Hiring
$20,000
Monthly (Negotiable)
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 好岩寫字樓返工嘅人去,又多個選擇啦。而且中意壓花嘅朋友可以黎喔 ❤️好QQ ah ~ 🌼 Baileys latte / Bailey chocolate 咖啡同朱古力🍫都可以壓。選自己中意嘅圖 😂一路飲住暖暖嘅咖啡又可以睇住咁Q嘅圖好sweet ah 🌼 Avocado Scallops Pasta 都幾重牛油果🥑味,帶子都煎得可以😌整體都好食😋🌼 黑魚子羅非魚柳配刁草檸檬汁意粉略salty ,其他都正常環境舒服 ,坐係到飲下啡chill下都唔錯開會都幾好😂依期仲有新ITEM : 青咖喱牛肋肉焗飯、地中海雞肉意粉、牛油汁虎蝦意粉、日式醬燒墨魚餅 etc 😂 大家有興趣都可以試下ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ◇◇◇◇◇◇◇◇◇🔎 #cass_cafe🔎 #cass_sheungwan🔎 #cass_上環🔎 #cass_🔎 #eatwccinhk

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

好岩寫字樓返工嘅人去,又多個選擇啦。
而且中意壓花嘅朋友可以黎喔 ❤️
好QQ ah ~

咖啡同朱古力🍫都可以壓。選自己中意嘅圖 😂
一路飲住暖暖嘅咖啡又可以睇住咁Q嘅圖
好sweet ah

🌼 Avocado Scallops Pasta

都幾重牛油果🥑味,帶子都煎得可以😌
整體都好食😋

🌼 黑魚子羅非魚柳配刁草檸檬汁意粉

略salty ,其他都正常

環境舒服 ,坐係到飲下啡chill下都唔錯
開會都幾好😂

🔎 #cass_上環
🔎 #cass_
🔎 #eatwccinhk
2022-12-17 38 views
週末與好友到上環的ASK cafe 聖誕前一聚,餐廳已從之前的花花世界變為充滿聖誕氣氛的裝飾。我們點了意粉、小食及打卡一流的印相咖啡。只要下單時把相片send給店員,便可打印到熱飲上🍴 香辣蒜香蜆肉意粉($128)意粉蒜香微辣,蜆肉亦新鮮🍴 黃金軟殼蟹意粉($155)香脆的軟殼蟹配上外層香口的咸蛋黃👍🏻而意粉亦充滿蟹肉及咸蛋黃,非常推介🍴 櫻花蝦多士($78)爽彈的櫻花蝦用千島醬調味,放在烘脆的一口麵包上,挺開胃的☕️ Hazelnut Latte($44)有果仁香的咖啡,微甜☕️ Hazelnut Chocolate($40)牛奶朱古力味香,亦不會過甜🚩 想睇多啲好玩好食推介,即刻follow我既ig page 🔗 soyum_sogood

🍴 香辣蒜香蜆肉意粉($128)

意粉蒜香微辣,蜆肉亦新鮮

🍴 黃金軟殼蟹意粉($155)

🍴 櫻花蝦多士($78)

爽彈的櫻花蝦用千島醬調味,放在烘脆的一口麵包上,挺開胃的

☕️ Hazelnut Latte($44)
有果仁香的咖啡,微甜

☕️ Hazelnut Chocolate($40)
牛奶朱古力味香,亦不會過甜

2022-12-17
$245 (Lunch)
  • 櫻花蝦多士
  • 黃金軟殼蟹意粉
勁耐之前已經想去𝐴𝑆𝐾 𝐶𝑎𝑓𝑒,以相片打印咖啡最出名,裝潢都好似花花世界咁🌸位置喺上環商業區當中,真估吾到裡面會有間咁夢幻嘅cafe。✿ 櫻花蝦多士 $78中式蝦多士就食得多,西餐都有西多士?😆櫻花蝦大大隻,食落其實吾多似櫻花蝦😂好多沙律醬,多士都夠脆,同平時中式蝦多士味道截然不同。✿ 焗吞拿魚法包 $68吞拿魚沙律好香,法包脆卜卜,食正餐前食真不錯。✿ 牛油果帶子意粉 $148牛油果🥑好多人中意食💚喺西餐都成日見到配Sourdough/ All day breakfast,牛油果粒清新易入口,帶子大粒又煎得香。個𝑏𝑎𝑠𝑒系𝐶𝑎𝑟𝑏𝑜𝑛𝑎𝑟𝑎,有煙肉亦夠creamy。✿ 黃金軟殼蟹意粉 $155軟殼蟹🦀真系好吸引,有就冇可能吾食吧💛鹹蛋黃本身都夠邪惡,軟殼蟹炸得香脆,兩樣加埋超夾🤩意粉沾滿鹹蛋黃。✿ 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 $40✿ 𝐵𝑙𝑎𝑐𝑘 𝑆𝑢𝑔𝑎𝑟 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 $44飲品種類非常多,尤其系咖啡同茶,風味咖啡有𝐶𝑎𝑟𝑎𝑚𝑒𝑙 / 𝐶𝑟𝑒𝑚𝑒 𝐵𝑟𝑢𝑙𝑒𝑒 / 𝑅𝑜𝑠𝑒 / 𝐻𝑎𝑧𝑒𝑙𝑛𝑢𝑡/𝐵𝑙𝑎𝑐𝑘 𝑆𝑢𝑔𝑎𝑟 / 𝐻𝑜𝑗𝑖𝑐ℎ𝑎 / 𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 / 𝑉𝑎𝑛𝑖𝑙𝑙𝑎,茶類有好多

✿ 櫻花蝦多士 $78

✿ 焗吞拿魚法包 $68
吞拿魚沙律好香,法包脆卜卜,食正餐前食真不錯。

✿ 牛油果帶子意粉 $148
牛油果帶子意粉

✿ 黃金軟殼蟹意粉 $155
黃金軟殼蟹意粉

✿ 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 $40
✿ 𝐵𝑙𝑎𝑐𝑘 𝑆𝑢𝑔𝑎𝑟 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒 $44

飲品種類非常多,尤其系咖啡同茶,風味咖啡有𝐶𝑎𝑟𝑎𝑚𝑒𝑙 / 𝐶𝑟𝑒𝑚𝑒 𝐵𝑟𝑢𝑙𝑒𝑒 / 𝑅𝑜𝑠𝑒 / 𝐻𝑎𝑧𝑒𝑙𝑛𝑢𝑡/𝐵𝑙𝑎𝑐𝑘 𝑆𝑢𝑔𝑎𝑟 / 𝐻𝑜𝑗𝑖𝑐ℎ𝑎 / 𝑀𝑎𝑡𝑐ℎ𝑎 / 𝑉𝑎𝑛𝑖𝑙𝑙𝑎,茶類有好多水果味。都有諗過吓飲茶🫖最尾都系揀番做到相片打印嘅飲品😆𝐵𝑙𝑎𝑐𝑘 𝑆𝑢𝑔𝑎𝑟 𝐿𝑎𝑡𝑡𝑒黑糖味少少明顯,相片打印圖案揀咗炸豬扒同炸蝦尾🍤ho QQ☺️
Black Sugar Latte
2022-12-10
Tea
牛油果帶子意粉
黃金軟殼蟹意粉
Black Sugar Latte
2022-12-12 56 views
ASK Cafe好評不斷,一直喺我嘅to-visit list入面,今日約朋友去試,咖啡好啱打咭,意粉水準亦有驚喜。Cafe喺新紀元廣場,E出口行兩步就到,比起要去啲橫街窄巷搵coffeeshop更為方便,座位亦都好闊落。叫咗佢地最新推出嘅虎蝦牛油意大利粉,牛油味香濃,虎蝦彈牙,雖然用牛油炒但意粉唔算太油膩。另外試埋佢地嘅帶子牛油果意粉,牛油果蓉成為醬汁嘅一部分,非常creamy~ 帶子亦都煎得非常香👍🏻女仔出街好難唔食甜品,我地揀咗賣相最靚嘅栗子撻,撻皮夠挺身易切,栗子蓉都幾幼滑~

2022-12-10
2022-12-09 367 views
去完中環donki shopping 行到肚仔餓,即刻搵間cafe休息一下,再醫醫肚仔,見到附近有間靚靚cafe就trytry 😆💬 香蒜煎大蝦意粉蒜嘅香味沾滿意粉同大蝦,大蝦肉質彈牙,蝦頭仲有蝦膏添,蝦膏加蒜味一齊真係十分惹味!!💖而且佢嘅配料仲有唔少細細粒嘅蝦仁,加埋意粉食幾好味👍回頭食: ⓨⓔⓢ💬 牛油果帶子意粉牛油果醬非常creamy,而且都唔會好膩,仲有唔少細粒嘅牛油果粒配搭煙肉片,比想像中夾呀!再襯埋外香內滑嫩嘅帶子食,真係一口接一口停唔到!回頭食: ⓨⓔⓢ💬熱朱古力 + 熱榛子朱古力依度可以揀選自己鍾意嘅相片或者公仔圖案落朱古力/咖啡度❤️印咗自己隻貓仔落去,諗住佢啲曳嘢,狠狠地飲落去😆😆😆🫰熱朱古力朱古力味唔算濃,不過入口滑滑,奶味搭夠仲好creamy ❤️🫰熱榛子朱古力朱古力同榛子真係一對好朋友~~淡淡榛子味令到朱古力嘅味道更有層次👍回頭食: ⓨⓔⓢ總結一下,環境非常少女心,滿溢著花花同靚靚湖水綠嘅氛圍,仲可以有自選圖片印落咖啡同朱古力度,十分適合打卡🤭🖐️食物質素都唔錯,係有驚喜的! 見到仲有小食拼盤、湯麵等都幾多元化!! 幾適合帶女友嚟打卡 或者 閨蜜小聚chill c

💬 香蒜煎大蝦意粉

💬 牛油果帶子意粉

💬熱朱古力 + 熱榛子朱古力
🫰熱朱古力
🫰熱榛子朱古力
回頭食: ⓨⓔⓢ

總結一下,環境非常少女心,滿溢著花花同靚靚湖水綠嘅氛圍,仲可以有自選圖片印落咖啡同朱古力度,十分適合打卡🤭🖐️食物質素都唔錯,係有驚喜的! 見到仲有小食拼盤、湯麵等都幾多元化!! 幾適合帶女友嚟打卡 或者 閨蜜小聚chill chill 佢!❤️❤️

▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂

Lunch
  • 牛油果帶子意粉
2022-12-05 48 views
🆕 黑魚籽羅非魚柳配刁草檸檬汁意粉呢個係新item 我見呢個組合幾特別出邊都唔多機會見到🐟 原本已用鹽調過味成條魚冇骨 就算影完一輪相都唔腥😂😂 幾厚肉但又唔會好柴 🫶🏻🫶🏻🫶🏻刁草就類似basil 咁香料味會重嘅 🍋味係微微喺意粉中間滲出唔會太刺激或者過酸黑魚籽有啲啲咸香 打卡幾靚意粉烹調時間適中 整體幾特別❣️🥑 牛油果帶子意粉我見好多人都有叫呢個最近接受咗食🥑😂😂有幾粒帶子 粒粒厚肉大隻煎到金黃色 唔會太老忌廉加🥑牛油果粒粒聽落都知好rich 所以share 食就好唔係就會有啲heavy 🦐櫻花蝦多士Toast 有烘過嘅痕跡都幾脆口 但唔會刮咀蝦肉撈埋千島醬一齊食作為小食都幾開胃但唔係幾食到櫻花蝦不過蝦肉份量都算慷慨伴碟嘅沙律菜都好開胃個醋我幾鐘意❣️❣️☕️ Crème Brûlée Latte 原本想要cappuccino 但店員話呢個做唔到圖案效果所以要咗latte 係落糖漿嘅味道就好似焦糖咖啡咁但重點係有得自選圖案但留意Sanrio 系列因為版權問題做唔到可以到店前自行搵圖片去到airdrop 張圖俾店員❣️📷咗好多相先攪勻佢店內有靚靚花牆同花枱好啱傾計談心/chill /girl
🆕 黑魚籽羅非魚柳

嚟到可以食佢啲🆕item呀
仲有雞/黑松露/海鮮/青咖喱等

🚫星期日休息 🚫Sunday
2022-12-03 50 views
終於比我試到可以打印圖案Cafe啦只要你比張相佢,佢就會幫你印咗去杯Cafe度無論係人像定係卡通都可以印出嚟所以你可以印張meme 或印你鍾意嘅偶像出嚟打下卡或者印你自己個樣出嚟,然後叫你嘅伴侶“食”左你 都得架🤭我哋兩個就叫咗杯榛子朱古力($40),都幾好飲,然後仲可以免費幫你印圖以小食方面叫咗個小食拼盤($85)同埋麻辣脆雞條($68)雞條辣辣地好香好正,而且仲有少少沙律配住食而小食拼盤就有薯條雞翼同忌廉蟹餅,擺盤都幾靚所有嘢都熱辣辣送上嚟,而且好飽肚🫶🏻再加上環境其實好靚,中間仲有一張大枱係充滿咗,成個環境都好靚好適合打卡
終於比我試到可以打印圖案Cafe啦
只要你比張相佢,佢就會幫你印咗去杯Cafe度
無論係人像定係卡通都可以印出嚟
所以你可以印張meme 或印你鍾意嘅偶像出嚟打下卡
或者印你自己個樣出嚟,然後叫你嘅伴侶“食”左你 都得架🤭

以小食方面叫咗個小食拼盤($85)同埋麻辣脆雞條($68)
雞條辣辣地好香好正,而且仲有少少沙律配住食
而小食拼盤就有薯條雞翼同忌廉蟹餅,擺盤都幾靚
所有嘢都熱辣辣送上嚟,而且好飽肚🫶🏻

2022-12-01 40 views
今日嚟咗上環呢間Cafe裝修真係好靚😆👐🏻好多花花佈置🌸非常有少女心,三五知己過嚟聚餐嘅話應該都好適合!香辣蒜蜆肉意粉 $128呢一款係餐廳嘅新品,店員都好熱心咁推介俾我哋話呢一款好好食😋食完真係覺得唔錯喎!口味係微辣,大部份人都會合適嘅,加上用咗蒜香炒,充滿油香味~仲有好多蜆肉添🥰鍾意佢呢個意粉偏乾身,但味道好香濃,好食!!黄金軟殼蟹意粉 $155平時唔鍾意食鹹蛋黃,但呢款都做得唔錯~唔算太鹹好重口味,反而係淡淡的蛋黃味,每一啖意粉都食到,軟殼蟹亦都好好食,份量大,亦都好香脆❤️🙆🏻‍♀️不過如果佢呢一個意粉嘅醬汁再多啲冇咁乾就更好啦!Creme Brûlée Flavors Latte $44味道比較苦唔會好甜,味道偏向大人向嗰種~Matcha Latte反而呢一款就好啱我😂😂相對比較甜,但亦都飲得出抹茶嗰種香甜味~味道都好濃郁 💚飲晒成杯好滿足

香辣蒜蜆肉意粉 $128

黄金軟殼蟹意粉 $155
平時唔鍾意食鹹蛋黃,但呢款都做得唔錯~

味道比較苦唔會好甜,味道偏向大人向嗰種~

Matcha Latte
2022-11-29 48 views
上環一帶Cafe雲集,每間各有特色今日經過上環新紀元廣場抬頭一看又發現多一間以花系作主題嘅「 ASK Cafe 」,於是走上去探店一下。地方寬敞舒適又夠光猛門口嘅蛋糕已經吸引,細看餐牌咸甜點都多選擇, 當中仲有「 打印飲品 」!*No service charge*打印飲品嘅話最好就揀熱飲~同埋background清啲、主角唔好太多白色嘅~建議一揀定相,咁去到就可以慳時直接過相比職員啦,仲可以增加打印成功率~《 Mocha $44/H 》 《 Hazelnut Chocolate $40/H 》打印完出嚟真係好靚呀,完全嗰捨我飲!影像主要係奶泡,厚厚一層口感綿密,飲唔甜度適中又唔會太甜。甜品櫃嘅Daily cakes咁靚點可以唔試吓?《 Rose Lychee Sponge $48/pc 》外層嘅粉紅色cream帶少許玫瑰味,中間海棉蛋糕同忌廉夾雜有荔枝肉,入口清甜不膩~《 Caramel Apple Muffin $32 》職員會翻熱鬆餅,上枱時鬆軟又香噴噴,中間嘅焦糖醬會瀉出嚟,覺得好有聖誕嘅感覺。其實呢度有 「 Tea set 💲78-💲268 」配熱美式咖啡或熱茶;《 Autu
上環一帶Cafe雲集,每間各有特色

地方寬敞舒適又夠光猛

*No service charge*

《 Mocha $44/H 》
《 Hazelnut Chocolate $40/H 》

打印完出嚟真係好靚呀,完全嗰捨我飲!

影像主要係奶泡,厚厚一層口感綿密,飲唔甜度適中又唔會太甜。

甜品櫃嘅Daily cakes咁靚點可以唔試吓?

《 Rose Lychee Sponge $48/pc 》

《 Caramel Apple Muffin $32 》

《 Autumn 秋のWaffle 💲78 》
一份兩件灑上糖粉,放喺楓糖漿以上,味道香甜,襯熱食時口感微脆而內裡鬆軟可口~

+ 《 檸檬茶 💲12 》

下次要再同朋友嚟食!
2022-11-19
$75 (Tea)
2022-11-29 49 views
🌹相信全世界既女人都鐘意花,上環既「ASK cafe」以森林花系為主題,無論天花、牆上、枱面都有好多花花裝飾,環境超級少女心,可以瘋狂打卡影靚相呀!🦀黃金軟殼蟹意粉($155)軟殼蟹好大隻好吸睛,炸得香脆可口,蛋黃醬汁非常濃郁,仲食到蟹肉絲、蛋黃碎,口感creamy又豐富!🍛青咖哩牛肋肉焗飯熱辣辣既焗飯份量好多,面頭鋪滿海量芝士,牛肋肉軟腍入味,香濃既青咖哩但比較辣,有d似冬陰功既感覺,越食越過癮!🍓Summer 夏之窩夫($88)窩夫賣相吸引,口感外鬆內軟,配上雲呢拿雪糕冷暖交融,加埋士多啤梨、紅桑子醬及开心果,特別滋味呀!🤩Mocha($42)Latte($42)只要有奶既咖啡都打印,兩個圖案都印得好靚,可愛到唔捨得飲呀!✨建議揀背景清d同實d既線條,印出來會比較清晰!
🌹

🦀
黃金軟殼蟹意粉($155)

🍛
青咖哩牛肋肉焗飯

🍓
Summer 夏之窩夫($88)

🤩
Mocha($42)

Latte($42)

2022-11-28 37 views
#ASKCafe今次講嘅係位於上環嘅 ASK cafe 💕 環境佈置好有特色 從門面、內部裝潢、到用餐檯、甚至餐廳天花板都加添花花的元素。除了裝潢少女感滿分之外 每個角落都可以打卡香蒜煎大蝦意粉 $148💰(8/10)大大隻的海蝦, 煎到香氣十足, 而且意粉充分吸收左海蝦嘅油香同埋蒜油嘅香味,令到碟意粉雖然偏乾身但食落口反而有好多種層次 加上蝦肉處理得幾好令蝦嘅鮮甜味都帶到出嚟牛油果帶子意粉 $138💰 (8/10)好小試到係帶子配牛油果嘅組合 但出奇地好食 帶子味道本身偏淡加上少少嘅牛油果醬作為點綴 即刻令帶子吸引好多 而且撈埋啲意粉度都有一種清新嘅感覺SUMMER 夏 WAFFLE $88💰(6.5/10)窩夫上面配上雲呢拿雪糕 但唔知係咪因為擺得太耐定係天氣凍嘅關係窩夫比較硬 所以大家如果食嘅話記得趁熱食 凍冰冰嘅時候食個熱辣辣嘅窩夫最食一啖雪糕一定好爽玫瑰荔枝蘋果梳打 $48💰 (7.5/10)特濃朱古力冰沙 $48💰(7/10)推薦指數🌟 7 / 10 🌟📍#巨B覓食上環⚜️上環皇后大道中181號新紀元廣場低座2樓206-207號舖⏱星期一至五 08:00 - 21:00

#ASKCafe

香蒜煎大蝦意粉 $148💰(8/10)

牛油果帶子意粉 $138💰 (8/10)

SUMMER 夏 WAFFLE $88💰(6.5/10)

玫瑰荔枝蘋果梳打 $48💰 (7.5/10)
特濃朱古力冰沙 $48💰(7/10)

推薦指數🌟 7 / 10 🌟

📍#巨B覓食上環

⏱星期一至五 08:00 - 21:00
星期六 11:00 - 19:00
2022-11-28 32 views
入到黎靚到我真係靚到嘩一聲,天花板掛咗好多乾花,枱面有有花花鋪滿嘅餐枱,周圍都好多綠草裝修都係簡約田園風。小食拼盤 $85食物等得比較耐,但嚟到熱辣辣,精心炮製。雞翼脆卜卜,好juicy。薯條軟林林。烹調食物只要用心,就一定會好食。全日早餐 $128睇all day breakfast 有冇誠意,睇茄汁焗豆就略知一二,會返熱個焗豆嘅,通常質素都唔會差得去邊。煙肉炸身得來不乾,炒蛋好滑,好食的all dayFlat white $40 & chocolate $40 黎依間餐廳最想玩嘅,就係打印咖啡。打印出嚟嘅樣子又好似喎,梗係要立即打卡啦!你杯咖啡同朱古力唔係得個樣,咖啡豆好香,冇苦澀味之餘仲有好香嘅果仁味,每口咖啡的餘韻都很香順。朱古力都是很香,不是一個甜得個奶味。他的飲品非常高質。

小食拼盤 $85

全日早餐 $128

前日見老友放假,就約佢去返我哋舊時返工嘅地方附近食下tea,傾下計,chill下 😎 來個 Happy Friday 🥳揀咗呢間cafe 坐,好多花花佈置,充滿少女心 🌹🌺但不過都好多男人幫襯喎 😂(估計喺呢頭返工,呢度方便食飯姐😆)但都證明cafe有魅力先 😁環境的而且確好舒服呢,又夠開揚,我都坐到唔願走啊 😙原來呢度嘅花花佈置一年按四季轉換佈置,我當日去嘅時候應該剛剛轉咗新佈置冇耐 😃好有心思,連檯面都係佈滿花/葉 🍂🍁🌹店員係超有禮貌,好好笑容 😀🙏我同老友都唔係太肚餓,就簡單咁叫少少嘢食,嘆杯啡 😊原來呢度有得玩藝術打印咖啡架!🤩之前去某間咖啡店,當日佢話部機壞咗,無緣體驗,有d傷心...今日呢度可以補償下 😁✌️雖然就唔係彩色打印,但都一樣咁開心 ❤️😄大家如果想要打印咖啡,可以先揀定d心水嘅圖案,建議就唔好揀太花巧太複雜嘅圖案,印出嚟會突出d+清楚d 🖨️(❣️放心,係採用可食用色素打印圖案在咖啡上) ☕ Latte 🍼呢杯印咗我老友個仔.... 嘅卡通版本 😂😂😂唔會太過奶或搶走哂d啡味,味道夠香濃,口感亦順滑 💕☕ Mocha 🍫呢杯印咗我鍾意嘅miffy兔仔 🐰好好飲!😍 好

揀咗呢間cafe 坐,好多花花佈置,充滿少女心 🌹🌺
但不過都好多男人幫襯喎 😂
(估計喺呢頭返工,呢度方便食飯姐😆)
但都證明cafe有魅力先 😁
環境的而且確好舒服呢,又夠開揚,我都坐到唔願走啊 😙

好有心思,連檯面都係佈滿花/葉 🍂🍁🌹

店員係超有禮貌,好好笑容 😀🙏

我同老友都唔係太肚餓,就簡單咁叫少少嘢食,嘆杯啡 😊

原來呢度有得玩藝術打印咖啡架!🤩

打印咖啡

今日呢度可以補償下 😁✌️
雖然就唔係彩色打印,但都一樣咁開心 ❤️😄

(❣️放心,係採用可食用色素打印圖案在咖啡上)

☕ Latte 🍼
Latte (打印咖啡)

呢杯印咗我老友個仔.... 嘅卡通版本 😂😂😂
唔會太過奶或搶走哂d啡味,味道夠香濃,口感亦順滑 💕

☕ Mocha 🍫
Mocha (打印咖啡)

呢杯印咗我鍾意嘅miffy兔仔 🐰
好好飲!😍 好香朱古力味,飲落去甜滑,但唔會覺得好漏,好快會飲哂 😆😋

🥖 焗吞拿魚法包 🐟
焗吞拿魚法包

大家有眼見,落好多料!
醬料又足,加上少許生洋蔥及香草,好香口、滋味,yummy 🤩🤤

🍞 櫻花蝦多士 🍤
呢個要推介 🔥
櫻花蝦多士

多士唔會烘到好乾好硬身,亦唔會切到好厚身,咬落去係鬆軟 👍
原隻蝦肉好彈牙又鮮甜,配埋千島醬,滋味又開胃 😋😚

2022-11-25
Tea
Latte (打印咖啡)
Mocha (打印咖啡)
  • Latte
  • Mocha
好早之前已經知道呢間CAFE可以印圖案係咖啡上面,最近同朋友去開上環又上去坐下傾計😎佢地都有Update Menu,水平都仲Keep倒😉_🥞Autumn 秋waffle $78佢地既窩夫因應四個季節而命名,今次呢個Autumn 秋waffle其實係加拿大楓糖漿Waffle,上面加左啲Nuts口感更豐富,Waffle外脆內軟好好食😝🍗麻辣脆雞條 $68脆雞條有6條外皮脆卜卜入口雞肉不會太鞋,麻辣味不會太辣但幾香口,配埋沙律醬好惹味🌝☕️Latte(熱) $42Cappuccino(熱)$42可以比圖案店員印出黎,外形靚靚打卡一流😝咖啡選擇都好多,大大杯好滿足
佢地都有Update Menu,水平都仲Keep倒😉

_
🥞Autumn 秋waffle $78

🍗麻辣脆雞條 $68

☕️Latte(熱) $42
Cappuccino(熱)$42
2022-11-27 25 views
上環花系少女心Cafe, 有埋印畫咖啡💕想印公仔又得,印伴侶同屋企人個樣落去都得😚見到呢間餐廳座位舒服、環境優美,花牆配合玻璃同鏡面,上次星期六經過已經想打卡,不過職員話得門口位,其他枱留哂比人。今次平日下午茶時間嚟終於有位。日式醬燒墨魚餅 $78呢款係新出小食,墨魚香加埋彈牙口感,配上甜甜嘅燒汁,係唔錯喎💕是日蛋糕 $48想食蛋糕,店員推介呢款玫瑰荔枝蛋糕🌹平時我都覺得花味有啲太artificial, 今次真係唔係,感覺係幾清新同有荔枝香。拉花咖啡💟呢個好靚😚可以send相比餐廳,佢地會印落去咖啡度🌸打卡一流,仲有靚杯同餐具。以為要印好耐,點知都係正常出餐時間,ok喎。

日式醬燒墨魚餅 $78

是日蛋糕 $48