2018-04-05
今日已經是第三次去了,真是一次不如一次,應該沒有第四次了,不知是否換了廚師,今天叫了蘑菇意粉、焗豬扒飯、焗海鮮飯,好在有個沙律吧頂一頂肚,否則真係要吃公仔麵,雖然環境舒服,地方寬闊,但是餐廳賣點肯定是食物質素先有回頭客,不過佢哋入左響大商場,賣垃圾食物都會排晒隊,冇辦法⋯⋯第一道菜焗豬扒飯豬扒鞋颯颯、用刀切都切唔落、點解廚師要嘥咗呢啲咁好嘅食材,可惜!第二道菜焗海鮮飯,材料分別有蝦仔、細蜆仔、銀鱈魚、飛魚子,做乜野加啲飛魚子落去!?本身飛魚子是凍食,加左落啲熱菜上面,頓時爆發腥味、能夠將銀雪魚腥味放大10倍,廚師認真有料👍🏼👍🏼,想出這到食材的人有冇自己親身試吓呢?第三道菜蘑菇腸意粉,香腸一粒,我都唔介意,意粉雖則沒有煙韌感覺,但都唔好霖啤啤、茶餐廳沙嗲牛意一定好食過佢第四道菜自助沙律,全場唯一可取的就是自助沙律,款式多,幸好有這個沙律吧頂一頂,令到這間餐廳失去光芒的速度放緩了⋯⋯