2023-10-16 23 views
今日兩人嚟到呢度食晚餐估唔到口味都幾正宗兩個人叫兩個小菜一個蔬菜一個湯配上一飯一粥啱啱好食到幾款招牌嘅潮州美食個人最愛嘅蠔烙同埋凍馬友都係潮州菜嘅精髓非常之食得出潮州菜嘅特色就係鮮味 調味不會太鹹 另外叫咗個外面比較少食到嘅護國菜原來係將番薯葉打碎加入高湯 相傳食左有一段護家衛國的歷史 最後加一道方魚炒芥蘭 清清淡淡炒啖菜就唔會太淡味喺鰂魚涌呢一度座位夠舒適而且食物口味正宗價錢合理喺親朋戚友聚會嘅非常好去處

今日兩人嚟到呢度食晚餐估唔到口味都幾正宗

2023-10-16 41 views
難得有MeTime咁我都要為自己搵啲節目先得嘅,所以就約左係鰂魚涌返工嘅表妹食晚飯,咁就佢返工附近嘅陳儀興尚潮樓係食潮州嘢啦~酒樓環境係唔錯,帶點有古典氣息~當我地一坐底店員姨姨就為我地送上工夫茶及前菜,仲教我地係進餐時飲點點回味甘喉嘅功夫茶可以有消滯功效,同時又可以清清喉,咁一陣進餐時就可以更加食得出好味道哦~先嚟 潮州凍馬友,依個真心覺得有驚喜,因為起左條骨而且一件件咁切好,所以入口就可以啖啖肉,而且肉質好滑又充滿魚油香,所以真係令人回味嘅~另一個 滷水鵝片,鮮嫩而且肥瘦均勻鵝肉薄切,入口已經好有鵝肉香,千其唔好漏左底下嘅嫩滑滷豆腐,佢滷得好入味~方魚炒芥蘭,硬硬嘅方魚好有咬感,入口就好似食緊魚乾咁,個口感都幾得意,而芥蘭就新鮮又爽口~不得不提依個 二十年老菜脯燉豬肚湯,湯底好清甜,而且都係好足料,大大條菜脯加埋大大件入味又夠淋嘅豬肚。最好就係佢個豬肚好乾淨,食落完全冇腥味同污穢嘢,真係可以話食得安心又放心~最後就食埋潮州粥就沛女滿足晒啦~
酒樓環境係唔錯,帶點有古典氣息~
最後就食埋潮州粥就沛女滿足晒啦~
2023-10-05
Type of Meal
Dinner
  • 十年老菜脯燉豬肚湯
1K
2023-10-14 37 views
早前來到鰂魚涌的陳儀興尚潮樓,環境裝潢滿滿有中國的濃厚特色,並有一些國畫供欣賞,感覺設計別緻,食物有水準。餐廳以傳統的潮汕菜為主題,廚師都🧑‍🍳把潮洲傳統美食,烹調得更出類拔萃!當來到餐廳時,店員有禮親善感覺溫馨。潮洲蠔餅蠔🦪仔粒粒大粒而且煎得香噴噴涼瓜腩肉煲腩肉腍軟可口涼瓜份量豐富潮州普寧豆醬黃花魚肉質鮮美,煎得三條的野生黃花魚剛剛好又肉嫩多汁!陳儀興尚潮樓 鰂魚涌英皇道1001號7樓1號舖
當來到餐廳時,店員有禮親善感覺溫馨。

潮洲蠔餅
蠔🦪仔粒粒大粒而且煎得香噴噴

涼瓜腩肉煲
腩肉腍軟可口涼瓜份量豐富

潮州普寧豆醬黃花魚
肉質鮮美,煎得三條的野生黃花魚剛剛好又肉嫩多汁!

陳儀興尚潮樓
鰂魚涌英皇道1001號7樓1號舖

✔️鵝三寶 $298呢度嘅滷水真係整得好出色 每個部位都好入味💯 講唔停最鍾意就係佢哋嘅鵝肝 細嫩甘香😳 鵝腸爽口帶少量油脂🤤 而鵝件雖然肉唔係好多 但係肉質完全唔會柴😚✔️頭抽鷹倉魚片(6片)$488鷹倉魚煎到外脆內嫩🐟而且一丁點細骨都冇 啱晒唔識論骨嘅講唔停🥰不過略嫌呢碟調味有點偏重🙈✔️潮州魚丸肉碎煮汕頭白 $228湯底落咗超級多肉碎同埋方魚碎 所以飲得好鮮甜😋白菜亦都煮得夠晒軟淋~✔️胡椒鹹菜鮮豬肚湯 $78每碗都有三至四件豬肚 肉質煙韌又帶點脆身😆 味道方面 胡椒味重唔會太鹹 飲完好暖胃好舒服☺️
✔️鵝三寶 $298

✔️頭抽鷹倉魚片(6片)$488

✔️潮州魚丸肉碎煮汕頭白 $228

✔️胡椒鹹菜鮮豬肚湯 $78
2023-10-13 37 views
潮州菜平時食唔少,新蒲崗既陳儀興飯店食過幾次,今次就試下感覺較高檔次既陳儀興尚潮樓,餐廳裝潢係走簡潔中國風,坐得舒服。入座時店員先遞上鐵觀音功夫茶🫖,飲完就正式進入狀態開餐😍。🌟頭抽鷹倉魚片一客鷹倉魚片雖然只有6件,但每件都係非常厚切,相信係用咗大魚,魚肉先可以咁肥美嫩滑。煎封魚片至香脆金黃色,而醬汁就簡單地用咗頭抽、香蔥等材料,味道,惹味得嚟又唔會搶咗魚既鮮味。🌟芋蓉原隻帶子今次就叫左出面較少見到既芋蓉原隻帶子,用芋頭蓉包裹著帶子再炸。同平時飲茶食既炸芋角一樣,外層十分酥脆,芋蓉綿密而不膩,調味適中唔會遮蓋芋頭香。帶子貨色亦係對得住價錢。再點埋另上既柑桔醬🍊,絕對唔會覺得單調。🌟潮州魚丸肉碎煮汕頭白汕頭白其實就係津香,用肉碎、白魚蛋、芹菜一齊煮個湯底夠曬鮮甜。津白爽甜,白魚蛋彈牙極具魚肉香。🌟鹹菜花蛤湯鹹菜花蛤湯就有番茄🍅、花蛤、酸菜等材料,花蛤大大粒鮮甜冇沙,飲落又唔會過咸/酸。🌟綠豆爽雖然食到好飽,但都想試下呢到既甜品/糖水,簡單叫咗一碗Share!綠豆邊同清心爽有啲咬口,同埋飲落都唔太甜。🌟粥平時食飯/粥都唔會介紹,但呢到既粥底係好靚,米粒🌾爆到開花,粥底綿軟,煮得剛好!

🌟頭抽鷹倉魚片

🌟芋蓉原隻帶子

🌟潮州魚丸肉碎煮汕頭白

🌟鹹菜花蛤湯

🌟綠豆爽

🌟粥
2023-10-12 94 views
好想食潮州菜多數都會嚟呢度,淨環境裝潢富有中國風,滿滿特色的山水畫、酒櫃,擺放著各式各樣罕有的傳統中國酒跟著傳統潮州菜,當然先飲功夫茶•$58 泡提神醒胃,味道帶有回甘,餐前餐後都提供飲用鹹菜花甲湯$78兩款鹹香非常配,味道剛好不會太濃,而且花甲鮮甜,飲落去非常暖胃招牌鵝三寶$298包括有鵝肉、鵝肝和鵝腸,食完上面的三樣主菜滷水料,下面仲有意外驚喜充滿鵝油香和滷水汁的滷豆腐,和鵝肉一起吃,真的大快朵頤潮州凍馬友$398必點的潮州菜之一,專屬潮式海鮮製作方法,繁複之餘仲要整得好鮮甜,馬友獨特嘅口感,最緊要連同普寧豆瓣醬一齊食,令人回味無窮乾貝春菜煲$128煲上面滿滿乾貝,配上春菜回甘清熱解油膩

跟著傳統潮州菜,當然先飲功夫茶•$58 泡
提神醒胃,味道帶有回甘,餐前餐後都提供飲用

鹹菜花甲湯$78

招牌鵝三寶$298

招牌鵝三寶

潮州凍馬友$398

乾貝春菜煲$128
煲上面滿滿乾貝,配上春菜回甘清熱解油膩
招牌鵝三寶
  • 功夫茶
  • 乾貝春菜煲
2023-10-11 30 views
由於潮州人老母就嚟生日,所以決定做返個孝順仔,帶咗佢去太古嘅陳儀興度食飯👌🏻👌🏻👌🏻一開始店員會奉上功夫茶,味道非常濃郁🤩鵝三寶選用正宗獅頭鵝,鵝肉烹調得恰到好處,肉質鮮嫩多汁。鵝肝滑嫩濃郁,鵝腸則帶有彈牙的口感。🐔🐔🐔🐔野生黃花魚有別於街市養殖嘅黃花魚,野生嘅反而細啲同埋冇咁大條,煮法係用普寧豆醬,黃花魚新鮮鮮美,肉質鮮嫩細滑。烹調得宜,保留住魚肉嘅鮮味同嫩度。而且調味帶有鹹香。非常開胃。🐟🐟🐟肚肉苦瓜煲肚肉切成薄片,肉質嫩滑,入口即化。苦瓜爽脆清香,帶嚟一份清新嘅口感。湯汁清澈,帶有苦瓜嘅淡淡苦味,與肚肉的鮮甜相互襯托。呢道菜給人一份清爽嘅感覺,適合想要品嚐不同口味嘅朋友。😋😋😋二十年老菜甫燉鮮豬肚🐷🐷鮮豬肚經過時間嘅沉澱,肉質更加鮮嫩豐潤。湯汁濃郁,充滿鮮香味道。鮮豬肚入口即化,帶嚟一份濃郁嘅肉香。呢餐飯得到潮州人認証,正宗而且料非常新鮮👌🏻👌🏻👌🏻#陳儀興尚潮樓 #陳儀興 #鰂魚涌美食 #打冷 #潮州菜 #香港必吃 #香港好去處 #香港旅游攻略 #食在香港 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港生活 #蠔餅"
一開始店員會奉上功夫茶,味道非常濃郁🤩
野生黃花魚
肚肉苦瓜煲
二十年老菜甫燉鮮豬肚🐷🐷
呢餐飯得到潮州人認証,正宗而且料非常新鮮👌🏻👌🏻👌🏻
#陳儀興尚潮樓 #陳儀興 #鰂魚涌美食 #打冷 #潮州菜
#香港必吃 #香港好去處 #香港旅游攻略 #食在香港
#香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港生活 #蠔餅"
2023-10-11 40 views
今日就朋友放工,去咗鰂魚涌尚潮樓度食晚飯。職員安排我哋兩個坐喺入門口後冇幾遠嘅獨立間開既餐枱。餐廳環境新淨光猛,乾淨企理。坐低冇幾耐,職員先提供四杯功夫茶同埋鹹酸菜俾我哋享用,清清口腔,開下胃。然後我哋睇完餐牌之後叫咗以下食物。頭抽鷹䱽魚片($488/一客6片):魚片好厚肉。頭抽香得來唔會太鹹,依然食到魚片嘅鮮味,頭抽同魚肉既味道好夾。師傅把握得火喉好好,令魚肉仍然可以保留肉汁。鵝三寶($298/一客):鵝三寶包括鵝肝,鵝腸同埋鵝片。鵝肝:真係好好奇師傅點整。質感好嫩滑。唔會有肥膩嘅感覺。呢個有驚喜。鵝腸:唔會好多肥膏,廚師應該係清潔方便下咗唔少功夫。質感爽脆,令人唔覺唔覺已經食曬。鵝片:烹煮嘅時間控制得不錯,唔會過鹹但又可以令鵝片入到滷水味,味道剛剛好。而且鵝肉嫩滑。豆腐:底下有幾塊豆腐。豆腐吸左滷水嘅味道依然食得出濃郁嘅豆香。亦望唔到有氣孔,唔會嚡烚烚。潮州魚蛋肉碎煮汕頭白($228/一客):呢個餸係將白魚蛋,娃娃菜,豬肉碎,方魚,芹菜同埋瑤柱絲放湯。白魚蛋有濃郁嘅魚味,口感彈牙。肉碎食得出廚師應該係有撻過啲肉先至煮,所以唔會散修修。乾瑤柱,方魚同埋西芹令成煲菜嘅味道提升左層次。有
頭抽鷹䱽魚片($488/一客6片):
鵝三寶($298/一客):
鵝三寶包括鵝肝,鵝腸同埋鵝片。
潮州魚蛋肉碎煮汕頭白($228/一客):呢個餸係將白魚蛋,娃娃菜,豬肉碎,方魚,芹菜同埋瑤柱絲放湯。白魚蛋有濃郁嘅魚味,口感彈牙。肉碎食得出廚師應該係有撻過啲肉先至煮,所以唔會散修修。乾瑤柱,方魚同埋西芹令成煲菜嘅味道提升左層次。有豬肉魚肉同埋西芹一齊煮嘅娃娃菜,煮得夠透身,而且吸收晒佢哋嘅香味鮮味,好味道!
20年老菜甫燉鮮豬肚($78/一盅):話明20年老菜甫,果然經過咁耐嘅燉煮時間,菜甫食落都仲有味道。個湯飲落令人有好舒服嘅感覺。亦感覺好似清左d肥膩感. 本身都驚鮮豬肚食落會哽胃,但食落又好嫩播,我食晒三舊。
潮州白粥($15/一碗):食潮州嘢總要配一碗潮州白粥先至圓滿。熱辣辣清清地,配埋之前奉上嘅鹹酸菜食,係另一番風味。
滿足的一餐。食完好嘢叉完電,明天再努力工作!
2023-10-10 78 views
星期二從鄉下回到香港,晚上不想煮飯,於是到家對面的陳儀興尚潮樓吃晚飯。首先先上功夫茶,小小一杯,每人有兩杯,另外茶芥$15一位。滷水鵝片鵝片肉質不會韌,有很多片,蘸醋或辣椒醬吃都很好吃,下面還有嫩嫩的豆腐。潮州凍馬友第一次吃凍馬友,魚肉很新鮮又嫩滑,一點兒也不腥,但要注意會有魚骨。豆醬炒通菜份量很多,通菜新鮮又嫩,炒得很美味。胡椒鹹菜鮮豬肚湯豬肚完全不會苦,湯的胡椒味很出,是好喝的湯。潮州白粥白粥很綿之外還吃得到顆粒感,清清地,很下火。
首先先上功夫茶,小小一杯,每人有兩杯,另外茶芥$15一位。
豆醬炒通菜
份量很多,通菜新鮮又嫩,炒得很美味。
胡椒鹹菜鮮豬肚湯
豬肚完全不會苦,湯的胡椒味很出,是好喝的湯。
潮州白粥
白粥很綿之外還吃得到顆粒感,清清地,很下火。
2023-10-03
$506 (Dinner)
2023-10-08 26 views
陳宜興尚潮樓喺鰂魚涌同太子都有分店~ 係一間主打潮州打冷菜嘅飯店👩‍🍳 除咗打冷菜式仲會有一啲酒樓小炒~ 環境同一般嘅潮州打冷餐廳好唔同, 都係行返酒樓嘅裝修同埋格局~ 所以感覺會比平時嘅打冷大排檔乾淨同坐得舒服啲🧚‍♀️ 喺呢個環境之下, 打冷都係另一種風味☺️🤍普寧豆醬煮海魚呢款煮海魚食得出好新鮮🐠 而且啖啖肉, 唔會好多骨🥰 而且仲落咗好多蔥, 芫荽同紅椒一齊蒸🌶 令到魚肉更加鮮甜, 香味更突出☺️🤍招牌鵝三寶鵝三寶真係好有驚喜🦢 三寶分別有鵝肉, 鵝腸同鵝肝🕊 仲有幾件滷水豆腐係底, 都非常入味👍🏻 食得出本身嘅用料食材都非常高質🥰 鵝腸清得好乾淨好爽口👏🏻 鵝肝口感好正好入味🥹🤍潮式鹹肉肉碎煮汕頭白本身就會係用潮式魚丸, 但因為咁啱冇晒貨, 所以就用鹹肉代替🐽 湯底本身都好有肉香🍲 用嚟煮菜真係好入味好鮮甜🥬 🤍燉湯:二十年老菜脯燉鮮豬肚湯鹹菜花蛤湯燉湯都好有驚喜🥹 超級足料!! 而且兩款湯嘅調味都好夠味🥣 豬肚湯嘅豬肚非常爽口! 花蛤湯仲有成三隻大花蛤🐚

🤍普寧豆醬煮海魚

🤍招牌鵝三寶

🤍潮式鹹肉肉碎煮汕頭白

🤍燉湯:
二十年老菜脯燉鮮豬肚湯

2023-10-05
$400 (Dinner)
  • 二十年老菜脯燉鮮豬肚湯
  • 鵝三寶
2023-10-07 84 views
🇭🇰陳儀興尚潮樓·大家中秋節快樂啊🏮呢間我已經食過好幾次架啦 因為佢野食唔錯 而且環境坐得好舒服 好適合一家人黎食👨‍👩‍👧‍👦😈😈·潮州凍馬友$398 l 鵝三寶(鵝肉 鵝肝 鵝腸)$298今次我哋嗌既馬友都幾好味 佢油分幾好 配埋個普寧豆醬幾夾 而且魚肉都好滑🐟之後個鵝三寶我自己就最鍾意入面個鵝腸 佢呢個處理得好乾淨 去曬啲肥膏 食落好爽口🤤🤤個鵝肉偏肥少少 但係都好滑 不過個鵝肝我就略嫌佢有少少唔夠入味🦢🤣🤣·方魚炒芥蘭$118 l 鹹菜花蛤湯$78 l 護國菜$68之後佢個芥蘭都炒得好惹味🥬兩款湯我就鍾意個花蛤湯多啲 佢個花蛤勁大粒 煮到啱啱好 勁juicy😋😋個護國菜望落好似開心果糊咁 但係飲落其實就係似一個雞蓉羹😂·#rbyeat#rby港式 #rby中菜#rby鰂魚涌 #rby將軍澳 #rby新蒲崗 #rby太子·📍鰂魚涌英皇道1001號7樓1號舖📍將軍澳至善街9號嘉悅地下2-3號舖📍新蒲崗崇齡街40號地舖📍太子太子道西179號地下及一樓
🇭🇰陳儀興尚潮樓

📍將軍澳至善街9號嘉悅地下2-3號舖
📍新蒲崗崇齡街40號地舖
📍太子太子道西179號地下及一樓
功夫茶
$500 (Dinner)
方魚炒芥蘭
護國菜
功夫茶
2023-10-07 32 views
📍陳儀興尚潮樓 (英皇道) (鰂魚涌)鰂魚涌英皇道1001號7樓1號舖😋普寧豆醬煮海魚(黃花魚):以普寧豆醬作為主要調味料,搭配新鮮黃花魚烹製而成。豆醬濃郁香氣與黃花魚鮮美口感完美融合。😋招牌鵝三寶(鵝肉、鵝肝、鵝腸):陳儀興尚潮樓招牌菜之一,採用特殊的調味料和烹調方式烹製而成。鵝肉的鮮嫩口感、鵝肝的滑順和鵝腸的鮮美口感相得益彰,讓你一口接一口無法抗拒。😋潮式魚丸肉碎煮汕頭白:潮州特色菜品,以新鮮的魚丸和肉碎烹製,搭配清爽的汕頭白。汕頭白的鮮甜與肉碎的香味相互融合,味道鮮美可口。😋鹹菜花蛤湯:以鹹菜和新鮮花蛤烹製而成,湯底清澈,花蛤鮮嫩與鹹菜微咸風味相得益彰。

📍陳儀興尚潮樓 (英皇道) (鰂魚涌)
鰂魚涌英皇道1001號7樓1號舖

2023-10-07 21 views
住東區既我成日都唔明點解太古西灣河無咩潮州菜🤔終於等到有間陳儀興開到黎呢頭🤭🤭以前喺新蒲崗已經食佢,好多年嘅正宗潮州菜👍🏼.🥢頭抽煎英䱽$488頭抽煎英䱽有金黃酥脆嘅外皮,入口爆香多汁。皮薄餡多,魚肉鮮美彈牙,頭抽醬汁融入其中,帶出獨特嘅風味。呢個菜式好傳統潮州菜!絕對係必食!.🥢招牌鵝三寶$298招牌鵝三寶,鵝肉色澤紅亮,肉質鮮嫩帶嚿,肥瘦相間更加豐富口感。招牌鵝肝同鵝腸同樣出色,鵝肝濃郁鮮美,鵝腸則滑溜嫩滑。三寶合併一齊食落,perfect match ! .🥢方魚炒芥蘭$118方魚炒芥蘭既方魚魚肉鮮嫩,芥蘭綠葉鮮亮。炒出嚟嘅時候,魚肉同芥蘭完美咁融合埋一齊,口感鮮香嫩滑。加埋啲薑蓉同蒜蓉炒香,帶出更多層次嘅風味。.🥢胡椒鹹菜鮮豬肚湯$78胡椒鹹菜鮮豬肚湯湯底鮮味濃郁,加埋香嘅胡椒同鹹菜,增添咗特色嘅味道。鮮豬肚切片鮮嫩,入口彈牙,一啖湯咬下去,滋味醇厚又開胃。呢碗湯一飲而盡,暖胃暖心!
🥢頭抽煎英䱽$488

🥢招牌鵝三寶$298

🥢方魚炒芥蘭$118

🥢胡椒鹹菜鮮豬肚湯$78

2023-10-07 27 views
朋友約咗我去北角食飯,食咗呢一間裝修都幾靚既,食物水準都唔錯餐廳。食咗幾樣唔同嘅經典潮州菜。1. 潮州蠔餅:陳儀興尚潮樓的潮州蠔餅讓我回味無窮。這道菜以新鮮的蠔肉為主,搭配精心調製的麵糊炸至金黃酥脆。蠔肉鮮嫩多汁,與酥脆的外殼形成了完美的口感對比。每一口都能品嚐到潮州蠔餅鮮美風味。2. 潮州凍大眼雞:這道菜以嫩滑的大眼雞肉為主,經過特殊的調味和冷藏處理,賦予了肉質獨特的口感和味道。大眼雞肉鮮嫩細膩,入口即化,肉汁鮮美。潮州料理擅長突顯食材的原味,這道凍大眼雞正是其中的經典之一,給人一種清新爽口的感受。3. 鹹菜鮮豬肚湯:這碗湯是潮州菜中的經典之一,以鮮豬肚和鹹菜為主要材料。湯中的鮮豬肚切片薄嫩,入口爽滑,與鹹菜的鹹香味道完美融合。湯的口感清爽,帶有微微的酸味,喝起來非常開胃。4. 瑤柱春菜煲:這道菜以瑤柱和春菜為主要成分,炮製而成。瑤柱是潮州菜中的珍貴食材,質地鮮嫩,口感豐富。春菜的清香和瑤柱的鮮味好夾,帶來了一道清爽菜式。絕對是潮州菜愛好者不容錯過的一道佳餚。總結來說,陳儀興尚潮樓以其正宗的潮州菜出名。餐廳的用餐環境舒適,服務親切。如果你想品嚐正宗的潮州美食,陳儀興尚潮樓絕對是一個不

1. 潮州蠔餅:

2. 潮州凍大眼雞:

3. 鹹菜鮮豬肚湯:

4. 瑤柱春菜煲:

總結來說,陳儀興尚潮樓以其正宗的潮州菜出名。餐廳的用餐環境舒適,服務親切。如果你想品嚐正宗的潮州美食,陳儀興尚潮樓絕對是一個不錯的選擇。
呢間絕對係我食過既潮州菜裡,最好食既一間餐廳,陳儀興尚潮樓有多間分店,今日就來到鰂魚湧分店,店內環境裝修似去左酒店级高級食府一樣,每個餐桌位置分成半獨立房一樣。今日我地四個人叫左兩條潮州打冷凍魚凍馬友魚 $398馬油魚獨特既魚油同魚既香味,不添加任何調味料,都滿口魚味,必叫凍大眼雞 $398魚身細心切件,整齊排列上碟,就咁睇都得覺得好食,魚味鮮甜肉質滑嫩鵝三寶 $298一上桌便能聞到陣陣鹵水香味,鵝腸爽脆,鵝肝細膩,鵝肉細軟,味道不會偏鹹,讓人嘗到鵝肉的真味。咸菜胡椒台山蠔 $268台水蠔總共大概有十二隻,每一隻都好大隻,食落去蠔味足,加配胡椒同咸菜呢個組合好惹味,真係連湯都飲埋呀鹹菜花甲湯 $78湯每一隻花甲都好有鮮味,裡面有番茄同咸菜,飲落好好鮮味乾貝春菜煲 $128鋪滿瑤柱嘅春菜煲,開胃潮洲魚丸肉碎煮仙頭白 $228湯頭奶白色,這道菜的特色是魚丸和肉碎的口感和味道,以及汕頭白的細滑和清淡。魚丸和肉碎有著濃郁的鮮香,彈牙而不柴,入口即化如果想同屋企人食餐好既潮州菜,真的推介來這裡試一試

今日我地四個人叫左兩條潮州打冷凍魚

凍馬友魚 $398

凍大眼雞 $398

鵝三寶 $298

咸菜胡椒台山蠔 $268

鹹菜花甲湯 $78
湯每一隻花甲都好有鮮味,裡面有番茄同咸菜,飲落好好鮮味

乾貝春菜煲 $128
鋪滿瑤柱嘅春菜煲,開胃

潮洲魚丸肉碎煮仙頭白 $228

如果想同屋企人食餐好既潮州菜,真的推介來這裡試一試