2022-08-22 165 views
尖沙咀係日本野既競爭之地,周圍都係,仲要間間都唔錯,而呢間都算我地食完又會再食既日本料理店鋪,而且openrice book 位仲可以有85折。1)$ 438 sushi combo (壽司12盛) 本身我地想叫刺身,不過價錢太貴(好似要$1200)所以就退而求其次叫壽司,但其實都好,起碼飽。 呢12件壽司,平均一鍵37蚊,價錢唔算貴,但質素好好,每一件都好新鮮,好厚,一淡食曬簡直係大滿足!我自己覺得呢Set性價比最高,哈哈,明既就明。2) $ 188 fatty tuna & spring onion (海膽葱花拖羅卷)海膽同拖羅都唔便,但整左個卷都只係$188, 超值呀,而且好好食。其實日本野,原材料好,來貨靚,師傅刀工好,點都唔差既,係咪~3) sake清酒我地兩個人,其實一壺都飲唔曬,不過食日本野,飲sake先有Feel噶嘛。 呢壺不過不失啦,好似唔貴。

1)$ 438 sushi combo (壽司12盛)
3) sake清酒
<Hong Kong🇭🇰•Tsim Sha Tsui>“咬我唷!刺身壽司燒物樣樣齊”疫情嚴峻,擋不住同Sisi 終於有機會一齊食飯🥳大家都話返工太辛苦,放工梗係要食好啲,慰勞吓自己😌刺身三點深海池魚|油甘魚腩|金目鯛三款刺身肥美😋深海池魚爽口清甜油甘魚腩厚身油潤金目鯛軟滑煙韌有嚼感,魚肉鮮甜唷手~鯛魚薄切壽司魚肉鮮甜,魚肉味香濃,正!明太子山藥日本山藥大家都知道有藥膳功效,估唔到可以成為串燒物!山藥本身清香無味,配上明太子,鹹香十足!第一次食,口感好豐富,仲幾好味😋無骨釀雞翼雞翼去骨釀滿餡肉肉,雞皮金黃香脆,若然叫埋一杯清酒更加絕配!鹿兒島黑豚五花腩鹿兒島黑豚肉,油脂同肉嘅肥瘦分布平均,多汁可口!印象中$38幾抵食炸雞皮餃子🥟師傅將雞皮包住餃子嘅肉餡,煎炸後雞皮變得卜卜脆,非常可口!稻庭海鮮石頭鍋鳥冬湯底用立魚煎香再煲湯,魚香十足。奶白色湯底,清甜又香,幾濃郁!石頭鍋裏面有唔少海鮮:蝦、青口等等,烏冬Q彈~

<Hong Kong🇭🇰•Tsim Sha Tsui>
“咬我唷!刺身壽司燒物樣樣齊”

刺身三點

深海池魚|油甘魚腩|金目鯛
三款刺身肥美😋
深海池魚爽口清甜
油甘魚腩厚身油潤
金目鯛軟滑煙韌有嚼感,魚肉鮮甜唷手~

鯛魚薄切壽司
魚肉鮮甜,魚肉味香濃,正!

明太子山藥

無骨釀雞翼

鹿兒島黑豚五花腩

炸雞皮餃子🥟
師傅將雞皮包住餃子嘅肉餡,煎炸後雞皮變得卜卜脆,非常可口!

稻庭海鮮石頭鍋鳥冬

尖沙咀棉登徑抵食日式料理 星期日至三晚市有全單85折!刺身最緊要夠新鮮 呢個價錢真係好正🔥 真鯛薄切$108/10片、赤身$98/2片、油甘魚$68/2片勁厚身、甘蝦$78/4隻🦐 餐前小食白飯魚干豆腐沙律($98)有驚喜 有4-5塊好脆鹹鮮味超足既白飯魚干👍🏻 串燒類推介大家試下田樂豆腐($28)、燒雞皮餃子($38)同鹿兒島黑豚五花腩($38) 唔好以為豆腐好普通 燒到外脆內軟 面頭燒汁帶微甜但惹味 送酒一流🍶燒雞皮餃子一串三件 已經燒晒油脂走 釀左餃子餡鹹鹹香香🥟 小小餐廳食物選擇好多 仲有天婦羅、鍋物同烏冬炒飯等等 黑松露帶子炒飯($138) 一上檯truffle味道撲鼻而來超級濃郁 日本米炒得煙韌夠乾身而且仲有啖啖帶子粒🤩 menu實在太多嘢揀打算下次約更加多朋友一次過試多啲 仲可以開埋sake!

尖沙咀棉登徑抵食日式料理
星期日至三晚市有全單85折!

燒雞皮餃子一串三件 已經燒晒油脂走 釀左餃子餡鹹鹹香香🥟

• 串燒
  • 刺身
1K
2022-08-15 1636 views
鯛魚薄切沙律 $108鯛魚薄切, 肉質細嫩紮實, 而且頗有魚味. 加上新鮮沙律菜, 加左蟹籽、三文魚籽、車厘茄, salad dressing 柚子醋食落更refreshing 🥗 兩切赤身刺身 $98 兩切三文魚腩刺身 $58 石垣貝刺身 $88赤身大片厚切, 有魚甘香;三文魚腩厚身油潤;石垣貝有嚼感火炙壽司盛6點 $268最正一定係大拖羅, 魚脂香味濃郁誘人.黑松露帶子反有點可惜. 帶子對半切開口感扣左點分, 而且黑松露味太搶蓋過帶子甜味平目魚邊亦係我喜歡, 火炙後更逼出魚脂, 豐腴美味柚子胡椒油甘魚腩, 口感軟嫩帶淡淡柚子清香味噌蟹膏牡丹蝦, 蟹膏味濃, 牡丹蝦質感細緻微甜都唔錯柚子鮮八爪, 爽口嘅口感什錦天婦羅湯烏冬 $138天婦羅炸衣唔會太厚, 幾香脆. 有兩隻蝦, 一款魚, 同一片蕃薯. 烏冬滑溜, 如果再有咬口會更喜歡. 算係不過不失. 厚牛舌 叫多左串燒發現幾有驚喜, 牛舌厚身口感紮實帶Q彈感, 帶濃郁牛香味薩摩赤雞翼 燒得剛剛好, 外層香脆而中間肉嫩保有肉汁.

鯛魚薄切沙律 $108

兩切赤身刺身 $98
兩切三文魚腩刺身 $58
石垣貝刺身 $88

赤身大片厚切, 有魚甘香;三文魚腩厚身油潤;石垣貝有嚼感

火炙壽司盛6點 $268
最正一定係大拖羅, 魚脂香味濃郁誘人.

平目魚邊亦係我喜歡, 火炙後更逼出魚脂, 豐腴美味
柚子胡椒油甘魚腩, 口感軟嫩帶淡淡柚子清香

味噌蟹膏牡丹蝦, 蟹膏味濃, 牡丹蝦質感細緻微甜都唔錯
柚子鮮八爪, 爽口嘅口感

什錦天婦羅湯烏冬 $138

厚牛舌
薩摩赤雞翼
燒得剛剛好, 外層香脆而中間肉嫩保有肉汁.

• 燒牛舌
2022-08-10 154 views
🍣🍱🥩🇯🇵🥢介紹下我呀媽鐘情嘅尖沙咀日式餐廳😂🍵平均Around $138-$158、魚生壽司🍣餐約$200,平就唔叫平,但高質full set定食套餐,我覺得不俗🤩重點係好食!呀媽真係去完又去,完全唔厭,笑左🤣🐂$158 安格斯牛肉薄燒甜甜嘅牛肉薄燒包裹住爽嫩嘅芽菜,健壯瘦肉有條條紋路嘅脂肪,不會太瘦不會太膩,嫩滑水潤,配上香蔥脆蒜,脆蒜係my favourite ,香口去膩😍,醬汁配合得宜,令一切都好夾,唯一係好快食悶😢🤣不過佢仲有茶碗蒸、沙律、漬物。我呀媽反覆食就食呢個餐。🐂$168 網燒安格斯肉眼扒不錯😂,肥瘦適中。唔明點解要係日式餐廳食肉眼扒,但係啲醬料係一如既往嘅甜甜日式調料🥰,好味。🐂$168 雜錦壽司迷你牛肉烏冬一次過滿足你兩個願望,可以試晒咁多隻壽司同埋暖胃嘅牛肉烏冬。🍵以上套餐都會送返杯雪糕俾你,次次去都唔同口味,我暫時記得試過芝麻、豆腐、抹茶🍵🍵佢同隔籬嗰間《嵐山日本料理》應該係姊妹店,賣啲野幾乎一樣,所以冇位就過隔離,但嵐橋個陳設裝修較雅座舒適。📍 嵐橋日本料理 (尖沙咀)尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行M層及1/F(門口係地面)📍 嵐山日本料理 (尖沙咀)尖沙咀
🍣🍱🥩🇯🇵🥢
介紹下我呀媽鐘情嘅尖沙咀日式餐廳😂

呀媽真係去完又去,完全唔厭,笑左🤣
牛肉薄燒 lunch  set

🐂$158 安格斯牛肉薄燒

🐂$168 網燒安格斯肉眼扒

雜錦壽司配牛肉烏冬 lunch  set
🐂$168 雜錦壽司迷你牛肉烏冬

📍 嵐橋日本料理 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行M層及1/F
(門口係地面)

📍 嵐山日本料理 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑11號地舖

安格斯肉眼扒 lunch  set
牛肉薄燒 lunch  set
雜錦壽司配牛肉烏冬 lunch  set
2022-06-22
$174 (Lunch)
安格斯肉眼扒 lunch  set
  • 蒜片安格斯薄燒
  • 芝麻雪糕
2022-08-08 1455 views
在尖沙咀的棉登俓,有多間日本餐廳,當中我覺得嵐山集團的餐廳,很值得向大家介紹哦💕~曾經去過嵐橋日本料理和嵐橋丼飯等地方吃飯,每次的食物質素都很好,所以今晚去嵐山試試~ 「 鯛魚薄切沙律🥗$108 」 新鮮又鮮甜的鯛魚,魚肉爽滑,漂亮通透。沙律用醬油調味,又加上大量蟹籽,好豐富。 「 竹刺身盛😋 $428 」 超級吸引的竹刺身盛😍,有中拖羅、油甘魚、三文魚、鯛魚、甘蝦和赤貝,份量超級豐富。刺身相當新鮮,中拖羅油份適中,油甘魚爽滑,三文魚厚切,鯛魚鮮甜,全部都不錯呢~ 「 山葵八爪魚&火炙平目魚壽司🍣 $56&84」 山葵八爪魚壽司,嗆辣刺激😋,而火炙平目魚則油份十足哦~「 鵝肝牛柳粒石頭鍋飯😍$188 」 邪惡到爆炸伊鵝肝石頭飯,有三大片厚鵝肝🥳。把鵝肝和牛柳拌匀,香氣十足阿。

「 鯛魚薄切沙律🥗$108 」

「 竹刺身盛😋 $428 」

「 山葵八爪魚&火炙平目魚壽司🍣 $56&84」

山葵八爪魚壽司,嗆辣刺激😋,而火炙平目魚則油份十足哦~

「 鵝肝牛柳粒石頭鍋飯😍$188 」

2022-08-07
呢排返新工要適應新環境都有D攰,難得呢日超級早收工,就去食日本菜開心下!去咗棉登徑嘅嵐山日本料理,之前lunch hour食過日本丼飯,刺身超級新鮮,性價比都好高,呢晚就試下佢其他主食!北寄貝($258)夏天貝類當造,點咗一客北寄貝刺身,北寄貝口感爽脆,味道甘甜鮮味!刺身拼盤(深海池魚$98/2切;油甘魚$68/2切)刺身非常厚切,深海池魚魚油豐腴,魚味濃重,油甘魚厚實滑嫩,油分同樣豐滿。海膽蔥花吞拿魚卷($188)每件壽司都包住軟綿嫩滑嘅吞拿魚蓉,再鋪上金黃鮮甜嘅海膽,貴氣十足!芝麻雞翼($58@2)鹿兒島黑豚五花腩($38)田樂燒豆腐($28)估唔到串燒都好有水準,特別推薦田樂燒豆腐,雖然個樣有少少似臭豆腐,但味道好有驚喜!炸得外薄脆內嫩滑,豆味香濃,加埋甜甜地嘅醬汁,超好食!芝麻雞翼炸得金黃香脆,肉質juicy嫩滑,灑上芝麻,更加香口!松子仁鰻魚炒飯($148)炒飯份量十足,炒得乾身香口,而且每粒飯都沾滿鰻魚醬汁,好惹味!加入松子仁都好特別,令口感更加豐富!

北寄貝($258)

刺身拼盤(深海池魚$98/2切;油甘魚$68/2切)

海膽蔥花吞拿魚卷($188)

芝麻雞翼($58@2)

鹿兒島黑豚五花腩($38)

田樂燒豆腐($28)

松子仁鰻魚炒飯($148)
2022-08-05 117 views
呢日放工之後約左朋友去尖沙咀食好嘢,尖沙咀呢間日式餐廳超級高質。今次點咗好多唔同款嘅刺身,包括牡丹蝦、油甘魚、中拖羅、金目鯛、活赤背、鮫鰈魚同埋八爪魚,望落去色彩繽紛超豐富。刺身非常新鮮,中拖羅油脂分明,非常肥美。牡丹蝦大大隻,肉質鮮嫩,唔錯。除咗刺身之外,呢度嘅燒物都值得一試。今次點做免治雞肉棒、雞皮餃子、鹿兒島黑豚五花腩同埋燒豆腐,超滿足。另外,重點咗呢個天婦羅盛盒,天婦羅完全唔會有油膩嘅感覺,配埋啲醬汁一齊食好正。

• 串燒
星期五走進位於棉登徑既「嵐山日本料理」店內日式居酒屋🏮裝修非常有感覺🎏餐牌有多款食品選擇🙌除咗魚生刺身外仲有串燒🍢鍋物及日式主食等等….🍣 壽司盛八點手握壽司嘅擺盤好靚🧡拖羅入口即容👍墨魚爽口彈牙🤤帆立貝厚身鮮甜😎甜蝦鮮味得嚟又有令人難以抗拒嘅黏黏口感😋深海池魚、三文魚🐠都好正👍不過我最鍾意還是鮮味十足口感豐富嘅海膽三文魚籽拖蘿容杯🤤🥙蟹籽沙律夏天成日會想食沙律🥗呢個沙律以青瓜絲做基底,配上大量口感十足蟹籽😋感覺清新🥰🐠池魚刺身呢條池魚由日本🇯🇵空運直送🤪刺身每片厚薄非常均勻🤩肉質彈牙鮮甜🥰沾埋特製醬汁可以提升刺身鮮味😍🐥薩摩赤雞翼雞翼夠大隻😊火喉啱啱好燒到皮夠香脆之外中間肉質仲好滑溜Juice🤤🐷鹿兒島黑豚蘆筍卷黑豚豬肉包住爆汁既蘆筍😊燒到剛剛好唔乾柴👍🐟燒白鰻魚白鰻魚肉質爽脆厚身😍外層魚皮燒到微微焦脆又沒有細骨配搭特製醬油😌食落啖啖肉好好味😋🌽野菜天婦羅盛盒天婦羅個皮好酥炸不厚粉🥳食哂咁多款都唔會覺得膩❤️特別中意秋葵😊粟米芯🌽另外冬菇都幾厚肉多汁好唔錯呀🥰🐮安格壽喜燒 安格斯牛肉🐮肉質係嫩腍👍壽喜燒汁味道好濃🤤豆腐嫩滑👍 時蔬及菇類吸收哂湯汁好正🥰特別喜歡底部既粉條呀😋

🍣 壽司盛八點

深海池魚、三文魚🐠都好正👍
不過我最鍾意還是鮮味十足口感豐富嘅海膽三文魚籽拖蘿容杯🤤

🐮安格壽喜燒

• 池魚刺身
  • 燒白鰻魚
2022-07-27 569 views
有一段時間沒有來這間日本餐廳了,餐廳隱身於棉登徑,提供刺身、壽司、串燒等多款日本美食!金目鯛刺身,刺身厚薄適中,望上去好精瑩,刺身新鮮,點上附有的酸汁,魚的味道好鮮甜!白飯魚干豆腐沙律,沙律菜拌勻芝麻醬,豆腐凍得黎又嫩滑,而白飯魚干脆卜卜,整份沙律酸酸味味很開胃!壽司盛八點,壽司包括有三文魚、赤身、油甘魚、金目鯛、帆立貝、池魚、甘蝦和拖羅蓉海膽杯,刺身全部都好新鮮,而拖羅蓉海膽杯拖羅味道濃郁,海膽creamy又鮮甜,上面仲有三文魚籽,口感豐富!薩摩赤雞肉蔥串,雞肉塗上甜甜的燒汁,雞肉嫩滑,加上蔥段,味道美味!安格斯牛柳粒,牛肉粒厚身,肉質鬆軟而且juicy,牛肉味都幾濃,不錯!鹿兒島黑豚秋葵卷,黑豚肉夾住秋葵,味道清新又減去油膩感,十分正!茄子,第一次食日式燒茄子,茄子上面有大量木魚絲,點上醬汁,味道好清新!松子仁鰻魚炒飯,炒飯好香口乾身,內裡有大量鰻魚肉,非常足料,而且份量都好多,兩個人食每人都有兩碗仔!
有一段時間沒有來這間日本餐廳了,餐廳隱身於棉登徑,提供刺身壽司、串燒等多款日本美食!
金目鯛刺身刺身厚薄適中,望上去好精瑩,刺身新鮮,點上附有的酸汁,魚的味道好鮮甜!
2022-07-18
2022-07-12 303 views
♡Sashimi Set B 嵐刺身盛$658(大拖羅2切,時令魚薄切8片,深海池魚2切,油甘魚2切,三文魚2切,帆立貝1隻,赤貝1隻,甘蝦4隻,左口魚海膽卷4件)賣相好靚好豐富🌼刺身新鮮但魚既油脂味比較淡,海膽味亦唔濃左口魚刺身,無筋,肉質柔軟,易於入口,但個人都係中意食燒過既左口魚,油脂味濃郁d呢個價錢就有d失望♡軟殼蟹牛油果卷$128唔夠熱,食落軟殼蟹同牛油果味道都比較淡♡薩摩雞肉豆乳鍋(骨膠原入)$168雞肉好嫩滑,好有雞味豆乳湯底好幼滑入面仲有d類似薯粉既麵,冬菇、青豆、蘿蔔♡荔枝梳打$38底下有d椰果,唔會太甜唔會太多氣,易入口❣️呢到係ipad睇menu,再叫職員落單menu 都好多選擇有刺身壽司、串燒、炸物、鍋物、飯同烏冬價錢中上,食物環境就一般位置係內街,接近K11
♡Sashimi Set B 嵐刺身盛$658

賣相好靚好豐富🌼
刺身新鮮但魚既油脂味比較淡,海膽味亦唔濃
呢個價錢就有d失望

♡軟殼蟹牛油果卷$128
唔夠熱,食落軟殼蟹同牛油果味道都比較淡

♡薩摩雞肉豆乳鍋(骨膠原入)$168
雞肉好嫩滑,好有雞味
豆乳湯底好幼滑
入面仲有d類似薯粉既麵,冬菇、青豆、蘿蔔

♡荔枝梳打$38
底下有d椰果,唔會太甜
唔會太多氣,易入口

❣️呢到係ipad睇menu,再叫職員落單
menu 都好多選擇
刺身壽司、串燒、炸物、鍋物、飯同烏冬
價錢中上,食物環境就一般
位置係內街,接近K11
2022-07-05 764 views
呢間都成2-3年無嚟過,咁岩朋友今晚約嚟食飯,佢好好嗌定野食等我收工衝嚟,好彩餐廳好近地鐵站口,出地鐵行過對面馬路就到~ 餐廳依然咁旺咁忙~ 🅢🅐🅛🅐🅓《 鯛魚薄切沙律 💲108 》鯛魚薄切好清甜,蘸啲酸汁夠提味又開胃~🅢🅐🅢🅗🅘🅜🅘《 兩切深海池魚刺身 💲98 》《 兩切油甘魚腩刺身 💲78 》三款刺身都夠肥美:深海池魚爽身清甜;油甘魚腩厚身油潤;《 兩切金目鯛刺身 💲118 》金目鯛軟滑得嚟煙韌有嚼感,魚肉鮮爽清甜~🅢🅤🅢🅗🅘《 鮮八爪魚壽司 💲56 》- 八爪魚比較有嚼感,鮮甜但好似唔太岩做壽司~《 帆立貝壽司 💲76 》- 帆立貝大件香軟~《 蟹膏豆腐壽司 💲96 》- 豆腐啖啖蟹膏甜味~ 🅢🅚🅔🅦🅚🅔🅡🅢《 薩摩赤雞肉蔥串💲38 》 - 薩摩赤雞肉質彈牙而肉味濃,大蔥都甜~《 鹿兒島黑豚五花腩 💲38 》- 豬五花部位油脂豐富,薄身鮮美爽口~《 厚牛舌 💲52 》- 厚切但唔會太韌,中間位有肉汁~ 🅕🅡🅘🅔🅓 🅡🅘🅒🅔《 黑松露帶子炒飯 💲138 》賣相幾靚幾豐富,陣陣松露香,帶子肉亦多,米飯粒粒分明口感煙韌,而且炒得爽身唔油膩,份量夠晒2個人食~ 咁旺嚟講上菜都算

餐廳依然咁旺咁忙~

🅢🅐🅛🅐🅓
《 鯛魚薄切沙律 💲108 》
鯛魚薄切好清甜,蘸啲酸汁夠提味又開胃~

🅢🅐🅢🅗🅘🅜🅘
《 兩切深海池魚刺身 💲98 》
《 兩切油甘魚腩刺身 💲78 》
三款刺身都夠肥美:深海池魚爽身清甜;油甘魚腩厚身油潤;

《 兩切金目鯛刺身 💲118 》
金目鯛軟滑得嚟煙韌有嚼感,魚肉鮮爽清甜~

🅢🅤🅢🅗🅘
《 帆立貝壽司 💲76 》- 帆立貝大件香軟~

《 蟹膏豆腐壽司 💲96 》- 豆腐啖啖蟹膏甜味~

🅢🅚🅔🅦🅚🅔🅡🅢
《 厚牛舌 💲52 》- 厚切但唔會太韌,中間位有肉汁~

🅕🅡🅘🅔🅓 🅡🅘🅒🅔
《 黑松露帶子炒飯 💲138 》

咁旺嚟講上菜都算快。
2022-06-29
$400 (Dinner)
2022-07-02 342 views
禾稈冚珍珠,估唔到細細間餐廳,咁高質。喜之次係必食推介,魚頭、魚骨燒,好香,魚油味好濃郁。1.日本蠔,好肥、好大隻,好甘甜。2.牛扒燒得啱啱好,配個汁食,一流。3.燒雞皮好脆,不過略為咸咗啲。4.燒番薯好甜,冇諗過番薯仔咁甜,正。5.串燒雞胸軟骨,幾香口,燒雞胸軟骨唔係度度都有得食。6.魚肝就略為遜色,好似有陣罐頭味。7.巨型帆立貝刺身,超級鮮甜,冇得輸啊!4人前,食咗5千幾蚊,飽到捧住個肚走😂有下次。
禾稈冚珍珠,估唔到細細間餐廳,咁高質。
喜之次係必食推介,魚頭、魚骨燒,好香,魚油味好濃郁。
1.日本蠔,好肥、好大隻,好甘甜。
2.牛扒燒得啱啱好,配個汁食,一流。
3.燒雞皮好脆,不過略為咸咗啲。
4.燒番薯好甜,冇諗過番薯仔咁甜,正。
5.串燒雞胸軟骨,幾香口,燒雞胸軟骨唔係度度都有得食。
6.魚肝就略為遜色,好似有陣罐頭味。
7.巨型帆立貝刺身,超級鮮甜,冇得輸啊!

4人前,食咗5千幾蚊,飽到捧住個肚走😂有下次。
日本菜
日本菜
出咗成日街,終於可以坐底歎返個DINNER,今晚揀咗位於尖沙咀既嵐山日本料理。竹刺身盛 六款刺身🔹鯛魚,肉質彈滑柔韌🔹鰹魚,脂肪含量少,偏爽口🔹油甘魚,肉質肥美好鮮甜🔹中拖羅,魚香持久,滿口甘香🔹赤貝,肉質爽厚彈牙🔹甘蝦,軟綿帶甜壽司盛八點🔸帆立貝,鮮爽帶甜好肥厚🔸甜蝦,肉質細綿,味道甜美🔸金目鯛,油脂含量適中,肉質細膩🔸油甘魚,鮮美甘香,風味鮮甜🔸鰹魚,口感綿密🔸深海池魚,肉質細緻爽口🔸鯛魚,綿軟甘甜🔸海膽拖羅蓉,海膽鮮甜,拖羅蓉充滿魚油香鮮八爪魚沙律新鮮八爪魚清脆彈牙有嚼勁,沙律菜份量十足,清新健康之選。安格斯牛肉鍋燒烏冬牛肉肥瘦均勻,肉味香濃,口感軟腍,烏冬煙煙韌韌好有咬口好彈牙。另外再叫咗幾款串燒免治雞肉棒將免治雞肉混以雞軟骨,口感豐富,拌以蛋黃汁同食,絕佳組合。厚牛舌口感爽脆,肉香juicy,一啲都唔會韌。雞皮餃子香口酥脆又多汁!燒無激素鵪鶉髀肉味濃,肉質有韌勁,好有咬口。鹿兒島黑豚五花腩油脂豐富,啖啖鮮美爽口。
出咗成日街,終於可以坐底歎返個DINNER,
今晚揀咗位於尖沙咀既嵐山日本料理。

刺身盛
六款刺身
🔹鯛魚,肉質彈滑柔韌
🔹鰹魚,脂肪含量少,偏爽口
🔹油甘魚,肉質肥美好鮮甜
🔹中拖羅,魚香持久,滿口甘香
🔹赤貝,肉質爽厚彈牙
🔹甘蝦,軟綿帶甜

壽司盛八點
🔸帆立貝,鮮爽帶甜好肥厚
🔸甜蝦,肉質細綿,味道甜美
🔸金目鯛,油脂含量適中,肉質細膩
🔸油甘魚,鮮美甘香,風味鮮甜
🔸鰹魚,口感綿密
🔸深海池魚,肉質細緻爽口
🔸鯛魚,綿軟甘甜
🔸海膽拖羅蓉,海膽鮮甜,拖羅蓉充滿魚油香

鮮八爪魚沙律
新鮮八爪魚清脆彈牙有嚼勁,
沙律菜份量十足,清新健康之選。

安格斯牛肉鍋燒烏冬
牛肉肥瘦均勻,肉味香濃,口感軟腍,
烏冬煙煙韌韌好有咬口好彈牙。

另外再叫咗幾款串燒

免治雞肉棒
將免治雞肉混以雞軟骨,口感豐富,
拌以蛋黃汁同食,絕佳組合。

厚牛舌
口感爽脆,肉香juicy,一啲都唔會韌。

雞皮餃子
香口酥脆又多汁!

燒無激素鵪鶉髀
肉味濃,肉質有韌勁,好有咬口。

鹿兒島黑豚五花腩
油脂豐富,啖啖鮮美爽口。
2022-06-29
2022-07-02 227 views
平時夜晚最鍾意約三五知己去尖沙咀嵐山度食日本料理,佢有個壽司盛,非常高質又低食,平均一件$40 👍👍👍👍👍👍有中拖羅、赤身、油甘魚、深海池魚、帆立貝、火焰平目魚邊、日本牡丹蝦、赤貝、三文魚籽、日本海膽、日本直送魚 2 件。賣相又吸引又抵食😋😋😋😋😋😋😋😋
賣相又吸引又抵食😋😋😋😋😋😋😋😋
壽司盛