2024-06-14
意大利手工意粉小店,店舖細細又幾熱鬧,平日夜晚6:30已經坐滿,仲不停有booking,原來呢間係隔離高級意大利餐廳嘅姐妹店,証明質素唔錯食物以手工意粉為主,幾款沙律前菜,加兩款甜點,反而酒類應該幾豐富,我見好多枱都飲紅酒🍝Homemade Pappardelle Bolognese意粉好多款都想試🤤花多眼亂,揀左肉醬闊條麵,第一次食咁闊嘅麵,好得意,卷住一卷咁一口食,闊麵質感超好,有咬口又唔硬,肉醬味道適中,唔會太濃,好食🍝Homemade Cavatelli Melanzana 另外揀左呢款用薯仔做嘅麵團,一粒粒咁,有咬口多啲,煙韌啲,個汁比較清新,有車厘茄所以比較酸啲,中和返薯仔嘅膩🥗Fresh Green Salad🧀Homemade Basque Cheesecake沙律同芝士蛋糕都唔錯,估唔到個蛋糕咁大,好彩清清地唔漏,中間係軟心,整得幾好
🍝Homemade Cavatelli Melanzana
🥗Fresh Green Salad