2023-12-26
Picapica嘅姐妹店👯♀️之前都食過picapica不過就冇出食評,感覺幾好😆今次試新嘅鋪頭,我冇點對過兩間嘅menu,睇落啲菜式都差唔多,但可能有少少唔同🪖🪖🍅🥖 Tomato bread $33聽落好似好唔夾😂😂但就好多人嗌,見佢咁平,都叫試試!一份2舊,估唔到都真係幾好食😂😂佢個法包外層超脆🥖加鮮刨蕃茄碎係面,同埋有啲橄欖油加鹽微微嘅蒜香,簡單得嚟都幾好味😋🐙🥔 Galician octopus on potato "al caliu" $138好食!必叫菜式!薯仔蓉🥔好順口得來有少少薯仔粒增加咗啲口感。八爪魚好腍,一定唔會咬唔開👍🏻加少少紅椒粉係面👍🏻🥔🍳 Spanish tortillavariation with morcilla $135感覺有啲似薯蛋餅之類,入面比較軟心質地。唔算好出眾,可叫可唔叫,但係味道唔錯嘅。我哋加咗血腸喺面🤪🤪🥩🥩 Charred deboned beef rib (200gr), roasted pumpkin purée, mojo rojo and mojo verde $288好好好食😋十分推薦👍🏻一份有四嚿,每一嚿都幾厚身,牛肋骨肉
🍅🥖 Tomato bread $33
🥔🍳 Spanish tortilla
variation with morcilla $135
好好好食😋十分推薦👍🏻一份有四嚿,每一嚿都幾厚身,牛肋骨肉質超腍,唔使點用力咬,特別係啲邊邊位有啲焦香🥰🥰佢有一兩嚿連住少少肥膏,有啲油香更加好食🥹🥹 佢有三個醬俾你沾,辣辣地都幾有特色👍🏻👍🏻
🐦🍚 Smaller Pigeon rice $165
佢有兩個size俾大家揀,我地得兩個人,所以揀咗細盤的!佢仲可以加錢要鵝肝,不過今次我哋冇加到🤣 飯嘅質地,今次我覺得有少少煮得唔夠,但係個乳鴿超級好食‼️‼️肉質超嫩‼️不得了👍🏻👍🏻
🧀🍰 Cheesecake $78
生日必叫🎂如果係book枱個時有寫話係慶祝生日,佢會幫你係碟上面寫個名,仲會一大班人同你唱生日歌🤣🎉🎉氣氛一流🎼🎤 芝士蛋糕味都唔錯,不過我嫌佢質地太過流質🙊🙊
🍹White Sangria $78
🍹Red Sangria $78