Hiring
$20,000
Monthly (Negotiable)
今日約朋友去上環IGable 森林系Cafe💕 Cafe係花園設計,真係好靚,適合同朋友約嚟個休閒輕鬆嘅時光💞而且食物質素都唔錯👍🏻👍🏻牛油果帶子意粉帶子好肥美,鮮甜彈牙又帶有焦香💕牛油果蓉清晰可見✨ 意粉裹滿橄欖油,仲有煙肉點綴,食落好香口😋好奇怪佢一啲都唔膩,仲令人有停唔到口嘅感覺😍牛油汁虎蝦意粉入面至少有兩款蝦,蝦仁爽口彈牙,虎蝦肉質緊實彈牙,蝦味濃郁✨意少軟硬適中,配微酸嘅醬汁,感覺好醒胃✨Coffee ☕️ 其實去呢度主要係杯咖啡😆呢度嘅Cafe可以自選相片影相落Cafe 度💕 琴晚睇完Spy x Family 嘅我,就揀咁可愛嘅Anya😍😍😍🌟Matcha Latte抹茶味好濃郁,上面奶泡下面係絲滑Latte ,感覺好有層次💕🌟Caramel Latte淡淡Caramel 味為咖啡帶來甜味✨入口香甜,中段微酸,後期好快就回甘,口腔充斥著咖啡嘅獨特香氣☕️

牛油汁虎蝦意粉

Coffee ☕️
🌟Matcha Latte
🌟Caramel Latte
2022-11-26 777 views
[ ASK cafe ]今日同閨密去Cafe食吓野傾吓偈,簡咗間環境優美嘅餐廳🍴叫咗是日午市套餐配餐湯🍲✿ 香辣蒜香蜆肉意粉 🍝 $128超多蜆肉,無沙,夠鮮甜。意粉整得好香夠入味,一d都唔油膩,重點推介👍🏻👍🏻✿ 黄金軟殼蟹意粉 🦀 $155軟殼蟹炸得好脆,大大隻,即叫即製,好香蛋黃味。✿ 品味鮮奶咖啡 Latte ☕️ $42Latte味道正常,最特別係有得免費印自己鐘意既公仔😍😍✿ 玫瑰荔枝蘋果梳打 跟餐+$23外觀幾靚,幾香水果味道🍎✿ WINTER 冬の WAFFLE I $88自家出品蘋果肉桂、雲呢拿雪糕配 加拿大楓糖漿杏仁片冬季之選既窩夫外脆內軟🧇加入甜滋滋的楓糖漿,好味道😋總結🫦打卡餐廳好多,有得打卡而食物水準唔錯既就要試下呢間,獨特之處係有得免費印圖畫係咖啡或者朱古力度,只要send 相比店員就可以,又可以影多幾張相喇😎✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿ASK cafe地址:上環皇后大道中181號新紀元廣場低座2樓206-207號舖電話:26771131✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ ASK cafe ]

今日同閨密去Cafe食吓野傾吓偈,簡咗間環境優美嘅餐廳🍴

叫咗是日午市套餐配餐湯🍲
✿ 香辣蒜香蜆肉意粉 🍝 $128

✿ 黄金軟殼蟹意粉 🦀 $155
軟殼蟹炸得好脆,大大隻,即叫即製,好香蛋黃味。

✿ 品味鮮奶咖啡 Latte ☕️ $42
Latte味道正常,最特別係有得免費印自己鐘意既公仔😍😍

✿ 玫瑰荔枝蘋果梳打 跟餐+$23
外觀幾靚,幾香水果味道🍎

✿ WINTER 冬の WAFFLE I $88
自家出品蘋果肉桂、雲呢拿雪糕
配 加拿大楓糖漿杏仁片
冬季之選既窩夫外脆內軟🧇加入甜滋滋的楓糖漿,好味道😋

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
ASK cafe
電話:26771131
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • Latte
2022-11-25 23 views
今日又嚟ASK CAFE😍今次食咗個ASK Burger 同焗豬扒飯!(無影到相…….)個Burger好香牛油味,煎到好脆!焗豬扒飯即叫即炸即焗,熱辣辣,好有誠意!最後又食咗個cake同飲咗杯咖啡!打印咗我最愛嘅小新!好滿足嘅一餐!店員一如既往咁親切熱情,仲記得我上次嚟過😛店員同我傾偈個陣,我唔小心講咗句「好驚你哋會執呀⋯⋯」講完即刻後悔,其實我係想表達,我真係好中意呢間餐廳,同時好欣賞你哋用心對待客人,我會介紹比身邊嘅朋友,自己都會成日嚟幫襯,希望你哋長做長有,生意愈嚟愈好🥹點知一出口就講錯嘢🤦🏻‍♀️係我口笨……無論點都好,真係好想比個好評你哋!😆我同男朋友會多啲嚟!💕💕加油!
今日又嚟ASK CAFE😍
個Burger好香牛油味,煎到好脆!
焗豬扒飯即叫即炸即焗,熱辣辣,好有誠意!
最後又食咗個cake同飲咗杯咖啡!
打印咗我最愛嘅小新!好滿足嘅一餐!

無論點都好,真係好想比個好評你哋!😆
我同男朋友會多啲嚟!💕💕加油!
2022-11-25
  • Latte
  • Ask  burger
  • 玫瑰荔枝蛋糕
2022-11-22 40 views
科技越嚟越發達就會令到食物變得越有趣,點知咁講呢?因為今日要介紹呢間cafe就係將科技融入食物,變成一個人人都黎打卡嘅嘢叫左個焗豬扒飯、羅非魚意大利粉、玫瑰荔枝蘋果梳打、榛子朱古力、栗子撻;如果點左熱咖啡、熱朱古力,店員會問想打印啲咩圖案係飲品面,好有趣;食物嘅味道都唔錯即焗嘅豬扒飯味道偏酸,但係豬扒肉質好淋,好正😍羅非魚意大利粉嘅香氣好特別,香草、忌廉、魚子……嘅味道好融洽,好好食😋如果想揀一間餐廳同朋友仔放鬆下、食下美食嘅,呢間餐廳真係一個唔錯嘅選擇🥰評分:8 / 10

即焗嘅豬扒飯味道偏酸,但係豬扒肉質好淋,好正😍

評分:8 / 10
Type of Meal
Lunch
2022-11-19 53 views
終於到weekend,平日番工咁辛苦周末要食好啲開心下。黎到上環嘅《Ask Cafe》,設計主要係森森系花園設計,天花有綠色植被,牆上面都有鮮花造型嘅裝飾,有啲似去左藝術館咁。佢地waffle用左四季做design, 我就試左Summer 夏之Waffle $88新鮮焗製嘅waffle,入面放滿士多啤梨同埋雲呢拿雪糕。切開waffle, 再點下紅桑子醬開心果 ,果仁味香濃又有紅桑子醬嘅酸甜,口感好豐富。是日蛋糕今日嘅推介係Mont Blanc Chestnut Tart $48, 上面放左粟子蓉,口感特別幼滑。另外佢地仲用左粟子粒,加埋個香脆餅底,口感都幾豐富。佢地嘅飲品選擇好多,最驚喜嘅係佢地可以將你提供嘅相打印上飲品上面,打卡度100%。百利甜酒鮮奶咖啡 $47酒味都幾突出,帶少少甜,同咖啡味都幾夾。Rose Latte $44 咖啡嘅果仁香好香濃,加埋玫瑰味嘅花香味,味道好有層次。人均60左右下午茶都抵食㗎最緊要係有得打卡如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!

佢地waffle用左四季做design, 我就試左
Summer 夏之Waffle $88

是日蛋糕

百利甜酒鮮奶咖啡 $47
酒味都幾突出,帶少少甜,同咖啡味都幾夾。

Rose Latte $44
咖啡嘅果仁香好香濃,加埋玫瑰味嘅花香味,味道好有層次。

人均60左右
下午茶都抵食㗎最緊要係有得打卡

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
2022-11-19 43 views
𝐀𝐒𝐊 𝐂𝐚𝐟𝐞🌸少女心打卡Cafe 上星期同朋友出港島行街去到上環嘅時候 大家都想搵間Cafe坐下然後就發現一間裝修好少女嘅打卡Cafe 🌸就係位於上環嘅ASK cafecafe嘅唔同位置都佈滿好多花花裝飾天花板 牆壁 枱嘅玻璃底都有🌺🌸真係非常有少女心 好適合打卡🔸熱Latte平時有打印咖啡服務提供相片就可以印係咖啡上面咁啱我去時機器維修 下次再去印過😆咖啡味香濃 咖啡同奶嘅比例剛剛好係我鐘意嘅味道🥰🔸全日早餐 (牛角包、炒蛋)全日早餐份量充足 有蕃茄、炒蛋、腸、薯餅、牛角包味道都不錯 同朋友share食都好足夠❤️環境好靚好舒服 同朋友影相 傾偈 就渡過一個下午店員服務態度好好 好nice非常推薦大家經過上環去飲杯咖啡❤️📍ASK cafe (上環)上環皇后大道中181號新紀元廣場低座2樓206-207號舖
𝐀𝐒𝐊 𝐂𝐚𝐟𝐞🌸

提供相片就可以印係咖啡上面
咁啱我去時機器維修 下次再去印過😆
咖啡味香濃 咖啡同奶嘅比例剛剛好
係我鐘意嘅味道🥰

🔸全日早餐 (牛角包、炒蛋)
全日早餐份量充足 有蕃茄、炒蛋、腸、薯餅、牛角包
味道都不錯 同朋友share食都好足夠❤️

環境好靚好舒服 同朋友影相 傾偈 就渡過一個下午
店員服務態度好好 好nice
非常推薦大家經過上環去飲杯咖啡❤️

📍ASK cafe (上環)
上環皇后大道中181號新紀元廣場低座2樓206-207號舖
2022-11-18 46 views
位於上環的ASK cafe被花花氛圍完美包圍的咖啡店同朋友放假即刻去打打卡.餐廳除了用花去裝飾周圍連枱面都花足心思很適合影相拍照ꔐ是日餐湯⇢粟米湯正常發揮 粟米味幾濃仲有粟米粒ꔐ精選沙律份量超多~酸汁沙律醬幾開胃ꔐ地中海雞肉意粉($128)用蕃茄汁做醬汁帶酸醬汁非常惹味雞肉份量好多~雞肉嫩滑不鞋口如果辣味再重啲啲會更惹味ꔐ明太子蟹肉意粉($145)超級大推系列蟹肉完全佈滿每條意粉非常足料還加入蟹籽~令口感更豐富秒速被清碟ꔐ打印咖啡($45)用相片打所屬於你的專屬咖啡選了我最愛的Linabell朋友印了了她最近新歡小朋友圖案非常清晰~超級igable口味可以選latte / cappuccino / chocolate Latte泡沫細滑~咖啡味香濃朱古力不會太甜~仲幾濃郁¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩能夠感受到cafe花了很多心思裝修很多detail 細緻位打印咖啡真的適合打卡~超喜歡的
位於上環的ASK cafe

仲有粟米粒

ꔐ精選沙律
份量超多~酸汁沙律醬
幾開胃

ꔐ地中海雞肉意粉($128)
用蕃茄汁做醬汁
帶酸醬汁非常惹味
雞肉份量好多~雞肉嫩滑不鞋口
如果辣味再重啲啲會更惹味

ꔐ明太子蟹肉意粉($145)
超級大推系列
蟹肉完全佈滿每條意粉
非常足料
還加入蟹籽~令口感更豐富
秒速被清碟

ꔐ打印咖啡($45)
用相片打所屬於你的專屬咖啡

能夠感受到cafe花了很多心思裝修
很多detail 細緻位
打印咖啡真的適合打卡~超喜歡的
2022-11-14 62 views
上環一帶一向咖啡店雲集,各式各樣的主題也有,去多幾次也未能去清吧。這次去了一家位於新紀元廣場的小店,環境是花草系的裝修,令人感覺舒適。食物以散點為主,不定期會推出新品。-▪︎熱粟子咖啡 HKD$44這是新推出產品,有凍和熱飲選擇,點了熱飲因為味道較香。滿滿的忌廉在咖啡上,另有糖漿和粟子做裝飾。粟子咖啡味道香甜,挺有冬日感的咖啡。-▪︎玫瑰荔枝蘋果梳打 HKD$48飲品也是新產品來的,飲品帶漸變層的賣相,另有玫瑰花花瓣做點綴。攪拌均勻味道較佳,味道酸酸甜甜,感覺較清新的飲品。-▪︎日式醬燒墨魚餅 HKD$78賣相吸引的小吃,擺盤有點像章魚燒的賣相,一份有四件。熱辣辣吃的味道很香,墨魚餅口感煙韌有咬感,醬汁味道濃郁微咸。-▪︎加拿大楓糖漿窩夫 HKD$78是店家推介的,這個一份有兩件,楓糖漿和杏仁均勻灑在面上。賣相雖然平凡,但窩夫質感微脆,口感鬆軟濕潤。-

▪︎熱粟子咖啡 HKD$44

▪︎玫瑰荔枝蘋果梳打 HKD$48

▪︎日式醬燒墨魚餅 HKD$78
賣相吸引的小吃,擺盤有點像章魚燒的賣相,一份有四件。

▪︎加拿大楓糖漿窩夫 HKD$78
是店家推介的,這個一份有兩件,楓糖漿和杏仁均勻灑在面上。

賣相雖然平凡,但窩夫質感微脆,口感鬆軟濕潤。

2022-11-14
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Other)
2022-11-14 632 views
餐廳佈置漂亮又有心思, 以粉嫩顏色為主調, 天花板掛滿七彩繽紛的花朵, 更加喜歡它的花花牆 ,充滿少女心, 感覺舒適, 嘆杯漂亮打印咖啡和美食,感受一下慢活氣氛, 十分悠閒寫意。香蒜煎大蝦意粉 $148大隻的海蝦, 煎到香氣十足, 蝦肉挺身紮實, 鮮味彈牙,十分舔舔脷, 意粉油滑滋味, 口感煙韌,咀嚼時慢慢沁出惹味的蒜香, 每口都細膩誘人。熱日式鮑魚稻庭烏冬 $185原隻鮑魚,色澤亮麗 , 鮮味帶嚼勁, 正好突出鮑魚爽口滋味, 跟配的稻庭烏冬,軟硬適中, 口感煙韌, 掛上滋味的湯汁,讓人喜歡,與鮑魚是最佳組合。小食拼盤 $85 有:▪忌廉蟹餅 ▪蜜糖雞翼 ▪炸薯條每件新鮮炸起,金黃香脆, 熱呼呼,香噴噴, 香脆的蟹餅,中間夾滿流心的忌廉, 外脆內軟, 滋味 滑溜。 雞翼表面完全被蜜糖包裹著,香甜惹味,令雞翼更加誘人。 熱燙燙粗身薯條 , 口感綿糯,越吃越滋味,讓人停不了口。玫瑰荔枝蘋果梳打 $48粉嫩的玫瑰荔枝蘋果梳打, 充滿夏日色彩 ,吸啜一口梳打, 香甜解渴, 誘人的果香,搭配清新柔和。打印品味鮮奶咖啡 $45品味鮮奶咖啡 , 表面打印上我提供的柴狗圖片, 完成品十分可愛吸引, 帶

香蒜煎大蝦意粉 $148

熱日式鮑魚稻庭烏冬 $185

小食拼盤 $85 有:
▪忌廉蟹餅
▪蜜糖雞翼
▪炸薯條

玫瑰荔枝蘋果梳打 $48

打印品味鮮奶咖啡 $45
品味鮮奶咖啡 , 表面打印上我提供的柴狗圖片, 完成品十分可愛吸引, 帶來驚喜,最啱打卡, 香濃的咖啡配上滑溜鮮奶, 正好沖泡出我喜歡的咖啡味道, 差點兒不捨得飲下去 !

2022-11-14 81 views
星期六下午,人流不算多,入座時只有2枱,不需要等候。Order: 牛油果帶子意粉&Americano 1杯咖啡很快就送到,意粉等了差不多25分鐘,仍然未見,然後發現比我遲入座的枱客,都已經用餐中,追問店員意粉是否漏單,店員說由於同一時間有幾枱客人下單,所以廚房比較忙,需要多5分鐘。(當時是5枱客,包括我)再等5分鐘(共等了30分鐘),意粉果然送到了,但質地是堅的 😑,是未完全熟透的那種;牛油果粒是有的,但味道不鮮明而且份量不多(火腿就好多),最出色就是那3粒帶子,彈牙,而且煎得香脆。意粉實在吞不下,食了2口算數,了結完3粒帶子,就埋單;合共消費 $183 ,這個價錢&質素,回頭很難。
星期六下午,人流不算多,入座時只有2枱,不需要等候。

Order: 牛油果帶子意粉&Americano 1杯

2022-11-12
$183 (Tea)
2022-11-14 426 views
平時我都好少去上環嘅今次朋友介紹有間Cafe @askhkcafe佈置花花牆壁又打卡位我同朋友覺得好特別,相約一齊來品嚐下咖啡☕️🌸日式照燒鰻魚飯 漬物麵豉湯 $128嚟到呢度見到有鰻魚我嘅心心眼😍走咗出嚟必定會order一set試吓,先講鰻魚肉質飽滿裏面仲要慢慢流出魚油嘅香味而且冇魚骨,日本米再配上紫菜食落唔覺得好油膩,估唔到有驚喜添😍🌸牛油汁虎蝦意粉 $148虎蝦啖啖肉外面煎香嘅蝦殼焦糖色更加突出鮮蝦好彈牙,牛油汁、香草、蒜頭撈埋意粉好match🤞🏻✨🌸玫瑰荔枝蘋果梳打 $48另外Order咗一杯Soda,玫瑰淡淡芬香荔枝配上蘋果鮮甜又香甜嘅味道淨係睇佢講外型已經非常好精緻少女必定會打卡🌸Matcha Latte $44講到飲咖啡當然係味覺係點點,但視覺效果都好緊要😝呢度特別嘅咖啡就係會打印出自己嘅圖片,我嘅心心眼又走出嚟啦😍😍,當然我會欣賞Mimi🐱相片🙈重點係抹茶咖啡☕️甘香嘅抹茶味香濃,咖啡唔係太出眾,所以喜歡飲抹茶嘅你一定鍾意🥰✨🌸Summer 夏 のWaffle $88紅桑子醬配上開心果碎作一個點綴,側面襯托碎花,餅底鬆脆裏面香濃蛋香嘅味道waffle有軟雪糕仲有鮮果士多啤梨
,相約一齊來品嚐下咖啡☕️

🌸日式照燒鰻魚飯 漬物麵豉湯 $128
嚟到呢度見到有鰻魚

🌸牛油汁虎蝦意粉 $148
虎蝦啖啖肉外面煎香嘅蝦殼焦糖色更加突出鮮蝦好彈牙,
牛油汁、香草、蒜頭撈埋意粉好match🤞🏻✨

🌸玫瑰荔枝蘋果梳打 $48

🌸Matcha Latte $44

🌸Summer 夏 のWaffle $88
紅桑子醬配上開心果碎作一個點綴,側面襯托碎花,餅底鬆脆裏面香濃蛋香嘅味道waffle有軟雪糕仲有鮮果士多啤梨三種滋味唔同享受外面凍冰冰裏面暖暖,好正👍🏻👍🏻👍🏻
2022-11-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
上環這間ASK Cafe 經過好多次,環境相當優美:從門面、內部裝潢、到 用餐檯都有花花的元素。除了裝潢少女感滿分之外,不得不提這裡的餐點亦很有特色!🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍃百利甜酒朱古力🍫$47榛子朱古力$40因為打印咖啡而慕名而來既我,貪心地叫咗兩杯,想印兩個圖案~印左比卡超同埋海綿寶寶,可愛度滿分💯我更喜歡百利甜酒朱古力,絲滑濃厚,將巧克力甜膩的味道和酒精的些微刺激感完美融合!🍃小食拼盤 $78有齊忌廉蟹餅、薯條、蜜糖雞翼~個人感覺有驚喜既!即叫即製,尤其忌廉蟹餅香脆口而creamy,蜜糖雞翼亦不會太乾身!🍃summer 夏之waffle$88甜品同樣不俗!賣相靚就唔洗講✌🏻用咗紅桑子醬同開心果碎伴碟~雖然要等20分鐘(證明即叫即制)因此waffle外脆內軟,同時保持暖暖嘅溫度,加埋雲尼拿雪糕同埋新鮮水果平衡窩夫甜度,都幾有誠意!

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🍃百利甜酒朱古力🍫$47榛子朱古力$40
因為打印咖啡而慕名而來既我,
貪心地叫咗兩杯,想印兩個圖案~
印左比卡超同埋海綿寶寶,可愛度滿分💯
我更喜歡百利甜酒朱古力,
絲滑濃厚,將巧克力甜膩的味道
和酒精的些微刺激感完美融合!

🍃小食拼盤 $78
有齊忌廉蟹餅、薯條、蜜糖雞翼~
個人感覺有驚喜既!
即叫即製,尤其忌廉蟹餅香脆口而creamy,
蜜糖雞翼亦不會太乾身!

🍃summer 夏之waffle$88
甜品同樣不俗!賣相靚就唔洗講✌🏻
用咗紅桑子醬同開心果碎伴碟~
雖然要等20分鐘(證明即叫即制)
因此waffle外脆內軟,
同時保持暖暖嘅溫度,
加埋雲尼拿雪糕同埋新鮮水果平衡
窩夫甜度,都幾有誠意!
各位美少女又係時候出動打卡喇🥳呢間位於上環商廈嘅Cafe無論喺甜品、飲品一樣咁睇得,味道一啲都唔輸蝕!🥑牛油果帶子意粉💰$148身為牛油果🥑控嘅🙆🏻‍♀️二話不說就落咗單😆instead of 牛油果醬🥑,餐廳使用咗牛油果粒加入意粉,軟腍牛油果🥑與偏硬身意粉形成對比,層次更豐富!煙肉粒加咗少許鹽作調味,更帶出鮮味;每條意粉🍝沾上creamy濃郁卡邦尼醬汁,滋味加倍😋🐷日式豚肉生薑燒飯💰$128伴碟嘅生菜🥬以柚子醋簡單調味,清爽開胃,作為前菜一流;豚肉肥瘦適中,輕微嘅生薑味恰到好處,放上少許芝麻、葱花作點綴,美味可口😋🍫特濃朱古力沙冰 💰$48 🥭芒果沙冰💰$48朱古力沙冰上放上朱古力雪糕球,淋上朱古力醬,整杯充滿濃厚朱古力味,甜而不膩;芒果沙冰以新鮮芒果調製而成,面層放上一粒粒芒果,夠晒真材實料🥭

🥑牛油果帶子意粉💰$148

🐷日式豚肉生薑燒飯💰$128
日式豚肉生薑燒飯

🍫特濃朱古力沙冰 💰$48
🥭芒果沙冰💰$48
特濃朱古力沙冰
芒果沙冰
2022-11-05
$186 (Lunch)
日式豚肉生薑燒飯
特濃朱古力沙冰
芒果沙冰
🌸被呢間嘅打印咖啡深深吸引 所以weekend特登到訪Cafe 天花掛滿花花好少女風,中間張枱玻璃底有花好靚🍛青咖喱牛肋肉焗飯❣️呢個係新menu 超級好食 完全高於cafe質素 好食過泰國餐廳💓💓💓焗飯即叫即整 超級熱焫焫 一上枱就聞到超香泰式香料同青咖哩味。焗飯面鋪滿芝士。青咖喱味道好香濃,汁份量適中 唔會太濕。好鍾意餐廳用上炒飯底,蛋香十足。🐮牛肋肉大大舊 最少有三大舊 ,每舊都夠晒軟腍,仲有好多紅蘿蔔同薯仔配菜,份量絕對夠男人食🍝香辣蒜香蜆肉意粉蒜片好多好香,蜆肉份量多無沙,食落有少少冬蔭公香味,雖然係香辣 但唔會感覺好油,意粉軟硬適中☕️Latte☕️Black Sugar Latte店員會問大家用air drop 過揀左嘅相俾佢,之後就會幫你print左上咖啡,係一d可食用嘅色素。😺我揀左我最鍾_嘅Olaf 同埋我主子焦糖,貓貓相真係印得好細緻,個人覺得淺色嘅野會印得靚d。❤️完全係心心眼 影夠相先捨得飲。見到其他枱望到自己揀嘅打印圖片都好開心,呢個價錢嘅咖啡有打印圖案真係好抵咖啡味道中規中矩,黑糖咖啡味道唔錯 唔會過甜🔖食物高質,特別係個焗飯!環境舒服,不過可能週末人手唔夠,食物

🌸被呢間嘅打印咖啡深深吸引 所以weekend特登到訪

Cafe 天花掛滿花花好少女風,中間張枱玻璃底有花好靚

🍛青咖喱牛肋肉焗飯❣️

青咖哩牛肋肉飯

🍝香辣蒜香蜆肉意粉
香辣蒜香蜆肉意粉

☕️Latte
☕️Black Sugar Latte
Latte

❤️完全係心心眼 影夠相先捨得飲。

咖啡味道中規中矩,黑糖咖啡味道唔錯 唔會過甜

🔖食物高質,特別係個焗飯!環境舒服,不過可能週末人手唔夠,食物等候時間唔會話好快,不過黎得cafe ,一路等一路傾偈都ok

青咖哩牛肋肉飯
香辣蒜香蜆肉意粉
Latte
  • 青咖哩牛肋肉焗飯
正日第二餐去咗呢間可以印圖案嘅咖啡店,店員真係好有我心,無意中俾佢見到我電話嘅wallpaper,跟住就已經問我係咪要印Tyson yoshi 😂因為其實第一餐已經食咗我好想食嘅燒肉,所以嚟呢度主打我係想食甜品,佢除咗甜品其實仲有正餐,朋友揀咗呢個粉紅色嘅蛋糕俾我,聽店員講話呢個係依家鋪頭主打嘅蛋糕🍰,新出味道又唔錯開頭本身冇咩期望,估唔到有驚喜,蛋糕好香嘅玫瑰味,而且入面配咗荔枝蒟蒻,仲有開心果粒,食落去唔會膩又唔會好甜,蛋糕軟綿綿,真係好驚喜,仲加咗我個名嘅Happy birthday,好sweet呀真係除咗蛋糕之外我哋仲叫咗個雞蛋仔,但係即叫即做製作需時會比較耐,店員話雞蛋仔都會有驚喜,賣相同平時出面嘅差唔多,特別之處就係面有朱古力煉奶同埋花生醬,食落去驚喜位係外脆內軟,做到平時出面雞蛋仔都未必食到嘅效果嘢飲方面我哋叫咗Hazelnut chocolate 同Baileys Latte,店員話除咗有兩款唔可以有印花之外,我哋揀呢兩款都可以,印花做出黎真係幾靚呢度環境都幾舒服同埋幾靚,而且女店員服務都好好,甜品味道都唔差,值得有下次👍🏻👍🏻