2022-08-19 358 views
經過想食炸野,見到依間炸豬扒專門店一個人食又吾洗等位就入到炸蝦豬柳泡菜鍋烏冬 $79設有加一服務費 炸豬柳幾似日本食過既炸豬扒泡菜烏冬好好味,有好濃既泡菜味,帶有小小辣,烏冬口感煙韌非常入味,仲有個鐵鍋裝住,食落去仲熱辣辣,淋上豬扒醬,配搭高麗菜絲食用,又可以加啲芝麻醬撈。同正宗日式豬排 7至8成水準,日式豬扒通常選用較厚身的豬扒,沾上蛋汁、麵包屑及炸粉,於油炸後,再切成細塊淋上豬扒醬,再配可以無限加高麗菜絲。
經過想食炸野,見到依間炸豬扒專門店
一個人食又吾洗等位就入到

炸蝦豬柳泡菜鍋烏冬 $79
設有加一服務費
炸豬柳幾似日本食過既炸豬扒

泡菜烏冬好好味,有好濃既泡菜味,帶有小小辣,

2022-08-18 254 views
終於可以放假同朋友食下飯,當然要放肆一下食邪惡嘅炸豬扒!吉豚屋之前都食過幾次,今次就食荃灣如心廣場分店,位置幾方便。今次可能因為過咗午飯時間,大概2:30去到唔使排隊,仲有超抵食嘅下午茶餐!{吉列豬扒烏冬 $50}份量正常,一個女仔食都夠飽。用咗80g豬扒,炸到外面酥脆但唔油膩,豬扒肉質都唔乾柴,伴菜有新鮮椰菜絲。主食烏冬可以揀冷或者熱,口感好滑溜、彈牙,湯底係清新嘅昆布湯,口味比較清淡。{吉列炸蝦鰻魚丼 $55}有兩大隻吉列炸蝦配埋滑蛋鰻魚,非常豐富,吉列蝦保持一貫水準,炸到外層金黃色,蝦肉仍然彈牙。炒蛋口感軟滑,鰻魚已切到一口大小,方便食!其他時段單點吉列豬定食都要六十幾,而家下午茶餐仲包飲品,真係幾抵食!Ü
終於可以放假同朋友食下飯,當然要放肆一下食邪惡嘅炸豬扒!

Ü
2022-07-28 397 views
今早食完豐富早午餐,行完街係時候坐吓食吓嘢,原來朋友未曾到此好味吉列店,那麼要帶佢試吓啦 因為已過午市,排隊人流只有3組人,不用15分鐘就到我們入座。 對我來說沒有懸念,必食吉列豬扒飯,簡單中已見此店舖功力,烤粉薄,烤後豬扒易咬,加配燒汁更好味。湯內有紅蘿蔔,白蘿蔔,肉片,真心材料豐富。讚。 朋友點了吉列炸蝦配唐揚炸雞,泡菜湯烏冬。佢驚訝湯烏冬內配料超多,有洋蔥,蘿蔔,豆腐,泡菜,單湯烏冬已滿足;仲要有蝦與雞,朋友食到肚皮脹了。朋友較愛烤雞因炸粉與吉列不同,更能食到原味道。 至於飲品椰果荔枝茶,柑桔檸檬汁,都十分清新,令炎夏喝口後冰涼透心,之後再去行街。

2022-07-20 300 views
之前見同事食過,有時話佢ge 炸豬扒唔熟,所以一直未試過。。剛好lunch 同事話去食,於是試下吧😂🙈.我揀的是。。。炸蝦鰻魚丼意想不到味度唔錯啊,而且炸蝦都好味😋👍🏻.同事揀的豬扒丼飯~.熱青檸柚子蜜
晚餐已經想食好耐,不過人多多排隊,今次12點前去到食lunch,終於唔洗排✌🏻 餐廳唔算好大,位置唔算好多,不過都坐得幾舒適,較多都係以卡位為主,衛生程度ok。✨吉列豬扒定食 $69湯品幾香唔係味精湯,但偏油。白飯香甜,粒粒分明有咬口。肉旁伴有椰菜沙律,可配枱上芝麻醬,醬汁較稀,味道都唔夠香濃,所以感覺一般。吉列豬扒外脆內鬆軟,完全唔會韌😋 ✨吉列雞扒烏冬 $60白飯湯品+$5可以轉烏冬,正宗讚岐烏冬煙韌彈牙👍🏻 吉列雞扒同樣係外脆內軟,雞肉仲好滑溜又夠嫩夠juicy🤤 ✨可樂 跟餐配 $9✨咸檸碧 跟餐配 $13罐裝汽水一定穩陣,定食跟餐優惠價加配幾抵飲。🔍整體感覺:餐廳環境唔錯,服務就一般啦,職員態度都係一般,冇咩特別可以講。但食物質素幾好,兩款肉類都做到吉列嘅脆口感覺,同時保留肉質嘅肉汁同軟滑,以哩個價錢食到咁嘅質素,性價比真係超抵👏🏻

✨吉列豬扒定食 $69

✨吉列雞扒烏冬 $60

✨可樂 跟餐配 $9
✨咸檸碧 跟餐配 $13
罐裝汽水一定穩陣,定食跟餐優惠價加配幾抵飲。

2022-07-06
$70 (Lunch)
  • 吉列豬扒定食
2022-07-06 269 views
吉豚屋 吉列豬扒專門店 我所知3間分店,今日就嚟咗 #荃灣如心 食,味道整體普通,不過份量都幾大碗,最後結帳 $194/2人滑蛋吉列豬扒鰻魚丼,滑蛋有點老但份量多,吉列豬扒好食,鰻魚都幾好食醬汁不會過咸。飯十分濕(應不是因醬汁關係)不太好吃雞扒牛肉壽喜燒鍋定食,雞扒份量不少,牛肉完全沒有醬汁味道失望,幸好不太硬。底部先有燒汁,浸住洋蔥十分好味,飯日本珍珠米幾飽肚跟餐加$9配椰果荔枝茶和柑桔檸檬,都幾大杯,甜度偏多,不可少糖只可講多冰,不過多冰都是偏少,荔枝茶的椰果勁少今日打風球不用濕身去到如心廣場就來試,等咗15分鐘就入到去,射燈射住有點不太舒服扣分,幸好整體店舖都乾淨
吉豚屋

2022-06-11 401 views
明明門口個電視有下午茶個 menu,但係一坐底就話今日星期六冇下午茶。算, 點完菜張單寫要加一,仲要4寫5入,我睇匀成個 menu 都冇講依樣野,完全不知所謂。野又唔係特别好食,啲野上枱又係唔熱既,以後都唔會再幫襯

野又唔係特别好食,啲野上枱又係唔熱既,以後都唔會再幫襯
2022-06-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Tea
2022-04-25 614 views
之前行荃灣經過都好想試下的日本餐廳係如心廣場裡面, 位置都幾方便食飯時間要預返時間等位, 今次大概等左15分鐘到佢D定食份量都幾多, 而且味道亦OK~價錢都合理 , 大個7十幾蚊一個定食佢個吉列蝦豬柳泡菜湯好味,  個蝦同豬柳都OK, 好香口不過朋友叫左個吉列蝦雞扒就有D失望, 個蝦就好好味既但係個雞扒係凍冰冰,  同唔太新鮮唔太建議大家叫雞扒~不過佢其他野都不過不失, 價錢環境都OK餐廳人手唔太夠, 所以落單搵人都比較難但態度是ok的!~
之前行荃灣經過都好想試下的日本餐廳
係如心廣場裡面, 位置都幾方便
食飯時間要預返時間等位, 今次大概等左15分鐘到
佢D定食份量都幾多, 而且味道亦OK~
價錢都合理 , 大個7十幾蚊一個定食
佢個吉列蝦豬柳泡菜湯好味,  個蝦同豬柳都OK, 好香口

不過朋友叫左個吉列蝦雞扒就有D失望, 個蝦就好好味既
但係個雞扒係凍冰冰,  同唔太新鮮
唔太建議大家叫雞扒~
不過佢其他野都不過不失, 價錢環境都OK
餐廳人手唔太夠, 所以落單搵人都比較難
但態度是ok的!~
2022-04-23
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2022-04-08 442 views
呢排冇堂食,諗住喺荃灣西附近搵食,突然間好掛住滑蛋吉列豬扒飯,所以就過咗嚟諗住買個飯食,但係又見到出面有好多poster,宣傳緊呢個飯,所以就買咗。個飯嘅份量好大,仲有好多嘢食,一定會啱唔夠飽嘅你食,水準一如既往唔錯。
橫綱便當
橫綱便當
TakeAway
2022-02-01 554 views
每次經過如心都會見倒有人排緊隊同飄出香氣。個炸蝦鮪魚定食啲鮪魚有啲腥腥地嘅感覺,但口感彈牙同實到以為食緊好腍嘅豬扒,吉列蝦啲肉質都好好,但個姜蔥同汁就...ok啦...定食有附上一小碗野菜豚肉湯。滑蛋鰻魚定食嘅讚岐烏冬好大條好彈牙,但個湯好淡,而鐵板滑蛋鰻魚啲汁就好鹹...咁睇balance啲就岩岩好了...

2021-11-24
Dinner
2021-12-14 662 views
剛開業嘅時候 門口都勁多人排隊諗住等人潮過去嘅時候再試試今次機會嚟啦 平日收工 都唔太多人排隊排隊嘅時候已經睇定餐牌 🤔太肚餓啦 哈哈 睇圖片太吸引 樣樣都想試最後揀咗個鐵板滑蛋鰻魚定食 $69 武士漢堡扒吉列雞扒定食 $79整體食物偏鹹 而鰻魚好多骨 可能剛開店太多人排隊 會令人有好大期待
剛開業嘅時候 門口都勁多人排隊

武士漢堡扒吉列雞扒定食 $79

整體食物偏鹹 而鰻魚好多骨
可能剛開店太多人排隊 會令人有好大期待
2021-11-25 434 views
如心廣場越開越多食肆,哩間行過幾次都好多人排隊,網上食評又好壞參半。見價錢幾平,而且我12點前到達,所以無嘜人又唔使排隊就入內一試。環境潔淨,坐位唔太迫。睇完餐牌落order就見坐無虛席。跟餐有野菜豬肉湯,湯底係麵豉湯有白蘿蔔,紅蘿蔔,洋蔥同肉片,好多料,但個人唔太喜歡麵豉湯。鐵板滑蛋鰻魚定食,鐵板菜式通常都係好熱,但哩個鰻魚定食嚟到只係暖,鰻魚味道普通但個鰻魚汁甜甜哋用嚟送飯都幾好,碗飯都幾大碗,一般男士都夠食。吉列炸蝦豬扒定食有兩隻吉列蝦同一大塊吉列豬扒,份量十足。蝦同豬扒都炸得好脆唔多油,蝦爽口彈牙,豬扒軟腍,外脆內軟。枱面有中華沙律汁配一齊食就更正。小食叫咗唐揚炸雞,一碟有5件,外層上咗薄粉炸,雞皮炸得香脆,雞肉軟滑好juicy。今餐所有炸物都做得出色,鰻魚就比較遜色。份量價錢都適中,唔使排隊等都食得過。
環境潔淨,坐位唔太迫。睇完餐牌落order就見坐無虛席。

野菜豚肉湯

鐵板滑蛋鰻魚定食

吉列炸蝦豬扒定食

吉列炸蝦豬扒定食有兩隻吉列蝦同一大塊吉列豬扒,份量十足
。蝦同豬扒都炸得好脆唔多油,蝦爽口彈牙,豬扒軟腍,外脆內軟
。枱面有中華沙律汁配一齊食就更正

唐揚炸雞

2021-11-23
Lunch
2021-11-24 308 views
吉列豬扒專門店成日好多人排長龍,今日終於有機會試下,呢度人氣就係吉列豬扒飯/定食滑蛋豬扒飯$66滑蛋非常幼滑,豬扒好軟身,日式甜豉油鮮味野菜豚肉湯 (大)$11由於滑蛋豬扒飯唔係定食,所以無湯,但可以加$11大湯,野菜豚肉湯好鮮甜鐵板滑蛋鰻魚烏冬定食$72原來定食有野菜豚肉湯(小)同白飯$69,但可以加$3轉讚歧烏冬,烏冬好有彈性,而且有幼滑滑蛋同鰻魚,鰻魚肉質好有肉汁,唔錯嘅配搭店舖雖然唔大,但價錢好合宜,CP值高

滑蛋豬扒飯$66
滑蛋非常幼滑,豬扒好軟身,日式甜豉油鮮味

野菜豚肉湯 (大)$11

鐵板滑蛋鰻魚烏冬定食$72

店舖雖然唔大,但價錢好合宜,CP值高

2021-11-02 318 views
滑蛋吉列三重奏飯$69(蝦+豬柳+黃金豚肉餅)炸蝦粉漿好厚,蝦肉爽口,但係偏細隻;豬柳比較厚身,肉質偏實,冇乜味。豚肉餅則洋蔥味偏重;荔枝爆珠白桃乳酸特飮荔枝及白桃味偏淡,乳酸味欠奉,唔建議飲。跟餐價$13單點價$23所有炸物既炸粉比較厚身,而且有d介口,油膩感亦偏重,食完之後好滯。📍吉豚屋吉列豬扒專門店荃灣大河道98號如心廣場二期1樓116號舖✨評分:5/10💰人均價錢:$82(未加一)
滑蛋吉列三重奏飯$69
(蝦+豬柳+黃金豚肉餅)
炸蝦粉漿好厚,蝦肉爽口,但係偏細隻;
豬柳比較厚身,肉質偏實,冇乜味。
豚肉餅則洋蔥味偏重;

荔枝爆珠白桃乳酸特飮
荔枝及白桃味偏淡,乳酸味欠奉,
唔建議飲。
跟餐價$13單點價$23

📍吉豚屋吉列豬扒專門店
荃灣大河道98號如心廣場二期1樓116號舖

✨評分:5/10
💰人均價錢:$82(未加一)
2021-10-27 235 views
每次經過吉豚屋都睇到人流,今次係第二次食吉豚屋,唔需要等太耐就可入座☺️是次因為想食麵食,就決定叫以下呢款:吉列豬柳泡菜湯烏冬整體用餐既分量適中,烏冬麵質唔會過淋,彈牙👍🏻 泡菜湯同烏冬好夾,泡菜唔會過辣,湯底加左蛋,令湯底蛋左份蛋香;豬柳外皮炸至酥脆,香口,相比之前食過既炸豬扒,肉質唔會過硬實,再配搭豬扒醬,添加好味😋經過呢兩次係吉豚屋既用餐體驗,本人覺得吉豚屋既炸雞扒同炸豬柳較炸豬扒出色☺️
每次經過吉豚屋都睇到人流,
今次係第二次食吉豚屋,唔需要等太耐就可入座☺️

是次因為想食麵食,就決定叫以下呢款:

吉列豬柳泡菜湯烏冬

整體用餐既分量適中,烏冬麵質唔會過淋,彈牙👍🏻