2023-11-03
鍾意食海鮮蒸汽火鍋既朋友,今次介紹返銅鑼灣的特色蒸汽火鍋餐廳船渦,包你食過翻尋味。餐廳名正所謂船渦,就好似一間船屋一樣的餐廳,富有船上進餐的氣氛。呢度以一個個套餐做海鮮蒸汽火鍋套餐為主,今次就點左最抵價錢的九品芝麻套餐,海鮮包括蝦,魚,鮑魚,蜆,蚌等等,海鮮真係超級新鮮,D蚌仲識得噴泡泡呼吸,餐廳裡面也有好多飼養中的海鮮,對於海鮮的品質絕對放心。按照每樣海鮮的蒸煮時間不一樣,一切由自己親手來蒸,一人一鍋,更加放心。食完海鮮仲有肉類選擇的,我們都點左牛肉為主,有普通肥牛同美國肥牛,仲有三款肉丸配搭,肉類食完再到蔬菜,補充蛋白質再補充維生素。最後精華一定要食埋,就係充滿左海鮮精華的粥底,係南瓜芋頭粥底,另外加$ 升級了一款蟹膏蟹肉粥底,兩個各有風味,試曬兩個都好好味,岩曬鍾意食粥既我。