Restaurant: BRICK LANE (中信大廈)
Info:

2018-12-04 3593 views
平時要找個地方吃晚飯其實有點困難,因為不是太多人就是價格昂貴,特別是在節日前後的日子。於是想到了下班後的金鐘是很清靜,又可以看到燈飾,又是港島和九龍的中間點,兩者都方便。Bricklane會是不錯的選擇,有氣氛又有戶外位置,情侶或朋友去都很適合。原來已推出了Christmas Menu,價錢相比其他西餐廳來說實在不貴,每位$500內已經夠豐富。以下是我自己點選的Christmas Set for 1 :APPETISERS:《Organic Beetroot Carpaccio》紅菜頭本身味道淡但營養價值極高,所以配有味道微酸的番石榴和香濃的火箭菜提味,而松子和芝麻就增加口感。《Ribollita soup》Kale, white beans herb croutons, parsley oil - 湯配有微脆可口的紅梅香草包,而羅宋湯的濃稀度剛好而且沒有太酸,用料亦足,有西芹、甘荀、薯仔、香草等,並加有少許芝士增添香口。MAINS《Peri Peri Foie Spring Chicken $428》雞肝和春雞一併放在鐵板上,送上時香氣撲滅令人唾涎。隨木板還附有精美紥起的多士,同樣是

APPETISERS:
《Organic Beetroot Carpaccio》

《Ribollita soup》

MAINS
雞肝和春雞一併放在鐵板上,送上時香氣撲滅令人唾涎。

隨木板還附有精美紥起的多士,同樣是微脆可口的紅梅香草包,應該是餐廳的signature bread。

春雞外皮香脆,一切即流出肉汁,精華流進下層的雞肝醬中,必定更美味。

雞肝醬中確有一粒粒的雞肝和蘑菇片,而且份量頗多,淨吃有點膩,所以可以將雞肝醬放上多士上一併入口,減膩感之餘又不失香濃味道。

DESSERTS
紅色是含有果肉的啫喱,白色的是忌廉,有聖誕氣氛的甜品

最後還跟餐茶一杯,我這咖啡控點了
一杯熱咖啡。
2018-12-03
$470 (Dinner)
2018-12-04 146 views
今日收到朋友電話,佢話要冇得收工要加班,原本約左佢食晩餐,最尾要自已一個自私食有少少唔開心,但有時人就係要獨立少少,自已一個食好啲啦。焗開心果脆皮羊架$268已經有好一段時間冇食過羊架啦,好多時都因為要同其他人share食主菜而冇得食。竟然今晩得自已一個,咁就叫番份羊架食下先。羊架有三件,望落份量唔大,但其實食落都幾飽嫁。羊架上有層開心果脆皮,同成件事好夾。羊架一啲都唔羶,肉又腍,好好食喎。而且仲有薯仔同意大利黃瓜,如果係薯條就更好啦。巴馬火腿火箭菜薄餅$89單一份羊架,我係唔會飽嫁,所以我要多左份薄餅。依個薄餅好薄身,中間部份軟,邊位就夠脆,加埋邪惡既芝士同巴馬火腿,鹹香好足,正!

有少少唔開心,但有時人就係要獨立少少,自已一個食好啲啦。

焗開心果脆皮羊架$268

巴馬火腿火箭菜薄餅$89

2018-12-03
位於金鐘的Bricklane,是一間很出名的英國菜餐。已經有一段時間沒吃英國菜了,忽然很懷念很想吃炸魚薯條,是日便相約朋友一齊去吃吧。燒北海道帶子沙律$158超厚肉的北海道帶子,完完整整的兩個帶子,盡顯氣派。帶子肥美肉嫩,燒香後香味吸引,配上芒果和牛油果,是道美味的沙律阿。英式炸魚薯條$168我的主角下單後快速登場,金黃色的炸魚薯條,令人囗水直流阿。香噴噴的魚肉香和薯條香極為邪惡,叫人如何能忍囗不吃光光呢。採用大件厚肉的鱈魚,裏上微厚的麵糊大力油炸,香脆可囗,清脆的切魚聲令人難以抗拒,魚肉雪白亮麗,肉汁豐富,肉質超嫩入味,搭配大量炒得剛好不過火的粗薯條。經典的英國菜式,在Bricklane完美呈現給额人,值得大力推介哦。香蕉太妃$78甜品永遠是每餐每晩的必吃亮點,一片朱古力片,朱古力布朗尼蛋糕,忌廉和香蕉蛋糕,堆疊整齊,賣相可好。蛋糕較結實,淋上拖肥醬後,更易入囗。超大個的蛋糕,使我全晩飽足又滿足。
位於金鐘的Bricklane,是一間很出名的英國菜餐。

燒北海道帶子沙律$158

超厚肉的北海道帶子,完完整整的兩個帶子,盡顯氣派。

英式炸魚薯條$168

採用大件厚肉的鱈魚,裏上微厚的麵糊大力油炸
,搭配大量炒得剛好不過火的粗薯條。

香蕉太妃$78

2018-11-26
2018-11-28 185 views
喺港島區之中,金鐘係其中一個美食沙漠,出晒名啲食肆又多人又唔好食,今日剛好同朋友到中信大廈辦事,竟然比我喺沙漠之中搵到綠舟。呢一間餐廳以英國菜為主所以我哋主要叫咗一個砵酒乾蔥鵝肝意大利麵套餐,貪有沙律餐湯同埋嘢飲。同埋澳洲穀飼安格斯肉眼扒,嚟得食西餐梗係要鋸下扒啦。佢嘅沙律非常之新鮮醒胃清涼,令人們食慾大增,很不錯!餐湯方面,係粟米湯來的,水準之選。鵝肝入口即溶,冇腥味同埋蘇味,如果飲酒的話配埋紅酒應該係一個好好嘅配搭。意大利麵亦都唔差㗎,我諗下次都會再來試一下。而肉眼扒方面,來過5成Medium剛剛好,再配以佢嘅特製醬汁,食落非常之Juicy,加埋佢嘅配菜,絕對是推介之選。最後以一杯英式伯爵茶成就了完美的一餐。下次嚟到金鐘唔使煩食乜好啦!

沙律

砵酒乾蔥鵝肝意大利麵
澳洲穀飼安格斯肉眼扒
英式伯爵茶
2018-11-21 2673 views
今日又要到金鐘交文件給同事,今次他們因為趕緊project唔得閒一齊食飯,咁無辦法,唯有自己在附近逛逛睇下晚飯食什麼。行到中信大廈附近,看見廣告牌入面有Brick Lane,之前都想試試Brick Lane的英國菜,咁就決定入去食。Brick Lane店內環境好舒服,好relax,有得選擇坐室外或者室內,又有得選擇坐高枱或者坐矮枱,非常適合一大班同事或朋友去飲番杯,又或者好適合情侶撐枱腳。Brick Lane的餐飲選擇好多,淨係飲品餐牌都有十幾頁,主餐餐牌也有十幾頁,今次一個人唔諗咁多,叫了一個是日晚餐嚐鮮。發達芝士牛油果雞沙律沙律好Green,好新鮮,而且色彩豐富。入面有好cream的牛油果,微微烤過的雞粒,配上濃郁軟滑的發達芝士和少量的煙肉粒,非常抵讚的前菜。每日湯之選是日餐湯為薯仔湯,薯仔湯好足料,入面有啖啖薯絲,口感好豐富,入口香濃。新奧爾良燒海鮮燒海鮮包括魚味香濃,入口爽滑鮮嫩,燒過後仍然好juicy的鱈魚;好大隻而且爽彈的鮮蝦;大大粒外面微微烤過,入面滑嫩的北海道帶子;好大隻而且無沙的大蜆;配上好鮮甜而帶微酸的汁,實在是上乘的主菜。凍檸檬茶飲筒用上環保的鐵飲筒,為這杯檸檬茶

發達芝士牛油果雞沙律
發達芝士牛油果雞沙律 ($360套餐)

每日湯之選
薯仔湯($360套餐)

新奧爾良燒海鮮

凍檸檬茶
飲筒用上環保的鐵飲筒,為這杯檸檬茶增添綠色元素。
凍檸檬茶($360套餐)
2018-11-21
$360 (Dinner)
發達芝士牛油果雞沙律 ($360套餐)
薯仔湯($360套餐)
新奧爾良燒海鮮($360套餐)
凍檸檬茶($360套餐)
2018-11-18 176 views
Brick lane食過幾次,每次都冇令我失望。今次首次去金鐘分店。襯eatigo book位仲做緊優惠,同朋友黎食左個brunch,有10% off朋友好喜愛食all day breakfast,每次我地都淨係諗到去brick lane,見識少未發掘到其他好印象深刻嘅all day breakfast食店🤔金鐵分店裝修都幾grand咁,出面仲有位坐,而且都幾多位呢期做緊呢個afternoon tea推廣同beetroot latte, 不過我地冇嗌到野食當然係主角all day breakfast啦,好開心係樣樣野食都有d,擺得好滿,講真食落係比你相像中嘅飽。味道不嬲都唔差,不過今次塊蛋煎得有啲太乾。另外我地share左個egg benedict, 我自己就鍾意benedict多d嘅,始終無all day breakfast咁滯,而且流心蛋配荷蘭醬又好味啲。呢個benedict配左牛油果,好健康呀!

金鐵分店裝修都幾grand咁,出面仲有位坐,而且都幾多位

2018-11-13 132 views
同星加坡嚟嘅朋友一齊食早餐, 佢哋話想試下呢一間 Brick Lane, 其實我唔知道呢間餐廳 嘅全日早餐有乜嘢吸引力,因為對我嚟講全港九,新界,離島嘅全日早餐即所謂嘅 all day breakfast 其實都係差唔多嘅, 總之通通都差唔多, 就係好似倒模咁樣一式一樣。其實咪就係好似我影呢張相咁樣, 總之呢種咁樣嘅 all day breakfast 就係有腸,有薯餅,有炒蛋,有火腿, 有茄汁豆,都係咁樣, 不過呢度呢一間有丁點特別之處,就係多咗幾片煙三文魚咁囉, 啲火腿叫做好味啲咁囉, 我就忘記咗個價錢,不過都唔係平啦, 總之我覺得呢個價錢,食呢一種咁樣嘅早餐,係有啲敗家。

2018-11-09 2156 views
今日朋友派喜帖, 約我在金鐘吃飯, 慶祝脫離王老五生涯.   我就一枝箭咁衝左去赴會.  他選的餐廳就在我公司樓下,  Brick Lane.  我地坐低之後, 二話不說, 便先點餐了,  因為近期新郎哥會為婚宴忙.我叫咗一個帶子沙律(北海道貨).  大家 share.個帶子沙律裏面有好大粒好香嘅芒果, 仲有咬落軟棉棉嘅牛油果, 北海道帶子半生熟嘅口感, 清新美味.  保持此餐廳一貫水準.未來新郎哥叫咗個  Guinness Pie , 裏面嘅牛肉燴得非常之稔, 而且好入味, 濃而不咸. 牛肉餡料足.大家男仔, 好擦得, 於是叫了一個比較勁嘅主菜, 就係肉眼扒.我哋叫五成熟, 出嚟真係啱啱好.  好大件啊. 咬落去啲肉汁標晒出嚟,  牛肉質嫩加上牛味濃,  yummy !配菜是烤好嘅蔬菜, 味甜去油膩, 非常之平衡. 重有  Yorkshire pudding  一般好食. 至於甜品, 未來新郎哥叫咗個 香蕉太妃.   呢個係我地在英國讀書時最鍾意食嘅甜品之一.  用比較新穎嘅手法去做, 薄脆嘅朱古力面層,  最底層係香蕉味蛋糕,  中間嘅夾心有朱古力班尼, 冰凍嘅忌廉.  配以溫暖的
他選的餐廳就在我公司樓下,  Brick Lane.
我叫咗一個帶子沙律(北海道貨).  大家 share.
未來新郎哥叫咗個  Guinness Pie
我哋叫五成熟, 出嚟真係啱啱好.  好大件啊.
配菜是烤好嘅蔬菜, 味甜去油膩, 非常之平衡.
重有  Yorkshire pudding  一般好食.

用比較新穎嘅手法去做, 薄脆嘅朱古力面層,  最底層係香蕉味蛋糕,  中間嘅夾心有朱古力班尼, 冰凍嘅忌廉.  配以溫暖的拖肥醬.
口感一冷一熱,  這個蛋糕真的非常美味, 簡直為今晚嘅晚餐附上一個完美嘅句號.
Brick Lane 係我喜愛的飯堂, 因為食物好味, 餐廳又有空間.
$420 (Dinner)
1K
2018-11-08 139 views
今日早左放工, 約了舊同學吃晚餐, 由金鐘行吓行吓行咗出去海邊, 見到中信大廈內, 有間 Brick Lane, 裝璜帶英式風味, 突然回憶起在英國讀書時, 零用錢不多, 要慳慳地, 不敢入餐廳花費, 今天已有工作有收入, 可以大大步行入去吃個晚餐.舊同學依舊省吃省喝, 她只想飲杯啤酒啤啤佢.我提議開開心心要飲德國白酒 Resiling , 甜甜地好易入口, 酒味幼滑, 啱晒女仕飲.有酒必要百有餚, 我們點了.燒北海道帶子沙律沙律裏面有多粒 北海道帶子, 半生熟嘅口感, 非常清新.  仲有 好香好滑的芒果粒, 加上牛油果, 口感細緻. 好開胃.剛又見鄰座檯上的炸雞翼, 香噴噴, 我們立即也叫一客 酥脆雞翼. 表面金黃色, 入口好鬆脆,  肉質嫩滑, 充滿肉汁吾會乾, 醃得入味, 配以甜甜辣辣醬汁,好好食 !這餐廳座位舒適, 大家飲酒, 碰碰杯, 暢談英國往事.  再點一個 番茄醬豬肉丸 紅紅色的番茄醬, 帶點酸酸甜甜味道, 伴著六個肉丸球, 仲有啲巴馬臣芝士係上面, 看來吸引.豬肉丸入口帶有微微的咸味及少許肉汁, 每人三個剛剛好.最後我們點了個大件甜品  蘋果雲呢拿雪糕 Pancake

舊同學依舊省吃省喝, 她只想飲杯啤酒啤啤佢.

有酒必要百有餚, 我們點了.
燒北海道帶子沙律
這餐廳座位舒適, 大家飲酒, 碰碰杯, 暢談英國往事.
再點一個 番茄醬豬肉丸
豬肉丸入口帶有微微的咸味及少許肉汁, 每人三個剛剛好.
最後我們點了個大件甜品  蘋果雲呢拿雪糕 Pancake
鐵鍋班戟好熱,  蘋果一含入口就溶, 甜甜地嘅糖漿配搭勁, 上面仲有個圓波波雲呢拿雪糕, 冰凍入心, 冷熱交融,
再加上 卜卜脆 pancake 底,  好食到難以用筆墨形容!
今晚這個輕便晚餐, 真是簡單又隆重.  好出色!
$480 (Dinner)
  • 酥脆雞翼
  • 燒北海道帶子沙律
2018-11-08 185 views
今日突然想食個brunch,朋友介紹BRICK LANE嘅brunch好好味.人氣爆棚,我平日12:30去到無檯,我地俾安排到角落沙發位置,沙發都幾舒服,但係張台就矮左啲.唔理咁多 叫嘢食先...兩個人叫左一個pizza 一個brunch set 同行買松露薯條.Full english 裡面咩都有 啱曬啲男仔食,我自己叫左一個雞肉pizza 黑松露薯條 自我感覺麻麻,太油唔建議對於服務人員覺得要表揚,雖然我地坐係角落佢哋時不時會過來為我地添水
唔理咁多 叫嘢食先...

黑松露薯條 自我感覺麻麻,太油唔建議

• all day breakfast (everything)
2018-11-06 107 views
同朋友行完街有啲肚餓就諗起去 Brick lane食飯 因為佢哋嘅餐廳永遠都會令我喜出望外 除咗食物精緻 餐廳環境亦都好舒服首先就叫咗杯Earl grey martini 酒同酒嘅比例啱啱好 雙方都無搶去對方嘅特質 面頭嘅雲呢拿籽同埋泡沫 令到呢杯cocktail更吸引今晚嘅餐湯係蕃茄湯 濃得來酸酸甜甜 好開胃 係碟邊嘅餐包非常鬆脆 水牛芝士番茄沙律 蔬菜非常之新鮮 食沙律真係啱晒我哋啲平時啖啖肉嘅香港人 配上水牛芝士 成個沙律更加有風味Main course 叫咗德國燒豬手 呢個真係不得了 超級大份 仲要係表面塗滿蜜糖再燒到脆一脆 豬手底仲有d德國式嘅醃菜 可以減少豬手嘅油膩感 其實仲有薯蓉架 真係好大份!Brick lane 嘅蛋糕不嬲都唔會令我失望!紅絲絨蛋糕定係佢哋嘅推介 每次我諗唔到食啲款蛋糕嘅時候都一定會叫呢個 每一啖都係幸福嘅味道!雖然呢間餐廳嘅食物唔算好平但係以佢哋嘅環境食物質素同埋服務態度絕對係值得呢個價錢!

首先就叫咗杯Earl grey martini

2018-11-04 320 views
星期日又唔想去飲茶,食咩好呢?All day breakfast嫌太普通?未食之前我都覺得係,咪又係腸仔同蛋加多啲網上見到有間係金鐘,政府總部對面雖然個環境望落唔錯,但都冇心存好大期望去食呢條係餐廳indoor area有部白色單車係牆上面應該係佢地既logo工業風(應該係?)既感覺,都幾舒服自在呢度係餐廳既outdoor area會有人食煙既今日indoor比人包左場做小朋友既birthday party所以就得返出面坐宜家秋天,出面有風又有陽光坐呢邊高椅既曬唔正好舒服但如果唔食煙既話,我想坐入面係出面隨時會有二手煙叫左”Everything”,比”Full English”少3樣野呢個有煙肉🥓、啡菇、火腿、煙三文魚、茄汁豆(右邊兜仔)、車厘茄🍅、芝士🧀(左邊兜仔)、腸、薯餅、多士🍞、沙律菜🥗、雙蛋個🍳蛋可以比你揀炒蛋、太陽蛋、benedict 上面既蛋我就揀左benedict上面既蛋入面既蛋黃湧下湧下好澎湃~呢度既茄汁豆同平時食開戈啲係有啲唔同味!呢度既好味好多!醒胃啲啲條腸仔好味!我中意蘸蛋汁再夾芝士片一齊食~整體黎講,每樣都係比我以前食既all day breakfast好食
星期日又唔想去飲茶,食咩好呢?
All day breakfast嫌太普通?
未食之前我都覺得係,咪又係腸仔同蛋加多啲
網上見到有間係金鐘,政府總部對面
雖然個環境望落唔錯,但都冇心存好大期望去食

呢條係餐廳indoor area
有部白色單車係牆上面
應該係佢地既logo
工業風(應該係?)既感覺,都幾舒服自在

呢度係餐廳既outdoor area
會有人食煙既
所以就得返出面坐
宜家秋天,出面有風又有陽光
坐呢邊高椅既曬唔正好舒服
但如果唔食煙既話,我想坐入面
係出面隨時會有二手煙
Everything

個🍳蛋可以比你揀炒蛋、太陽蛋、benedict 上面既蛋
我就揀左benedict上面既蛋
入面既蛋黃湧下湧下好澎湃~

呢度既茄汁豆同平時食開戈啲係有啲唔同味!
呢度既好味好多!醒胃啲啲
條腸仔好味!我中意蘸蛋汁再夾芝士片一齊食~
2018-11-04
$150 (Lunch)
Everything
2018-10-31 117 views
今日特登嚟到金鐘嘅brick lane同朋友慶祝生日 因為貪呢度近地鐵站得來氣氛好 環境又舒服 裝修精緻得來又有格調 聚舊或者慶祝生日呢度絕對係一個好地方因為將近萬聖節我哋都叫咗萬聖節嘅食物來感受一下氣氛首先叫咗杯萬聖節特飲 地獄之火 其實係一杯辣椒棉花糖雞美酒 呢杯嘢飲絕對係用嚟打卡 本身有少少擔心味道會唔會好奇怪 但係唔會好辣 酒味都唔算話好重 其實舊棉花糖侍應係會點火燒熔佢 10分推介朋友叫左杯Earl grey martini 呢杯酒味濃少少 但都唔會蓋過茶味 面頭亦都有啲雲呢拿籽做設計朋友叫咗個set dinner 但我當然會趁着萬聖節叫下d特別嘢食啦叫咗個邪惡南瓜忌廉湯 萬聖節點可以少得南瓜 南瓜湯亦都係我好鍾意嘅其中一類西湯 呢個南瓜湯真係數一數二咁好飲 因為真係好足料 個湯亦都好滑 旁邊嘅包都好脆地獄之火嘅主食就係火焰頂級牛肉漢堡點解會有火焰呢兩個字?就係因為侍應會喺個漢堡包上枱嘅時候 將佢點着火 又係睇show嘅時間啦 火焰漢堡包真係第一次食 入面嘅漢堡扒非常之少少亦都有得揀幾多成熟 唔鍾意食太熟牛肉嘅我揀咗七成熟 所以牛肉仲好juice! 個漢堡包大份得來 隔離仲要

因為將近萬聖節我哋都叫咗萬聖節嘅食物來感受一下氣氛

地獄之火嘅主食就係火焰頂級牛肉漢堡
點解會有火焰呢兩個字?就係因為侍應會喺個漢堡包上枱嘅時候 將佢點着火 又係睇show嘅時間啦 火焰漢堡包真係第一次食 入面嘅漢堡扒非常之少少亦都有得揀幾多成熟 唔鍾意食太熟牛肉嘅我揀咗七成熟 所以牛肉仲好juice! 個漢堡包大份得來 隔離仲要有好多炸魷魚鬚 如果兩個唔大食嘅女仔真係可以share一個漢堡包

生日又點少得蛋糕呢?不過朋友唔鍾意大事慶祝我哋就揀咗一個細細地嘅蛋糕 因為蛋糕實在有太多款 所以我哋就問侍應邊個係最推介 佢哋就介紹咗紅絲絨蛋糕 呢個蛋糕除咗靚之外 佢仲好特別 有別於平時食嘅蛋糕就係佢嘅芝士係鹹鹹地嘅 好少蛋糕入邊嘅芝士會係鹹鹹地所以我真係覺得好獨特印象好深刻!果然冇介紹錯

2018-10-25 120 views
上次已經試過Brick Lane尖沙咀分店,估唔到金鐘分店更加出色.來到尼邊來睇下立法會大樓,中環夜色,維港夜色相伴,brick lane 食餐飯,賞心樂事.餐廳環境裝修設計簡潔,空間開闊.店員推介近期heat既 helloween 特色菜.so funny.睇下你有乜特別.最後揀左牛肉漢堡雞尾酒南瓜湯仲有南瓜tart.店員好細心.沙律先上.超鍾意距地d沙律,上次已經有驚喜.尼次都係咁好味.帶子表皮香脆,內嫩滑.甜甜地,一點都不腥.入口即融.沙律菜無草青味.醬汁搭配牛油果番茄,十分清新. Must try.過左陣地獄之火雞尾酒黎lu.仲玩埋火添.杯面有一塊棉花糖,番茄汁到倒下去果陣,營造出流血的效果,絕對值得upload 上Facebook呃like,幾應節.酒既底味係西柚汁,配volka.酒味唔算太勁,好容易入口,果味清新.配只辣椒仔響面點綴,幾生鬼.主菜係火焰牛肉漢堡.好show接住來,店員會響包面淋燃燒既白酒,熊熊烈火,視覺感十足.終於到試味環節.包吸收左酒香,幾特別,有陣苦苦既酒香.內層牛肉超滑嫩.頂級牛肉無呃人,仲有融左既芝士.大滿足,啖啖肉就係咁爽.配菜是炸鮮魷魚,一D都唔
餐廳環境裝修設計簡潔,空間開闊.
店員推介近期heat既 helloween 特色菜.
so funny.睇下你有乜特別.
最後揀左牛肉漢堡雞尾酒南瓜湯仲有南瓜tart.
店員好細心.
沙律先上.
超鍾意距地d沙律,上次已經有驚喜.
尼次都係咁好味.
帶子表皮香脆,內嫩滑.
甜甜地,一點都不腥.
入口即融.
沙律菜無草青味.
醬汁搭配牛油果番茄,十分清新. Must try.
scallop  salad
pumpkin  soul
過左陣地獄之火雞尾酒黎lu.
仲玩埋火添.
配只辣椒仔響面點綴,幾生鬼.
marshmallow  cocktail
主菜係火焰牛肉漢堡.
終於到試味環節.
包吸收左酒香,幾特別,有陣苦苦既酒香.
內層牛肉超滑嫩.
頂級牛肉無呃人,仲有融左既芝士.
大滿足,啖啖肉就係咁爽.
配菜是炸鮮魷魚,
一D都唔韌,超軟.
第一次食到咁樣既鮮魷.
而且表層炸得好香.
有D喧賓奪主啦,因為真係好出色.
仲點左羊架,估唔到兩支骨頭連埋一舊上.
flaming  beefburger
表層燒得很香,裡面好能的,勁juicy.
有一DD羊騷味.
咁樣先叫羊肉麻.
最後甜品是南瓜tart.
南瓜做的餡,香但是不太甜.
南瓜怎麼說都是萬聖節的主角嘛.
非常滿意的一餐.
lam  rack
pumpkin  tart
2018-10-24
$400 (Dinner)
scallop  salad
  • beef  burger
  • Scallop    Salad
  • Pumpkin  soup
2018-10-24 80 views
萬聖節就黎喇,見Brick Lane個halloween menu啲菜式名幾得意,所以就決定試下!呢杯cocktail叫地獄之火-燒棉花糖雞尾酒,聽個名都知有氣勢啦!嗌呢杯野有表演睇架,佢本身個面有好大舊棉花,店員會開個火燒一燒啲香料,然後就將蕃茄汁倒入杯酒,少少甜,有啲西柚味,幾易入口。邪惡南瓜忌廉湯,好綿,好有滿足感,味道帶甜。火焰美國頂級牛肉漢堡,呢個都係halloween menu既菜式,所以都有表演睇!店員送上時會用火槍加啲酒燒下個burger,成個著曬火架,當表演睇都幾開心!味道方面,個牛肉漢堡扒好足料,厚切有口感,side dish配既係魷魚酥,一啲都唔韌,好香口!甜品嗌左木乃伊南瓜撻,高質喎,拎黎平時賣都得!個樣好cute之餘,唔會過甜,食到一絲絲既南瓜,size幾好,唔會食到好濟。除此之外仲嗌左個燒北海道帶子沙律,Brick Lane d salad真係好出色,帶子好大粒,輕輕煎過表面,入面keep住嫩滑,配上芒果粒,牛油果,蕃茄粒,酸酸地,非常開胃。Main course仲嗌左個羊架,非常juicy,唔會過羶羊味,配埋個汁好夾。

邪惡南瓜忌廉湯,好綿,好有滿足感,味道帶甜。