2023-01-20
今日嚟到位於上環附近嘅西餐廳食飯,餐廳主打精緻嘅意大利菜式,裝修就以白色同紅色為主調。由於餐廳係用落地玻璃嘅關係,所以可以一邊食嘢一邊望吓街外面嘅風景。Poland Beef Tartare牛肉非常之柔滑,入口仲好多肉汁添,連埋蛋漿一齊食,都幾滋味。Pacific Yellowtail Crudo呢個前菜賣相精緻,黑松露嘅味道都幾突出,啱啱上碟嘅時候都已經聞到。Whole Three Yellow Chicken呢隻三黃雞真係好吸引呀,外皮又薄又香脆,油脂又唔多,雞肉夠晒結實仲有肉汁,製作得非常之出色。Acquerello Risotto 由於意大利飯用上波士頓龍蝦肉,亦都有橄欖油,飯粒唔會煮得太軟,入口非常之有口感,味道好豐富呀。飲品方面,其實都有幾多選擇,最有心思嘅地方,係佢哋會肯飲品附近寫埋到底係乜嘢嘅味道,得人唔使估估下。整體來講,我覺得每道菜式都好有心思,製作真係夠晒認真。
Poland Beef Tartare
Pacific Yellowtail Crudo
Whole Three Yellow Chicken
Acquerello Risotto
整體來講,我覺得每道菜式都好有心思,製作真係夠晒認真。