2023-01-30 25 views
What a surprisingly fabulous restaurant in TW which offers good bbq food😍 There is variety of Bbq food. The environment is comfortable too. We sit down & chill here for a while . 👍🏻 There is a starter : salad 🥗 which is free. Nice☺️We ordered some meat including chicken 🐔, beef 🥩 & pork. For the chicken, perfect to add some spicy pepper. The 牛舌👅is also wonderful ! For the pork, it cover the 露筍👍🏻 so yummy 🤤 wanna order more !!! For meat, we also hv 免治雞肉,tgt with egg, perfect .What’s more? We hv

What’s more? We hv some vegetables. We ate cheese 🧀 mushroom. The taste of cheese is strong 👍🏻 love it so much and it is my favourite dish as well. We had 🍆with pork. The size is big & enough for 2ppl .

For the seafood, we love the 雞泡魚干,delicious snack 👍🏻👍🏻 we also ordered 燒白鱔& 蒜蓉燒帶子,both of them are fresh !!!

Overall, it’s recommended 👍🏻 must give it a try. Very worth-trying as the price is acceptable

2023-01-25 1110 views
📍呢間係荃灣嘅串燒店雖然唔近地鐵站🚉但係都算容易搵到嘅😜環境乾淨仲好抵食🍢🍡串燒款色勁多🐃🐷🍢🍡🍙🍜🥟🔥而且服務態度仲好好添👍🎉免費前菜:蟹籽沙律▫️日式炒雜菜:椰菜炒完仍然保持爽脆口感🔥味道清甜👍▫️日式燒豆腐 :豆腐豆味同味道都夠香濃🥳▫️月見免冶雞肉軟骨棒:呢個係我食串燒必order嘅😋佢哋嘅雞肉同雞軟骨嘅比例啱啱好👍再加埋美味月見汁❤焦脆嘅雞軟骨串混合金黃色嘅蛋黃😋超級正呀🥳推介推介👍▫️野菜豬肉卷:🈶️蔬菜🥬又🈶️肉👍可解肥膩口感☺️▫️豬肉荔枝卷:之前食過豬肉提子卷已經覺得好特別🥳今次呢度仲🈶️豬肉荔枝卷👍荔枝嘅味道好正😋令口感層次更突出👍▫️雞泡魚干:口感煙韌🔥咬落鮮甜🥳越食越香😋食唔停口呀❤️送酒超推介呀🥳▫️燒餃子:我係餃子控❤️必食👍▫️燒墨魚:墨魚超新鮮🔥又爽口又彈牙呀🥳▫️豚肉露荀卷:蘆筍豚肉捲🐷簡單清爽又唔油膩👍▫️芝士煙肉番茄:芝士、煙肉、同埋番茄都係我好喜歡嘅食物😍三樣嘢加埋🥰諗唔到唔order嘅理由播😛😛▫️明太子燒飯團❤燒櫻花蝦飯團:飯團外面唔止燒到脆香🔥好有醬油味添👍▫️燒牛肉飯:份量啱啱好嘅燒牛肉飯🐃輕輕燒過嘅牛肉加埋濃郁嘅燒烤醬汁同埋香蔥香味🔥不🉐️了👍👍

🎉免費前菜:蟹籽沙律

• 燒餃子
  • 芝士煙肉番茄
  • 雞泡魚干
2023-01-25 39 views
荃灣係覓食好地方,要發掘高質野都唔難😎夜燒站係一間用心經營嘅小店。📍荃灣聯仁街18號地舖呢度靜中帶旺,好適合打工仔放工嚟聚餐。裏面空間感足夠,夾雜着日西式嘅裝潢,好雅致。而食物質素係冇失望過🤩🔻1. 火山丼呢個親民嘅價錢,加上牛肉碎同生蛋撈埋一齊食,辣得來又幾香口,簡直一流。🔻2. 豬肉荔枝卷呢個組合係幾特別,荔枝嘅清香令豬肉減少油膩感。🔻3. 啤酒薯條作為薯條愛好者,不得不提呢度嘅薯條,有啲似壽X郎嘅脆炸質感,薄皮香脆。佢用明太子醬,食晒成兜都唔覺得好熱氣!🔻4. 鹽燒牛舌厚身牛舌燒到好入味,一咬入去,牛脂味重身。🔻5. 月見免治雞肉軟骨棒攪勻蛋黃之後點燒汁,雖然有少少偏鹹,但每一啖都有軟骨嘅口感。🔻6. 燒雞腎食落嘅質感爽口,而且一啲都唔乾身。🔻7. 日式燒豆腐豆卜嘅質感加上燒汁同埋木魚嘅調味,清新依然。🔻8. 天婦羅手打烏冬高質嘅烏冬質感,湯面上有好多炸物脆,加上天婦羅炸得新鮮,有飽肚感之餘,滋味重重。🔻9. 豚肉雞蛋卷好精緻,燒香左嘅豚肉片包糖心雞蛋,做得好出色!

📍荃灣聯仁街18號地舖
呢度靜中帶旺,好適合打工仔放工嚟聚餐。

裏面空間感足夠,夾雜着日西式嘅裝潢,好雅致。

而食物質素係冇失望過🤩
1. 火山丼

2. 豬肉荔枝卷

呢個組合係幾特別,荔枝嘅清香令豬肉減少油膩感。

3. 啤酒薯條

4. 鹽燒牛舌

厚身牛舌燒到好入味,一咬入去,牛脂味重身。

5. 月見免治雞肉軟骨棒

6. 燒雞腎

食落嘅質感爽口,而且一啲都唔乾身。

7. 日式燒豆腐

豆卜嘅質感加上燒汁同埋木魚嘅調味,清新依然。

8. 天婦羅手打烏冬

9. 豚肉雞蛋卷

好精緻,燒香左嘅豚肉片包糖心雞蛋,做得好出色!

2023-01-24 33 views
之前跟朋友黎過呢間夜燒站食🍻覺得又好味又抵食😋雖然我唔係住呢頭,但成日心思思想再黎食,真係好好味😍所以今次我就帶左屋企人再黎食過🥰呢間舖頭係用QR code落單,好方便📱嚮大家好落力咁不斷揀梗食乜好嘅時候,職員就會遞上一碟免費嘅沙律🥗係送咖!我地今次有小朋友,就嗌左啲燒腸仔,燒燒賣,燒芝士腸,燒墨魚丸,燒午餐肉果啲。啲細路好咀雕咖🤭但佢地都好啱食!而我地大人當然要食海鮮啦!大家掛住食,都唔記得影相🤣我地嗌左燒多春魚,燒扇貝,燒聖子,燒生蠔,燒白鱔😍😋😋呢兩隻扇貝,係我臨尾再加單,先記得影相😆我地今次仲嗌左酒飲,之前黎好似未有酒賣,宜家已經有酒牌!勁正嘅係啤酒薯條😍炸雞軟骨同雞泡魚乾,真係送酒一流!🍶🍻🍺我最喜愛嘅仲有海老天婦羅呀,無得彈!仲有紫蘇秋刀魚同豬肉荔枝卷真真真係好好食!好特別,啲味度好夾😍😋😋其他仲有燒茄子,燒豬頸肉😍,燒餃子,燒手羽,燒牛小排😍,燒牛舌,燒五花腩😍總結,掛住食,係真係會唔記得影相,同埋真係好好食,寫寫下,已經想去食下一次嘞🤣😋😋😋

啲細路好咀雕咖🤭但佢地都好啱食!

呢兩隻扇貝,係我臨尾再加單,先記得影相😆

燒扇貝

我最喜愛嘅仲有海老天婦羅呀,無得彈!

海老天婦羅

鹽燒手羽

燒扇貝
海老天婦羅
鹽燒手羽
2023-01-23 21 views
呢間串燒既價錢唔算貴,大部份都只係30樓下,即使係咁點都唔會最後好貴蒜蓉燒生蠔 蛋黃醬焗蠔特登叫左2隻唔同製法既燒蠔,相比之下蒜蓉燒係好食D既!!味道上係夾好多啤酒薯條呢個薯條亦都好出色,啤酒煮出來的薯條顏色上會深一點點,但係口感就會實點和厚身一點,比較有口感,不錯鹽燒牛舌極力推薦呢個牛舌!!係呢度既必點皇牌,厚厚的牛舌本身已經質素很好,燒到好香脆好掂燒手羽係去骨既雞翼,淨係拆左骨呢下已經加分,啖啖肉無得彈

蒜蓉燒生蠔 蛋黃醬焗蠔

啤酒薯條

鹽燒牛舌

極力推薦呢個牛舌!!係呢度既必點皇牌,
厚厚的牛舌本身已經質素很好,燒到好香脆好掂

燒手羽

係去骨既雞翼,淨係拆左骨呢下已經加分,啖啖肉無得彈
2023-01-13
Type of Meal
Dinner
2023-01-23 26 views
🕖時段-星期四夜晚突然想食串燒又係openrice見到呢間新開順便去試下 差不多8點先去唔算好多人 無訂枱都可以即刻入座😎_餐廳用電話scan qr code落單 大部份串燒都係$10幾$20蚊 見到啱食就按🙊 最後兩個人無節制咁揀完都唔洗$400🤓抵食! 介紹幾款比較鐘意既👇🏻_▫️豬肉荔枝卷 $26best pick! 豬肉包荔枝幾特別 本身驚會怪因為未試過 點知食落好夾 荔枝的清甜剛好中和豬肉咸香😋_▫️燒雞皮 $25好似唔係間間串燒店有燒雞皮 用鐵籤上 燒得超脆偏乾身 好濃雞味_鹽燒手羽 $22雞翼必點! 啲肉好滑咬開好juicy👍🏻
🕖時段-星期四夜晚

▫️豬肉荔枝卷 $26

▫️燒雞皮 $25

鹽燒手羽 $22
雞翼必點! 啲肉好滑咬開好juicy👍🏻
  • 豬肉荔枝卷
2023-01-20 26 views
今日食既呢間係位於荃灣既串燒店,位置唔算太方便但係都幾易搵地方都幾乾淨而且好新淨燒燒賣呢個真係超港式先有既串燒,簡單得黎又好味!! 燒賣係厚厚肉的那一種燒鵪鶉蛋好少地方有燒鵪鶉蛋食!!有見到即刻點,整就唔算難整,但真係好好味燒白鱔白鱔SIZE唔算大,但係皮脆肉嫩!值得ENCORE原條肉碎茄子呢個比起其他地方食既就係多左層肉碎,茄子口感不錯,加上肉碎互相加分芝士流心蛋大啡菇吉穿流心蛋撈埋個大啡菇食口感同味道都很正燒鴨舌鴨舌一客有5條,份量都算OK多,加埋孜然粉既味道更加好!燒得岩岩好,連骨都輕鬆食到燒雞軟骨雞軟骨一係炸一係燒就最好味,呢度一串既份量都幾多,食落卡卡聲的勁有口感
今日食既呢間係位於荃灣既串燒店,位置唔算太方便但係都幾易搵

地方都幾乾淨而且好新淨

燒燒賣

燒鵪鶉蛋

燒白鱔

白鱔SIZE唔算大,但係皮脆肉嫩!值得ENCORE

原條肉碎茄子

2023-01-11
Type of Meal
Dinner
2023-01-20 22 views
強烈推介鍾意食串燒嘅你嚟呢間小店試吓♥️♥️♥️食物賣相同味道都唔錯,簡約嘅裝修令你坐得好舒服,出邊食嘅串燒好多時都係得表面有味道,但係佢哋呢間小店無論表面定內裏都好夠味,值得推介👍🏻👍🏻基本上唔使你自己落調味料都已經好好味勁推介呢個月見免治雞肉軟骨棒,熱辣辣再配埋個蛋汁簡直一流👍🏻👍🏻佢哋除咗串燒之外,仲有小食,烏冬或者飯類都有,唔使怕串燒食唔飽🥰🥰呢度真係好啱三五知己一齊嚟食吓嘢傾吓計,好似日本居酒屋咁食吓串燒,小食👍🏻👍🏻👍🏻
強烈推介鍾意食串燒嘅你嚟呢間小店試吓♥️♥️♥️

2023-01-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2023-01-20 27 views
專賣燒烤日式小食 並不顯眼 點完餐 店員就送上青瓜沙律開下個胃枱上面亦有唔同嘅調味粉 俾我哋自由調味🥦蔬菜類🌽>>芝士流心蛋大啡菇 ($28)流心蛋以融入芝士配上大啡菇 一入口就爆曬汁🤩>>日式燒豆腐 ($14)小店選擇咗硬豆腐 上面鋪上木魚絲 燒到外面香脆>>原條肉碎茄子 ($42)燒好後送上枱面嚇親 無諗過咁大碟呀😂肉碎鋪滿茄子上 食落有少少辣 都幾惹味!🍖肉類🥓>>月見免冶雞肉軟骨棒 ($32) 月見汁少少鹹 有少少軟骨加番啲咬口感整體都幾好味>>鹽燒牛舌 ($45) 去親燒烤店 牛舌係必點!牛舌嘅肉質一啲都唔靭😛肥瘦適中識落都冇乜罪惡感>>野菜豬肉卷 ($18)見到餐牌係寫住必食食落又幾特別喎 入邊嘅椰菜都燒到脆卜卜😗>>豬肉荔枝卷 ($26)覺得豬肉荔枝卷好食係在乎於入邊荔枝小店做得唔錯 荔枝卷咬落爆汁 外脆內軟🤤>>燒明太子雞翼 ($22) 雞翼燒到金黃色 明太子塞滿雞翼 啖啖明太子又熱又辣 多重感受>>鹽燒豬頸肉 ($26)個人覺
專賣燒烤日式小食 並不顯眼

點完餐 店員就送上青瓜沙律開下個胃
枱上面亦有唔同嘅調味粉 俾我哋自由調味

🥦蔬菜類🌽
>>芝士流心蛋大啡菇 ($28)
流心蛋以融入芝士配上大啡菇 一入口就爆曬汁🤩

>>日式燒豆腐 ($14)
小店選擇咗硬豆腐 上面鋪上木魚絲 燒到外面香脆

>>原條肉碎茄子 ($42)
燒好後送上枱面嚇親 無諗過咁大碟呀😂
肉碎鋪滿茄子上 食落有少少辣 都幾惹味!

🍖肉類🥓
>>月見免冶雞肉軟骨棒 ($32)
月見汁少少鹹 有少少軟骨加番啲咬口感
整體都幾好味

>>鹽燒牛舌 ($45)
去親燒烤店 牛舌係必點!
牛舌嘅肉質一啲都唔靭😛
肥瘦適中識落都冇乜罪惡感

>>野菜豬肉卷 ($18)
見到餐牌係寫住必食
食落又幾特別喎
入邊嘅椰菜都燒到脆卜卜😗

>>豬肉荔枝卷 ($26)
覺得豬肉荔枝卷好食係在乎於入邊荔枝
小店做得唔錯
荔枝卷咬落爆汁 外脆內軟🤤

>>燒明太子雞翼 ($22)
雞翼燒到金黃色 明太子塞滿雞翼 啖啖明太子
又熱又辣 多重感受

>>鹽燒豬頸肉 ($26)
個人覺得豬頸肉肥得滯 食到有啲膩
可能揀啲瘦小小嘅豬頸肉會更好🥓

🍚其他🍘
>>火山丼 ($42)
白飯鋪滿牛肉同埋一隻生雞蛋
加上一啲秘製辣粉
撈埋一齊食落又幾過癮🤣

>>醬油年糕串 ($32)
年糕上鋪滿燒海苔 口感煙煙韌韌🤤

🍹紅棗茶($22) 檸檬柚子($26)
新開的一間日式燒烤店,還很特別地提供了一份免費的日式前菜,不使串燒類有部份港式口味也是挺特別的!啤酒薯條(35元)吃起來比普通的薯條會更酥脆一點,吃起來外見內軟,味道很香,再配上這裡特製的蟹子醬汁,增添了一份海鮮風味。脆片炸雞(35元)挺特別的一款炸雞,外皮非常見,內裡雞肉滑嫩,而且是即叫即炸的,熱辣辣特別好吃!燒田雞(25元)吃起來肉比想像中要多,肉質滑及彈牙,焦嫩焦嫩的,味道是黑胡椒加上鹽。豚肉雞蛋卷(24元)24元有2串感覺挺划算,雞蛋是糖心蛋,表面包上燒得焦嫩的豚肉片,吃起來既有蛋香又有肉香!燒雞肝(16元)吃起來味道甘香,帶點甜。燒紅腸(10元)非常厚切的紅腸,燒得表面焦脆,內裡爽滑,又加上了甜甜的蜜糖,吃起來更香!燒燒賣(10元)燒賣燒得表面焦焦,內裡爽滑彈牙,而且魚香濃郁,加上蜜糖味道更香!醬油雞全翼(25元)全翼燒完以後充滿醬油香,肉質滑嫩,表皮焦香!鹽燒牛小排(42元)吃起來肉質柔軟,帶有油香,牛味香濃。燒雞肉串(16元)用上去皮雞腿肉,吃起來油香會少點,但肉質彈牙,有肉汁。

啤酒薯條(35元)

脆片炸雞(35元)

燒田雞(25元)

豚肉雞蛋卷(24元)

燒雞肝(16元)

吃起來味道甘香,帶點甜。

燒紅腸(10元)

燒燒賣(10元)

醬油雞全翼(25元)

全翼燒完以後充滿醬油香,肉質滑嫩,表皮焦香!

鹽燒牛小排(42元)

吃起來肉質柔軟,帶有油香,牛味香濃。

燒雞肉串(16元)

用上去皮雞腿肉,吃起來油香會少點,但肉質彈牙,有肉汁。

2023-01-18 24 views
收到張傳單話荃灣聯仁街開左一間新開既燒烤店,諗住試試新野。位置不顯眼,需要花小小時間搵,但最後發現絕對值得比懂得欣賞的人發現!🤩上菜亦都算快,點完野食即時會送上前菜,係麻醬青瓜牛柳粒,好開胃!值得推介既係月見免治雞肉軟骨棒,用新鮮雞蛋撈左醬汁蘸雞肉棒,勁特別,勁惹味!🤩而芝士煙肉蕃茄同豚肉雞蛋卷亦一定係必食,少有燒烤店會見到既特色小食。如果食到口渴,一定要試特飲大話七,入面有粒話梅,解渴又清新。啤酒薯條好特別,食食下會有小許啤酒麥味,但唔會太濃,不善飲酒亦都食得,配上明太子沙律醬亦好好味。
$120 (Dinner)
  • 月見免治雞肉軟骨棒
  • 啤酒薯條
  • 豚肉雞蛋卷
2023-01-17 59 views
📍 夜燒站 (荃灣)荃灣聯仁街18號地舖📍食後感:估唔到荃灣都有好食既串燒店,必食燒白鱔飯,外脆內軟非常高質,串燒即叫即燒,熱辣辣好juicy。味道:全部串燒都有小小鹽味,食落好juicy.月見免治雞軟骨棒($32):雞肉棒都算大舊,配埋雞蛋好水潤😍。豚肉露荀卷($20):一咬落去口水都流埋出黎,露荀好嫩又多汁,調味岩岩好。豬肉荔枝卷($26):估唔到包左荔枝多左陣甜酸味,中和豬肉油膩感好夾呀👍🏻燒蒜蔥封門柳($45):牛味好出,配埋蒜蔥超香口。燒生蠔($30隻):生蠔好新鮮,燒完出黎重好多汁,食落一d都唔乾,加埋豉油岩曬重口味人士。清酒煮蜆($42):小小清酒味加埋鮮甜大粒蜆,蜆肉嫩滑,連湯都飲埋呀。白燒鱔魚飯($88):鱔魚夠大夠厚又有油香,食落外脆內軟,配埋蛋同小小燒汁飯,好滿足。飲品:大話七($24):話梅七喜,酸酸甜甜非常開胃。
📍 夜燒站 (荃灣)
荃灣聯仁街18號地舖📍

味道:
全部串燒都有小小鹽味,食落好juicy.

燒蒜蔥封門柳($45):牛味好出,配埋蒜蔥超香口。

飲品:
大話七($24):話梅七喜,酸酸甜甜非常開胃。
蟹籽沙律
豬肉露荀,豬肉荔枝
月見免治雞軟骨棒
燒白鱔飯
清酒煮蜆
蟹籽沙律
月見免治雞軟骨棒
清酒煮蜆
身為荃灣人知道聯仁街新開咗間串燒店,當然要試吓,因為我同老公最中意食串燒,但香港嘅串燒店普遍都比較貴,但呢間啲食物收費真係好抵食,丸類$10串,叫多幾串都唔心痛呀!而且佢地燒烤火侯掌握得非常好,調味剛好,食完唔會口渴,全部串燒都即叫即燒😋 熱辣辣!呢度調味咸辣適中,唔會淨得孜然粉味🤪🤪 原汁原味👍🏼👍🏼已經榮升我心目中荃灣串燒店第一位!! 因為勁好食,我地叫咗 2 round!未食先來一份免費的蟹籽沙律,可以邊等食物邊食,好貼心的服務!燒燒賣(蜜糖)$10、蜜糖燒芝士腸$10燒得剛剛好,外脆內軟,而且蜜糖香氣搽滿表面,真係食完好想再嗌多串!芝士腸又係燒得好惹味,表面脆目地,咬入去有少少爆汁,表面搽滿蜜糖!燒紅腸(蜜糖)$10、燒鴨胸(蜜糖)$18鴨胸表面烤得微焦,搽滿蜜糖,配合鴨胸油香同咸香味,好好食。食得出係靚貨嘅紅腸,呢間小店選料都好用心,用嘅材料都係偏高質,抵讚呀!燒四季豆 $14、燒牛油粟米 $12火侯掌握得剛剛好,粟米好新鮮,咬落勁juicy!鹽燒雞翼$22正所謂燒雞翼我中意食,所以食串燒係一定要叫既,而呢度既雞翼亦相當出色,唔會燒到好鞋口,仲充滿肉汁,諗起都流哂口水!鹽燒牛

因為勁好食,我地叫咗 2 round!

燒燒賣(蜜糖)$10、蜜糖燒芝士腸$10

燒紅腸(蜜糖)$10、燒鴨胸(蜜糖)$18

燒四季豆 $14、燒牛油粟米 $12
火侯掌握得剛剛好,粟米好新鮮,咬落勁juicy!

鹽燒雞翼$22

鹽燒牛小扒$42
又一串卧虎藏龍,牛扒勁多汁,咬落肉質好嫩,好好食。

燒雞肉串$16、燒雞軟骨$15、燒雞皮$25、燒豬大腸$24
邪惡之物,燒到條邊少少燶,食得真係好惹味!中意佢地處理肉類的方法,勁正!

鹽燒五花腩$22
Encore 叫咗兩次,五花腩d油香味勁正,超香,調味剛剛好,我加咗少少辣粉,好令人上癮。

原條秋刀魚 $30
魚肉都清洗乾淨唔會有腥味,滴幾滴檸檬汁,口感豐富又清新🐟🍋唔洗好花巧,就可以將食物整到好好味🤤

炸魷魚鬚$46
炸得卜卜脆,唔會炸得過火,表面灑面咗紫菜粉,勁好食,忍唔住食晒成盤!

吉列煙肉芝士波$35
呢個勁邪惡,煙肉配薯仔配搭完美,配埋芝士真係好好食。

燒餃子 $12
表面烤得脆,餃子多汁。

其實佢地所有既串燒都異常地出色,仲食到食物既原味道,因為我真係好怕食材被調味到不似食物形,所以呢間係我心目中相當高分!一間你食完會上癮嘅居酒屋!

夜燒站
荃灣聯仁街18號地舖(爵悅庭、plaza88附近)
營養時間: 16:00 - 00:00
2023-01-17 143 views
琴日同好友喺荃灣打完羽毛球,勁肚餓,友人提意食串燒,上openrice search見到呢間新店“夜燒站”,睇見d 價錢幾抵🤩🤩,就嚟試一試。好彩我們walkin 18:00左右時間尚早仲有位,當我地到18:30嗰陣已經差不多坐滿,建議大家食要book定位先☺️☺️呢度QR code 落單好方便, 首先係有一個前菜送嘅,燒牛青瓜沙律,估唔到free,嘅前菜都幾有誠意,大大碟同幾好食,牛味濃,青瓜開胃👍😋🤗好,我哋兩個人叫咗呢啲:燒西蘭花苗 - 呢個係近期我至愛,估唔到而家連串燒都有西蘭花苗食!串燒嘅西蘭花苗仲好食🌱🌱,爽脆同個汁好惹味!😋月見免治雞肉軟骨棒 🐔🐔🍳🍳- 呢個賣相上抬已經唔錯,醬汁配埋一隻勁金黃嘅日本蛋,靚,熱辣辣肉棒裡面有埋雞軟骨,juicy 又有口感,好食,推!😍😍鹽燒牛舌 - 牛舌三件都算大件,燒到外脆內軟,唔錯!🤤鹽燒牛小排🐄 - 牛小排牛味濃,只係少少鹽吊味已經好出,燒得剛好勁香,咬落肉汁充足,必食!🤗野菜豬肉卷 🐖🍢- 呢個野菜豬肉卷上抬同我喺日本見嘅咁似樣嘅?一食落去,外面豬燒到好甘香同脆卜卜,裡面應該係椰菜,勁鮮甜同索晒d豚肉汁,呢個只係$18/3件嘅野菜豬肉

好,我哋兩個人叫咗呢啲:

鹽燒牛舌 - 牛舌三件都算大件,燒到外脆內軟,唔錯!🤤

野菜豬肉卷 🐖🍢- 呢個野菜豬肉卷上抬同我喺日本見嘅咁似樣嘅?一食落去,外面豬燒到好甘香同脆卜卜,裡面應該係椰菜,勁鮮甜同索晒d豚肉汁,呢個只係$18/3件嘅野菜豬肉卷我真係睇少咗佢,堅好食,最後都要再叫多串,推推推😋😋😋👍👍👍

惹味蒜芯 - 蒜芯正常!

日式炒雜菜🥗 - 大大碟,食串燒勁多肉但又想要減輕罪惡感嘅我們就啱晒😆😆😅😅🤭🤭
豚肉露荀卷 - 都係串燒必點食物,所以豚肉包菜嘅都不錯wor👍

燒生蠔🦪🦪 - 見到有燒生蠔,好吸引,叫嚟試試,意想不到上招賣相工超吸晴,生蠔大大隻,肉肥厚好飽滿,熱辣辣出晒煙上抬,一放底就好香濃,食落仲好多汁bite出嚟,好味,$30呢個價真心合理!👏👍

汁燒雞肉大蒽 - 大蒽一樣燒得香脆,雞肉嫩滑,大大串,唔錯。

飲品我哋仲叫咗“大話七”🥤,柑桔話梅檸檬七喜,大大杯,夠晒解渴🍻🍻👏👏

呢間串燒店環境都唔錯,坐得舒服,最緊要無煙霧瀰漫同無侷促感覺。🤗

總結:整體食物品質不錯啊,有質素之餘仲要係平民價,夠抵食,下次會call埋一大班friends 再食過💪😋🤤😍🍻🍻🎉🎉🥢🥢🍙🍘🍢🍡
免費前菜
燒西蘭花苗
鹽燒牛小排
日式炒野菜
野菜豬肉卷
2023-01-15
$200 (Dinner)
免費前菜
燒西蘭花苗
鹽燒牛小排
日式炒野菜
野菜豬肉卷
2023-01-16 14 views
冇得去日本住,都想食下日式串燒止止癮今次就搵埋男朋友一起去試下呢間新開既串燒小店小店位置較為隱蔽,但入到去絕對裝修乾淨企理,約埋班三五知己一起食下串燒吹下水都好舒適~望下個menu,真係咩種類都有~仲要價錢可愛,叫多少少一起食都唔洗就住就住,勁開心!見到個menu都流晒口水,樣樣都好似好好味,所以不知不覺就叫左好多……係等緊既過程中,店員仲好nice送左碟牛肉沙律既小食比我地個前菜都幾正,啖啖牛肉,青瓜絲爽脆,仲配埋鵪鶉蛋等左一陣,就好快有野食喇!驚喜地小店既食物份量都幾多,食到我地好飽火山丼呢款菜一見到已經覺得好精緻,係辣肉碎加蔥同生蛋撈埋一起,呢個價錢惹味可口得黎,仲要份量十足,可以分成兩個滿滿的碗仔,真是超值炸七味雞軟骨呢個菜都好正,雞軟骨炸得岩岩好,又金黃又脆口,調味岩岩好,是會令人食上癮的小食月見免治雞肉軟骨棒次次食日式串燒,一定要叫免治雞肉軟骨棒My favourite ~~~ 啖啖肉中間又有軟骨可以咬下,唔錯燒魷魚筒、豚肉露筍卷、芝士翠肉瓜、豬肉荔枝卷、燒雞胸軟骨呢幾款串燒都唔錯唔錯,其中我地最中意係豚肉露筍卷同豬肉荔枝卷~呢兩個配搭都好正~特別豬肉荔枝會有爆汁juicy
冇得去日本住,都想食下日式串燒止止癮
今次就搵埋男朋友一起去試下呢間新開既串燒小店

個前菜都幾正,啖啖牛肉,青瓜絲爽脆,仲配埋鵪鶉蛋

火山丼

炸七味雞軟骨

月見免治雞肉軟骨棒
次次食日式串燒,一定要叫免治雞肉軟骨棒

燒魷魚筒、豚肉露筍卷、芝士翠肉瓜、豬肉荔枝卷、燒雞胸軟骨

呢幾款串燒都唔錯唔錯,其中我地最中意係豚肉露筍卷同豬肉荔枝卷~呢兩個配搭都好正~特別豬肉荔枝會有爆汁juicy既感覺!值得一讚係樣樣串卷都熱辣辣上菜,冬天串下串下好開心

焦糖菠蘿🍍
去到最後,我地就特登叫左焦糖菠蘿做結尾,非常perfect。個菠蘿係真係會見到啲焦糖片係上面~甜甜蜜蜜~Yummmmm

總結一下,呢間小店絕對係回頭之選!以串燒店黎講,價錢可愛得黎質素都唔錯,兩個人食晒以上呢堆野都係$380,飽到上心口,真係叫多幾串都唔心痛,食得好爽~
小店樓面雖然得一個人,但都好爽手,上菜速度都唔錯!