2018-07-24 262 views
⚠️各位小心!🐂 牛出沒注意!全牛火鍋放題 ($328/位包醬料 +10%服務費)今次嚟到饕牛記食牛!全部都係牛呀!🐂🐂🐂🐂 呢間專食牛嘅火鍋專門店有兩種食法,一係散叫一係放題,身為大胃王嘅我梗係要食佢呢度嘅放題啦😎 仲包埋飲品同小菜,計落勁抵食!當晚兩個人黎到食放題,一落咗order好快就已經基本有三盤牛肉嚟到,唔好以為三盤牛肉係好少,黎到嘅時候份量多到你唔信😂 拼盤分別有十幾廿種嘅唔同部位既牛肉,連牛雜同牛既內臟都有!而且大部份嘅嘢食都可以2小時內任叫任食,無限refill🤣一開始已經叫左個小菜試下,係芥蘭炒鮮牛,芥蘭又甜又脆,牛肉嫩滑,炒得好惹味👍🏻 輪到重頭戲嘅火鍋,湯底選咗鴛鴦湯底,清湯湯底幾清甜,而辣嘅湯底都幾辣下但係啦都好過癮,牛肉吸收晒啲湯底就算唔掂醬汁都好好食,仲要其實大部份嘅牛肉都真係好好食,咁我就梗係最鍾意食牛頸脊同牛肩胛,牛肉肉味真係好濃!好正好高質👍🏻 不斷encore 🤣 整體每位埋單300幾就食到高質既牛肉火鍋放題,絕對值得推介👌🏻👍🏻
⚠️各位小心!🐂 牛出沒注意!
全牛火鍋放題 ($328/位包醬料 +10%服務費)

2018-07-23 430 views
潮汕牛肉火鍋都是第一次食,可以吃到十幾款不同部位,之前飲食網見到有$298任食,所以就約埋朋友今日去食。餐廳有個落地玻璃,可以見到師傅手切新鮮牛。火鍋湯底有4款選擇,最後我地點了牛骨清湯底,湯底入面有牛骨、蘿蔔及粟米熬五六小時而成,味道清甜,一路十下十下,一路有陣陣牛味,牛味非常濃郁。牛盤有成十一款不同部位,竟然有我至愛的黑柏葉,新鮮既黑柏葉是黑色的,比軟少有,口感爽脆,我最喜歡就是匙柄,吊龍脂肪多一點,非常鮮嫩,而牛丸真係一定要食,因為係手打,好彈牙超多汁。仲有牛雜另一大盤有6款肉,而我就最喜歡降霜一口牛柳粒,一口一粒,肉質細嫩, 澳洲雪花肥牛,脂肪較均勻,口感不錯。我地亦另叫了響鈴,竹笙,吸晒湯汁,超好味可以另加$30任飲飲品

餐廳有個落地玻璃,可以見到師傅手切新鮮牛。

仲有牛雜

我地亦另叫了響鈴,竹笙,吸晒湯汁,超好味

可以另加$30任飲飲品

Type of Meal
Dinner
其實味道係合格嘅,不過三佰幾一個頭就貴咗d,如果有返開大陸食潮汕牛肉火鍋嘅話,你會覺得呢間嘅牛肉(黃牛?)點都無嗰陣牛味!另外仲有d牛胸油唔多爽同無牛油香。如果唔駛300蚊一個人嘅話就可能仲會番食!**我哋一行12,3個人坐‘vip’房,部冷氣係無乜料到嘅,食到我哋流晒汗,希望佢哋會有所改善。

如果唔駛300蚊一個人嘅話就可能仲會番食!

2018-07-16 144 views
講到明全牛火鍋放題,咁就梗係全部都係牛啦其實我都唔知潮汕有咩特別,但係好多奇怪部位都有,我都唔知叫乜名,可能我孤陋寡聞但係解釋得好詳細...比起普通任食火鍋,價錢偏高,但一分錢一分貨,真係新鮮好多,好味好多下次會再去食,但係今次食得太多牛,要隔返一排先
講到明全牛火鍋放題,咁就梗係全部都係牛啦

但係解釋得好詳細...

下次會再去食,但係今次食得太多牛,要隔返一排先

2018-07-10 132 views
同朋友好鐘意打邊爐又好鐘意食牛於是去左呢度試下,因為聽講成隻牛既部位都有得食Book左位好快就有得坐地方唔大,但枱同位好闊落,唔係卡位都坐得好舒服食方面開頭諗住散叫因為我地得2個人點知放題原來包哂咁滯,仲有個個都有影既牛木盤(視覺一流),價錢都係288,計落平過散叫仲有得試多啲部位,於是決定叫放題我地叫左個苦瓜牛尾湯底,好甜好足料,可以飲左啖湯先食野,苦瓜好新鮮無渣又甘香呢度加二十蚊有自助醬料同任飲各款汽水(各十蚊)醬料同汽水都係基本選擇,有清涼爽勁正同埋有我至愛既雀檸已經好開心全部都要自己岀去拎,不過地方唔大行幾步就得啦我就無乜所謂牛木盤份量十足,一黎到我同朋友勁興奮有好少任食地方有得食既黑柏葉!口感一流牛丸好彈牙好好味,全部都唔錯,同埋原來唔同部位啲紅色都會有唔同深淺,長知識另一盤係更靚更多雪花,個牛小排超重牛味,一啲都唔韌,塊塊都厚切,每款一樣有4件,勁抵食俾大家睇下有幾大盤另一盤牛雜,個牛筋一望就知勁腍勁入味,好食過好多麵檔既牛筋牛肚都係!另外叫左金菇同響鈴,係打邊爐必備唔洗多講,但讚下個金菇好靚好乾淨個頭大大粒,唔似岀面任食嗰啲咁醜樣又污糟其實仲有萵筍同娃娃菜但唔記得影,萵筍
同朋友好鐘意打邊爐
又好鐘意食牛
於是去左呢度試下,因為聽講成隻牛既部位都有得食

Book左位好快就有得坐
地方唔大,但枱同位好闊落,唔係卡位都坐得好舒服

食方面開頭諗住散叫因為我地得2個人

呢度加二十蚊有自助醬料同任飲各款汽水(各十蚊)

醬料同汽水都係基本選擇,有清涼爽勁正
同埋有我至愛既雀檸已經好開心
全部都要自己岀去拎,不過地方唔大行幾步就得啦我就無乜所謂

牛木盤份量十足,一黎到我同朋友勁興奮
有好少任食地方有得食既黑柏葉!口感一流

俾大家睇下有幾大盤

另一盤牛雜,個牛筋一望就知勁腍勁入味,好食過好多麵檔既牛筋
牛肚都係!

其實仲有萵筍同娃娃菜但唔記得影,萵筍好好味好嫩俾我清左一大半,一定要點

最後埋單300頭,但我地飽到食唔哂,真係超多份量,2個女仔太細食,叫多個男性朋友黎就應該ok

岀面火鍋店叫一碟靚牛已經要200幾300份量又唔多,呢度300有得任食咁高質既牛肉真係無得輸,服務態度都好好,好有耐性,仲會同客人傾幾句。

PS
唯一要注意既係呢度話明係饕牛記,火鍋肉類方面只得牛肉,無其他選擇架!菇菜類就非常齊全同新鮮唔洗擔心,唔好唔小心帶左唔食得牛既朋友黎食丫
不過呢度有啲小菜可以點,我見隔離對情侶都係邊打邊爐邊食小菜,好似好吸引

$300 (Dinner)
  • 牛小排
2018-06-30 119 views
睇個名就知全牛宴啦位置方便易搵就係旺中對面坐低左佢就比兩張餐牌紙我地,佢地而家就做緊$288一位紙既上兩格任食,送左下個格1次,如果食完之後想再食下面兩格就要加錢喇醬料加$10,飲品加$10任飲而呢張紙就可以任食既牛骨清湯(湯底唔會鹹,清清地幾好)牛放左係個牛板到,咩部位大概都知道(牛每個位置既肉質都唔同,都新鮮既同埋佢地有圖話比我地知要整幾耐就食得所以就唔會’un’)呢板牛會再好食d分到同上面個板係有分別(食落牛會再‘軟身’肉味濃d特別要講一講個牛粒,好出色因爲牛粒厚身,所以要‘綠’好耐,通常出面食會好硬,但佢呢個牛粒‘綠’左好耐都係‘軟’身架好好食)任點蔬菜整體都好好食另外鋪頭員工很好,叫佢地即到,問佢地野都好客氣
睇個名就知全牛宴啦
位置方便易搵就係旺中對面

醬料加$10,飲品加$10任飲

而呢張紙就可以任食既

牛骨清湯(湯底唔會鹹,清清地幾好

牛放左係個牛板到,咩部位大概都知道
(牛每個位置既肉質都唔同,都新鮮既
同埋佢地有圖話比我地知要整幾耐就食得
所以就唔會’un’

呢板牛會再好食d
分到同上面個板係有分別(食落牛會再‘軟身’肉味濃d
特別要講一講個牛粒,好出色
好好食

任點蔬菜

整體都好好食
另外鋪頭員工很好,叫佢地即到,問佢地野都好客氣

$350 (Dinner)
2018-06-30 141 views
鍋牛之放題———第一次😃🐮相幾閨蜜👭去試試呢間 之前有朋友食過 話好食 😋同埋係香港係好少會有呢類既放題食呢一間係會介紹牛既部位 而你食緊係邊個位置😲呢排做緊優惠*一週年紀念優惠 $288 住食牛 再加 配料🤗吾夠食 可以再叫啊👏👏👏除左配料 (菜,麵)仲可以加$10 任飲,超抵👍仲可以叫主食 超唔錯👏👏鍋底有四個選擇 如果加錢都係$30/鍋👍叫左牛清底 涼瓜好食有牛盤上枱啦👏👏👏有哂所有部份, 分好哂 知道自己食緊咩呢盤最好食 肉質唔錯整體上唔錯即叫即上 服務好好 詳細解釋$288放題可以有咩配搭👍👍做野快手會再光臨
鍋牛之放題———第一次😃🐮
相幾閨蜜👭去試試呢間 之前有朋友食過
話好食 😋同埋係香港係好少會有呢類既放題
呢一間係會介紹牛既部位 而你食緊係邊個位置😲
呢排做緊優惠
*一週年紀念優惠 $288
住食牛 再加 配料🤗
吾夠食 可以再叫啊👏👏👏

除左配料 (菜,麵)
仲可以加$10 任飲,超抵👍
仲可以叫主食 超唔錯👏👏
鍋底有四個選擇 如果加錢都係$30/鍋👍

叫左牛清底 涼瓜好食

有牛盤上枱啦👏👏👏
有哂所有部份, 分好哂 知道自己食緊咩

呢盤最好食 肉質唔錯

整體上唔錯
即叫即上 服務好好 詳細解釋$288放題
可以有咩配搭👍👍
做野快手
會再光臨
2018-06-15 121 views
這次從朋友口中得知,有一間火鍋是吃全牛的,沒想到就是上次去的心夜來潮旁邊,這次因為我們是早到我所以沒人在店裡,也沒有人在排隊,我們太好運啦。剛好進店內侍應跟我們介紹原來這天有一週年的菜單是任食的($288)一位再加一。我們當然2話不說就下單任食放題,要知道如果是出去食一餐全牛的火鍋也好貴。這裡1個價錢就有30多個牛肉部位可以食,可以說是很便宜。先上我們的湯底,我們的選的是鴛鴦湯底,麻辣跟秘制醬,麻辣湯底我覺得好適合香港人口味不會太辣但麻。齊全的醬料區!之後上的是牛肉拼盤,沒想到這個拼盤是牛的造型,問了一下侍應原來是方便我們看菜單封面每個部位要煮大約多少秒的時間表對應的。牛肉拼盤中有我最愛的牛舌,當然要先試一下,真的好新鮮,好爽脆沒有像便宜牛舌的那種咬不開的感覺。之後也是我最愛的牛丸,他們用了腿肉做,超爽彈,牛味也很足,完全沒有像坊間下好多五香粉的味道。這裡有我從沒吃過的黑柏葉,第一次看到牠賣相真的有點不討好,但是吃下去比漂白了的柏葉有口感,還有更爽脆,這也是一大驚喜。2個拼盤中的東西實在太多了不能盡錄。這餐完完全全可以滿足我心中的牛癮!!

齊全的醬料區!

2個拼盤中的東西實在太多了不能盡錄。

這餐完完全全可以滿足我心中的牛癮!!

2018-06-14
$350 (Dinner)
  • 嫩肉
2018-06-15 647 views
自從上次品嚐過對門的「心夜來潮」,又向服務員打聽了一下,原來「饕牛記」和「心夜來潮」是同一家餐廳!只是分開小炒和火鍋!這次又路過旺角怎麼也得上來過一下火鍋隱!自然就又選了這家!今天剛好遇上了「饕牛記一週年」的活動!只需要 $288(每位)一個價錢享受共三十多個牛肉部位,一次滿足你對牛魔王的所有慾望!五花趾涮8秒軟嫩到一個不行 肥胼超級有嚼勁 牛肉丸絕對爽脆 多汁高級牯牛的每個部位的享受有的軟嫩到入口即化 有的帶點筋小有嚼勁有的綿綿秘密的秘制湯底:牛骨熬製,湯頭鮮甜麻辣湯底:椒味十足,辣度適中,很有麻香鴛鴦鍋+$30醬料非 常 齊 全 +$10真的是新鮮現切的

五花趾涮8秒軟嫩到一個不行
肥胼超級有嚼勁
牛肉丸絕對爽脆 多汁

高級牯牛的每個部位的享受
有的軟嫩到入口即化
有的帶點筋小有嚼勁
有的綿綿秘密的

秘制湯底:牛骨熬製,湯頭鮮甜
麻辣湯底:椒味十足,辣度適中,很有麻香
鴛鴦鍋+$30

醬料非 常 齊 全 +$10
醬料

真的是新鮮現切的

2018-06-13
$300 (Dinner)
醬料
  • 嫩肉
2018-06-05 92 views
犯賤既人類總喜歡折磨自己,例如冬天食雪糕、夏天打邊爐,連續唔知第幾日酷熱天氣既五月天既呢一晚3條女竟然決定去打邊爐⋯ 潮汕牛肉火鍋係大陸食過2次(雖然唔係潮汕區,但係係內地朋友推薦既排隊等到2046既連鎖牛肉店),係香港似乎係第一次聽到有。呢晚咁岩有一周年promotion,任食牛及配菜加埋雜費都係$308加一,似乎抵過逐碟order(見過openrice d相好似好少),又可以試勻晒咁多個部位,師奶三人決定豁出去食回本!!第一輪未點餐已經所有牛肉攞左上黎!擺盤既次序跟番牛相應既部位(第一時間確認有無牛鞭),震撼得黎又可以清楚match番圖片既寫食時間 重點推薦:- 牛舌: 大大塊,跟據指示滾幾秒就食得,一開始都驚唔穩陣,但其實當佢開始卷起硬身就要即刻拎起,爽彈得黎又好香牛油味!(高脂出沒注意)- 白色果塊: 係大陸食過一次,岩開始覺得好嘔心,因為係牛心口果塊脂肪⋯試過一次後已被佢爽脆既口感吸引;呢個香港版既比切得比較厚身,雖然滾完都爽脆但會比較油膩,食一兩件已經足夠;- 牛丸! 彈既程度係可以俾星爺打乒乓波的!果然係潮洲牛丸要特別注意既部位:- 牛柏葉: 真係要跟番佢個建議時間,如果

重點推薦:

- 牛丸! 彈既程度係可以俾星爺打乒乓波的!果然係潮洲牛丸
要特別注意既部位:
- 牛柏葉: 真係要跟番佢個建議時間,如果唔係韌到呢⋯
- 牛背果d肉: 唔知係咪曬得多太陽(哈哈),牛背/牛肩既肉似乎稍一失手就堅軔到咬唔到,真係要一邊time一邊碌!
好考專注力既一餐!

另外右邊果碟係Prime肥牛嫩牛肉 牛肋條等等既拼盤,overall都好食,牛肉味濃 油脂亦好均勻,重點係易控制!但真係唔知邊個打邊個
(btw呢個拼盤要加錢先可以任叫!一開始淨係包一大份)

任食套餐仲可以叫平時都有既菜啊 菇啊 竹筌等等蔬菜黎消滯,雖不是主角但都處理得幾乾淨;更加可以試潮洲炒粿條/河粉等等飽肚主食; 我地三個女人本來雄心壯志諗住番兜牛肉,但望落少少既拼盤原來越食越飽滯,始終食肉獸呢家野同男士比都係差一截⋯
(所以個攻略係,男士食任食!女士散叫已經夠玩)

牛肉清湯底
牛肉清湯煮完既粟米蘿蔔吸晒味,好似食緊老火湯既湯渣咁,唔錯

整體而言牛肉款式的確有新鮮感,但同番大陸食相比當然價錢貴一大截(不過平心而論,一碟碟細細碟係潮汕牛肉火鍋既特色,所以香港既並不是特別細份)⋯係高鐵未開通既時候都可以黎試下解解饞的~

後記:旺中閒逛完一輪後,不得不承認自己已經老早脫離左MK既年齡層⋯⋯見到昔日殘殘舊舊既旺中已變新之城,隔壁棟工貿黎個180度大翻身變新商場;然後再望下d撈麵夾糖既價錢,西洋菜街既大叔姨姨之歌⋯曾經熟悉既MK已經變得好陌生了。
$340 (Dinner)
牛肉清湯底
2018-05-23 2064 views
最近興起一股吃牯牛熱潮,有別於和牛、安格斯、澳洲和牛,牯牛沒有太多脂肪,亦不算太多雪花,不過牛肉味道十足。網路上看到這裡有得吃牯牛,便和家人一起來吃。這裡裝修好古式古香的氣氛,好有牛之專門店的感覺。調味料要自取,最特別🈶️芝麻油和芹菜,這個兩個配料再加些蒜蓉、芫茜,令牛肉的味道再提升。我們點了牛丸$52,極品脖仁$128,prime 牛小排$108,脖仁$88,牛坑腩牛骨清湯$168。牛坑腩牛骨清湯$168,看上去好似清湯一樣,飲落就知道用牛骨熬製,牛骨味十足,而牛坑腩已經炆腍,當湯底滾起,便要吃,如果不是會散開了。脖仁$88,脖仁即牛扒的雪花,是肉質最好的部位,入口即化。極品脖仁$128,而這個極品脖仁,比脖仁更軟,脂肪比例更好。prime 牛小排$108,是來自美國極佳級牛肉,其大理石油花是牛肉的等級評斷標準之一,脂肪比例可以和日本和牛一較高下,果然入口即溶。牛丸$58,咬落去,吃到一層層牛肉纖維,我已經很多沒有吃過這麼彈牙的牛丸了,結果我追加多一碟。

網路上看到這裡有得吃牯牛,便和家人一起來吃。

這裡裝修好古式古香的氣氛,好有牛之專門店的感覺。

脖仁$88,脖仁即牛扒的雪花,是肉質最好的部位,入口即化。

2018-05-20 1405 views
今日與先生約了兩位很久都未有見面的2位老朋友,朋友介紹了旺角的饕牛記並訂了位一斉暢敘及食火鍋。饕牛記裝修優雅,牆上有幾幅精緻的古畫,座位寛敞。牛骨牛坑腩清湯鍋$168。牛坑腩十分淋滑,牛肉味夠濃,整個湯底十分清甜。Prime牛小排$108。肉質比較瘦,牛肉味濃。對於我這類要好身材的女子來説真是上上之選。脖仁$88。外表與街市賣的牛肉差不多,牛肉味不錯。極品脖仁$128。極品脖仁牛肉顔色亮麗,比雪花肥牛瘦小小,入口即溶,牛肉味鮮中帶濃牛味,點上醬汁,真是十分好味。十分推薦這款極品脖仁,真是食火鍋的不二之選。牛丸$52。牛丸十分爽口彈牙,帶著牛肉的濃香味,好味呀。響鈴$32。平時食火鍋,我都喜歡食響鈴,響鈴灼2秒就可以食,淋中帶脆,清甜的湯底,令響鈴吸收了更好味。竹生$32。灼1-2分鍾,竹生吸收濃湯㡳的精華,帶爽又入味。土豆粉$28。與烏冬一樣大大條,我第一次食土豆粉。土豆粉又淋又滑,有別於烏冬。真是食火鍋不錯的選擇。
饕牛記裝修優雅,牆上有幾幅精緻的古畫,座位寛敞。

牛骨牛坑腩清湯鍋$168。
牛坑腩十分淋滑,牛肉味夠濃,整個湯底十分清甜。

Prime牛小排$108。

脖仁$88。
外表與街市賣的牛肉差不多,牛肉味不錯。

極品脖仁$128。

牛丸$52。
牛丸十分爽口彈牙,帶著牛肉的濃香味,好味呀。

響鈴$32。

竹生$32。
灼1-2分鍾,竹生吸收濃湯㡳的精華,帶爽又入味。

土豆粉$28。
2018-05-12 89 views
餐廳以的位置相當闊落,枱與枱之間有很多空間,樓頂也很高,打邊爐時不會侷促感。最貼心的是有訂造的木bb櫈,適合一家大細慢慢打邊爐。先選湯底和醬料,選了牛尾湯底,原來包埋好多好大件既牛腩,已經炆得好軟腍,湯底亦有粟米,增加鮮甜感,還有中和牛的燥熱。醬料的配搭多元化,我混了大量蒜末和腐乳、香蔥、香油、少量辣椒,以增加味覺的層次。後來,卻沒有蘸醬太多,因為牛的鮮味已經很足夠。我選了牛的脖位和環球牛拼盤:脖位每隻牛只佔1%,所以價錢也最貴,但絕對值得,肥瘦適中,肉嫩多汁。環球拼盤滿足了我喜歡不同牛部位的心意,煮十秒左右已足夠,牛的軟腍,牛的鮮嫩多汁,令人一件又一件的停不到口。

我選了牛的脖位和環球牛拼盤:
2018-05-08 109 views
無牛不歡!呢度除左蔬菜類,粉麵外~全部都系牛牛,5款湯底分別用牛的不同部位熬成,有藥膳滋補牛鞭湯鍋,招牌鴛鴦牛雜燜鍋,我地簡左每日限定的牛骨牛坑腩清鍋,湯底牛味頗濃,最緊要唔油膩,無味精~用心製作!!落地大玻璃清楚睇見師傅大顯身手醬料自助吧選擇多,擺放得整齊乾淨,特別的有普寧豆醬,腐乳。蔬菜新鮮最中意竹笙吸哂湯汁,爽得來又淋好好味!極品脖仁$128,油脂分佈平均,切得又厚又大塊,淋滑有嚼勁,入口非常滿足!吊龍伴$98,雖然比極品脖仁瘦了一點,但沒有不點的理由呀!牛筋丸$58,彈牙多肉汁,有4款手打牛肉丸緊有一款岩你!!環球拼盤$468,有來自澳洲,日本,美國的靚牛,果然是新鮮才是王道,全部油花都勁靚!我地食每款都嘩嘩聲,牛味好濃,好嫩滑好多肉汁呀,呢個拼盤我地6個人都足夠,好抵食!

落地大玻璃清楚睇見師傅大顯身手

醬料自助吧選擇多,擺放得整齊乾淨,特別的有普寧豆醬,腐乳。

蔬菜新鮮最中意竹笙吸哂湯汁,爽得來又淋好好味!

吊龍伴$98,雖然比極品脖仁瘦了一點,但沒有不點的理由呀!

牛筋丸$58,彈牙多肉汁,有4款手打牛肉丸緊有一款岩你!!

環球拼盤
2018-05-06
Type of Meal
Dinner
環球拼盤
2018-05-07 82 views
身為牛魔王的我,今日去到一間以食牛肉為主題的火鍋店,裡面賣的部位,十分刁鑽,很多大家可能聽都未聽過,如脖仁、五花趾、三花趾、胸口朥、肥胼、吊龍、匙仁、匙柄。。。。。火鍋店的裝修極具中國風,牆身鋪上灰磚,用上木製餐枱、椅子,猶如置身TVB古裝街內的場景一樣,甚有風味。牆身這張全牛圖解說牛隻不同部位的名稱。火鍋醬油區有齊各種醬料,甚至連橄欖油、黑醋、喜馬拉雅山岩鹽都有。湯底選了牛骨牛坑腩清湯鍋,鍋子用料十足,牛坑腩隨手可撈到,味道方面,清甜帶牛肉蔬菜味,不會搶去其他火鍋配料的鮮味。吊龍口感順滑、軟腍。極品脖仁雪花均勻,肉質香嫩,牛品濃郁。環球精選拼盤有牛小排、霜降一口牛、雪花肥牛、鹿兒島A4牛肩胛、牛面肉、牛頸脊和安格斯牛三角牛肩胛。整體各種牛肉的水準相當高,色澤紅潤,入口新鮮,當中較喜歡鹿兒島A4牛肩胛和安格斯牛三角牛肩胛,牛味濃,厚身有咬口。鮮菇拼盤一個價錢有齊金菇、冬菇、雞髀菇、秀珍菇。淮山新鮮爽口,盡吸牛腩湯汁。蓮藕切得薄薄,令它更快熟。現時所有牛都有八折優惠,一班朋友聚聚,食物優質,價錢又化算。

牆身這張全牛圖解說牛隻不同部位的名稱。

吊龍口感順滑、軟腍。

極品脖仁雪花均勻,肉質香嫩,牛品濃郁。

鮮菇拼盤一個價錢有齊金菇、冬菇、雞髀菇、秀珍菇。

淮山新鮮爽口,盡吸牛腩湯汁。

蓮藕切得薄薄,令它更快熟。