呢間舖係我上openrice咁岩睇開發現既...見咁多好評就即管一試啦!!!果日晏晝打去book位,本身book8半...但個姐姐話無位...最快都9點...咁我就照book啦......點知8點半左右老舊打比我話有位留左比我地...咁就即刻去啦...我地2個人叫左一個細水煮魚, 麻辣雞煲同一個酸辣粉....首先,要講水煮魚.....好似$8x一個(細)....但佢好大鍋,好多魚味道十分好, 魚肉好滑, 有大豆芽放底....好好味....係我係香港暫時食倒最好味既水煮魚....麻辣雞煲...就一般....d雞好細件,肉質唔好...唔入味可能佢唔係主打雞煲....所以唔建議叫...但我下次會試下個田雞煲...最後,酸辣粉都十分唔錯...薯粉質地煙un, 索倒d湯既味!!服務方面...都幾好.....個老闆最後會問我地d野岩唔岩食....幾親切.....
呢間舖係我上openrice咁岩睇開發現既...
見咁多好評就即管一試啦!!!

最快都9點...咁我就照book啦......

我地2個人叫左一個細水煮魚, 麻辣雞煲同一個酸辣粉....
水煮魚(細)
首先,要講水煮魚.....好似$8x一個(細)....
但佢好大鍋,好多魚

味道十分好, 魚肉好滑, 有大豆芽放底....
好好味....係我係香港暫時食倒最好味既水煮魚....
雞煲
麻辣雞煲...就一般....
d雞好細件,肉質唔好...唔入味
可能佢唔係主打雞煲....所以唔建議叫...
但我下次會試下個田雞煲...

最後,酸辣粉都十分唔錯...
薯粉質地煙un, 索倒d湯既味!!

服務方面...都幾好.....
個老闆最後會問我地d野岩唔岩食....
幾親切.....

2011-11-10
$100 (Dinner)
水煮魚(細)
2011-09-20 253 views
看到openrice如此好評,當然要來試試,但試完後大失所望,不會再來。這間鋪實在太隱蔽,找了很久才找到,大熱天時還要這樣找,真係很累。與友人每人要了一個粉,我依然選擇我愛的墨丸薯粉配酸辣味,友人則要了麻辣味。墨丸的質素不錯,但只有兩粒,太吝嗇吧!?而炒的份量也很少,一碗根本不夠飽,而且只辣不酸,憑什麼叫酸辣!?而友大那碗麻辣也只辣不麻的。太辣,看到旁邊那抬要了杯水,我也問店員要杯水,但因為我們吃得太少東西,所以他說沒有。可能我只吃兩碗粉,所以不知道其他食物質素如何,但無論怎樣,我都不會再來了。二十多元還有大把選擇,而且份量比它多!

二十多元還有大把選擇,而且份量比它多!
2011-09-17 148 views
看電影是大肚媽媽既喜歡,也是相當舒適的活動,而幫襯得最多就是圓方的Grand Cinema。上週六看戲前,與老公先到佐敦找吃的,原目標牛屋餐廳卻在當晚做節,時間方面怕趕不及,唯有臨時改地點。 其實與牛屋同街有間新牛屋餐廳,然而評價似乎不太好,不想亂博,就陪老公去重溫他吃過又覺得不錯的重慶回味香。還未步進店內,已聽到十分熟悉的鄉音,感覺挺親切的;然而川菜既辣又重味精,當晚我並沒有幫襯,只是陪坐而已。 沒時間慢慢吃了,老公為自己點了簡單快捷的小炒回鍋肉($45),加個白飯($6)及一杯豆漿($5),盛惠$56。小小店內,菜式確是即叫即炒,鑊氣與新鮮度都是十足;然而憑肉眼所見+老公反映,成品的回鍋肉實在是肥得不得了,肥瘦比例約是七三之比,而且味道並不特別出色,比起老公上回吃的水煮魚失色很多! 除了用料不夠精良,也反映了辣椒以外佐料的運用只是一般。無所事事的大肚媽媽,八卦完老公的晚餐質素後,又無無聊聊拍下店內貪睡的貓貓。環境如此嘈雜,小店又多人出出入入,貓貓仍然睡得香甜,真難得! 希望日後囝囝也能做到吧! 講回正題,代老公出一個OK臉,希望小店除了水煮菜式,也要留意改善小炒菜式。

沒時間慢慢吃了,老公為自己點了簡單快捷的小炒
2011-09-10
$56 (Dinner)
2011-08-05 124 views
ordered:酸辣薯粉: noodles is chewy and there's some peanuts, 元西, 炸菜as side dishes, the soup is not sour enough when compared with "tam zai"涼麵: excellent! although it's just some chili sause added to the noodles, noodles is cold and chewy!!! the sauce is very good, very 地道!!!川北涼粉; the 涼粉 is no taste...but 口感滑滑好得意,但好容易cut off......仲有d蔥係面好香紅糖冰粉:好好味, 真係可以解辣架, 其實好似jelly, 有d紅糖糖水甜甜地, 冰冰涼涼~the place is very small, just have 4 tables, so needa wait ga~
ordered:

$50 (Dinner)
  • 涼麵
食辣野最爽既就係越食越想食,但係好多時出街食既辣野,無論泰菜,川菜,好多時都係辣到人頭皮發麻,個咀同條痢發腫又痛,飲極水都唔夠咁,真係令人望而生畏,難得有一間辣得黎越食越想食,辣到大家大呼過癮,忍唔住要讚多一次之前同事聽我講重慶回味香勁好食,嗜辣既同事已經蠢蠢欲動,適逄HAPPY FRIDAY,加上近排天氣又悶熱,於是約埋一齊去辣辣佢。上次去食問過老闆係可以打電話訂左枱先既,所以預早一日訂定,友人先到等左一陣間就有位。由於我同其他人未到,友人好醒目咁已經叫定一個涼拌粉片同一支大啤,邊食邊等。我地去到見佢食到雪雪聲又流汗,但係又欲罷不能,真係搞笑。人齊左要叫餸,叫左一個大既普通辣水煮魚,泡椒腰花,辣子田雞,紅油豬耳,蒜泥白肉.. 叫住咁多食住先。涼拌菜式先上,蒜泥白肉切得好靚,薄薄一片肥瘦適中既豬肉拌住秘製既醬汁,香香辣辣,好開胃。我地見到白肉切得好靚,細問之下原來老闆自己操刀.. 勁呀~!! 紅油豬耳第一次食,爽爽地辣辣地,加埋下面舖住既青瓜絲.. 好味~等左一陣間,我地既主菜之一黎啦,水煮魚~! 大家見到真係忍唔住歡呼,食左第一啖之後,大家都叫爽。辣辣既汁,麻麻既感覺,仲有滑滑既魚肉

等左一陣間,我地既主菜之一黎啦,水煮魚~! 大家見到真係忍唔住歡呼,食左第一啖之後,大家都叫爽。辣辣既汁,麻麻既感覺,仲有滑滑既魚肉.. 真係正~!! 真係咁上下辣子田雞到,一上枱,大家都有D驚,成碟都係辣椒心諗一定好辣。其實辣椒經過泡油,辣味已經去左好多,反而突顯左佢辣椒既香味,加埋D田雞,呢個餸好好味。泡椒腰花好好味,泡淑酸酸地辣辣地,加埋D配菜好近唐芹同埋雲耳,同事用黎送啤酒不斷叫正。

食到咁上下大家好似唔係好夠喉,再叫左個四川涼麵,涼拌海帶絲,細既唔辣酸菜魚,紅燒豬紅,黃金皮蛋,全部都.. 好正。

呢到最好既係,學老闆話齋,食川菜唔辣點似樣。雖然每一樣都辣既,但係辣既程度辣既味道儘然不同,絕對唔會令食客有重覆既感覺,而家食落口果下辣,而後就係一貫暖一樣由食道真落個胃,但係唔會食到你口又痛脷又痛,只會令你越食越想食,越食越過癮,總知係就GOOD GOOD GOOD啦。

雖然店舖裝潢唔突出,係一般街邊小食店一樣,坐位方便.. OK啦。但係我地去食飯.. 係食野吖嗎.. 所以乾淨企理就OK,老闆在場又會同我地打下牙較,介紹下D食物,所以食得好開心。

是日我地食左11個餸,7支藍妹大啤,6罐汽水,HKD$654,絕對係超值,又好食又抵食.... 抵我地一而再再而三幫襯
必叫水煮魚
辣子田雞
唔食得辣可以叫呢個酸菜魚.. 都好好味
又係必叫既蒜泥白肉
涼拌海帶
泡椒腰花
2011-07-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
必叫水煮魚
辣子田雞
唔食得辣可以叫呢個酸菜魚.. 都好好味
又係必叫既蒜泥白肉
涼拌海帶
泡椒腰花
2011-07-23 19 views
好早去到所以唔洗排隊! 一間又平又抵食嘅川菜; 兩個人食叫左水煮魚(細: $6X) 味道唔錯, 好香, 魚肉好滑, 加埋一碗薯粉同埋涼伴粉皮埋單先$139, 絕對抵到爛, 下次兩個人食都要叫大嘅水煮魚要彈嘅只可以話鋪面細, 坐得比較唔舒服同埋唔可以一大班朋友去食, 4-5人都還可以, 但如果只追求味道同抵食, 絕對值得一試.

$70 (Dinner)
2011-07-14 44 views
今次係我第二次幫襯重慶回味香,第一次去係兩個星期前。朋友好喜歡食水煮魚,我喜歡食麻辣不過好似未食過水煮類,都好想一試。可惜果晚9點幾先去,夜左,魚已經售罄,改左食水煮牛肉,一試難忘喎。兩個星期後既琴晚,再約埋d朋友去試水煮魚。第一次食水煮魚真係一食難忘,滑滑既魚肉,令舌頭麻痺既麻令大腦震撼既辣,爽呀... 真係越辣越想食喎。是晚我地叫左一鍋水煮魚,麻辣肚絲,黃金皮蛋,涼拌粉皮,麻辣藕片。雖然全部野食都係辣,但係好愛佢辣既程度,辣既味道都有所不同,真係爽呀~!!而且好喜歡佢呢種家庭式小餐廳既感覺,老闆個樣雖然串串地,講野都有小小串,但係我地一路食同佢一路傾計,真係好ok喎~!! 傾傾計隔離枱都一陣傾埋一份.. 幾開心架anyway,呢到我地會再一次幫襯,而且基本上都已經訂左係過兩個星期後~雖然要等位,但係又平又正.. 等一陣都值吖~

雖然要等位,但係又平又正.. 等一陣都值吖~
水煮魚 正
黃金皮蛋 正
涼拌粉皮 正
麻辣藕片 正
麻辣肚絲 正
2011-07-13
$70 (Dinner)
水煮魚 正
黃金皮蛋 正
涼拌粉皮 正
麻辣藕片 正
麻辣肚絲 正
  • 黃金皮蛋
  • 涼拌粉皮
2011-01-30 31 views
上年年中時曾到四川旅行, 當地的水煮食物又辣又好味, 真係令人懷念~ 呢日就同左D團友去食水煮魚回味下喇~ 呢間舖頭唔係好大, 典型既街坊格局, 以涼伴小食, 水煮食物, 同酸辣粉為主.水煮魚既味道幾好, 魚夠滑又唔腥, 而且唔係得D辣油既辣, 不過配菜只係得大豆芽, 略為單調估唔到真係得粉皮既涼拌粉皮 , 好夠辣而且粉皮幾爽口呢個皮蛋就較為遜色, 個汁本來唔錯, 不過D皮蛋太硬, 又冇蛋味蒜泥白肉又係個汁幾好, 不過D肉鞋左D呢碗粉既質地同粉皮差不多, 有咩料就唔係太清楚, 因為係朋友叫既~老闆成日問客人對食物既意見, 似乎對其出品都相當有信心~ 總括黎講呢度既野食係平靚辣而地方算就腳, 辣癮起既時候止下癮就岩哂~而家天冷仲有麻辣雞煲, 可以剔紙仔加料打邊爐, 下次可以試下~

呢日就同左D團友去食水煮魚回味下喇~

水煮魚 (細)
估唔到真係得粉皮既涼拌粉皮
, 好夠辣而且粉皮幾爽口
涼拌粉皮
麻辣皮蛋
蒜泥白肉又係個汁幾好, 不過D肉鞋左D
肥腸酸辣粉

2011-01-25
$53 (Dinner)
水煮魚 (細)
涼拌粉皮
2010-11-22 16 views
女友最近很忙,沉重的工作壓力不但令她積勞成疾,連胃口也不太好,遂提議去食碗酸辣粉,望能刺激一下食慾。這晚目的地重慶回味香,位於佐敦寶靈街,是由重慶人開設的小店,全店只得十多個座位,環境裝修簡簡單單,但甫進店內,已可聞到一陣濃郁的麻辣香,狀甚對辦。先來兩道涼伴前菜, 分別是麻辣藕片 ($18) 和蒜泥白肉 ($25),藕片切得不太公整,厚薄大小不一,入口偏粉,並不爽脆,猶幸辣度仍足;後者厚度剛好,肥瘦層次分明,賣相幾令人期待,但可惜入口瘦肉帶韌,肥脂亦不鬆化,醬汁味道帶小辣比較可取,只是蒜泥放得不多,仍然有點失望。我要了紅燒肥腸小麻辣薯粉 ($22),湯面浮著一層紅油,看似很麻很辣,其實只是「有限公司」。紅燒肥腸即是豬大腸,數量不多,但內連一層肥脂,入口感覺不俗,其他配料包括金針、榨菜和黃豆,當中黃豆腍軟無味,不太討好,而薯粉也同樣煮得軟趴趴,絲毫沒有 QQ 的口感,只屬普通貨色罷了。女友的木耳小酸辣薯粉 ($20) 水準也差不多,酸辣湯底竟然輕辣輕酸,有點到喉不到肺,木耳則混入了不少雲耳在內,感覺古怪。買單一共八十五,麻的不麻,酸的不酸,辣得不夠盡情,據說水煮菜式做得比較出色,但佐敦油

麻辣藕片

紅燒肥腸小麻辣薯粉

木耳小酸辣薯粉

買單一共八十五,麻的不麻,酸的不酸,辣得不夠盡情,據說水煮菜式做得比較出色,但佐敦油麻地這麼多選擇,相信沒有再來的需要。
2010-11-19
$42 (Dinner)
1. 叫左個細既水煮魚 $56Size 比想像中大, 都幾辣呀, (我地叫左standard 辣 )d 魚好滑呀, 拍得住深圳食開果d, 都夠麻2. 泡椒鳳爪 $18好香, 少少甜的, 都幾spicy3. 豬腰, 紅燒肥腸小麻辣紅薯粉 $26豬腰正呀, 好滑, 冇so 味~肥腸好香附送既黃豆好好味, 好過花生咁熱氣~~我同bf 都覺得呢間好食過好多hk 既川菜 (eg 附近既小x椒..太港式...)價錢平, 會再黎呀~~p.s 老品好健談, 會問你係點搵到呢度, 佢仲話佢地唔會俾雜誌訪問wor
1. 叫左個細既水煮魚 $56
Size 比想像中大,
都幾辣呀, (我地叫左standard 辣 )
d 魚好滑呀, 拍得住深圳食開果d, 都夠麻
2. 泡椒鳳爪 $18
好香, 少少甜的, 都幾spicy
3. 豬腰, 紅燒肥腸小麻辣紅薯粉 $26
豬腰正呀, 好滑, 冇so 味~肥腸好香
附送既黃豆好好味, 好過花生咁熱氣~~

價錢平, 會再黎呀~~
2010-09-11
  • 泡椒鳳爪
2010-09-07 5 views
睇到D食評好講到好正咁...終於都忍唔住走左去食"第1次去..講真其實間野都唔係真係咁易搵...我叫左豬肚薯粉小麻辣...唔知係咪因為係拎走既關係"返到屋企食個陣...D薯粉好"林"而已碗湯好多油..唔係咁鐘意""食完碗野之後..一D都唔辣..只係麻"唔通喱個就係佢個賣點?!但今次食完之後..短期耐都唔會再食"'始終比佢更好既多的是'"
睇到D食評好講到好正咁...終於都忍唔住走左去食"
第1次去..講真其實間野都唔係真係咁易搵...
我叫左豬肚薯粉小麻辣...唔知係咪因為係拎走既關係"
食完碗野之後..一D都唔辣..只係麻"
唔通喱個就係佢個賣點?!
2010-09-07
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$20 (Dinner)
2010-08-22 10 views
又是食友介紹。那天看到食友肥寶寶的留言已經是晚上11點,直嚷嚷著要去吃的大力女王說:「反正開到2:30。」雖然知道她只是嚷嚷,但也不敢逆拂其意,好聲好氣的說找時間再去,以免一言不合被大力女王打至重傷。週五下班便立即趕來,佐敦站C2出口往前直走不遠,便可以看到在左手邊的「重慶回味香」招牌。拉開塑膠的透明門簾,店裡面還很嶄新乾淨,小小的很街坊感,7點的店裡還沒有什麼人。很快劃好單,交給了看起來有點江湖味的老闆,老闆以有點慵懶的中音說:「水煮魚要大窩或者細窩?」然後指指掛在店外、可以由店內的玻璃窗看出去的菜單,原來點菜紙上的價錢都是大窩,於是跟老闆說要個細窩的即可。點完菜久違的「王老吉(HKD 7)」立刻擺上桌。記得三年多前上深圳打骨,十次裡面有八次會去「小肥羊」打牙祭,必定會來好幾罐「王老吉」,但自從人民幣不斷升值,北上消費也不再便宜後,愈來愈難找到人一起上深圳消費,便愈來愈少喝到「王老吉」。上菜的速度很快,不一會便送上來「蒜泥白肉(HKD 22)」。肉處理的很好,皮、肥肉、瘦肉層次分明,肉質也軟嫩,辣味、香味、麻味也足夠,是一道很開味的凉菜,但是缺乏蒜味,不太像是蒜泥白肉,只能稱為辣味白

又是食友介紹。
上菜的速度很快,不一會便送上來「蒜泥白肉(HKD 22)」。肉處理的很好,皮、肥肉、瘦肉層次分明,肉質也軟嫩,辣味、香味、麻味也足夠,是一道很開味的凉菜,但是缺乏蒜味,不太像是蒜泥白肉,只能稱為辣味白肉。
「四川涼麵(HKD 12)」是吃的最開心的一道,值得再來一試。凉麵彈牙有咬勁,不會有淋太多醬料而太油太濕破壞了口感的缺點。各式香料帶來的辣味、麻味接近我理想狀態的九成,而且隱隱約約有一絲醋味與令我想要一試再試的「苦感」,忘了是吃過哪一種香料會有這種令人回味再三的苦感。
例牌「口水雞 (HKD 35)」要整的好吃似乎真的很難,在香港還沒有吃過滿意的,不過「重慶回味香」的已經不差。
「水煮魚(HKD 48)」送上來的賣相不差,紅通通的顏色不是由辣油浮在上面造成的,我最怕吃到浮滿辣油的水煮菜式。但是很可惜香味不夠,麻味也不足,辣味的層次不夠,魚肉是處理的不錯,但是配料真的需要改進多樣化的程度,除了豆芽菜還是豆芽菜,而且豆芽菜有點硬。
最後送上來的「紅油抄手(HKD 18)」則是讓我一看就想搖頭。抄手躺在辣油與水共構的液體(稱不上是湯汁)中,而且完全沒有各式香料,這不能稱的上是「紅油抄手」吧!抄手的內餡是新鮮沒錯,但是皮則太硬,不是我喜歡吃的抄手。
整體來說是辣味十足,但是除了四川涼麵外,我覺得每一樣都缺了那麼一點。難得開腔談論食物卻句句金句的大力女王說的是很實在:「層次欠奉!」

後記:
1.除了蒜泥白肉是小辣外,其餘都是中辣。
2.吃完後深夜肚子痛而起床,每次會吃辣吃到這樣,就是香料跟我的身體不太match。
3.還有點「窩筍絲」,但是忘了拍照。因為刀功不一所以粗細差別頗大,吃近嘴裡的口感當然有缺失。
久違不見的「王老吉(HKD 7)」。
「蒜泥白肉(HKD 22)」處理的很好,皮、肥肉、瘦肉層次分明,肉質也軟嫩。
例牌「口水雞 (HKD 35)」要整的好吃似乎真的很難。
「水煮魚(HKD 48)」香味不夠、麻味不足,辣味層次不夠,魚肉是處理的不錯。
「紅油抄手(HKD 18)」躺在辣油與水共構的液體中,沒有各式香料,這不能稱的上是「紅油抄手」吧!
2010-08-20
$84 (Dinner)
  • 四川涼麵
2010-08-19 7 views
粉皮:味道不錯,但如果有多d紅油o係面,會更好食! 涼麵:好夠味,係湯麵以外既另一個包肚之選,見到其他枱既食客都有order!萵荀:第一次食lee樣野,用香油涼拌,都幾清新,不過鹹咗少少!
粉皮:味道不錯,但如果有多d紅油o係面,會更好食!

2010-08-16
  • 涼麵
2 個辣怪麻辣癮又發作, 本一心想去' 隨變 ' 吃雞煲( 中辣大麻 ), 話知佢冷氣唔夠, 熱到汗流浹背都要去頂頂癮, 我真係等不及老闆娘月尾搬新鋪, 出了地鐵站打電話給老闆娘叫她弄雞煲, 怎知告訴我全店滿座, 最快 9:00pm 才有位, 嘩! 有無攪錯 ! 30多度絕對唔夠冷氣都滿座, 老闆娘真係要多謝某飲食雜誌今期的專題 " 殺麻辣 " 我就真係多得個本雜誌唔少囉 2 怪在佐敦瞎盪, 又不想往廟街某 2 間麻辣店, 因為都唔好食. 心想莫非要往譚仔落腳 ?!眼前突看到' 重慶回味香 ' 小店, 2 怪不理三七二十一進去才算, 一進店空氣內瀰漫着花椒和辣椒香氣, 噢 ! 一定錯不了差不了, 店子好細, 祗有10 多個座位, 店內也坐滿了客人, 老闆問介不介意坐在路口位 ? 當然唔介意啦, 最緊要好食. 看見隣桌點滿一枱涼拌菜, 就和辣怪說不如多試幾款涼菜, 唔夠飽才叫水煮魚吧 ! 終於 2 隻怪獸點了 : - 川北涼粉 $15 - 辣和麻都恰到好處, 不死鹹, 味道有層次. 祗是涼粉條比較幼, 粗身點會更好. 四川涼麵 $12 - 初段沒有多大感覺, 祗覺甜.酸.麻.辣樣樣
!
我就真係多得個本雜誌唔少囉

. 心想莫非要往譚仔落腳 ?!

終於 2 隻怪獸點了 : -

四川涼麵 $12 - 初段沒有多大感覺, 祗覺甜.酸.麻.辣樣樣都有點點, 開胃好味,
忍不住一口接一口的吃下去, 但祗瞬間麻和辣就慢慢在味蕾滲出,
舌頭在打顫. 嘩, 又平又正
! 唯一缺點是麵條淋了點

蒜泥白肉$22 - 每一片五花腩都切得薄薄的肥廋相間, 肉滑不嚡, 醬汁帶甜味,
祗略嫌蒜泥少了點

紅油抄手$18 - 餛飩肉嚡, 可以不吃

香油萵荀 $12 - 祗有簡單的香油 / 芝麻作點綴, 但清鮮好吃, 忍不住吃了 2 碟

口水雞例牌 $35 - 夠麻夠辣夠香而雞又夠滑, 讚

再來多碗 2 餸 ( 豬紅. 豬肝 ) 薯粉配大辣麻辣湯底, 豬紅普通,
但豬肝出奇的滑和好吃
, 麻辣湯底也對味. 薯粉煙韌有嚼勁,
再配上炸黃豆粒 ( 這店是用炸黃豆替代花生粒 ) 、肉碎及炸菜粒同吃,
眨吓眼就吃光一大碗

再加 2 罐啤酒, 埋單 $163 - , 好滿足 ! 已跟辣怪約定下星期要試水煮了.
看着這小店讓我想起當日嶄露頭角的 ' 聯記川王 ' , 但現在的 ' 聯記 ' ......
唉 ! 不消提
我唔會再幫襯囉
連 ' 川粵 ' 也比她好味 !

* 可惜沒帶相機影相, 祗問老闆拿了咭片 *

2010-08-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$85 (Dinner)
  • 川北涼粉
  • 口水雞
  • 萵荀
  • 蒜泥白肉
2010-08-12 2 views
上週末突然想食川菜,便到OR search search!!! 見有間新restaurant, comment so far so good, so 便try try!一進铺就有濃濃的四川味,很像樣似的,於是点了水煮田雞,蒜泥白肉,涼拌冷面,xx青瓜 (forgot the name!!), 猪骨湯底 plain noodle水煮田雞 - very good!! 應該是新鮮田雞,很好味,亦冇深圳的太油!蒜泥白肉 - 味good, if more garlic 重good, 同埋e個係cold dish, 吃時末夠凍涼拌冷面 - 店主 suggest 小小小辣, good again but may try try normal 辣 next time!!! xx青瓜 (forgot the name!!) - good good good!!!! but very picky猪骨湯底 plain noodle - only dish which is non spicy!!!雖然是一間絕不起眼的小店,總括食物good; 服務nice, 環境 clean!!! 有誠意的一間小店,

一進铺就有濃濃的四川味,很像樣似的

雖然是一間絕不起眼的小店,總括食物good; 服務nice, 環境 clean!!! 有誠意的一間小店, 值得支持.

註; 如店主可以收細一点铺內電話的ringer 就更好!!!
2010-08-07
$75 (Lunch)
  • 水煮田雞