊嘅人絕對值得試一試,依間唔會伏

係星期六嘅四點幾估唔到周圍都好多好多好多

😂

一個海蝦一個火腿,各85元

老闆逐碗整,d湯勁香,成間小店都問唔到海蝦濃湯嘅味道

兩個面都好靚,d牛一睇就知正嘢

海蝦湯嘅蝦味都非常之濃郁加上有好多櫻花蝦喺上面,幾好!

2022-04-02 150 views
The best prawn soup noodles restaurant in hong kong and I reckon you to try it!!Tried the prawn soup and chicken soup, both are impressive. It’s those kind of soup that you know the chef spent much effort and time to make, using the freshest ingredients with his heart. If you likes soup, this is the place you need to go - it just tastes so good. 🦐 🦐 🦐 蝦湯同雞湯都好濃同無味精 真係好 好 味。👍🏻老闆一腳踢由煮湯到切手肉燒牛肉煮麵洗碗樓面收錢都係佢依然欣然有序 每一步都好用心雖然one-man band 但一點也不馬虎連即用即棄的筷子也比其他小店來得精緻可見老闆每一個細節都很用心除左湯底 佢嘅燒牛肉都超級值得一試👍🏻靚嘅牛肉 再加上老闆掌

🦐 🦐 🦐

蝦湯同雞湯都好濃同無味精
真係好 好 味。👍🏻
老闆一腳踢由煮湯到切手肉燒牛肉煮麵洗碗樓面收錢都係佢
依然欣然有序 每一步都好用心
雖然one-man band 但一點也不馬虎
連即用即棄的筷子也比其他小店來得精緻
可見老闆每一個細節都很用心

除左湯底 佢嘅燒牛肉都超級值得一試👍🏻
靚嘅牛肉 再加上老闆掌握火候
燒出一流既牛 加埋葱同櫻花蝦
You can’t find this in anywhere else.

用心製作的食物 令我寫下第一個食評 🥰
希望支持小店 加油!🔥

2022-04-02
Tea
成間舖淨係賣三款麵同一款牛堡 就更加想試下佢地既湯底有幾出色 果然無令我失望(⁎˃ᴗ˂⁎)✿ 海蝦濃湯roast beef伊麵 $75海蝦濃湯既鹹鮮味好重🦐 比好多拉麵店既蝦湯更加濃郁味道比較鹹 但飲唔出有味精 食完成碗麵飲埋啲湯都唔會覺得好口渴🍜伊麵配蝦湯呢個配搭都幾唔錯 伊麵既麵質比較軟身 只係掛湯能力比較低配料既炙燒牛肉要大推呀!!!老闆好細心慢慢咁用火槍將牛肉燒到6、7成熟🥩牛肉既肉質好軟腍 炙燒完之後牛既油脂感更加突出整體黎講蝦湯既湯底好出色 $75碗麵性價比都好高 遲啲會再返黎試埋佢地既金華火腿煲雞濃湯伊麵喔~

✿ 海蝦濃湯roast beef伊麵 $75
海蝦濃湯既鹹鮮味好重🦐 比好多拉麵店既蝦湯更加濃郁
伊麵配蝦湯呢個配搭都幾唔錯 伊麵既麵質比較軟身
只係掛湯能力比較低
配料既炙燒牛肉要大推呀!!!
老闆好細心慢慢咁用火槍將牛肉燒到6、7成熟🥩
牛肉既肉質好軟腍 炙燒完之後牛既油脂感更加突出

• 海蝦濃湯roast beef伊麵
店舖得三張二人枱 老闆一個人一腳踢舖頭只賣三款麵同一款牛burger 湯底自家熬製 聽聞lunchtime係排曬隊 賣曬就收舖所以一路想食都摸咗兩次門釘 嗰日3點幾過去終於食到🥲海蝦濃湯同金華火腿煲雞濃湯係長駐款第三款好似會不定時更換 嗰日去到嘅係胡椒豬骨濃湯🤍海蝦濃湯Roast Beef伊麵($80) | Rating: 7/10見到餐牌感覺上呢款會最濃郁所以嗌咗飲得出應該真係好多好多蝦頭蝦殼 炒香慢慢熬製蝦味濃郁 所以顏色先會咁深 湯頭係濃 但唔係濃厚嗰種知道係真材實料 冇落味精 因為食完冇口渴但味道真係幾鹹 好鍾意食麵飲湯但最尾都鹹到飲唔到伊麵冇咩特別 份量亦比較少 🤍胡椒豬骨濃湯Roast Beef伊麵($80) | Rating: 7.5/10奶白色嘅湯底 同樣飲得出係真材實料熬製胡椒味係究極重 辛辣感好夠豬骨嘅香仲會飲到 但主要都會比胡椒味蓋過咗同樣係偏鹹 但相對海蝦湯呢個會好啲食起上嚟覺得呢款同伊麵比較夾同掛湯❗️我決定將Roast Beef 分開嚟講!! Rating: 8/10比起伊麵佢有驚喜好多 同麵係可以完全分開賣老闆選用咗rib eye 切成薄片 搽上油 再用火槍

店舖得三張二人枱 老闆一個人一腳踢

豬骨嘅香仲會飲到 但主要都會比胡椒味蓋過咗
同樣係偏鹹 但相對海蝦湯呢個會好啲
食起上嚟覺得呢款同伊麵比較夾同掛湯

比起伊麵佢有驚喜好多 同麵係可以完全分開賣
老闆選用咗rib eye 切成薄片 搽上油 再用火槍燒一面熟
牛肉細嫩無筋 肉味濃 略略燒過逼出脂香
好多食評都話超高質 100分小店 個人就覺得吹大咗
如果唔洗排 經過絕對可以一試
但如果要我排個幾鐘食 就真係完全唔值
2022-03-26 118 views
海蝦濃湯好鮮好濃嘅蝦湯味唔會過咸胡椒豬骨湯好重嘅胡椒味不過朋友就覺得普通肉係好好食伊麵做麵底不過我都係覺得配米粉好似襯啲😅最推薦都係海蝦濃湯👍🏻會想再去嘅餐廳
海蝦濃湯
好鮮好濃嘅蝦湯味