2023-01-17 143 views
琴日同好友喺荃灣打完羽毛球,勁肚餓,友人提意食串燒,上openrice search見到呢間新店“夜燒站”,睇見d 價錢幾抵🤩🤩,就嚟試一試。好彩我們walkin 18:00左右時間尚早仲有位,當我地到18:30嗰陣已經差不多坐滿,建議大家食要book定位先☺️☺️呢度QR code 落單好方便, 首先係有一個前菜送嘅,燒牛青瓜沙律,估唔到free,嘅前菜都幾有誠意,大大碟同幾好食,牛味濃,青瓜開胃👍😋🤗好,我哋兩個人叫咗呢啲:燒西蘭花苗 - 呢個係近期我至愛,估唔到而家連串燒都有西蘭花苗食!串燒嘅西蘭花苗仲好食🌱🌱,爽脆同個汁好惹味!😋月見免治雞肉軟骨棒 🐔🐔🍳🍳- 呢個賣相上抬已經唔錯,醬汁配埋一隻勁金黃嘅日本蛋,靚,熱辣辣肉棒裡面有埋雞軟骨,juicy 又有口感,好食,推!😍😍鹽燒牛舌 - 牛舌三件都算大件,燒到外脆內軟,唔錯!🤤鹽燒牛小排🐄 - 牛小排牛味濃,只係少少鹽吊味已經好出,燒得剛好勁香,咬落肉汁充足,必食!🤗野菜豬肉卷 🐖🍢- 呢個野菜豬肉卷上抬同我喺日本見嘅咁似樣嘅?一食落去,外面豬燒到好甘香同脆卜卜,裡面應該係椰菜,勁鮮甜同索晒d豚肉汁,呢個只係$18/3件嘅野菜豬肉

好,我哋兩個人叫咗呢啲:

鹽燒牛舌 - 牛舌三件都算大件,燒到外脆內軟,唔錯!🤤

野菜豬肉卷 🐖🍢- 呢個野菜豬肉卷上抬同我喺日本見嘅咁似樣嘅?一食落去,外面豬燒到好甘香同脆卜卜,裡面應該係椰菜,勁鮮甜同索晒d豚肉汁,呢個只係$18/3件嘅野菜豬肉卷我真係睇少咗佢,堅好食,最後都要再叫多串,推推推😋😋😋👍👍👍

惹味蒜芯 - 蒜芯正常!

日式炒雜菜🥗 - 大大碟,食串燒勁多肉但又想要減輕罪惡感嘅我們就啱晒😆😆😅😅🤭🤭
豚肉露荀卷 - 都係串燒必點食物,所以豚肉包菜嘅都不錯wor👍

燒生蠔🦪🦪 - 見到有燒生蠔,好吸引,叫嚟試試,意想不到上招賣相工超吸晴,生蠔大大隻,肉肥厚好飽滿,熱辣辣出晒煙上抬,一放底就好香濃,食落仲好多汁bite出嚟,好味,$30呢個價真心合理!👏👍

汁燒雞肉大蒽 - 大蒽一樣燒得香脆,雞肉嫩滑,大大串,唔錯。

飲品我哋仲叫咗“大話七”🥤,柑桔話梅檸檬七喜,大大杯,夠晒解渴🍻🍻👏👏

呢間串燒店環境都唔錯,坐得舒服,最緊要無煙霧瀰漫同無侷促感覺。🤗

總結:整體食物品質不錯啊,有質素之餘仲要係平民價,夠抵食,下次會call埋一大班friends 再食過💪😋🤤😍🍻🍻🎉🎉🥢🥢🍙🍘🍢🍡
大話七
免費前菜
燒西蘭花苗
日式炒野菜
2023-01-15
$200 (Dinner)
大話七
免費前菜
燒西蘭花苗
日式炒野菜
2023-01-16 14 views
冇得去日本住,都想食下日式串燒止止癮今次就搵埋男朋友一起去試下呢間新開既串燒小店小店位置較為隱蔽,但入到去絕對裝修乾淨企理,約埋班三五知己一起食下串燒吹下水都好舒適~望下個menu,真係咩種類都有~仲要價錢可愛,叫多少少一起食都唔洗就住就住,勁開心!見到個menu都流晒口水,樣樣都好似好好味,所以不知不覺就叫左好多……係等緊既過程中,店員仲好nice送左碟牛肉沙律既小食比我地個前菜都幾正,啖啖牛肉,青瓜絲爽脆,仲配埋鵪鶉蛋等左一陣,就好快有野食喇!驚喜地小店既食物份量都幾多,食到我地好飽火山丼呢款菜一見到已經覺得好精緻,係辣肉碎加蔥同生蛋撈埋一起,呢個價錢惹味可口得黎,仲要份量十足,可以分成兩個滿滿的碗仔,真是超值炸七味雞軟骨呢個菜都好正,雞軟骨炸得岩岩好,又金黃又脆口,調味岩岩好,是會令人食上癮的小食月見免治雞肉軟骨棒次次食日式串燒,一定要叫免治雞肉軟骨棒My favourite ~~~ 啖啖肉中間又有軟骨可以咬下,唔錯燒魷魚筒、豚肉露筍卷、芝士翠肉瓜、豬肉荔枝卷、燒雞胸軟骨呢幾款串燒都唔錯唔錯,其中我地最中意係豚肉露筍卷同豬肉荔枝卷~呢兩個配搭都好正~特別豬肉荔枝會有爆汁juicy
冇得去日本住,都想食下日式串燒止止癮
今次就搵埋男朋友一起去試下呢間新開既串燒小店

個前菜都幾正,啖啖牛肉,青瓜絲爽脆,仲配埋鵪鶉蛋

火山丼

炸七味雞軟骨

月見免治雞肉軟骨棒
次次食日式串燒,一定要叫免治雞肉軟骨棒

燒魷魚筒、豚肉露筍卷、芝士翠肉瓜、豬肉荔枝卷、燒雞胸軟骨

呢幾款串燒都唔錯唔錯,其中我地最中意係豚肉露筍卷同豬肉荔枝卷~呢兩個配搭都好正~特別豬肉荔枝會有爆汁juicy既感覺!值得一讚係樣樣串卷都熱辣辣上菜,冬天串下串下好開心

焦糖菠蘿🍍
去到最後,我地就特登叫左焦糖菠蘿做結尾,非常perfect。個菠蘿係真係會見到啲焦糖片係上面~甜甜蜜蜜~Yummmmm

總結一下,呢間小店絕對係回頭之選!以串燒店黎講,價錢可愛得黎質素都唔錯,兩個人食晒以上呢堆野都係$380,飽到上心口,真係叫多幾串都唔心痛,食得好爽~
小店樓面雖然得一個人,但都好爽手,上菜速度都唔錯!

2023-01-15 12 views
呢晚唔想煮 同屋企人出咗去食喺荃灣搵食 選擇夠晒多今日打算試呢間日式串燒店位於寶石大廈附近 平時好少行過店面環境光猛企理乾淨用埋木系嘅枱凳 有文青cafe嘅感覺而且串燒店嚟講 佢一啲都唔會令人感覺油煙感覺好chill5點幾嚟到 都坐咗幾枱 人氣算唔錯串燒選擇都好多 大部分都係十幾二十蚊一串性價比好高 仲要唔收加一 用QR code落單超方便款款都好吸引好想食前菜牛粒沙律仲要係免費架 青瓜好fresh好開胃牛粒牛味香濃 份量仲要唔少 加埋鵪鶉蛋 好好食好開胃😋感受到店家誠意滿滿蒜蔥封門柳 蒜蓉同蔥勁香牛柳嫩滑 燒得外脆內嫩鹽燒牛舌好大件 食落去好爽脆牛味亦非常濃郁芝士流心蛋大啡菇打卡必點!一切開 蛋漿爆出嚟芝士鋪滿成個菇 燒得好香裡面有洋蔥 一啖食落去 口感好豐富燒鴨舌 好少喺出面食燒嘅鴨舌味道都非常好 好有嚼口好惹味可以再encore多幾件野菜豬肉卷卷上幾層椰菜 食落去唔會覺得油有蔬菜平衡中和返豬肉嘅味道 香而不膩牛油蕃薯仔好綿滑 外層搽上一層牛油令外表更香 燒完外皮帶脆甜甜地又暖笠笠豚肉露荀卷呢個有4件 中間卷住我最愛嘅露荀豚肉同蔬菜永遠都係perfect match👍🏻燒羊架 鍾意
呢晚唔想煮 同屋企人出咗去食

甜甜地又暖笠笠

豚肉露荀卷
呢個有4件 中間卷住我最愛嘅露荀
豚肉同蔬菜永遠都係perfect match👍🏻

燒羊架 鍾意食羊嘅朋友必點!
帶有少少羊嘅微臊味
燒得外表香脆
裡面嫩紅 好好食😋

燒白鱔 保留到魚嘅香滑
又有燒烤嘅口感 香脆可口

日式餐廳必點😆
生雞蛋加上蠔油豉油
雞肉嫩滑 外表燒過好香 裡面綿綿滑滑
加埋醬汁勁好食!

牛肉稻庭烏冬
冇諗過40幾蚊咁大碗咁多牛肉
真係好鍾意食日式烏冬
湯底清爽又唔會冇味 加上紫菜 係日本嘅味道🥹
牛肉半生熟 可以按自己喜好整熟佢
食落去好嫩好滑 好滿足❤️

荃灣新開張特色日式串燒店蜜糖燒燒賣、燒午餐肉、燒紅腸、燒芝士腸、牛油蕃薯仔 ($10串)蜜糖系列夠多甜味,外皮香煎加埋蜜糖,好有BBQ感覺!日式燒豆腐 $14香噴噴日式燒豆腐,仲要加埋木魚,成件好日本好滋味!燒雞腎 $18 惹味雞腎夠爽口入味月見免冶雞肉軟骨棒 $32大大件雞肉軟骨,份量夠晒飽肚,再加埋雞蛋免治超級好味!鹽燒牛舌 $45香濃牛味,入口爽口,鹽燒嘅感覺再帶出咗牛舌嘅味道真係不錯!燒餃子 $12相對下燒餃子就幾夠一般,雖然都燒得外皮金黃香脆!燒豬大腸 $24一定要試吓燒嘅豬大腸,味道又香又特別!蛋黃醬焗蠔 $34大大隻嘅焗蠔,燒出嚟香噴噴,仲加埋半溶嘅蛋黃醬,入口層次感一流!清酒煮蜆 $42芝士年糕 $32豚肉本菇卷 $20玉泉西柚味、雀檸 ($12罐)自助落單 無加一!夜燒站 (荃灣)荃灣聯仁街18號地舖
荃灣新開張特色日式串燒店

蜜糖系列夠多甜味,外皮香煎加埋蜜糖,好有BBQ感覺!

日式燒豆腐 $14
香噴噴日式燒豆腐,仲要加埋木魚,成件好日本好滋味!
燒雞腎 $18 惹味雞腎夠爽口入味
月見免冶雞肉軟骨棒 $32
大大件雞肉軟骨,份量夠晒飽肚,再加埋雞蛋免治超級好味!
鹽燒牛舌 $45
香濃牛味,入口爽口,鹽燒嘅感覺再帶出咗牛舌嘅味道真係不錯!
燒餃子 $12
相對下燒餃子就幾夠一般,雖然都燒得外皮金黃香脆!
燒豬大腸 $24
一定要試吓燒嘅豬大腸,味道又香又特別!
蛋黃醬焗蠔 $34
清酒煮蜆 $42
芝士年糕 $32
豚肉本菇卷 $20

玉泉西柚味、雀檸 ($12罐)

自助落單 無加一!

夜燒站 (荃灣)
荃灣聯仁街18號地舖
2023-01-13 11 views
今日收到張傳單 見到荃灣開咗一間日式串燒店價錢合理 加上好耐冇食過串燒 就去試一試餐廳主要以黑白色為主非常乾淨光猛餐廳大概有10張4人枱左右落單係用QR code黎掃唔會漏單而且大部份都有晒圖片圖文並茂 最先嚟到嘅係飲品要咗一支津露茶同埋薑蜜樂薑蜜樂味道有少少似可樂味軟糖咁 少少酸酸地 但又甜絲絲 好得意又幾夾而且每台仲會送一客前菜而家嗰晚係醬汁蒜頭沙律蒜頭經過醃製之後唔會食到好嗆喉嘅蒜味但又會保留到蒜頭嗰陣爽爽地嘅口感池魚唐揚每一條池魚都炸得鬆脆可以連骨咁食 非常香口上枱時熱辣辣 趁熱食特別脆 燒墨魚頭: 墨魚頭爽脆 一串有六至七粒燒雞肝:咬落沙沙地嘅口感 唔會燒到過老鹽燒五花腩:Juice有肉汁 食落啖啖肉燒雞軟骨:調味啱啱好 咬落彈牙燒雞心:又係咬落煙靭咁 雖然冇雞腎咁爽口,但因為圓形一粒粒嘅關係食落口會彈下彈下咁鹽燒牛骨髓:第一次食燒嘅牛骨髓 意想唔到係咁好食,面頭層膜煙煙韌韌咁包住滑脫脫嘅骨髓佢唔似打邊爐時個口感一pat pat,反而有啲咬口燒白鱔:燒到塊皮脆脆地,但啲肉又好嫩原條肉碎茄子平時食開嘅燒茄子會俾啲孜然味蓋晒但呢間餐廳係用肉碎食到茄子嘅原味,再加上肉碎甜甜地嘅調味
今日收到張傳單 見到荃灣開咗一間日式串燒店

燒墨魚頭: 墨魚頭爽脆 一串有六至七粒
燒雞肝:咬落沙沙地嘅口感 唔會燒到過老
鹽燒五花腩:Juice有肉汁 食落啖啖肉

燒雞軟骨:調味啱啱好 咬落彈牙

佢唔似打邊爐時個口感一pat pat,反而有啲咬口

燒白鱔:燒到塊皮脆脆地,但啲肉又好嫩

原條肉碎茄子

平時食開嘅燒茄子會俾啲孜然味蓋晒
但呢間餐廳係用肉碎
食到茄子嘅原味,再加上肉碎甜甜地嘅調味
有少少台式嘅魯肉味咁 感覺非常之夾

Type of Meal
Dinner
  • 鹽燒牛骨髓
2023-01-12 22 views
今次黎到位於荃灣新開的日式串燒店「夜燒站」舖頭大約有20個座位掃QR落單,好方便👍🏻落好單,店員就送上一客前菜沙律以青瓜絲及蟹柳絲為主加上蟹籽增強口感😆重點串燒🤩:⭐️牛油蕃薯仔細細粒容易食惹味⭐️蒜芯燒得剛剛好,唔會太乾,保留了蒜芯水份⭐️燒雞肉配上醬汁好夾⭐️燒燒賣、燒紅腸、燒花枝丸各自配上秘製蜜糖,甜甜地,好食⭐️燒雞腎爽口,鹽燒牛小排juicy牛味濃⭐️燒五花腩、燒餃子、豬肉荔枝卷、野菜豬肉卷各具特色,特別是兩款卷,荔枝多汁及野菜新鮮配上豬肉十分配搭⭐️汁燒雞髀菇及鹽燒手羽香口,沒得輸其他食物:⭐️燒櫻花蝦飯團粒粒分明,外脆內軟⭐️咖喱雞扒飯香濃,好岩胃口飲品方面,叫了一杯檸檬柚子柚子多到成個杯底都係有杯冰冷飲品配串燒,正呀😍
今次黎到位於荃灣新開的日式串燒店「夜燒站」
舖頭大約有20個座位
掃QR落單,好方便👍🏻
落好單,店員就送上一客前菜沙律
以青瓜絲及蟹柳絲為主
加上蟹籽增強口感😆

重點串燒🤩:
⭐️牛油蕃薯仔細細粒容易食惹味
⭐️蒜芯燒得剛剛好,唔會太乾,保留了蒜芯水份
⭐️燒雞肉配上醬汁好夾
⭐️燒燒賣、燒紅腸、燒花枝丸各自配上秘製蜜糖,甜甜地,好食
⭐️燒雞腎爽口,鹽燒牛小排juicy牛味濃
⭐️汁燒雞髀菇及鹽燒手羽香口,沒得輸

其他食物:
⭐️燒櫻花蝦飯團粒粒分明,外脆內軟
⭐️咖喱雞扒飯香濃,好岩胃口

飲品方面,叫了一杯檸檬柚子
柚子多到成個杯底都係
有杯冰冷飲品配串燒,正呀😍
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
2023-01-11 106 views
荃灣shopping 後心血來潮想食少少野,上網search見到呢間評價不錯,價錢公道,係難搵少少啫。餐廳裝修簡約,播著日文歌。以QR code落單,可以揀埋走葱 (朋友唔鍾意葱)。枱上有七味粉/ 日式胡椒 / 鹽 / 辣椒粉,重口味可以再自行調味。未食先來一份免費的蟹籽沙律,清新下先。芝士流心蛋大啡菇 ($28)附上刀叉,啡菇大隻同厚身,燒得唔乾;上面流心蛋一壓蛋汁就爆發,成隻菇都浸滿蛋汁。日式燒豆腐 ($14)一串有三塊板豆腐,上面舖滿木魚碎;外皮燒得香脆。燒明太子雞翼($22)明太子釀入雞翼脹卜卜,少少焦香味。燒雞軟骨 ($15)每次食串燒必點,貪佢有咬口,鹽燒,味道正正常常。燒腸大腸 ($24)邪惡之物,燒到條邊少少燶,香味更顯著,見到肥膏都照食唔理啦!月見免治雞肉軟骨棒 ($32)直接用免治雞肉棒撈好個月見汁,黏起哂蛋汁同醬油咁食最正,同都好鍾意入面有少少軟骨夠咬口。鹽燒牛小排 ($42)拆開一粒粒見到裏面仲粉嫩,淡淡粉紅色,唔靭,師傅以鹽作調味本身都夠味!豚肉雞蛋卷 ($24)有兩串,超抵食! 包係外面既豚肉燒完而入面蛋仲係流心,感覺時間要掌握得好好先做得到。蒜蓉燒帶子 (
荃灣shopping 後心血來潮想食少少野,
上網search見到呢間評價不錯,價錢公道,係難搵少少啫。
餐廳裝修簡約,播著日文歌。
以QR code落單,可以揀埋走葱 (朋友唔鍾意葱)。
未食先來一份免費的蟹籽沙律,清新下先。

芝士流心蛋大啡菇 ($28)
日式燒豆腐 ($14)
一串有三塊板豆腐,上面舖滿木魚碎;外皮燒得香脆。
燒明太子雞翼($22)
明太子釀入雞翼脹卜卜,少少焦香味。
燒雞軟骨 ($15)
每次食串燒必點,貪佢有咬口,鹽燒,味道正正常常。
燒腸大腸 ($24)
月見免治雞肉軟骨棒 ($32)
鹽燒牛小排 ($42)
豚肉雞蛋卷 ($24)
蒜蓉燒帶子 ($34)
蒜蓉夠多,帶子仍帶鮮。
醬油年糕串 ($32)
年糕上面有塊紫菜,好似日式燒餅。入口外脆內軟。

餐廳也有飯及烏冬供應,唔怕唔夠飽;另外亦有不少雞內臟串燒,有興趣可以一試。
可惜串燒店位置容易被忽略,不過價錢同款式取勝,味道亦唔錯。
Type of Meal
Dinner
#荃灣 #聯仁街 Bar Pacific 隔離開新咗間 #日式串燒 環境舒服 闊落 以為食串燒會好勁油煙味但抽氣做得幾好👍🏻樓面一啲都唔覺油煙味附送 #前菜 #蟹籽青瓜沙律 幫你開哂胃#蛋黃醬燒青口 (6隻) $55個醬汁ok 喎 #燒雞肉串 $16同泰式串燒雞好唔同 #燒牛柳 $32時間控制唔錯 入面仲有少少粉嫩唯獨冇調味 但牛味重#鹽燒牛小排 $42正👍🏻 食完燒牛柳 食牛小排 有明顯差別口感好唔同 食到牛脂肪 俾多$10 絕對值😂#鹽燒五花腩 $22燒嘅時間控制得唔錯 表面有點脆但再脆會更好😋#燒墨魚頭 $25好咬口 唔會燒到乾哂 送啤酒一流🍻 #燒田雞 $25正🤤🤤好少見到有燒田雞食 表面灑上淮鹽啖啖田雞脾 肉質甜美 食田雞開心過雞肉😂#必試推介#蒜蔥封門柳 $45生蒜同蔥花舖上燒好嘅封門柳封門柳嘅雪花相對另外兩款更均勻心#原條肉碎茄子 $42同平時燒茄子有啲唔同 唔會油冧冧 好重口味肉碎仲好多 #值得一試#燒雞皮 $25好邪惡 不過燒得好脆 #必食推介#汽水 $12罐整體唔錯 唯獨係灑上調味時 灑得唔均勻變咗會一啖冇咩味 一啖好鬼鹹😅不過佢地各款燒啲時間都控制得好好 仲jui

環境舒服 闊落 以為食串燒會好勁油煙味

變咗會一啖冇咩味 一啖好鬼鹹😅

不過佢地各款燒啲時間都控制得好好
仲juicy 唔會乾爭爭 同好鬼油👍🏻

2023-01-10
$185 (Last Night Supper)
蛋黃醬燒青口 (6隻) & 蟹籽青瓜沙律
燒雞皮
見到呢間新開嘅串燒餐廳決定過嚟同屋企人一齊食晚飯!前菜係甜甜地嘅凍蒜頭!因為蒜頭完全煮熟咗,所以就一啲都唔辣!屋企人覺得超級特別!其他地方冇得食!✨天婦羅手打烏冬超級抵食,手打烏冬都幾滑$48就已經有天婦羅蝦、茄子、冬菇、獅子狗、紫菜!呢個價錢食物質素完全係超值!✨燒燒賣$10有4粒真係超抵!而且出邊表皮有蜜糖好鬼正!✨醬油雞全翼雞全翼超級大隻,而且雞翼入邊都有用醬料醃過!所以唔係剩係得表皮先有味道!而且雞翼嘅生熟程度剛剛好!唔會太鞋!保留住足夠嘅雞汁!✨野菜豬肉卷✨豚肉本菇卷✨豬肉茘枝卷豬肉荔枝卷甜甜地幾有特色!三樣豬肉卷都有特別嘅餡料!但唔可以食到豬肉嘅口感同埋蔬菜嘅鮮甜!果然係心機菜式! ✨豚肉雞蛋卷出邊有豬肉包隻雞蛋!係糖心蛋!好正!✨燒多春魚 ✨燒鵪鶉蛋✨燒白鱔白鱔都幾彈牙✨燒生蠔都幾大隻同埋係連殼!代表生蠔好新鮮!✨蒜蓉燒帶子✨明太子聖子聖子唔會過靭,第一次用明太子醬汁嚟食聖子!覺得幾好食!👍夏枯草
見到呢間新開嘅串燒餐廳決定過嚟同屋企人一齊食晚飯!

前菜

✨天婦羅手打烏冬

超級抵食,手打烏冬都幾滑

✨燒燒賣
$10有4粒真係超抵!而且出邊表皮有蜜糖好鬼正!

✨醬油雞全翼

✨野菜豬肉卷
✨豚肉本菇卷
✨豬肉茘枝卷
✨豚肉雞蛋卷
出邊有豬肉包隻雞蛋!係糖心蛋!好正!

✨燒多春魚
✨燒鵪鶉蛋
✨燒白鱔
白鱔都幾彈牙

✨燒生蠔
都幾大隻同埋係連殼!代表生蠔好新鮮!
✨蒜蓉燒帶子
✨明太子聖子
聖子唔會過靭,第一次用明太子醬汁嚟食聖子!覺得幾好食!
👍夏枯草
2023-01-09 34 views
假日想食串燒,黎試下呢間新開既串燒店裝修環境舒服貼心係坐位旁提供衣物籃台上有竹籤筒放食完既竹籤幾款調味粉 例如辣椒粉同七味粉用QR code落單方便1免費前菜 蟹子青瓜沙律呢個新鮮沙律好重要 除左開胃之外仲可以係串燒之間 清一清口腔2紫蘇秋刀魚豚肉大葉卷3燒明太子雞翼 明太子釀入冇骨既雞中翼 微辣惹味野菜豬肉卷 椰菜配豬肉 口感清爽豬肉荔枝卷 荔枝配豬肉 口感特別鹽燒五花腩4燒雞軟骨 燒白鱔 魚肉口感煙un牛油果雞肉串 牛油果熟得岩岩好5豚肉雞蛋卷 豬肉包住半粒岩岩熟既咁春蛋6月見免治雞肉軟骨棒7燒餃子8明太子燒飯團 外層燒到脆卜卜 似飯焦 跟黃瓜配菜9吉列免治豚肉番茄 清新既番茄加埋酥脆吉列 外脆內軟 連唔中意食蕃茄嘅朋友都大讚整體調味調中,一口串燒方便食用
假日想食串燒,黎試下呢間新開既串燒店
裝修環境舒服

牛油果雞肉串 牛油果熟得岩岩好

豚肉雞蛋卷 豬肉包住半粒岩岩熟既咁春蛋

燒餃子

明太子燒飯團 外層燒到脆卜卜 似飯焦 跟黃瓜配菜

整體調味調中,一口串燒方便食用
2023-01-08 40 views
近悅來坊有間新開的串燒店「夜燒站」,串燒種類多,有雞、豚、牛、羊、菜、海鮮和蜜糖類。更有多款炸物、小食、飯和烏冬。小編主要來吃串燒,邊吃邊與家人聊天。燒豬大腸 $24絕不油膩,豬大腸燒得特別脆口。蒜蔥封門柳 $45封門柳是牛的橫膈膜的肌肉,肉質鬆軟,一點也不韌,而且牛肉味極為濃郁,配上蒜蔥美道更加昇華。豚肉露荀卷 $20豚肉肉汁豐富,裡面卷著露荀,口感豐富。野菜豬肉巻 $18豬肉煎得很香,配上野菜口感豐富又甜。豬肉荔枝卷 $26咸咸的豬肉配甜甜的荔枝,味道岀奇地很夾。紫蘇秋刀魚 $26秋刀魚皮香肉嫩,把魚肉的脂香推到極致,卷上紫蘇口感酥脆。燒白鱔 $38白鱔啖啖肉,魚肉帶甜,油脂味很濃。芝士流心蛋大啡菇 $28大啡菇的菇汁豐富,一咬口裡全部都是菇汁。磯燒鮑魚 $38鮑魚已起殼,更切成3小舊,味道咸咸的,口感彈牙。焦糖菠蘿 $24燒菠蘿能提高菠蘿的口感和甜味。切成5小舊,吃起來很方便。
小編主要來吃串燒,邊吃邊與家人聊天。

燒豬大腸 $24
絕不油膩,豬大腸燒得特別脆口。

蒜蔥封門柳 $45

豚肉露荀卷 $20
豚肉肉汁豐富,裡面卷著露荀,口感豐富。

野菜豬肉巻 $18
豬肉煎得很香,配上野菜口感豐富又甜。

豬肉荔枝卷 $26
咸咸的豬肉配甜甜的荔枝,味道岀奇地很夾。

紫蘇秋刀魚 $26
秋刀魚皮香肉嫩,把魚肉的脂香推到極致,卷上紫蘇口感酥脆。

燒白鱔 $38
白鱔啖啖肉,魚肉帶甜,油脂味很濃。

芝士流心蛋大啡菇 $28
大啡菇的菇汁豐富,一咬口裡全部都是菇汁。

磯燒鮑魚 $38
鮑魚已起殼,更切成3小舊,味道咸咸的,口感彈牙。

焦糖菠蘿 $24
燒菠蘿能提高菠蘿的口感和甜味。切成5小舊,吃起來很方便。

2023-01-05 41 views
喺荃灣都好多嘢食行完街經過依間環境幾好,傾偈一流仲有好多粉可以揀依個前菜係送嘅有啲菜同埋魚乾,甜甜地幾好味火山丼有d 牛肉喺面頭仲有一隻生蛋 可以撈埋d 飯一齊食佢仲有少少辣味餸飯一流咖喱豬扒飯啲咖喱好香係好日式豬扒都炸得好脆d 炸粉好薄啲豬扒好多肉大大碟好抵食豚肉雞蛋卷好特別,豚肉包住一啲半生熟嘅蛋必食串燒紅腸面有好濃既蜜汁燒到好香抵食月見免治雞肉軟骨棒個汁可以用生蛋撈蛋黃醬燒青口果唔到用蛋黃醬配青口黎燒又幾香吉列煙肉薯仔芝士波好重芝士味入面好多薯肉 外脆內軟最後埋單人均123 好抵食 十分飽

喺荃灣都好多嘢食
行完街經過依間
環境幾好,傾偈一流

仲有好多粉可以揀

依個前菜係送嘅
有啲菜同埋魚乾,甜甜地幾好味

火山丼

豬扒都炸得好脆
d 炸粉好薄啲豬扒好多肉
大大碟好抵食

豚肉雞蛋卷
好特別,豚肉包住一啲半生熟嘅蛋
必食

好重芝士味
入面好多薯肉 外脆內軟

最後埋單人均123 好抵食 十分飽

2023-01-05 32 views
平時好少行呢條街,因為一次行錯路發現呢間串燒店🤣價錢唔貴,菜式種類都多。我覺得最好味嘅係清酒煮硯($42)🤤有啲餐廳既清酒煮硯會唔夠清酒味,但呢間就做得岩岩好,有酒味得黎又帶鮮甜味🤤但要啲硯都好大粒,食個陣用個殼「筆」少少清酒連埋一齊食真係勁正,搞到我食晒啲硯都仲忍唔住飲幾啖湯😆呢個燒白鱔飯真心冇得輸😋價錢親民88蚊喳🤤4大件燒到靚靚脆啵啵既肥白鱔加埋月見蛋燒汁飯正😋鱔既表面燒到金黃香口,調味唔算重食落口啖啖白鱔既油香同魚鮮味😆大大舊勁滿足 呢個牛骨髓不得了🤤話哂唔係度度有,入到嚟見到有又唔貴22蚊,梗係叫嚟食下啦。入口口感特別類似魚肝。表面燒到金黃上色,食落有淡淡既牛味,再加上鹽既提鮮😋鍾意食內臟既朋友一定唔可以放過荃灣的確有好多野食,不過咁親民價又好味嘅串燒店就真係唔多,大家黎開不妨試吓~
平時好少行呢條街,因為一次行錯路發現呢間串燒店🤣
價錢唔貴,菜式種類都多。

2023-01-04
$160 (Dinner)
夜燒站 📍荃灣聯仁街18號地舖日式串燒店真係越開越多!見到有新店開張,當然要支持一下!呢間夜燒店雖然唔係開喺熱鬧嘅街道,不過就越夜越旺!有幾台仲帶埋小朋友一齊去食添!非常熱鬧!串燒種類非常多,除咗肉類蔬菜之外,亦都有海鮮!我哋每一個種類都揀咗少少黎試😁芝士流心蛋大啡菇 $28呢個係必叫之選!流心蛋配大啡菇味道幾出色!👍🏻👍🏻燒雞軟骨 $15雞軟骨爽脆,有嚼勁!燒雞腎 $18軟硬度適中而且幾爽口!汁燒雞肉大蔥 $22就算配角大蔥都非常之甜!月見免冶雞肉軟骨棒 $32免治雞肉撈入少少雞軟骨口感豐富,加埋蛋汁同醬油有助提鮮!鹽燒牛舌 $45厚切牛舌,肉質紮實,牛味突出鹽燒牛小排 $42牛小排口感軟腍,調味適中豬肉茘枝卷 $26豬肉入邊包住大大粒荔枝!非常鮮甜,多汁,呢個可謂必要之選👍🏻👍🏻野菜豬肉卷 $18豬肉卷包住依然爽脆嘅椰菜,口感清新!燒白鱔 $38燒白鱔仍能保留肉汁,質感滑溜!蛋黃醬焗蠔 $34焗蠔大大隻又肥美,蛋黃醬配焗蠔非常之襯!蒜蓉燒生蠔 $34蒜蓉味好香濃!係傳統嘅味道!蛋黃醬燒青口(6隻)$55不得不提佢哋啲青口真係好厚肉!配埋蛋黃醬,絕對好味!清酒煮蜆 $42甜甜清酒配剛
夜燒站
📍荃灣聯仁街18號地舖

芝士流心蛋大啡菇 $28
呢個係必叫之選!流心蛋配大啡菇味道幾出色!👍🏻👍🏻
燒雞軟骨 $15
雞軟骨爽脆,有嚼勁!
雞軟骨
燒雞腎 $18
軟硬度適中而且幾爽口!
燒雞腎
汁燒雞肉大蔥 $22
就算配角大蔥都非常之甜!
汁燒雞肉大蔥
月見免冶雞肉軟骨棒 $32
免治雞肉撈入少少雞軟骨口感豐富,加埋蛋汁同醬油有助提鮮!
月見免冶雞肉軟骨棒
鹽燒牛舌 $45
厚切牛舌,肉質紮實,牛味突出
鹽燒牛小排 $42
牛小排口感軟腍,調味適中
豬肉茘枝卷 $26
豬肉茘枝卷
野菜豬肉卷 $18
豬肉卷包住依然爽脆嘅椰菜,口感清新!
燒白鱔 $38
燒白鱔仍能保留肉汁,質感滑溜!
蛋黃醬焗蠔 $34
焗蠔大大隻又肥美,蛋黃醬配焗蠔非常之襯!
蛋黃醬焗蠔
蒜蓉燒生蠔 $34
蒜蓉味好香濃!係傳統嘅味道!
蒜蓉燒生蠔
蛋黃醬燒青口(6隻)$55
不得不提佢哋啲青口真係好厚肉!配埋蛋黃醬,絕對好味!
清酒煮蜆 $42
甜甜清酒配剛好煮熟肉質嫩滑嘅蜆,好味!
清酒煮蜆
燒多春魚 $20
燒得好香又通透,成條魚可以一次過食晒!
多春魚
2022-12-27
$250 (Dinner)
雞軟骨
蛋黃醬焗蠔
蒜蓉燒生蠔
清酒煮蜆
多春魚
位於荃灣邊垂地帶o既串燒居酒屋,就算唔係開o係好熱鬧o既地段,一樣有佢o既吸引力。未點o野食之前,已經欣賞到餐廳d 貼心細位,好似有俾客人裝背囊o既籃、檯上裝骨/棄置竹籤o既兜,仲有一來到已免費附送o既沙律前菜。唔同一般o既串燒店,佢唔會o係燒o既時候已瀋滿孜然粉,以濃味蓋過一切,反而會保留食物原有o既味道,而檯上都有鹽、辣椒粉、七味粉同日本胡椒俾你再調味。百福花($14 無加一) 原來即係椰菜花,也許看似係普通o野,但食落口幾juicy,有d 意外~芝士流心蛋大啡菇($28) 有住足料芝士,好濃o既芝士,燒至微燶再加上流心蛋o既蛋黃口感,簡直係正!豬肉荔枝卷($26) 同豚肉雞蛋卷($24) 都係用豬肉片包住一d o野,特別想讚前者,估唔到同荔枝一齊拼搭,咬落去增添一點酸甜,個chemistry 又幾夾。月見免治雞肉軟骨棒($32) 係浸o係醬油同生雞蛋入面,攪拌後蘸o黎食,成個package 感覺好地道!口感有d 似漢堡扒不過係雞肉,當中會咬到粒粒軟骨。不過如果想蘸多d 生雞蛋個汁就會偏鹹,如果少番d 醬油overall 個比例會更佳!明太子雞翼($22) 好香口呀,口味本身帶辣。

前菜沙律

百福花 ($14)
芝士流心蛋大啡菇 ($28)

(後) 豚肉雞蛋卷($24),(前) 豬肉荔枝卷 ($26)

月見免治雞肉軟骨棒 ($32)

明太子雞翼($22) 好香口呀,口味本身帶辣。日式燒豆腐($14) 外面鋪滿飛下飛下o既木魚碎;另外飯團原來都可以燒,櫻花蝦飯團($25) 外層被燒至脆脆的,愛飯焦o既人必試~
明太子雞翼 ($22)
日式燒豆腐 ($14)
櫻花蝦飯團 ($25)

叫埋下火o野飲(夏枯草/竹蔗茅根,$15),等自己無咁熱氣先。我見menu 仲有燒雞子同田雞可以叫,都幾冷門,有興趣o既都可以試下。
夏枯草 ($15)
食物
$130 (Dinner)
前菜沙律
芝士流心蛋大啡菇 ($28)
明太子雞翼 ($22)
櫻花蝦飯團 ($25)
夏枯草 ($15)
食物