2021-12-29 407 views
之前晚市walk in過一次,門口極多人等,果斷放棄,建議午市早啲去,冇咁多人!我食吉列牛,朋友食黑松露吉列牛,兩個都好出色,啲肉都好Juicy而且價錢唔算貴,可以再戰

而且價錢唔算貴,可以再戰
2021-12-24 261 views
吉列牛一定係最出名必叫嘅😂😂啲牛唔算肥 中規中矩😀嚟得呢度食 另一個原因係可以自己整熟😂想熟啲又得 生啲都得😏🤣外面個吉列皮 可以更加脆🤔不過不失咁啦😂另外我冇加套餐朋友加左話個蛋唔錯不過飯素就好鹹😂但好味平時食得淡嘅人可以考慮唔加套餐想食糖心蛋就額外買😀😀啲飯煮得啱啱好淋淋地食落去好啱加牛肉🥰個個醬料唔知道係乜嘢不過加落牛同飯度就真係唔錯我唔使等位就有得食 如果要排好耐佢唔係首選唔使等位就幾值得食😂😂
吉列牛一定係最出名必叫嘅😂😂
個個醬料唔知道係乜嘢不過加落牛同飯度就真係唔錯
我唔使等位就有得食 如果要排好耐佢唔係首選
唔使等位就幾值得食😂😂
2021-12-19 342 views
之前去過荃灣嗰間食過,呢間佐敦店,牛肉質素都保持穩定,好食嘅!$138 食牛小排定食,價錢都OK,分量剛剛好,糖心蛋都好好味。如果佢午市定食有湯飲會更好,因為佢加個湯嘅話,就歸類為晚市定食,多$18,多一個湯。
2021-12-19
$150 (Lunch)
2021-12-03 813 views
幾年前嚟過呢度食定食已經覺得好好食,今次帶埋朋友嚟食,本身呢間餐廳地方唔解大概得六張枱左右,所以最好要訂咗枱先。我哋叫咗板燒安格斯牛同秘。燒黑松露吉列牛。另外我地加購左定食套餐$38會有埋飯,流心蛋同埋湯。呢度係一人一塊鐵板,鍾意煮嘢食嘅我哋簡直就係冇難度安格斯牛同埋黑松露吉列牛比較之下,我哋都係鍾意食黑松露吉列牛多啲,牛肉好夠肉汁,炸完再煎都仲係好香嘅黑松露味,煎到五成熟就啱啱好溫馨提示食完之後返屋企真係要成身沖涼,因為真係好大陣燒肉未
呢度係一人一塊鐵板,鍾意煮嘢食嘅我哋簡直就係冇難度

溫馨提示食完之後返屋企真係要成身沖涼,因為真係好大陣燒肉未
2021-12-03 446 views
其實已經食過幾次😋是一間性價比不錯的餐廳😊不過每次晚飯時間基本上都要等位,所以最好預早一點時間去拎定位啊🥰🐮板燒吉列牛定食 ($108)+$20秘之飯素&流心蛋🐟蒲燒原條鰻魚飯($118)板燒吉列牛份量正常,份量對得住價錢,可能女仔會覺得太多。吉列牛切得幾薄,剛剛好一啖食完,燒完外脆内軟,口感不錯😛好香牛味❤️‍🔥點少少燒汁更好味,出面麵包糠脆炸衣不會太厚身,注重不要燒過長時間,會韌啊😋而鰻魚飯也不錯,濃稠的蒲燒醬汁混入飯當中,鰻魚肉質軟嫩,滑順而無骨刺,是接近入口即化的口感啊😋整體美味程度:👅👅👅👅/5CP值:⭐️⭐️⭐️/5📍秘(偉晴街)佐敦偉晴街11號
其實已經食過幾次😋是一間性價比不錯的餐廳😊

🐮板燒吉列牛定食 ($108)+$20秘之飯素&流心蛋
🐟蒲燒原條鰻魚飯($118)

整體美味程度:👅👅👅👅/5
CP值:⭐️⭐️⭐️/5

📍秘(偉晴街)
佐敦偉晴街11號

• 板燒吉列牛定食
  • 蒲燒原條鰻魚飯
2021-11-20 850 views
知道呢間石燒牛好耐~ 但聽講成日都好多人所以唔敢去🤣點知平日晚去7點幾竟然唔洗點等位就有得食!但都滿座~今次同朋友叫左一份安格斯餐一份吉烈牛餐一齊試下~吉烈牛好香好食~ 我就略嫌有啲油膩🙈安格斯就可以食到牛嘅原味!但朋友就中意吉烈多啲 所以各有各口味啦!個飯比左好多飯素😍好好味~份量都夠個湯我地都以為係白蘿蔔湯,但黎到只係好重胡椒味嘅湯 冇食到其他味 所以就有少少失望🥺自己煎嘅時候啲油好彈 成張枱都係油 同埋都好易彈到手😮‍💨 如果可以比圍裙就更好了~~唔係特別抵食~但食到有質素嘅牛肉都可以接受!
知道呢間石燒牛好耐~ 但聽講成日都好多人所以唔敢去🤣
點知平日晚去7點幾竟然唔洗點等位就有得食!但都滿座~

今次同朋友叫左一份安格斯餐一份吉烈牛餐一齊試下~
但朋友就中意吉烈多啲 所以各有各口味啦!
個飯比左好多飯素😍好好味~份量都夠
唔係特別抵食~但食到有質素嘅牛肉都可以接受!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2021-11-19 549 views
堂食好食梗係唔使講,但係冇諗過外賣質素沒有大打折扣牛肉味香濃, 炭烤味突出最癲嘅係喺app度落單,佢真係唔使10分鐘就有得拎不過如果有得揀當然要食堂食啦街坊表示$70食到呢個質素嘅外賣表示滿足了,茶記食頹嘅都要55嘅時候加多少少,個白飯仲要有飯素個份量係多的,牛肉都好多,真係抵食過茶記其實佢仲有俾個醬點牛肉不過我覺得本身已經夠晒味如果有機會見到呢個色平嘅話希望店家以後可以俾多少少菜,外賣嘅感覺都可以食得健康啲
堂食好食梗係唔使講,但係冇諗過外賣質素沒有大打折扣
牛肉味香濃,
炭烤味突出
牛肉飯

最癲嘅係喺app度落單,佢真係唔使10分鐘就有得拎

不過如果有得揀當然要食堂食啦

牛肉飯外賣

個份量係多的,牛肉都好多,真係抵食過茶記
外賣烤牛肉飯

其實佢仲有俾個醬點牛肉
不過我覺得本身已經夠晒味

2021-11-19
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$68 (Dinner)
牛肉飯
牛肉飯外賣
外賣烤牛肉飯
2021-11-18 631 views
由荃灣食到佐敦 一間性價比極高既餐廳🤤但每次DINNER時間基本上都要等位 起碼要1.5小時架~😳享用美食要付出代價 建議大家預早小小時間去拎位!咁岩 我地行完街 醒起佐敦有分店!諗住咁夜唔洗等位啦😬就衝出食🙂🙂每間分店裝修風格都一樣~😉簡單的工業風!餐廳咁大油煙 咁種裝修風格都易打理啲!叫左板燒吉列牛 ($118) 再加 ($38) 定食 包左一個飯🍚、糖心蛋🥚🍳同埋一個湯。吉列牛放起板燒燒出泥 油脂都多 但真係好香口我就覺得淨係燒肉會唔夠飽😬配埋定食就岩岩好~ (好滿足)但湯飲落就冇咩味 清湯😂😂? 流心蛋都略嫌有啲淡味唔知係唔係吉列牛太搶味呢~浦燒原條鰻魚飯 ($88) 再加 ($38) 定食 同樣都係包左一個飯🍚、糖心蛋🥚🍳同埋一個湯。鰻魚正常味道 不過不失~ 鰻魚份量都好多對得起呢個價錢~🤗仲驚唔夠飽 order埋和風薯條配芝士🍟 ($38) 芝士醬好正 每一啖都好滿足~😗😙見住佢分店愈開愈多 希望KEEP到水準!!兩個人晚餐~ 又完結左一日啦🥳
由荃灣食到佐敦 一間性價比極高既餐廳🤤
享用美食要付出代價 建議大家預早小小時間去拎位!

咁岩 我地行完街 醒起佐敦有分店!
諗住咁夜唔洗等位啦😬就衝出食🙂🙂

每間分店裝修風格都一樣~😉
簡單的工業風!餐廳咁大油煙 咁種裝修風格都易打理啲!

叫左板燒吉列牛 ($118) 再加 ($38) 定食
包左一個飯🍚、糖心蛋🥚🍳同埋一個湯。
吉列牛放起板燒燒出泥 油脂都多 但真係好香口
我就覺得淨係燒肉會唔夠飽😬配埋定食就岩岩好~ (好滿足)
但湯飲落就冇咩味 清湯😂😂? 流心蛋都略嫌有啲淡味
唔知係唔係吉列牛太搶味呢~
板燒吉烈牛
浦燒原條鰻魚飯 ($88) 再加 ($38) 定食
同樣都係包左一個飯🍚、糖心蛋🥚🍳同埋一個湯。
蒲燒原條鰻魚飯
鰻魚正常味道 不過不失~ 鰻魚份量都好多
對得起呢個價錢~🤗
仲驚唔夠飽 order埋和風薯條配芝士🍟 ($38)
芝士醬好正 每一啖都好滿足~😗😙
和風薯條配芝士
見住佢分店愈開愈多 希望KEEP到水準!!

兩個人晚餐~ 又完結左一日啦🥳
2021-11-17
$160 (Dinner)
板燒吉烈牛
蒲燒原條鰻魚飯
和風薯條配芝士
2021-11-04 940 views
其實已經食過幾次,一直都覺得係一間性價比唔錯既餐廳。但每次晚飯時間基本上都要等位,最好預早小小時間去拎位。入到黎已經聞到好香既吉列牛味,我地兩個人都叫左板燒吉列牛再加定食,包左一個飯、糖心蛋同埋一個湯。板燒吉列牛黎到,份量都算正常,唔會太少。而個飯上面有d飯素,都幾開胃。至於個湯飲落就冇咩味,似係比你食飯時唔好咁乾。塊板上面有舊牛既脂肪,一路燒就一路出油,非常香口。燒吉列牛幾本上操作都好簡單,就算唔識燒基本上都唔會唔好食,好岩我依d唔識睇火侯既人。整體成間餐廳都好滿意,性價比高,回頭率高,但要注意食完成身都可能會有陣油煙味

板燒吉列牛定食
2021-06-04
板燒吉列牛定食
2021-10-19 1114 views
板燒安格斯牛($118)+秘之飯素,楓糖溏心蛋,湯(+$38)啲牛油脂分佈好平均🤤每片都唔會太厚 燒完出黎入口即溶好有牛味~而且仲有13塊😽一啲都唔孤寒啊😌個溏心蛋都好正~飯素好好味 平時食唔哂一碗飯嘅我竟然可以食晒佢呢碗咁好味嘅飯素不過碗湯就差啲🙉好似飲緊水咁.仲有呢度啲職員都好好會定期過黎加燃料最後埋單$156都算扺啦~ 每次心血來潮想食呢type牛都會黎呢間(包括今次keke.📍秘 (偉晴街) (佐敦)佐敦偉晴街11號地下
板燒安格斯牛($118)
+秘之飯素,楓糖溏心蛋,湯(+$38)

啲牛油脂分佈好平均🤤每片都唔會太厚 燒完出黎入口即溶
不過碗湯就差啲🙉好似飲緊水咁

仲有呢度啲職員都好好
會定期過黎加燃料
📍秘 (偉晴街) (佐敦)
佐敦偉晴街11號地下
  • 板燒安格斯牛
2021-10-12 1131 views
💛秘 Secret Chefs 🐮板燒吉烈牛 $108有舊牛油用嚟燒下個板先 啲牛燒完外脆內軟 出面嗰層麵包糠好脆 但係個牛一般 唔小心燒得耐會韌 切得幾薄 唔算好香牛味 點少少燒汁都好味🍚定食 +$20有秘之飯素同流心蛋 飯素唔錯不過可以再多啲🤣 啲飯都煙韌 流心蛋好食好糖心 但係食到最後有陣雪味🤣 🐮板燒安格斯牛 $118肉質好嫩滑 燒完爽口 呢個牛味濃好多 油脂分佈平均啲 仲有好多片 幾正 同樣+$20 有流心蛋同飯素 整體唔錯 仲不停有店員嚟睇下火 加燃料 又幾好食又好玩 燒完都唔會有油煙味 推介😛 😋 味道:7.4/10📸 環境:7/10👍🏻 推介:8/10🤙🏻 回頭:7.5/10
💛秘 Secret Chefs

👍🏻 推介:8/10
🤙🏻 回頭:7.5/10
Type of Meal
Lunch
成日係朋友網上交友平台 story見到呢間,心思思想食好耐🤔所以趁lunch time有時間就去試下係咪真係咁好食!!-💛黃色商家-🐮板燒吉列牛($118)之前食過幾間吉列牛,都冇呢間嘅吉列牛嘅炸衣咁脆,啲牛肉油脂分布平均,食落肉汁都幾豐富,炸衣厚度啱啱好,而且燒完都仲係幾脆,口感唔錯😙🧡 牛肉嘅厚薄同size都適中,啱啱好一啖食晒,份量對得住價錢😛。美中不足嘅係牛味唔算好濃🥺,無論齋食定點汁牛味都唔太濃,不過值得一讚嘅係個汁幾解膩,味道嘅濃淡都啱啱好🥰-🐮秘•燒黑松露吉列牛($158)牛味一樣唔太濃,黑松露味唔太出,但點埋汁食會香好多😋黑松露就冇原味咁脆,同埋味道比原味會重少少,其他野例如份量、炸衣厚度同size都大致一樣😛-🍚🥚秘之飯素+楓糖流心蛋 (+$20午市定食)飯素份量好夠,一啲都唔孤寒😋😋夠晒撈匀成碗飯!!同埋飯嘅份量同牛嘅份量夾得啱啱好🍚不過流心蛋就冇乜蛋味,略嫌有啲淡☹️同埋嗌定食會送一罐zero或者忌廉,(題外話)雖然新嘅zero真係好難飲…🤯-可能係因為午市唔算太多人,一點左右去到唔使等位就可以入座🤩同埋服務都幾好,我哋食咗九個字左右,佢哋都已經幫我哋加咗三次燃料k
💛黃色商家
🐮板燒吉列牛($118)
🐮秘•燒黑松露吉列牛($158)
🍚🥚秘之飯素+楓糖流心蛋 (+$20午市定食)
可能係因為午市唔算太多人,一點左右去到唔使等位就可以入座🤩同埋服務都幾好,我哋食咗九個字左右,佢哋都已經幫我哋加咗三次燃料keep翻個火🥰而環境方面就可以再改善下,見舖頭好多隔板都有裂痕🥲🥲提提大家呢間淨係收現金,想食嘅話記得帶定cash喇~
2021-09-30
$150 (Lunch)
  • 板燒吉列牛定食
  • 秘 • 燒黑松露吉列牛
2021-10-05 799 views
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻   📸打卡指數:👍🏻👍🏻👍🏻 🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 🤵🏻店員服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻板燒安格斯牛 ( $118 )  晚市加配定食 ( $38 ) 安格斯牛用板燒同平時日本燒肉or韓燒好唔同,板燒燒出黎,油脂比較多,香口好多。淨係燒肉就唔夠飽,加配定食就岩岩好,fai推介揀櫻花金魚湯,當日咁岩賣晒,好搶手可以一試,感覺好有創意,好似真係有條金魚係水入面。秘.燒黑松露吉列牛 ( $148 )  👍🏻晚市加配定食 ( $38 ) 安格斯牛雖然都好好食,不過fai.lok都覺得黑松露吉列牛更好食,牛肉肉質又好,吉列炸完又唔係好冧,炸得幾脆,板燒肉勝在一啖一塊,口質夠正。和風薯條配芝士醬 ( $36 )見到和風薯條配芝士醬都係36蚊,貪食忍唔住叫埋,薯條熱辣辣又脆,而且又係厚切,好好味。秘.燒牛肉野菜鍋 ( $98 )雖然個鍋就唔係好大,但材料就十足,牛肉煲到好冧, 一口就散,煲到好冧當然好入味,仲要好多配料,有芋絲,冬菇,金茹,娃娃菜,蘿白,最得意係連獅子狗都有。fai.lok覺得每人一個套餐就夠,首推秘.燒黑松露吉列牛, 想
🍔食物質素:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
💵價錢性價:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸打卡指數:👍🏻👍🏻👍🏻
 🪑環境衛生: 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
 🤵🏻店員服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

板燒安格斯牛 ( $118 )
晚市加配定食 ( $38 ) [秘之飯素,楓糖流心蛋,櫻花昆布湯]
板燒安格斯牛+晚市加配定食 [秘之飯素,楓糖流心蛋,櫻花昆布湯]
板燒安格斯牛
安格斯牛用板燒同平時日本燒肉or韓燒好唔同,
板燒燒出黎,油脂比較多,香口好多。
淨係燒肉就唔夠飽,加配定食就岩岩好,
fai推介揀櫻花金魚湯,
當日咁岩賣晒,好搶手可以一試,
感覺好有創意,好似真係有條金魚係水入面。

秘.燒黑松露吉列牛 ( $148 )  👍🏻
秘.燒黑松露吉列牛
安格斯牛雖然都好好食,
不過fai.lok都覺得黑松露吉列牛更好食,
牛肉肉質又好,吉列炸完又唔係好冧,炸得幾脆,
板燒肉勝在一啖一塊,口質夠正。

和風薯條配芝士醬 ( $36 )
見到和風薯條配芝士醬都係36蚊,
貪食忍唔住叫埋,
薯條熱辣辣又脆,而且又係厚切,好好味。

秘.燒牛肉野菜鍋 ( $98 )
雖然個鍋就唔係好大,但材料就十足,
牛肉煲到好冧, 一口就散,
煲到好冧當然好入味,
仲要好多配料,有芋絲,冬菇,金茹,娃娃菜,蘿白,
最得意係連獅子狗都有。
fai.lok覺得每人一個套餐就夠,
首推秘.燒黑松露吉列牛,
 想食下小食,可以加個和風薯條配芝士醬。
2021-10-04
15 Minutes (Dine In)
$240 (Dinner)
板燒安格斯牛
秘.燒黑松露吉列牛
2021-10-04 619 views
一直都知呢間餐廳好出名,我想試咗好耐!當去到時6點15左右,門口已經有人排緊隊,所以我拎飛等位,其實都只係等咗15-20分鐘就有位為咗更有效率,侍應請大家係門口等位時已經order定食物,入到去即刻就有得食👍我叫咗個秘燒黑松露吉列牛配定食,好香黑松露味,中意食黑松露味嘅朋友更加唔可以錯過!朋友就叫咗個秘燒牛肉鍋配定食,本來以為會係牛肉片,但原來係類似牛腩個種牛,不過都係好香嘅果然係好好食嘅😋侍應服務又快手坐低到食完都係半個鐘內嘅事😂😂😂值得再食同推介朋友!
一直都知呢間餐廳好出名,我想試咗好耐!

秘燒黑松露吉列牛配定食

秘燒牛肉配定食

果然係好好食嘅😋侍應服務又快手
坐低到食完都係半個鐘內嘅事😂😂😂
值得再食同推介朋友!
2021-04-04
15 Minutes (Dine In)
$160 (Dinner)
秘燒黑松露吉列牛配定食
秘燒牛肉配定食
  • 秘燒黑松露吉列牛
2021-10-03 304 views
今日去銅鑼湾sogo行街,行經景隆街發現(秘)新開店,還是試業中就一試,感到從前在日本東京食的吉列牛味道一樣,薄薄的牛肉一口一件非常美味!而且份量非常足夠!值得再去!
  • 秘之飯素
  • 楓糖流心蛋