2018-02-02 93 views
凍凍地個fd約去打邊爐, 佢地話黎呢間, 主打食全牛, 既然未食過就是但.入面地方唔大, 枱與枱都好貼, 枱面唔多位, 擺左個鍋都擺唔到野食.  而且間野好應聲, 一路食一路都覺得好嘈, 街市一樣.湯底祗有5款用牛制既鍋, 睇完真係無咩可以揀, 唯有簡單就是好, 揀左牛骨清湯鍋.清湯得黎一滾起好多油, 感覺好肥膩, 而且無咩味, 完全無牛骨或者肉骨既味道, 衰過比兩片昆布, 至少唔會咁油先.要左幾款手切牛, 款款都係薄切, 食落完全無口感, 食早餐碗沙爹牛麵仲厚過呢度D牛, 仲收成88蚊碟.至於牛味就唔多覺, 靠點豉油先叫有D味, 越食越無引, 成晚都唔知食左咩落肚.

而且間野好應聲, 一路食一路都覺得好嘈, 街市一樣.

Type of Meal
Dinner
2018-01-25 124 views
諗住星期六旺角好多人,唔想行嚟行去,行過見到主打牛邊爐,我又係牛魔王,就去試下.呢間係樓上舖,上到去唔洗等位,坐低無耐先發覺原來果個自助調味站就係我朋友身後,仲要係得個櫃上面放調味品,兩邊完全無嘢遮擋,因為無其他位轉只好坐果度,當有人去調味站攞醬油,我地就望實,好驚佢會整到d豉油呀落我朋友身後,又驚有人整跌,就成身污糟哂,呢個真要改善下.點好嘢食一陣已經有嘢嚟,嚟嘅唔係湯底,係牛肉,之後其他嘢都好快上哂,但係湯底呢?個侍應話同我地跟,再等咗10分鍾,又一個侍應行過,e..湯底我再同你跟,又再等,後面果枱遲過我地嚟已經食緊,又過咗7,8分鐘,有位姐姐行過嚟話,你地點嘅牛坑腩湯底無喎,等咗咁耐先話無,都唔想諗,是但一個牛骨湯底.講到d牛料,話就話唔同位置,不過我唔覺有咩分別,上到枱係有講係咩嚟,但放多幾碟係枱,都已經唔知邊碟係咩位置,咩位置嘅牛肉都係無牛味,份量仲要好少,仲要一d都唔平.
Type of Meal
Dinner
2018-01-17 151 views
早前看到FACEBOOK上有人介紹這家餐廳,於是這天跟一眾麻雀友來到這家餐廳吃火鍋,當是我們的開年飯吧這座大廈沒有電梯,要上來餐廳雖然走樓梯,有一點麻煩,幸好我們年輕力壯呢,年紀大一點可能會吃不消不過這一次坎坷過後沒有艇搭,食物質素比想像的差很遠湯底我哋選了傳統牛骨清湯鍋,入面有蘿蔔,粟米,說是清湯但湯的油膩感卻很重,湯面的油脂感相當明顯,有點令人失望    牛肉方面,我們原本選了牛脖仁,即是牛頸深的部位,但來到的時候樣子跟MENU上的有所不同,追問一下才知道牛脖仁沒貨,來的是吊龍肉.半逼半就之一我們被強行地要了不是心目中想吃的東西這個吊龍肉從外觀上已經不太令人舒服,說是嫩肉其實是雜肉,吃起來一點肉質感也沒有,完全是下等貨色另一碟來的牛肉也是全沒質素可言,其間朋友要求換一碟較新鮮的牛肉卻被拒絕,沒辦法之下還是勉強地接受吧餐牌上介紹的是本地手打牛丸,但吃起來一點也不彈牙,口感很硬實.友人是經常在大陸工作的,他說這應該是大陸來的牛丸,明顯的下等貨色這個是土豆粉,起衫不以為意放進鍋裡,想不到麵條上的膠質比鳥冬有過之而無不及,原本肥膩的湯吸收了這些膠質,令肥度倍升.這亦是其中一大敗筆之處.而吃

不過這一次坎坷過後沒有艇搭,食物質素比想像的差很遠

這個是土豆粉,起衫不以為意放進鍋裡,想不到麵條上的膠質比鳥冬有過之而無不及,原本肥膩的湯吸收了這些膠質,令肥度倍升.這亦是其中一大敗筆之處.而吃起來的口感也沒有韌度,不值推介

其間也點了一些熟食,這個濕炒沙茶牛肉粿條,汁底相當咸,明顯調汁時下了過多的鹽,絕對不適合老人家吃

牛肉相信亦是剛剛的下等貨色,所以入口當然相當韌

餐廳主旨是新鮮便是王道,但事實卻是他們一廂情願

來的當天是星期日,晚上人流也是空空如也,看來其他客人也用雙腳投了票呢
2018-01-09 122 views
早前約了數位潮州朋友吃晚餐,來他們的帶領下來到旺角這家饕牛記,很小來到旺角這個區域吃晚飯,所以也未曾聽過這家饕牛記,看開飯的食評中規中矩,只知道是食潮州菜的,之前跟這些朋友也吃過不小潮州菜,也算是有經驗,所以絕對可以分辨出是否正宗的潮州菜呢廚房在一塊落地玻璃下顯露無遺,廚師在做什麼也可以看得到,不過感覺看起來有一點凌亂,希望吃到的東西不會失望吧餐具沒什麼特別,碗上小量的積只需沖水便可沖去最近很多餐廳為了象徵自己是吃牛的專家,所以一定有一張牛的解剖圖在牆上,只是食物的味道一定是食物本身的質素,絕非做這種花巧把戲可以加分的這個是傳統牛骨清湯鍋 ,內裡有牛骨,玉米,白蘿白, 不過湯的味道不算太濃,而且喝起來似是用味精來做味道出來,我這個吃味道後會敏感的體質又開始有反應了雖則湯的味道是靠味道調出來,不過還是要靠它把食物滾熱食物方面,自然以牛肉為主,拼盤裝飾頗漂亮,不過肉的質素卻是平平,牛肉正常滾一會便可以入,不過這兒的牛肉滾了後普遍縮水,証明用的不是上等牛肉肥牛等熱門牛肉也有很多根位,吃起來牛味不濃之餘,口感也不爽牛柳粒也是同樣問題,肉味不夠醇,滾起來開始變型,吃起來很韌餐牌上寫的是手打牛丸,

餐具沒什麼特別,碗上小量的積只需沖水便可沖去

雖則湯的味道是靠味道調出來,不過還是要靠它把食物滾熱

肥牛等熱門牛肉也有很多根位,吃起來牛味不濃之餘,口感也不爽

牛柳粒也是同樣問題,肉味不夠醇,滾起來開始變型,吃起來很韌

餐牌上寫的是手打牛丸,但吃起來感覺卻像是快餐店的火鍋,一點也不彈牙,用料令人失望

牛柏葉算是比較正常,不過亦只是質素平平,像極了變差後的凌記火鍋放題質素

另外我們點了一碟吊龍,即是牛後脖子的位置,色澤不夠紅潤,
這個部位原本應該非常有嚼勁,但煮了10秒後已經開始縮水,最後味道自然大失所望

即使他們的牛肉係是即叫即做,但在食材質素低劣的情況下,即使是有經驗的廚師也回天乏力

由於我們是一併落單的,所以在未能及時止蝕情況下其他點的牛肉也上枱了

牛肉普遍跟剛剛拼盤的情況差不多,而且單點的問題是份量十分小,即使是不 太講求味道的朋友,相信也會覺得性價比不太足夠吧

味道和質素也是在平均線下,性價比也是不足,要在競爭激烈的牛肉火鍋下生存會比較困難
因為朋友好鐘意打邊爐 加上最近天氣都涼涼地..所以就上網搵下有邊間火鍋店係值得去試.. : )搵到呢間主打每日供應新鮮現宰黃牛既潮汕火鍋店!店主本身就係汕尾人..因為懷念故鄉既味道而開左呢間牛肉火鍋店..發現自己其實都幾鐘意去一d有故事既地方/餐廳探索 : )menu上面 除左蔬菜同飲品之外, 清一式都!係!牛!!即使係湯底都係得唔同牛既部位揀!~~除左一般食開既牛筋,牛雜等等... 佢亦都提供到好多牛既稀少部位!!包括我之前食過既吊龍伴(牛腰脊肉既兩側)!!😍😍傳統風味的裝修 同時保持到整潔同簡約既感覺 醬汁種類好似比平時更多呢, 比較少見既有普寧豆醬,黃辣醬,陳醋同腐乳椰子汁$15 望落個樣頹頹地 但飲落又唔錯因為佢唔會過甜!!牛骨牛坑腩清湯底$168本來想試佢個藥膳湯底既但竟然賣晒😫😫好彩呢個都唔錯 有勁多牛坑腩呢!! 不過略嫌肉質唔夠淋身..但係幾鐘意佢幾有黑胡椒香味!唔係叫左好多野食但估唔到最後都係勁飽..lol我朋友指定要叫既牛黃喉$58 @0@!!!!我係第一次聽同埋食呀!! 因為朋友話唔係好多地方可以搵得到.. 所以都陪佢試下食啦XD本來仲以為黃喉即係佢既喉嚨.. 原來
因為朋友好鐘意打邊爐 加上最近天氣都涼涼地..
所以就上網搵下有邊間火鍋店係值得去試.. : )
搵到呢間主打每日供應新鮮現宰黃牛既潮汕火鍋店!
發現自己其實都幾鐘意去一d有故事既地方/餐廳探索 : )
menu上面 除左蔬菜同飲品之外, 清一式都!係!牛!!
即使係湯底都係得唔同牛既部位揀!~~
包括我之前食過既吊龍伴(牛腰脊肉既兩側)!!😍😍
傳統風味的裝修 同時保持到整潔同簡約既感覺
椰子汁
椰子汁$15 望落個樣頹頹地 但飲落又唔錯
因為佢唔會過甜!!
牛骨牛坑腩清湯底$168
本來想試佢個藥膳湯底既但竟然賣晒😫😫
但係幾鐘意佢幾有黑胡椒香味!
唔係叫左好多野食但估唔到最後都係勁飽..lol
牛黃喉
我朋友指定要叫既牛黃喉$58 @0@!!!!
本來仲以為黃喉即係佢既喉嚨.. 原來唔係呀,,, 其實係指心室出來既大動脈血管...其實聽完都唔係好知即係邊度XDD
都係直接試試佢既味道好了~____~
牛黃喉
第一啖食落去佢有一陣好濃烈既味道...唔識形容係咩味..
但過左第一啖之後基本上都係食返湯底既甜味
而口感上, 佢係非常之爽口~~
同行朋友非常喜愛... 而我就仲係唔係好接受到個陣味..lol
呢個係我至愛既松茸牛肉丸$68😍😍😍
因為食落去真係食到啖啖松茸香!! 牛肉質感亦都非常扎實
推介必點款式~~ : >
豆卜$26 除左份量好多之外, 都無乜特別xdd
吊龍伴
吊龍伴$88 第二次食呢個部位了!! 再食都係覺得呢個係一個好易入口既部位~~
其實入口係有d似牛柳, 肉質鮮嫩又有陣陣牛香!😋
個人覺得鐘意食牛既朋友都一定要試呢個~~^v^
萵筍
萵筍$32 又係第一次食既野!! 其實本身味道都係唔太出
但鐘意佢吸收晒湯底既精華, 同埋夠軟身易咬~~~
有驚喜的滑豆腐$26❤️
食得出係自家製既味道 而且係真係超級滑!!! 意料之外!
土豆粉
土豆粉
土豆粉$28 覺得佢有少少QQ既口感... 所以都幾好食~~
最後2個人食左5百幾蚊..其實佢既食物定價唔算高
最貴係個湯底😂 所以多d人一齊黎食就會抵食d啦~~
2017-12-27
$291 (Dinner)
2017-12-17 176 views
講真如果夜媽媽搵野食,千祈唔好黎呢間,費事失望。嗜牛朋友收夜諗住試呢間尐牛。好,晚上10點後入座八折,我地11點半到諗住打邊爐竟然同我講話得返兩款牛肉。大佬,你寫得出係食牛肉火鍋,凌晨4點先閂,唔係expect午夜前賣曬你尐招牌野呀?? 叫我食小菜不如你改名唔好叫"潮汕金牛火鍋",叫"潮汕小菜"啦!伙計尐招呼又一般,係咁叫我地"試下"尐小菜。。我地想打個邊爐啫。。結果嗌左個羊腩煲,兩碟牛同一份鹵味,麻麻。肉唔夠新鮮,有雪味,細細碟收我$88。。。fine,叫飯黎送,又唔夠熱。。。嗌,真係冇下次!

2017-12-02 136 views
同朋友去旺角買衫準備過聖誕,買完個肚好餓, 正諗緊食乜嘢好,就畀個潮汕全牛火鍋個招牌吸引住,朋友非常喜歡吃牛,就决定這一餐吃全牛火鍋。食肆面積不大, 只有幾拾個座位,我來的時候可能時間尚早,仍不用等位,但半小時後就滿是人了,所以建議訂位比較好。 食肆提供的牛肉都是現切的,店內有一塊大玻璃,食客在座位上可以看到員工切割牛肉的英姿,一邊吃著牛肉,一邊欣賞的他們精巧的切牛肉技術,亦一樂也。看一看點菜單,有很多自己也不明白的部位, 員工很熱心的介紹各個牛的部位,肉的特質和需要灼多少時間等。終於選定了湯底和要吃的部位了,員工又提醒可以去選擇醬料,非常細心。牛骨清湯底湯底清甜,又唔肥膩,有蘿蔔、粟米、 仲有一支大牛骨,認真真材實料。三花趾是牛的前腿肉,全隻牛只有2%是三花趾,也算罕有,質感有少少似牛,很爽脆。匙柄牛前胸肉,少少油花, 灼8-10秒就夠了,好有牛味。嫩肉只係$48一碟,抵食。較少脂肪和切得比較薄,只需輕輕一灼就可以,灼得太久會變靱。手打牛筋丸一碟有六粒,超爽,非常彈牙,個人至愛。蔬菜拼盤有娃娃菜、西洋菜、菜心、芥蘭……,洗得很乾淨,可以放心吃。潮汕棵條即河粉,很細滑,吸收火煱精華後

牛骨清湯底

匙柄
牛前胸肉,少少油花, 灼8-10秒就夠了,好有牛味。

嫩肉

手打牛筋丸
一碟有六粒,超爽,非常彈牙,個人至愛。

蔬菜拼盤
有娃娃菜、西洋菜、菜心、芥蘭……,洗得很乾淨,可以放心吃。

潮汕棵條
即河粉,很細滑,吸收火煱精華後味道非常好。

雖然整晚的肉類只有牛,但一點也不得覺厭倦,因為幾種牛的食味和質感都不同,可以在同一時間嘗試到不同的牛肉,很是難得。

我諗大家打邊爐都同M佬一樣,點都一定要食肥牛,佢話無食過牛,就好似無打過邊爐咁。就係因為咁,我哋今日就去食旺角饕牛記,嘆手切新鮮全牛火鍋。鋪頭唔大,好鍾意餐廳特別設計嘅大玻璃窗,大家可以睇住廚師切肉。傳統牛骨清湯鍋餐廳有五款湯底畀大家揀,有傳統牛骨清湯、秘制汁香濃牛骨湯、牛骨牛坑腩清湯、原味牛尾湯同藥膳滋潤牛鞭湯。我哋揀咗牛骨清湯,味道清甜,有淡淡牛香味,白蘿蔔入晒味,仲有埋粟米埋,都算幾足料。話明係食牛專門店,有13款手切新鮮牛肉,脖仁、五花趾、胸口撈、吊龍、匙仁等。為咗能夠品嚐每一個部位嘅精髓,餐牌都有教大家每個部位嘅煮食時間,唔怕煮到過火,而嘥咗塊牛。三花趾三花趾係位於牛腿部份,肉連爽筋,口感豐富。吊龍脂肪較少,所以肉實較實,牛味最濃。匙柄匙柄較三花趾同吊龍脂肪較多,肉質鮮嫩,牛味適中。黑栢葉唔係好多餐廳有嘅黑柏葉,只需涮一分鐘就可以吃,入口爽脆,正。炸響鈴火鍋必食嘅另一食材炸響鈴,吸埋牛骨湯,好香濃呀。

三花趾
三花趾係位於牛腿部份,肉連爽筋,口感豐富。

吊龍
脂肪較少,所以肉實較實,牛味最濃。

匙柄
匙柄較三花趾同吊龍脂肪較多,肉質鮮嫩,牛味適中。

炸響鈴
火鍋必食嘅另一食材炸響鈴,吸埋牛骨湯,好香濃呀。

2017-11-30
$250 (Dinner)
2017-11-26 194 views
我是第二次來這間食的,今次去完應該不會再去1. 他們大大隻字寫住新鮮才是王道,我叫了4款牛,全部是雪都硬哂,試問這樣是叫新鮮嗎?我問他們,有冇沒雪得咁硬,他們回應話,今日才到的牛,是新鮮的,我心想,我在街市買牛打邊爐都算多,這樣真的叫新鮮嗎?2.牛火鍋,刀功是十分重要,他們切肉是非常薄,食牛肉既人都知道,太薄何來有味,我見到一片片薄到見底既牛,我肯定了,是冇味了3.湯底,一個字,差!食過既人未讚過4.唯一可取是炒牛粿,除了過油,味道還可。5.招牌牛丸,很咸,味精重手得滯,好似28蚊一粒居然是這樣子。
我是第二次來這間食的,今次去完應該不會再去

3.湯底,一個字,差!食過既人未讚過

4.唯一可取是炒牛粿,除了過油,味道還可。

• 沒有
2017-11-20 199 views
打邊爐係我最鐘意嘅同朋友聚會食嘅野呢次黎到呢間幾有特色嘅潮洲火鍋店 book 左兩個位 但準時黎到 佢竟然話未有位住🙄🙄叫我地坐住係出面等下 點知等左成45分鐘 先有位比我地 咁嘅話 真係book 黎都冇咩意思bor😡好啦 已經算啦 諗住試下新野 一坐底 個侍應就過黎係咁介紹 好似想催我地快d 落單咁😓好啦 可能係佢地太熱情 咁我就叫左個 佢地話係每日都只係得兩份嘅牛骨牛坑腩清湯 本身對呢個湯都有好大期望 點知坑腩得個少少 仲要湯底清到牛味都冇😓蘿白粟米就大把 真係好清🤭其他火鍋配料都係一般般 唔值得黎😑
打邊爐係我最鐘意嘅同朋友聚會食嘅野

仲要湯底清到牛味都冇😓
蘿白粟米就大把 真係好清🤭
其他火鍋配料都係一般般 唔值得黎😑
2017-11-20 155 views
天氣轉冷啦 梗係要打下邊爐啦今日黎到呢間 好多媒體都有介紹嘅潮式火鍋店一黎到 間野原來細細間 已經坐滿6/7成座位好彩我地早黎到 就算冇book 到都有位坐一坐底 就梗係睇下有咩食啦咁呢 就要揀個湯底先嘅 我就揀左個普通嘅牛骨湯餸呢 就梗係要食多d 牛啦呢到有好多唔同嘅部位可以揀 價錢中等但黎到發現 碟碟牛都好鬼細碟 切得又薄 烚完d 牛味都所剩無幾 有d浪費😐😐😐最過份嘅係 我地係最後叫左個麵照理應該唔洗好耐就黎 但等左勁耐都未到催下個侍應 先發現上錯比前面個枱 已經放底左有一段時間但個侍應直接係個枱攞黎比我地 仲左要咩都冇講😒😒真係未試過係餐廳食野 上錯枱嘅野食直接拎過黎仲要冇解釋😡😡我以後都唔會黎呢間食🤬
天氣轉冷啦 梗係要打下邊爐啦

但個侍應直接係個枱攞黎比我地 仲左要咩都冇講😒😒
真係未試過係餐廳食野 上錯枱嘅野食直接拎過黎仲要冇解釋😡😡
我以後都唔會黎呢間食🤬
2017-11-12 203 views
第一次光顧這餐廳,我本抱有一個很高的期望去試新東西,但結果卻令我有點失望。相信懂得品嚐食品的Foodie都明白食物不單單只品嚐由食物帶來味蕾的那種沖擊,食物的外貌、食物的環境,以及服務質素亦都相當重要。由我進入門口那一刻開始,接待人員的態度就可以得知一間餐廳的質素,但我想表達的是當餐廳內還有很多空位的時候,而我已預先電話訂枱,卻被安排到一個不太理想的座位,當下我亦有禮詢問侍應可否協助調動座位,然我卻被一句話拒絕了。其職員表示已有人比我更早訂位,所以可以被安排去卡位,我不明白,但用膳期間有一張枱依然沒有人坐,那為何侍應會表示已有人要求坐那個座位,我倒是看不見有人。所以這樣的細節就可見這餐廳職員應對如何。如果只評論食物的質素,我認為牛肉的味道及質素都很不俗,只是有一點又可以有更好的改善,四人枱用膳便需要兩個火鍋,而不是四人共享一個火鍋,需要另外付款加多一個鍋,付額外金錢雖然不是很大問題,但會令人覺得餐廳設計上是否未盡完善,考慮是否過於粗疏?抑或這是營商策略?我不知道。結帳時,有職員表示只收現金,因信用卡機出現問題,雖然只是數千元,這個問題前可否在接待客人入場時表明只收現金,我想這樣餐廳的印象會較為良好。以上純粹個人意見,希望餐廳的管理人員不要介意,願祝貴餐廳業務蒸蒸日上!

2017-11-09 227 views
中晒伏,睇雜誌見到呢間新開潮州牛火鍋好似好正甘,食牛人都想黎試下,甘我甘貪食,甘更系約朋友黎一齊試下菜啦,價錢又不是十份貴,見廣告裝修也不錯。黎到見裝修也不錯,格調也算舒服,何內野食就,唉...抱住甘大期望黎,食到既野食就不是想像的,清湯真系清到爆,食個老麥都無甘失望佢個招牌羅白牛腩湯底,飲落清到似水加左少少鹽花甘,牛腩雪藏好重,又靭,可以練牙力牛肋肉牛味不夠,薄薄的幾片收成80-90蚊,即刻覺得好貴

牛肋肉牛味不夠,薄薄的幾片收成80-90蚊,即刻覺得好貴
2017-11-01 166 views
好耐之前試過深夜來潮,知道最近開了新店“饕牛記”,是一間專食牛的火鍋,米仔聽到,就話去去去。火鍋醬料區很整潔,選擇又多,梗有一款啱你的。原味牛坑腩湯鍋,大大鍋,牛坑腩也有差不多十件,不過一日限量三鍋,手快有手慢冇。脖仁,要食梗係要食好嘢,脖仁是牛的脖子上那塊突起,經常活動的肉。入口牛味好強大,油脂偏少,但也有入口溶化的感覺。巨型松茸牛肉丸,加送一粒牛肉丸。牛肉爽口彈牙,松茸味足,應該是可來一碟。草肚,是牛所謂的四個胃之第一個位,最四個中最大,形狀如地毯和草地。餐廳弄得很入味,又爽彈,不用放入火鍋也可食。土豆粉,放在鍋中長時間也不會過腍,可以慢慢的吸引湯中的精華,口感彈牙,正過烏冬。濕炒沙茶牛肉粿條,傳統的潮州食物。
火鍋醬料區很整潔,選擇又多,梗有一款啱你的。
濕炒沙茶牛肉粿條,傳統的潮州食物。
2017-10-12
$200 (Dinner)
2017-10-30 152 views
貪吃又愛打邊爐嘅我,今次約咗同樣愛食火鍋的朋友仔出擊旺角,呢到主打專門食牛不同部位,好多連名稱都係剛認識添餐廳入面有一個落地玻璃小房,會見到師傅係入面切牛肉,而環境好簡潔沒特別華麗裝潢,出面有一個醬料架,可自行混醬而湯底店員介紹咗一款唔係常有嘅牛坑腩鍋比我哋,我哋當然唔會放過機會啦,入面有牛骨,牛坑腩,蘿蔔,粟米,而湯底看似淡色,但一嚐就不得了,清甜中帶有濃香牛味而不濁而牛肉實在太多款了,朋友隨便點下數款試試匙仁比較瘦,沒太多油脂,但好嫩腍匙柄跟吊龍肉質一樣偏瘦,但口感實在,相對牛味比較重胸口撈看似脂肪,但其實係好多人都聽過嘅牛白肉,入口爽脆身帶牛脂香極品脖仁,係牛頸脊位附近,嫩腍仲好重牛味,我勁鍾意這個正宗潮洲粿條,放湯一會就食得,吸哂濃濃嘅牛湯好正

而牛肉實在太多款了,朋友隨便點下數款試試

匙仁比較瘦,沒太多油脂,但好嫩腍

匙柄跟吊龍肉質一樣偏瘦,但口感實在,相對牛味比較重

極品脖仁,係牛頸脊位附近,嫩腍仲好重牛味,我勁鍾意這個

正宗潮洲粿條,放湯一會就食得,吸哂濃濃嘅牛湯好正
2017-10-02