2024-06-29
最近有朋友推介 呢間位於跑馬地嘅餐廳性價比好高 ~$100已經食到手工意粉 ✨餐廳裝修有格調 環境暗暗地 氣氛十足 啱哂情侶/三五知己過一個輕鬆嘅夜晚🥂▸ 𝐙𝐮𝐜𝐜𝐡𝐢𝐧𝐢 𝐂𝐫𝐨𝐪𝐮𝐞𝐭𝐭𝐞𝐬 $68金黃色外皮皮薄香脆 中間薯蓉非常綿密 配合埋翠玉瓜粒 creamy得嚟又唔會過膩🥒 炸薯餅另外配咗garlic mayonnaise🧄 個人覺得唔沾醬汁 都好好食😋大推!👍🏻▸ 𝐌𝐮𝐬𝐡𝐫𝐨𝐨𝐦 𝐚𝐧𝐝 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨 𝐒𝐨𝐮𝐩 $78蘑菇味道香濃 湯混合薯仔烹調🥔 質感更加creamy▸ 𝐇𝐨𝐦𝐞𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐏𝐚𝐩𝐩𝐚𝐫𝐝𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐁𝐨𝐥𝐨𝐠𝐧𝐞𝐬𝐞 $168番茄肉醬寬麵 寬麵大約3-4cm闊 手工寬麵十分彈牙 味道非常濃香 除了有很番茄味 肉醬配合豬牛製作而成 食落有濃濃嘅芝士味🧀▸ 𝐇𝐨𝐦𝐞𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐯𝐚𝐭𝐞𝐥𝐥𝐢 𝐌𝐞𝐥𝐚𝐧𝐳𝐚𝐧𝐚 $148由於係手造意粉 口感比平常嘅貝殼粉更結實 煙韌度十足 同坊間嘅好唔同 醬汁以蕃茄、茄子及𝘉𝘶𝘳𝘳𝘢𝘵𝘢 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦製成 食落幾開胃▸ 𝐇𝐨𝐦𝐞𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐆𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨 $48Order咗兩隻味 分別係牛奶🥛同朱古力味🍫 牛奶味都唔錯 但朱古力
▸ 𝐙𝐮𝐜𝐜𝐡𝐢𝐧𝐢 𝐂𝐫𝐨𝐪𝐮𝐞𝐭𝐭𝐞𝐬 $68
蘑菇味道香濃 湯混合薯仔烹調🥔 質感更加creamy
▸ 𝐇𝐨𝐦𝐞𝐦𝐚𝐝𝐞 𝐆𝐞𝐥𝐚𝐭𝐨 $48
Order咗兩隻味 分別係牛奶🥛同朱古力味🍫 牛奶味都唔錯 但朱古力味特別出色 味道濃郁帶甘 配埋鬆脆嘅蛋捲碎 更有層次感✨
整體食物質素唔錯 而且價錢合理 最驚喜係估唔到係手工意粉店食到啱自己口味嘅炸薯波波🥔 記得最後唔好錯過佢哋嘅朱古力gelato🍨🤎🤎
💁🏻♀️ 我去當日係平日都滿座 如果去食記得訂定位呀