主打全手工製作bagel🥯 酸種bagel件件口感實在同時煙靭 口味更多達16種店座位唔算多 室內大約8個座位 室外亦有2張小枱子,走小Cafe路線芋泥麻糬 配 紫薯小紅莓bagel $61麻糬可揀綠茶或者原味 麻糬軟糯QQ 充滿米香 估唔到同bagel會咁夾秘製牛肉 配 酸種蒜bagel $76牛肉炆煮得嫩滑 牛味好濃郁 絕對唔係重香料味路線,配合不同蔬菜夾在bagel間 是清新的~Sweet Potato Dirty $49上層是香濃咖啡 溫的狀態,下層是紫薯,店員哥哥推介分層享用 非混合兩層,這樣更能飲出它層次,紫薯入口絕對是天然的味道Pistachio Latte (cold) $49充滿烘烤果仁的香味 細滑順口,顏色自然 唔係坊間普遍既鮮綠色* 口味的配搭實在太多可能性 請教左店長哥哥 比意見我🥰* 細心位:bagel會用紙包好 切成兩件 方便進食* Bagel配飲品會有9️⃣折* 雖然係小店 但接受多款支付形式Visa/AE/Master/支付寶/微信/八達通/現金*不設+1服務費

芋泥麻糬 配 紫薯小紅莓bagel $61

* 細心位:bagel會用紙包好 切成兩件 方便進食

* Bagel配飲品會有9️⃣折

*不設+1服務費

2024-08-03
$110 (Breakfast)
秘製牛肉 配 酸種蒜bagel
  • Sweet  Potato  Dirty
2025-01-06 153 views
bookmark左好耐🔖趁放半day終於去左試啦😍鋪頭唔大 得8個位左右多數客人都係外賣🥡兩邊牆上貼滿密密麻麻既menu好多選擇🤘🏻今次叫咗我最鍾意嘅芋泥肉鬆麻糬bagel餐廳一早已切開兩半 食起上黎好方便勁多餡 真係好足料😋麻糬有得揀原味/綠茶味而bagel都有多款選擇🤗雖然$68對個人嚟講少少貴但都叫對得住個價錢大家經過都可以一試☝🏻
bookmark左好耐🔖

雖然$68對個人嚟講少少貴
但都叫對得住個價錢
大家經過都可以一試☝🏻
2024-12-08 359 views
終於試左呢間人氣bagel店試左最多人推介既綠茶味bagel配芋泥肉鬆麻糬Bagel好煙韌 即使有其他餡都唔會蓋過綠茶味同d餡都好夾芋泥肉鬆麻糬正常發揮 麻糬煙靭 本身有得揀綠茶麻糬但當日售罄 相信會仲夾個bagel會想再黎試其他味👍🏻
終於試左呢間人氣bagel店
試左最多人推介既綠茶味bagel配芋泥肉鬆麻糬

Bagel好煙韌 即使有其他餡都唔會蓋過綠茶味
同d餡都好夾

芋泥肉鬆麻糬正常發揮 麻糬煙靭
本身有得揀綠茶麻糬但當日售罄 相信會仲夾個bagel

會想再黎試其他味👍🏻
I love this place! Whenever i want to relax this place is the only i can think of. Staffs are great too. We're almost here everyday! I think we have tried all the bagels on the menu and it never disappoint us! The best bagel in town and I highly suggest the Coconut Americano! My latest favourite coffee ❤️
2024-11-22
Type of Meal
Other
  • Mochi  bagels
  • beef  with  kimchi  +pineapple  and  caramelized  onion
  • jalepeno  bagel
2024-10-05 1300 views
Bagel GoGo係bagel專門店,餐廳有超級多唔同嘅bagel配搭,仲可以自由配搭,鹹甜嘅bagel都有🥯肉鬆芋泥抹茶麻糬咖啡朱古力bagel $59揀完配搭可以揀想要嘅bagel口味,口味都好多Bagel即叫即整成個bagel勁爆餡😍Bagel口感煙韌,配料每樣份量都勁多😍芋泥超軟滑麻糬好軟糬,夠哂拉絲,加左錢轉抹茶麻糬,抹茶味好突出唔會澀好多肉鬆,肉鬆夠哂脆卜卜☕️開心果拿鐵 $49開心果飲品有開心果Dirty同開心果Latte但好可惜整體開心果味欠奉🥲Bagel+ 飲品仲會有9折優惠😋👍鍾意食bagel嘅朋友一定要去試下,一定會搵到款你鍾意嘅口味😋

🥯肉鬆芋泥抹茶麻糬咖啡朱古力bagel $59
揀完配搭可以揀想要嘅bagel口味,口味都好多
Bagel即叫即整
成個bagel勁爆餡😍
Bagel口感煙韌,配料每樣份量都勁多😍
芋泥超軟滑
麻糬好軟糬,夠哂拉絲,加左錢轉抹茶麻糬,抹茶味好突出唔會澀
好多肉鬆,肉鬆夠哂脆卜卜

☕️開心果拿鐵 $49
開心果飲品有開心果Dirty同開心果Latte
但好可惜整體開心果味欠奉🥲

Bagel+ 飲品仲會有9折優惠😋👍
2024-07-16 2073 views
打電話叫既takeaway bagel,本身想叫三文魚牛油果,佢話哩個係自選無跟cream cheese,加埋$85。我問佢有咩推介,佢推介左哩個火箭菜洋蔥牛油果三文魚bagel $100,味道係OK既!正正常常!飲品有九折,但係哩個bagel $100真係太貴太貴,仲要係土瓜灣同埋外賣自取,無收加一,哩個價錢真係下次唔敢再食😥一百蚊既哩個Bagel真係。。。。。會寧願食其他😥 希望係價錢方面可以改善下🥲
今日試咗紅磡呢間 bagel 小店🥯位置 🟪🟪🟪⬜️⬜️其實都唔算難搵鋪頭喺一條小巷仔入面距離土瓜灣地鐵站大約 5-10 分鐘不過夏天行就有d攞你命3000尤其成段路都冇遮冇掩冇風😂環境 🟨🟨🟨🟨⬜️室內只有兩張4人枱 + 兩個bar枱位夏天要坐室內就真係睇你好唔好彩喇我哋係星期日下晝去坐咗45分鐘左右 都keep住有人入嚟而室外就有兩張4人枱配露營櫈可以帶埋毛孩嚟 chill chill 🐶美中不足嘅係店舖室外種咗好多唔同植物不過可能冇乜點打理做唔到巷仔內世外桃源嘅感覺食物 🟦🟦🟦🟦⬜️bagel 嘅選擇多到令人揀唔到!menu 密密麻麻寫唒喺牆要讚嘅係每款 bagel 有咩餡同配料都寫唒出嚟偏食寶寶可以望住揀如果有咩要走 都可以話俾店員知(例如洋蔥 火箭菜)除咗要揀咩餡嘅 bagel仲要揀包包bagel 包係鋪頭自家製作 有唔同款我哋今次揀咗一個酸種 一個酸種全麥(其實焙茶味都好想試😛)• 芋泥肉鬆麻糬 bagel •好!足!料!好多芋泥同肉鬆肉鬆多到會跌唒出嚟😂連麻糬都超過 1cm 厚仲有得拉絲口感極好!• 泡菜肥牛芝士 bagel •同樣好足料 好多牛肉芝士係 cheddar chee
今日試咗紅磡呢間 bagel 小店🥯

店舖室外種咗好多唔同植物
不過可能冇乜點打理
做唔到巷仔內世外桃源嘅感覺

食物 🟦🟦🟦🟦⬜️

bagel 嘅選擇多到令人揀唔到!
menu 密密麻麻寫唒喺牆
要讚嘅係每款 bagel 有咩餡同配料都寫唒出嚟
偏食寶寶可以望住揀
如果有咩要走 都可以話俾店員知
(例如洋蔥 火箭菜)

除咗要揀咩餡嘅 bagel
仲要揀包包
bagel 包係鋪頭自家製作 有唔同款
我哋今次揀咗一個酸種 一個酸種全麥
(其實焙茶味都好想試😛)

• 芋泥肉鬆麻糬 bagel •
口感極好!
芋泥肉鬆麻糬  bagel

• 泡菜肥牛芝士 bagel •
同樣好足料 好多牛肉
芝士係 cheddar cheese + cream cheese
流流哋嘅質感
(絕對唔係麥當當漢堡包果d就咁一塊)
個芝士配埋果層滑蛋 好正😌

都 ok 值得一試嘅
(左邊果杯)
桂花酒釀  latte  &  iced  mocha

小貼士: 店員會將每個 bagel 切開一半
有選擇困難症嘅記住同 friend 子 share 食喔☺️
芋泥肉鬆麻糬  bagel
泡菜肥牛芝士  bagel
桂花酒釀  latte  &  iced  mocha
2024-06-11 1032 views
隱世Bagel 店 雖然地理位置嚟講其實都幾遠 每次特登行過嚟都真係好唔方便 但味道嚟講真係非常之好食 個人嚟講好推薦手撕豬肉 食過幾次都依然覺得好好食 而且Bagel可以自己揀味道 啱晒花心嘅我呀
如果我喺紅磡/ 土瓜灣附近一帶返工,可能我一個禮拜都會買幾次呢間bagel嚟食😋喜愛食麵包嘅我,一向都好挑剔,食過呢間真係返唔到轉頭,九龍嘅麵包舖好少可咁高質,碩果僅存,要好好珍惜~因為佢係即叫即整,嗰日得一個人打理鋪面,所以等嘅時間都比較長,如果平日嚟買外賣,真係要打電話落order先,唔係返工實遲到😂呢間麵包舖款式多籮籮,首先你可以揀唔同口味、不同軟硬度嘅包,然後再配以唔同嘅餡料、醬汁、要咩芝士等等,鹹包或甜包都有得你揀,連咖啡都有唔同款式可以選擇,啱晒我呢啲麻煩人食,餐廳店主認真細心😆我哋第一次食,所以先試佢嘅酸種原味Bagel,同埋自選嘅牛油果煙三文魚配忌廉芝士;另一款就揀店主介紹,最多人揀嘅秘製牛肉bagel,以酸種洋蔥Bagel做底,一款清淡,一款帶鹹。坦白講前者雖然味道上冇大驚喜,但用料好足,原味bagel好煙靭,咬落去牙骹一啲都唔攰,淡淡地有忌廉芝士香,食落去好清新,不錯不錯👍🏻後者秘製牛肉,就以牛肉絲作為基底,食到啖啖肉,配上洋蔥味bagel其實幾夾,牛肉嘅鹹香以清新爽口青瓜平衡返,食落唔會過分肥膩。叫咗兩杯齋啡點綴一下,為我哋嘅Good Morning打開序幕☀️餐廳

叫咗兩杯齋啡點綴一下,為我哋嘅Good Morning打開序幕☀️餐廳提供唔少咖啡同茶款,有機會一定會再嚟😋最後我哋仲外賣多個BLT配酸種藍莓包俾屋企人食,佢食咗都話一試難忘💎

喺工廠區嚟講bagel呢樣嘢,應該對區內人幾新奇,價錢比起茶餐廳或大集團又偏貴,成$60-$70一個包,返工人士真係未必會買得起,再者口味又唔啱附近居住嘅老年人,附近交通配套又唔發達,真係想像唔到呢間小店係點樣生存🫣可能係單靠放假嘅人特登入去食,希望佢可以繼續維持到落去越做越大,為我哋提供更加多高質素麵包選擇😬

自選嘅牛油果煙三文魚配忌廉芝士  +  秘製牛肉bagel
2024-03-27
$100 (Breakfast)
自選嘅牛油果煙三文魚配忌廉芝士  +  秘製牛肉bagel
  • 牛油果煙三文魚配忌廉芝士
週末放假遲咗食早餐😝lunchtime唔算好肚餓,所以去咗附近一間想去好耐嘅bagel店🥯小店室內位置唔算好多😂週末室內一直keep住坐滿人😆唯有坐吓室外🤣好彩呢幾日落過雨☁️天氣唔算好熱😝果然係bagel專門店😲menu真係多款式到叫人唔識揀🫣揀完口味仲可以揀唔同嘅Bagel🫢企喺度揀左好耐😂原來有套餐優惠 Bagel加飲品係有9折🤑飲品就一般,不過有套餐價都可以一試😛🥯肉鬆麻糬Bagel (Set $93.4) 包體揀咗個甜嘅藍莓bagel (+$3)🫐一打開bagel見到咁大塊咁煙靭嘅麻糬真係好吸引🤩最鐘意係佢加咗花生醬🥜甜甜嘅味道中和肉鬆嘅鹹,整體感覺食落好平衡👍🏻🥩秘製牛肉Bagel (Set $102.8) 另一個就試吓鹹嘅洋蔥bagel (+$2) bagel有彈性得嚟又唔會太靭👍🏻而洋蔥bagel真係好香🧅其實淨包配cream cheese都已經好好食😋再加上牛肉,惹味又口感豐富😋

肉鬆麻糬Bagel +Set

🥯肉鬆麻糬Bagel (Set $93.4)
秘製牛肉Bagel  +Set

🥩秘製牛肉Bagel (Set $102.8)
肉鬆麻糬Bagel +Set
秘製牛肉Bagel  +Set
2024-04-19 633 views
Overall - 9/10首先要講呢間好多好多選擇,Bagel餡選項又多,Bagel包都多,就連麻糬都有得揀,選擇困難症人士表示哭笑不得😂 唯一要講嘅就係間舖嘅location有少少唔方便,個人覺得個位有D尷尬Bagel overall好足料,完全冇偷工減料,個包完完全全係外脆內軟,入面煙煙韌韌,係我好鍾意嘅Bagel質地麻糬芋泥Bagel(培茶包) - 10/10芋泥餡又濃又滑,最滿足嘅係一層厚厚嘅麻糬🥹厚得黎又唔淋又唔硬,啱啱好達到煙韌又拉到絲嘅感覺。雖然芋泥嘅味已經蓋住左Bagel包培茶嘅味道,不過我唔介意。 下次一定要試埋抹茶味麻糬,或者加肉鬆嗰隻😝餐蛋牛油果Bagel (芝士包) - 8/10都係好厚好足料,牛油果好似唔洗錢咁擺勁多😜餐蛋就普通餐蛋麵入面嗰陣味,幾好食。芝士Bagel包上面有烘過,所以D芝士有少少脆脆地幾特別,不過不失嘅一款Bagel👍🏻
Overall - 9/10

麻糬芋泥Bagel(培茶包) - 10/10

餐蛋牛油果Bagel (芝士包) - 8/10
2024-03-17 897 views
推荐这款厚蛋菠菜bagel 它家的夹心bagel份量不大 菠菜给的很足 中间有芝士酱和番茄酱 bagel上还刷了一层花生酱 这个花生酱是点睛之笔 口感很丰富 bagel我选的全麦 口感偏硬有嚼劲 总体来说虽然价格偏贵 但是夹心bagel里比较好食的
Delivery
2024-03-11 920 views
Bagel款式多到眼花,揀完材料配搭,仲有bagel口味要揀,媽啊!禾太難了🤯!Bagel質感偏好各異,我就鐘意實淨得嚟有彈性,濕潤軟韌嘅口感,而呢度正中小編下懷啦~🫶🏻==============================▎滑蛋叉燒Bagel三文治 $72(配原味bagel)小編稱之為港式bagel🇭🇰😎炒蛋厚就厚,但冇想像中滑叉燒偏瘦,有明顯嘅蜜汁甜味,加埋袐製燒烤醬,鹹甜風味更為突出生洋蔥意外地係點睛之筆,自帶嘅微辛、甜味同爽脆度,完美襯托到個叉燒蛋▎芋泥肉鬆麻糬Bagel三文治 $68 (配抹茶味bagel)三樣我最鐘意嘅元素擺埋一切冇可能出錯肉鬆乾爽鬆脆👍🏻芋泥食到顆粒感,麻糬軟糯唔黏笠兩樣甜度偏低,抹茶味道清香一份有齊Bagel➕芋泥➕麻糬三種韌性口感,層次起豐富🤤==============================食物貌相、味道樣樣都好,但預咗要放棄食相,尤其啲肉鬆點都會掉到一枱都係😂

▎滑蛋叉燒Bagel三文治 $72(配原味bagel)
小編稱之為港式bagel🇭🇰😎
炒蛋厚就厚,但冇想像中滑
滑蛋叉燒Bagel三文治

三樣我最鐘意嘅元素擺埋一切冇可能出錯
肉鬆乾爽鬆脆👍🏻
芋泥食到顆粒感,麻糬軟糯唔黏笠
兩樣甜度偏低,抹茶味道清香
一份有齊Bagel➕芋泥➕麻糬三種韌性口感,層次起豐富🤤
芋泥肉鬆麻糬Bagel三文治

滑蛋叉燒Bagel三文治
芋泥肉鬆麻糬Bagel三文治
紅咗好耐嘅bagel店🥯相信唔需要多介紹明明起屋企10分鐘之內嘅路程範圍,竟然今次先有機會去🙈好少何見到咁多款bagel三文治,又鹹又甜,點揀好呢?▶️ 煙鴨胸焦糖洋蔥bagel ($72)可以自選bagel口味,一共17款,鹹甜兼具(芝士、洋蔥、酸種、藍莓、焙茶、抹茶、伯爵茶、芝麻等)特別啲揀咗紫薯小紅莓❤️粉紫色影相出嚟靚啲味道上冇紫薯味,因為用紫薯粉而唔係真紫薯,但小紅莓乾帶少少甜味Bagel算煙靭🥯偏硬身似美式bagel低嗰塊薄身啲所以硬身咗少少,有啲難咬煙鴨胸好足料,連肥膏層肉質實正,有煙燻鹹香味🦆同甜甜地嘅bagel好夾尤其鍾意佢一絲絲嘅焦糖洋蔥🧅少爽脆,味道甜甜地又唔攻鼻另外有青瓜同蕃茄,醬汁係蛋黃沙律醬,個人覺得有少少唔夾🙈▶️ 秘製牛肉bagel ($76)朋友揀咗酸種芝麻bagel牛肉用牛展肉製🐂肉質軟腍配有青瓜、蕃茄、酸菜,朋友嫌佢唔夠酸菜另外有車打芝士同忌廉芝士🧀-Bagel包質合格,唔太空氣或乾身勝在口味多,任君選擇而且客製化,可以有自己專屬嘅配搭Size同漢堡包差唔多,因為多餡所以飽滿不過味道上不算驚艷,感覺試一次就夠😗然而服務好好👍🏻老闆好熱心有禮貌,親力親為細
紅咗好耐嘅bagel店🥯相信唔需要多介紹
明明起屋企10分鐘之內嘅路程範圍,竟然今次先有機會去🙈
好少何見到咁多款bagel三文治,又鹹又甜,點揀好呢?

▶️ 煙鴨胸焦糖洋蔥bagel ($72)
特別啲揀咗紫薯小紅莓❤️粉紫色影相出嚟靚啲

Bagel算煙靭🥯偏硬身似美式bagel
低嗰塊薄身啲所以硬身咗少少,有啲難咬

煙鴨胸好足料,連肥膏層
肉質實正,有煙燻鹹香味🦆同甜甜地嘅bagel好夾
尤其鍾意佢一絲絲嘅焦糖洋蔥🧅少爽脆,味道甜甜地又唔攻鼻
另外有青瓜同蕃茄,醬汁係蛋黃沙律醬,個人覺得有少少唔夾🙈
煙鴨胸焦糖洋蔥bagel

▶️ 秘製牛肉bagel ($76)
朋友揀咗酸種芝麻bagel
牛肉用牛展肉製🐂肉質軟腍
配有青瓜、蕃茄、酸菜,朋友嫌佢唔夠酸菜
另外有車打芝士同忌廉芝士🧀
秘製牛肉bagel

Bagel包質合格,唔太空氣或乾身
勝在口味多,任君選擇
而且客製化,可以有自己專屬嘅配搭

Size同漢堡包差唔多,因為多餡所以飽滿
不過味道上不算驚艷,感覺試一次就夠😗
然而服務好好👍🏻老闆好熱心有禮貌,親力親為
細心位係bagel切半用紙包住,唔會散開又可以同人交換試味

每個Bagel即叫即烘,材料即煎,確保熱辣辣

因此製作需時,要等15分鐘左右
舖頭偏細,座位有限,午餐下午茶時段人流多要等位,未必適合當Cafe咁坐

亦冇人抹枱,枱面污糟少少
價錢合理嘅,平均$75/bagel三文治,如果外賣淨bagel就~$30 (香港食bagel真係好貴🥺)
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$75 (Lunch)
煙鴨胸焦糖洋蔥bagel
秘製牛肉bagel
2024-02-22 874 views
呢間舖係出名多嘢食嘅崇潔街既隔籬一條街, 佢係一間經過都唔顯眼嘅小店,其實如果冇上網睇到介紹可能未必會入去試。-佢地bagel既味道同埋配料都係可以自由選擇嘅,你可以tailor madem一個自已最中意既口味-🌟 肉鬆麻糬Mochi Bagel🍙|$71|9/10佢既配料超級爆多‼️好好味,有啲似食緊台式芋泥肉鬆吐司既感覺我揀咗earl grey味嘅bagel不過啲配料味道偏濃所以就唔係好食到earl grey味啦但係整體既味道口感令我有驚喜-🌟 手撕豬肉沙律 |$68|7/10有啲甜甜地鹹鹹地炒過嘅洋蔥手撕豬唔鞋整體味道不過不失-🌟Rose Latte |6.5/10買沙律飲品有9折玫瑰味好濃,咖啡飲落順滑但係份量比較細,冰又多,飲兩三啖就飲晒所以價錢有少少偏貴-😋: Score 8/10💰: ~$90 Dinner (❌service charge)@littlefoodie_bb
🌟 肉鬆麻糬Mochi Bagel🍙|$71|9/10
佢既配料超級爆多‼️
好好味,有啲似食緊台式芋泥肉鬆吐司既感覺
我揀咗earl grey味嘅bagel
手撕豬唔鞋
整體味道不過不失
🌟Rose Latte |6.5/10
買沙律飲品有9折
玫瑰味好濃,咖啡飲落順滑
但係份量比較細,冰又多,飲兩三啖就飲晒
所以價錢有少少偏貴
😋: Score 8/10
@littlefoodie_bb
$90 (Dinner)