Restaurant: BRICK LANE (中信大廈)
Info:

2018-08-22 2927 views
放工去金鐘食飯,因為我朋友喺金鐘附近返工:所以去金鐘食飯。間餐廳喺中信大廈入面,地點方便。地鐵出去行5-10分鐘就到。餐廳餐廳環境好大又寬敞。樓底又夠高。餐牌餐牌有分食物同飲品餐牌。餐具飲品Child only食物A.水牛芝士沙律個沙律有水牛芝士、蕃茄、菠菜、八爪菜、羅馬生菜:蕃茄好厚肉又多汁,而且D汁好清甜。水牛芝士食落去鬆軟,口感柔滑。B.Grilled Sausages香腸外層有少少金黃色:有四款英式香腸,四款香腸中最鍾意由上面數起第二款同第四款。第二款有芝士味,而且肉味比較濃。第四款香腸,因為有好香香草味。半熟雞蛋巴馬火腿芝士煙肉意粉上菜嘅時侯好熱,係熱到有蒸氣,感覺得好正:先切隻蛋, 一切:啲蛋汁慢慢流出嚟。然後張蛋汁同原本嘅醬汁撈混。先食煙肉,有一陣煙燻味,但唔太咸:芝士味同佢互相做一個中和作用。服務態度:我覺得服務態度好好!而且對紅白酒知識好足,因為我唔想飲太重身嘅酒,佢介紹我飲另外一隻無咁重單寧嘅酒。落單嘅時侯又會覆一次單:食完又會幫手換碟。侍應的語氣好好,又溫柔。

餐廳
餐廳環境好大又寬敞。樓底又夠高。

餐牌
餐牌有分食物同飲品餐牌。

餐具

半熟雞蛋巴馬火腿芝士煙肉意粉

服務態度:
2018-08-09
2018-08-22 95 views
The decorations here are stylish but still chill and a comfortable environment for chill.Vegetables are fresh, the source is a bit sour. But it stimulates me to eat more haha..Love the sausage set, there are 4 kinds of sausage. I love the right hand side the most, it is less salty but they added herbs inside. The mushroom soup is full of minced mushroom. It is not the creamy type, so won’t be too full after it.The fish is smooth silky, and the broccoli source is perfectly matched with it. The en

The environment here are good, silence with good feel. Really a good place for chatting with friends with a drink
2018-08-16 125 views
今日放工之後,同個朋友聚一聚,就會去咗依間餐廳,試吓呢間嘅英國菜。間餐廳嘅氣氛唔錯,餐廳嘅擺設都好靚,仲有一個角落係bar corner。枱與枱之間嘅距離都令人坐得好舒服,唔算好多人,就啱晒一兩個朋友喺到傾下計。呢度嘅侍應都好有禮貌,而都會好貼心,等你食完一碟、收左碟,再問你可唔可以上第二碟。我哋嗌左一碟焗芝士玉米片,玉片上啲醬料同芝士好多,唔會食到最後無嗮,而啲料都好足,係傾計配嘢飲,又想食小食唔錯既選擇。另外叫咗碟半熟雞蛋巴馬火腿芝士煙肉意粉,個蛋真係好流心係溫泉蛋咁款,個汁好味又濃郁,裡面亦有好多煙肉,兩片鹹鹹地既巴馬火腿同啲意粉好夾,份量都算唔錯,真係食過回味。亦點左兩杯白酒,餐廳既酒都係一啲靚酒,配餐廳野食一流。嗌完即刻係隔離bar檯斟比你,值得一試。

2018-07-31
2018-08-09 2437 views
上星期同個好耐冇見既朋友聚會,大家各有各忙,要見一次面都可能要隔幾個月。難得約左出黎見到面,我地想去間舒適高質既餐廳小聚,食下晚餐傾下計🤗因為我地都身處港島區,所以就趁呢個咁好既機會,一齊去金鐘試下呢間叫 Brick Lane 既餐廳。餐廳既設計風格充滿西方氣息,裝潢簡潔時尚。我地六點半就去到,當時餐廳仲未人頭湧湧,但到左七點幾呢啲黃金時段,餐廳就變得熱鬧。餐牌色彩繽紛,十分精美,總共有四、五款不同既主題~ 食物方面有頭盤、小食、湯品、主菜、意粉等等,每一道菜式都非常吸引。至於飲品方面,佢地有果汁、汽水、酒精飲品等等,應有盡有😍事不宜遲,我地立即開始點餐 😝蟹肉番茄青菜沙律 🥗 $158沙律選料好豐富,有沙律菜、番茄🍅、冰菜、蟹肉、青瓜等等,配埋香濃醬料,唔單止口感好爽脆,味道都好有層次感,咸咸地 甜甜地,十分開胃👍🏼要俾好多個like! 佢係我暫時食過最有特式最難忘既沙律之一~ 唔好睇佢既賣相同平時食開既沙律差唔多樣,其實佢既味道好正好特別,啲蟹肉好足料,啖啖肉啖啖鮮味 😋Italian Eggs Benedict 🍳🥓 $108我地點左 Egg Benedict with Pa

蟹肉番茄青菜沙律 🥗 $158

Italian Eggs Benedict 🍳🥓 $108

我地點左 Egg Benedict with Pama ham!! 賣相十分之吸引!班尼迪即係一塊放係底下既麵包,上面放左菠菜、巴馬火腿同半熟雞蛋組成既西班牙菜。雞蛋既烹調方法好特別,要好好控制溫度令蛋黃處於半熟狀態,咁樣食落口感就會變得細滑。

我地特登影相記錄低切開個一刻,因為鮮黃色既蛋漿會好瘋狂咁湧現,睇見都令人垂涎三尺🤤

蛋黃醬汁十分刺激味蕾,旁邊既田園沙律都好好食,放左好惹味既沙律醬汁,我將所有沙律菜一掃而空😁✌🏻

烤西班牙黑毛豬排 🥩 $288

主菜方面,我點左厚切豬排~ 呢塊源自西班牙既豬排好正, 冇諗過係咁香咁好味。一切開啲肉汁慢慢留出,再加上烤到勁香,配埋香甜既apple sauce🍎,完全係味覺既享受😋

成塊豬排都冇乜肥膏,所以罪惡感冇咁大,連朋友試過都覺得幾唔錯☺ 睇下隔離既配菜同裝飾,就可以知道大廚喺炮製呢道菜既時候,應該都花左唔少心思 😍

整體食物水準好高,而且食材選料新鮮,烹調手法亦能夠將食物既精髓呈現俾食客~ 服務員都好親切,主動問我地要唔要追加野飲😁 下次聚舊要再黎Brick Lane ☺️
2018-08-02
$480 (Dinner)
2018-08-07 115 views
今日約咗朋友喺金鐘食飯,知道中信大廈有間扒房唔錯,仲有酒飲,於是就去試下。 餐廳設計好有特色,我哋坐咗喺餐廳出面,可以望住金鐘夜景食飯。 坐低之後,我哋叫咗個牛扒,同fish and chips, 另外仲order咗紅酒同啤酒。 過咗冇幾耐,牛扒送上,牛扒好厚身,好大分,肉質好鮮嫩,有咬口,牛肉味好濃,同個醬汁好夾,另外仲有個撻,同蔬菜。 隔多一陣,fish and chips都送上,條魚好新鮮,外面炸得好脆,入面仍然keep到個鮮味,薯條都炸得好爽脆,薯條比較粗身,幾好咬口。

友人是位愛吃之人,對食十分講究,故是次選了Brick Lane,與友人共享晚餐。餐廳位於金鐘,地點非常就腳,於地鐵行約五分鐘便到達。Brick Lane的食物水準一向高,而且餐廳裝潢還相當花心思,於牆上掛上一部白色單車,而餐廳的主色調則用上黑色,簡約而不失大方。餐廳的空間很大,而且坐位很舒適,絕對是聚會的理想地方。除了Set Dinner外,還可以按個人喜好單點食物。食物種類繁多,小食、意粉、飯類、甜品都一應俱全,絕對能滿足多心的你。蟹肉番茄青菜沙律 ($158)於進食正餐前,當然少不了一個開胃沙律。是次我點了蟹肉沙律,沙律中蟹肉的份量毫不嗇色,配上清新的番茄及沙律菜,食起時非常清爽。煙三文魚牛油果烤包 ($98)一向都十分喜愛牛油果,獨愛其軟滑的質感,而且其顏色鮮艷,更能引起食欲。故於餐牌上看到有牛油果的小食,果斷地點了一客。煙三文魚牛油果配上烤包,配搭簡單卻不失美味。香滑牛油果加上帶有微微煙燻味道的三文魚,配上烤得香脆的麵包,味道及層次都非常豐富。而且份量輕盈,不失為一個絕佳的餐前小食。香草燒春雞 ($238)令人期待已久的Main Dishes終於到了,這次選了燒春雞。春雞外層色
餐廳位於金鐘,地點非常就腳,於地鐵行約五分鐘便到達。

餐廳的空間很大,而且坐位很舒適,絕對是聚會的理想地方。

除了Set Dinner外,還可以按個人喜好單點食物。

蟹肉番茄青菜沙律 ($158)

煙三文魚牛油果烤包 ($98)
而且份量輕盈,不失為一個絕佳的餐前小食。

香草燒春雞 ($238)
春雞外層色澤金黃,非常能引起食欲。餐廳還相當細心,於燒春雞上枱後,還主動把雞切成一件件,更加方便客人食用。
該燒春雞的外皮烤得微脆,內在則保持肉嫩多汁,而且雞味十分,配會上香草,令味道更為突出。
而且春雞的尺寸比一般大,故每一口都是啖啖肉。由於其份量不少,相同三至四人共享也不成問題。

餐廳非常貼心把春雞切開一小件,更方便進食。
2018-08-02
  • 香草燒春雞
2018-08-04 157 views
响Openrice搵到呢間可以儲里數,於是就趁星期一雙倍里數又係公眾假期,人少少訂佐位,試吓佢嘅早餐。原本想試英式早餐,但係見到佢嘅 eggs benedict 啲相好吸引,所以就叫咗 Irish eggs benedict。同 classic 唔同,Irish 嘅餡唔係火腿或者煙肉,而係鹹牛肉。咸牛肉夠厚,肥瘦適中。而且有用牛油煎過,相當香口。 蛋有兩隻,有流心。墊底用咗我唔太喜歡嘅菠菜,但係好彩並無菜青味, 增加咗清爽感。

• Egg benedict
2018-08-02 145 views
今日金鐘見完客,與同事來到這間環境舒適的餐廳happy hour鬆一鬆。這裡地點方便,位於政總旁的中信大廈4樓,還可飽覽維港夜景。餐廳環境寧靜舒適,適合相約朋友來談心聊天。7:30前下單還可享happy hour價錢,大約是正價75折!點了一杯layer cake cocktail,飲料上有一層蛋白,上面還有一片香橙襯托,帶香橙菠蘿檸檬味道,甜度適中,好有熱帶風情,不錯。炸薯條香脆熱騰騰,配香濃黑松露醬,份量挺多,我們吃到最後薯條還是熱的,好奇是不是因爲用了這樣裝薯條的方法,好神奇。主菜好豐富,外層酥皮香脆,裡面是黑啤燉牛腩,牛肉好淋帶甘甜好入味,與芹菜紅蘿蔔一起燉,主菜還有一球淡淡薯蓉、炸茄子和沙律,好味!最後一定要吃甜品,點了這個pancake,蛋味好濃,配用糖煮過的蘋果和雲尼拿雪糕,冰火交融,pancake熱騰騰又甜又冰,好滿足。

餐廳環境寧靜舒適,適合相約朋友來談心聊天。

Layer  Cake

Vanilla  Ice Cream  Pancake
2018-08-01
Layer  Cake
Vanilla  Ice Cream  Pancake
  • Vanilla  IceCream  Pancake
2018-08-02 85 views
今日放工後同同事去添馬公園散步,行行下都口渴肚餓了,就來到中信大廈brick lane happy hour食晚餐。餐廳環境雅麗,好適合相約朋友來談心,如果坐外面用餐還可飽覽維港美景,侍應禮貌,服務態度好,經理耐心地向我們介紹set dinner,不過想試下龍蝦湯,於是就散叫。Peach Ocean $68這杯mocktail沒有酒精,蜜桃檸檬汁好香甜,是用紙袋盛載好有趣,杯裡還有沙子作裝飾,賣相不錯。Lobster Bisque $108龍蝦湯味道濃郁,表面有幾圈忌廉,內裡乾坤有5-6粒蝦肉,緊緻彈牙。Grilled Wild Black Cod Fillet $269鱸魚非常出色,魚扒最怕一拮就散,這個不會,外邊煎得好香脆,口感細嫩,配上檸檬汁令鮮味更突出,很好味!

Peach Ocean $68

Lobster Bisque $108

2018-07-17 134 views
返左金鐘咁耐,一直都好想試下呢間BRICKLANE,呢日終於約到個喺灣仔返工嘅朋友一齊試下門口擺左個蛋糕櫃,啲蛋糕好吸引,所以決定如果食完飯仲有肚既話就買件食!入到去,店面都幾大同闊落,感覺幾舒服。果晚我地都幾早去到,大概六點半,所以happy hour仲未完,一入門口都見到有枱客happy hour緊~所以我地都即刻嗌左兩杯野Peach Ocean($68)叫左杯mocktail,上枱形式好特別,唔係直接斟落杯入面,而係喺張紙入面,再成個野擺落隻杯,賣相唔錯桃味夠曬,都好夠甜,比較似果汁,唔係咁中意咁甜既朋友可以試下其他野飲~Lychee Negroni($68)朋友就叫左呢杯,都幾好飲,酒味都算出~呢度最出名既好似係all day breakfast,但夜晚食早餐既餸又好似有啲唔夾,於是就叫左另外三樣勒~火箭菜蕃茄薄餅 Flat Bread Margherita($79)喺香港好似比較少餐廳會serve flatbread,同埋我自己都好少食。食落又幾好食喎~我地叫既係最普通既xxx,同平時pizza既味差唔多,但個底就薄好多,好似酥皮咁。芝士好多,咁薄既底上面都可以拉絲!自己本身

入到去,店面都幾大同闊落,感覺幾舒服。

Peach Ocean
Peach Ocean($68)

Lychee Negroni
Lychee Negroni($68)
朋友就叫左呢杯,都幾好飲,酒味都算出~

火箭菜蕃茄薄餅 Flat Bread Margherita
芝士好多,咁薄既底上面都可以拉絲!
自己本身都好中意火箭菜陣味,配落個薄餅度好夾~
黑松露蘑菇天使意粉 Truffle Mushroom Angel Hair
黑松露蘑菇天使意粉 Truffle Mushroom Angel Hair($168)
平時食carbonara都食到厭喇,所以今次叫左比較少餐廳有既天使意粉。
雖然相入面既分量好似唔多咁,但其實個碟好深,我地食極都仲有。
黑松露份量好足,超香,同芝士嘅味道好夾,係絕配既組合,好好味

天使麵亦比起普通意粉更加入味,所以成碟意粉都好濃味。

最後一個係甜品
焦糖香蕉脆煙肉鐵鍋班戟 Caramelized Banana and Bacon Skillet Pancakes($88)
我超中意呢個!
首先就係上枱既時候真係滾緊既,熱辣辣。
擺碟都好靚,岩曬打卡

有好多香蕉,用左兩條原條香蕉。香蕉面頭有焦糖,又甜又脆,為香蕉帶黎多一層味道同口感!
上面有兩條脆煙肉,煎得香口,又唔會太油,亦都冇平時果啲咁多脂肪。
下面既厚班戟因為滲左上面啲汁所以好入味,但又唔會過份甜喎

班戟既質感比蛋糕硬身少少,冇咁多空氣。
三種食材一齊食,雖然又甜又咸,但意外地個味道原來係好夾!

我地兩個本身都唔係好肚餓,所以咁既分量都好夠。但如果係普通至大食既朋友就可能要嗌多啲喇,事關佢地食物既分量唔係好大~
不過無論係食物定飲品既質素都相當高,下次再黎試下佢既breakfast同蛋糕先

呢間bricklane既位置岩曬喺附近翻office既人士,但由金鐘站行過去都係5分鐘度,相當就腳

下面擺返menu:
2018-07-13 2364 views
這天與老闆到中信大廈開會,會議結束後已經7時許,由於公司順利簽成合約,老闆就開開心心帶著我吃飯慶祝。老闆是一個很細心的人,不但經常請客,而且還會花時間了解及關懷員工,而他心知我喜歡吃蛋糕,所以就帶我到4樓的Brick Lane吃晚飯。還未踏進餐廳,就已經叫人興奮,因為門外放了各式各種不同的蛋糕,各款的造型都非常精緻,很想把它們一一吃掉。餐牌上的菜式選擇很多,不過,既然是老闆請客,但經不能要他「破產」,最後,我就選了一份set dinner來吃,其實set dinner的內容挺豐富,內裏包括了餐湯、沙律、主菜及飲品。是日湯之選是南瓜湯,南瓜湯入口帶點微甜,湯底濃稠適中,口感綿密,帶有濃郁的南瓜香味,吃時配上香脆的蒜蓉多士,簡直就是最佳組合。水牛芝士竹蕃茄沙律沙律的份量非常多,沙律菜口感香脆清新,蕃茄香甜,而水牛芝士軟軟淋淋,配上味道微酸的沙律醋,吃後令人胃口大開。主菜我點了德國燒豬手,份量十足,一個女生基本就不能把整隻豬手吃掉,最後還是要老闆一同完成。豬手外層燒得超級香脆,入口時帶有淡淡的焦香味,而內層的肉質嫩滑,肉汁亦非常豐富,一點都不粗鞋,吃時蘸上醬汁,鮮味會更突出。甜品時間,雖然隨

水牛芝士竹蕃茄沙律

甜品時間,雖然隨餐可以加HK$30,享用指定款式蛋糕,但飯後蛋糕的選擇已經所餘無幾,最後我們在主餐牌中點了香蕉太妃。

香蕉太妃的份量不少,足夠2個人分著吃。分了4層,最底層是香蕉蛋糕、之後就是frozen cream、fudge cake及朱古力片,吃時可因應自己的喜好,灑上溫暖的拖肥醬。

說實,這個蛋糕真的非常美味,帶有濃濃的香蕉果香及朱古力味,口感一冷一熱,就算加了拖肥醬味道都不會過甜,就是不愛甜食的男生,相信亦不會抗拒。

飲品方面,確外加了HK$25,把飲品升級了,他喝的是店內較出名的Cafe Latte L'Orange,賣相既精緻又可愛,還有美美的心型拉花圖案,我分了一口來試試,發現咖啡的口感超級細滑,口感濃厚,每一口都帶有淡淡的橙香,非常好喝。

我點的是Signature Chocolate,飲品的賣相拿滿分,上層是燒融了的棉花糖,而杯內裝著朱古力,棉花糖口感軟綿,帶有淡淡的甜香及焦香味,若覺得直接吃棉花糖有點膩,可以將它放進朱古力內,令甜度降低,不過,可能我天生嚐甜,所以覺得分開吃才能品嚐到棉花糖的香甜,以及朱古力的濃醇香味。

下次我會再來試試店內的其他甜品蛋糕。
2018-07-11
Dinner
由於在金鐘上班, 所以食在金鐘是指定動作! 說實, 要在金鐘尋食真的不易, 要不就是太貴(太古廣場!), 要不就是連鎖快餐店 而且中午和晚飯時間都不易找位 所以要慢慢細心去發拙一下不同餐廳~ 朋友提議去中信大廈的Brick Lane, 中信這大廈原來都暗藏了幾間好味餐廳, 有機會再試~ 環境這裡是滿分, 除了地方頗大, 客人坐得很舒服之外, 全木制的傢具令人有很relaxing 之感, 再加上其它很有特色的佈置(如牆上的單車和懷舊的沙發), 都看得出餐廳充滿心思~ 出面櫥窗放上很多疍糕,如果點set 就可以加hkd 30 任選一款了~ 食物方面選擇很多, 是典型的西餐廳, 而且聽說這裡的咖啡好好喝~~~ 價位方面不會太貴, 單點扒類約二百多元, 與坊間的索價差不多~ 苦思良久後, 我們決定食set lunch, 只是二百餘元, 但就有湯(南瓜忌廉湯)、水牛芝士蕃茄沙律、主菜 (自選)、咖啡 (+25元轉飲特式咖啡) 、甜品 (+30元可跟疍糕) 湯(南瓜忌廉湯) - 跟麵包, 湯濃淡得宜, 有陣陣新鮮南瓜香味, 再加上忌廉的香滑, 飲完都唔會好飽,反而酸酸甜甜, 胃

要不就是太貴(太古廣場!), 要不就是連鎖快餐店
而且中午和晚飯時間都不易找位
所以要慢慢細心去發拙一下不同餐廳~

湯(南瓜忌廉湯) - 跟麵包, 湯濃淡得宜, 有陣陣新鮮南瓜香味, 再加上忌廉的香滑, 飲完都唔會好飽,反而酸酸甜甜, 胃口大開!!

另外, 剛啱焗起的麵包都很香脆!

水牛芝士蕃茄沙律 - 賣相很美, 而且份量十足! 水牛芝士有三大塊, 入口完全不酥, 只有陣陣淡淡的芝士香滑, 相當容易入口, 再加上幾片大大片的新鮮蕃茄片和脆卜卜的沙律菜, 食完都飽了一大半了, 二個人share其實剛好~~~~

為食怪還點了炸薯條配煙肉芝士, 剛焗好就立即上桌, 半溶的芝士很香很濃又脆口! 還有那是半溶的, 拉了絲的芝士配上炸到香脆的薯條簡直是絕配, 好好食!

來這裡又怎少得特式咖啡~~ 點了rose latte, 甜度絕對適中!!!! 淡淡的玫瑰芳香又加上又香滑又幼細的咖啡奶泡, 每口都有着甜蜜幸福的感覺, 再加上咖啡味道芳香濃郁, 果然來這裡不能不喝咖啡呢~

主菜是蟹肉帶子海鮮天使麵 - 大大隻的帶子放在最上面, 感覺搶眼又清新, 帶子口感爽脆又清甜無比, 其它海鮮如蜆肉都不錯, 幾新鮮又乾淨~

本身以為意粉會比較濃味, 就如坊間般用上大量茄汁來吊味, 但可幸這裡的意粉味道放輕, 入口不會太重蕃茄味, 有時太酸蕃茄味反而搶去海鮮的光芒, 整體感覺完美, 而且份量不大,女仔食一定夠飽又不會太滯, 應該還有肚食甜品~

一場來到當然要試試甜品- 點了香蕉芭夫-- 這個大推介喔!!! 不論你愛香蕉的甜香又或brownie的香濃, 這個真不能錯過~

它分別有4層, 每層都是冷熱冷熱地夾雜一起, 所以食起來有着不同的味道和層次~

最下層是口感較實的香蕉疍糕, 烘得熱食起來充滿口感但不失軟滑芳香, 中間是白色的frozen cream, 涷涷的食起來不會太甜, 而第三層是朱古力brownie, 充滿濃郁的朱古力香味, 是濃到化不開的感覺, 最上層是一塊朱古力片, 平滑光亮到反光, 令到不單味道美味之餘, 賣相更是一梳~~

這餐食得相當開心滿足, 服務員積極, 勤快且友善, 整餐飯都好好吃又愉快~

Brick Lane
金鐘添美道1號中信大廈4樓404號舖
2018-07-12
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
2018-07-05 124 views
餐廳入面有簡約系wall decor, 十分有藝術感覺, 好寫意悠閑的餐廳。點了1個set dinner了和1個main course水牛芝士番茄沙律用上新鮮蔬菜,爽脆清甜,微酸的番茄更帶出口感清淡的水牛芝士。Cod fish魚煎得剛剛好,帶有微微的炭香。旁邊還有西蘭花系蔬菜配搭,又健康又野味,真是齒頰留香。Pork Knuckles主打德國燒豬手也絕不馬虎,肉質軟滑,香甜美味,是自家制的證據。飲品方面點了一杯白酒和一杯無酒精雞尾酒雞尾酒夠新鮮又refreshing,令人喺炎夏當中有一種清新的感覺,白酒也是很配煎魚。

點了1個set dinner了和1個main course

水牛芝士番茄沙律

Cod fish

Pork Knuckles

飲品方面點了一杯白酒和一杯無酒精雞尾酒

2018-06-28
2018-07-05 124 views
餐廳內很有藝術感,感覺很有私人空間,非常放鬆是一個很適合與朋友聊天悠閑的餐廳。點了1個set dinner了和1個main courseSet dinner水牛芝士番茄沙律蔬菜爽脆清甜賞心翠綠。我個人非常喜歡水牛芝士,加在番茄上吃一流,更帶出優質口感。湯是番茄湯,味道濃郁,配上麥包點湯更讚唷。Cod fish魚煎得剛剛好,帶有微微的炭香。旁邊有西蘭花等蔬菜配搭,健康同時也中和一下肉氣,吃上去可口爽脆。Pork Knuckles主打德國燒豬手,廚師明顯是很有心機,很入味,而且碟頭很大,份量很多,適合二至三人食用,食肉獸們一定要order。飲品方面點了一杯白酒和一杯無酒精雞尾酒雞尾酒夠新鮮又refreshing,令人喺炎夏當中有一種清新的感覺,白酒也是很配煎魚。

點了1個set dinner了和1個main course

Set dinner

水牛芝士番茄沙律

湯是番茄湯,味道濃郁,配上麥包點湯更讚唷。

Cod fish
魚煎得剛剛好,帶有微微的炭香。

Pork Knuckles

飲品方面點了一杯白酒和一杯無酒精雞尾酒

2018-06-11 183 views
放工同同事喺附近搵咗間餐廳食,難得一晚可以同同事輕輕鬆鬆傾下閑計餐廳環境十分舒適,很有風格餐廳內還有飛鏢盤,比客人喺度邊飲酒一邊免費玩叫咗雞翼,喺度嘅雞翼好大隻而且每隻雞翼都炸到外脆內嫩,咬一啖落去雞汁爆左出黎,肉質好嫩餐廳侍應仲介紹咗我哋食豬手話可以食到廚師嘅手勢,豬手一上枱我哋即刻嘩然,分量會唔會大份咗啲啊!食落豬手,唔覺得肥膩,而且外皮揸到非常脆身最後叫咗個甜品,個甜品勁靚,食落去嘅cream軟棉細密,好食
餐廳環境十分舒適,很有風格
餐廳內還有飛鏢盤,比客人喺度邊飲酒一邊免費玩

食落豬手,唔覺得肥膩,而且外皮揸到非常脆身