2022-11-11 5962 views
秋風起,除咗三蛇肥之外,亦都係食大閘蟹的季節。早排睇咗網上介紹呢間餐廳,喺_ _ day有買二送一優惠,好似好吸引,點知上到去睇已售罄😱。於是只能退而求其次,買咗75折的優惠,連埋加一,每位淨$619。我哋期待咗好耐,終於等到用餐呢一日。我哋6點20分去到,排咗陣隊,就被安排坐喺蟹山旁邊張枱。用餐區樓底太矮,成件事感覺超侷促,而且張枱又好細張,放唔到幾隻碟,搞到非常狼狽😅。講返呢次用餐體驗,話明係蟹宴,就一定有好多蟹可以食。一開波見到好多人湧埋去蟹山度攞到盤滿砵滿咁,我都唔敢出去搶。等到差唔多第三輪先出去攞😋。見到職員源源不絕地添加,何須太心急呢!大閘蟹每位一隻,另外附送鴨肝蟹黃米通一份。熟食方面選擇就唔算十分多,可能大家都專攻蟹。最記得有菠菜焗蠔,每位三隻。另外仲有咖喱炒蟹😳。燒味有燒腩仔和乳豬🐖,不過乳豬要排隊,很快就冇得攞了。肉類就有燒牛肉🐂和羊架🐐,質感唔算太嫩滑,一般般。刺身有三文魚🦈、吞拿魚🐋、鯛魚🐟、原粒帆立貝和八爪魚🐙。甜品選擇亦唔算多,不過就有豆腐花和哈根大師🍨。海鮮就有小龍蝦🦞、熟🦐、翡翠螺、青口和蜆等。冇生蠔和龍蝦🙄。整體嚟講算係咁啦(⁠^⁠∇⁠^⁠)⁠ノ⁠♪😲p
秋風起,除咗三蛇肥之外,亦都係食大閘蟹的季節。

大閘蟹每位一隻,另外附送鴨肝蟹黃米通一份。

燒味有燒腩仔和乳豬🐖,不過乳豬要排隊,很快就冇得攞了。

肉類就有燒牛肉🐂和羊架🐐,質感唔算太嫩滑,一般般。

刺身有三文魚🦈、吞拿魚🐋、鯛魚🐟、原粒帆立貝和八爪魚🐙。

甜品選擇亦唔算多,不過就有豆腐花和哈根大師🍨。

整體嚟講算係咁啦(⁠^⁠∇⁠^⁠)⁠ノ⁠♪😲

ps. 最開心第一次食自助餐有薑茶供應,飲到個肚仔暖粒粒,好舒服♪⁠ ⁠\⁠(⁠^⁠ω⁠^⁠\⁠ ⁠)

期待下一次再戰更高質嘅自助餐🥳
2022-11-10
$600 (Dinner)
2022-11-07 1100 views
算享受的自助餐如果是蟹痴,特別喜歡吃凍的蟹腳,其實不錯,坐我右邊的夫妻,每人最少吃了4碟,加一隻面包蟹,我本身對凍的海鮮興趣不大,雖然蟹肉都鮮甜,但真係吃不多,值得贊的是大閘蟹品質不錯,配蟹粉鍋巴份量十分,唯一美中不足係鍋巴不夠脆,尚要改善。其他熱葷及甜品反而合格有餘,當晚尚算享受,其中釀蟹蓋,咖喱蟹,印度咖喱,煎羊架都出色,但係好好笑,返而每位有三隻的波菜焗蠔就比較差,只有白汁,蠔就不見了,太細隻,好多人都淺嚐就算!最後食左幾件甜品,梨批,沙翁等都不錯!提早離埸!
算享受的自助餐

• 甜品
  • 長腳蟹
今次朋友帶我去海景嘉福洲際酒店近期佢哋有「蟹之盛宴」自助晚餐買2送1折扣後平均每個人$534/位顧名思義蟹宴 當然有唔少蟹嘅食物例如大閘蟹(每位一隻)、加拿大鱈場蟹腳、麵包蟹、大閘蟹粉鴨肝鍋巴、焗釀蟹蓋等等整體水準平均 大閘蟹未算好吸引 而鍋巴就都一般般未去到一種令人好難忘嘅感覺刺身有三文魚、油甘魚、吞拿魚、八爪魚、帶子等等冰鎮海鮮有鱈場蟹腳、藍青口、翡翠螺、熟蝦、小龍蝦等等當日原本每人有三隻生蠔不過因為來貨發生問題 變成每人三隻焗蠔如果近期想去嘅朋友仔就要留意啦~甜品方面我覺得Tiramisu比較好食 其他都普普通通Häagen-Dazs 雪糕有4個口味任揀整體感覺都應有盡有嘅~不過就冇乜重點令我覺得好「正」整體性價比:🦖🦖🦖海景咖啡廊 Café on M地址:尖沙咀麼地道70號海景嘉福酒店M層
今次朋友帶我去海景嘉福洲際酒店
近期佢哋有「蟹之盛宴」自助晚餐買2送1
折扣後平均每個人$534/位
顧名思義蟹宴 當然有唔少蟹嘅食物
整體水準平均
大閘蟹未算好吸引 而鍋巴就都一般般
未去到一種令人好難忘嘅感覺
刺身有三文魚、油甘魚、吞拿魚、八爪魚、帶子等等
冰鎮海鮮有鱈場蟹腳、藍青口、翡翠螺、熟蝦、小龍蝦等等
當日原本每人有三隻生蠔
不過因為來貨發生問題 變成每人三隻焗蠔
如果近期想去嘅朋友仔就要留意啦~
甜品方面
我覺得Tiramisu比較好食 其他都普普通通
Häagen-Dazs 雪糕有4個口味任揀
整體感覺都應有盡有嘅~
不過就冇乜重點令我覺得好「正」

整體性價比:🦖🦖🦖

海景咖啡廊 Café on M
地址:尖沙咀麼地道70號海景嘉福酒店M層
👆🏻自費食評,多謝觀看👍🏻今天又來自助餐特輯喔來到這裡是尖東,因為現在是十月我就會吃一個蟹的盛宴拿了麵包蟹麵包蟹的蟹蓋有不同蟹膏我自己prefer橙色的膏也會有白色的蟹膏原來比想像中好食這是加拿大鱈場蟹腳他是比我上次東隅酒店feast那個自助餐更大隻和長一點還有就是一梳梳的很不錯啊看蟹的色澤上看算是不錯了凍熟蝦凍熟蝦都挺爽 彈牙的算鮮味的 大家可以試下啦蟹宴包埋的熟食就有這個大閘蟹粉鴨肝鍋巴蟹粉好像鴨肝就麻麻地 沒有入口即溶感覺呀我們有兩隻大閘蟹其實會看到那一隻蟹油和蟹膏會多點大閘蟹啦 我這個很少蟹膏所以一眼看完蟹拿上手已經不熱了所以蟹膏已經不太香這個乳豬其實都挺厚身有些肥膏啦乳豬皮看上去挺脆的要食先知好不好吃其實就不太好吃試下這個泰式咖哩炒蟹聞上去有淡淡的咖哩味吃下去是甜咖哩來 所以呢蟹肉就比較少 因為今天吃了很多蟹對於這隻蟹我不能給食評Tiramisu最棒! 是看著師父準備時落lady finger 啦朗娒酒囉 Mascarpone還有朱古力粉 很自愈他每一次是六個六個弄出來所以是比較新鮮我好鍾意他的cream很綿做得很有層次 不太甜那層Mascarpone 比我想像中沒有這麼Th

👆🏻自費食評,多謝觀看👍🏻

今天又來自助餐特輯喔
來到這裡是尖東,因為現在是十月
我就會吃一個蟹的盛宴

大閘蟹啦 我這個很少蟹膏
所以一眼看完
蟹拿上手已經不熱了
所以蟹膏已經不太香
大閘蟹,大閘蟹粉鴨肝鍋巴
大閘蟹

比我想像中
沒有這麼Thick
其實不會很膩
甜度我覺得剛剛好
以Tiramisu來說, 很好食
Tiramisu
2022-10-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$610 (Dinner)
加拿大鱈場蟹腳
Tiramisu
2022-10-21 701 views
今晚呢個蟹宴。。。如果係衝住麵包蟹、咖喱蟹、大閘蟹而黎的就一定失望!麵包蟹re-fill左兩轉就已經冇再re-fill!好少量麵包蟹供應!全晚應該極少幸運兒可以一嘗麵包蟹嘅滋味。對於衝着麵包蟹和咖喱蟹而黎既我(咖喱蟹直程冇食過冇見過,應該又係refill 咗幾轉就冇再refill),一定係比差評,冇得傾!仲有,限量每人一份既大閘蟹size細冇乜膏,幸好還有每人限量一份蟹膏鵝肝脆米通,不過總括來說還是對不起今晚這個”蟹宴”主題
  • dinner buffet
2022-10-15 883 views
中秋過後,秋意漸濃,又係時候食大閘蟹的日子,說起來,今年都比較慢熱,有大閘蟹供應的地方可不多,但想食的,總會有法子。暫時有大閘蟹供應的地方不多,而尖沙咀海景嘉福酒店的 Cafe on M 正是其中之一。酒店方面會提供每位一隻大閘蟹,體重大約3兩至三兩半左,而且全是蟹公,蟹膏香滑味濃,但似乎仲可以更好,觀測近日天氣開始轉涼,相信蟹質會更好。另一款限量供應的是大閘蟹粉鴨肝鍋巴,絕對是邪惡的組合。置底是脆卜卜的鍋巴,放上肥美的鴨肝,再澆上一層厚厚的蟹粉,口感層次分明,油香四溢,超正。當然,食大閘蟹一定要有杯薑茶暖胃,而餐廳的薑茶是每日新鮮煲的,薑香十足,必飲。海鮮喜歡海鮮的朋友,當然要圍住海鮮區狂掃。鱈場蟹腳肉質鮮甜,難怪好多人係拎整整一碟慢慢食。麵包蟹又係爆膏蟹,同行有女士可以狂掃一隻半,厲害。小龍蝦係酒店食小龍蝦,貨源及質素有保證,食得自然安心,細細隻就嫌剝殼麻煩。翡翠螺都幾大隻,韌韌地有嚼頭,幾好。加埋凍熟蝦、海蜆同青口,陣容不俗。刺身港人最愛的Buffet菜色之一。個人首選一定係肥大肉厚,肉質幼嫩的帶子,再來是少見的劍魚腩。仲有鯛魚、三文魚、吞拿魚及八爪魚,解凍處理得不錯,沒有討厭的
暫時有大閘蟹供應的地方不多,而尖沙咀海景嘉福酒店Cafe on M 正是其中之一。
另一款限量供應的是大閘蟹粉鴨肝鍋巴,絕對是邪惡的組合。

海鮮

喜歡海鮮的朋友,當然要圍住海鮮區狂掃。
鱈場蟹腳

肉質鮮甜,難怪好多人係拎整整一碟慢慢食。
麵包蟹

又係爆膏蟹,同行有女士可以狂掃一隻半,厲害。
小龍蝦

翡翠螺

都幾大隻,韌韌地有嚼頭,幾好。

加埋凍熟蝦、海蜆同青口,陣容不俗。

刺身

港人最愛的Buffet菜色之一。
個人首選一定係肥大肉厚,肉質幼嫩的帶子,再來是少見的劍魚腩

仲有鯛魚、三文魚、吞拿魚及八爪魚,解凍處理得不錯,沒有討厭的雪味。

Carving Station

Rump

切一片厚厚的 Rump 肉,見滲出血水,是喜歡的medium rare,肉味夠濃,正。
燒乳豬

每晚只提供一次,乳豬皮要快食,否則就會變韌。
自家製燒腩仔

芝麻皮脆卜卜,五層肉夠肥美。

泰式豬頸肉

炸得好香口,但又不會過焦。

灼料吧

其實之前一次試過冬蔭公湯河,已經覺得比不少坊間餐廳勝一籌,想不到連越式湯河都有水準,湯底清而香,配料有牛腩、牛柏葉、札肉、鳳尾蝦、牛丸、肥牛及牛筋,就連少見的鵝蒂都有出現,下點魚露來提鮮,味道更佳。

熱葷

其實整個熱葷區都有水準,的確有點驚喜。
焗蠔

雖然近排自助餐已經有生蠔提供,餐廳亦有芝士菠菜焗蠔供應,不錯。
香蒜辣椒蟹肉意粉

若然大家同蟹係有仇,今次真係可以本利歸還 因為不單止蟹肉下得重手,而且意粉更有嚼口,辣辣地好惹味。
釀蟹蓋

再來當然又係蟹肉菜色,平時一隻蟹蓋閒閒地都收你一百幾十,家陣可以任食蟹蓋,雖然細細隻,反而不會浪費。
紐西蘭羊架

烤得好嫩,但羊羶味好輕,女士都應該無問題。
乳酪咖喱雞

出奇地嫩而入味,印籍廚師處理得好好。
泰式咖喱炒蟹

好大隻蟹,尤其是個咖喱汁,可以用印度薄餅蘸點享用,滋味無窮。

草菇扒時蔬

食得多肉,不如來點菜蔬。
薑葱蒸石班

並非原條上,而係班塊,也好,大家都食到,因為原條上,好多時食到一半似係比人蹂躪過後,慘不忍睹,家陣人人食到,啖啖肉。

加上咖喱牛、青椒薯仔咖喱、蒜蓉薄餅、印度香飯、焗鱸魚、紅酒雜菜燴牛肉、芝士白汁焗時蔬、XO醬西芹炒蝦仁青口以及櫻花蝦帶子炒飯,熱葷係收貨的。

中湯每天更換,而今日係人參雞湯,甘甘地又清甜,舌底生津,好啱我成日捱夜睇波。

至於西湯是蟹柳粟米忌廉湯

甜品

雪糕係品牌Häagen-Dazs,原以為都係大路口味,但睇真,竟然係 Watermelon & Stawberry、Matcha Green Tea 以及 Blueberries & Creamcherry & blackberry,係 Buffet 中非常少見。
甜品中的超級亮點,就一定係即製 tiramisu,平日食自助餐都經常食到,但新鮮即製真係第一次,而且質感非常濕潤,入口滿是可可粉的甘甜,愛甜品的朋友,無可能錯過。
另一款要介紹就係班蘭沙翁,甜度恰好,鬆軟有嚼口,不錯。
另外,仲有泡芙、朱古力薄脆蛋糕、伯爵茶朱古力撻、榛子忌廉蛋糕、藍莓撻、紐約芝士餅、桂花糕、抹茶千層蛋糕、抹茶蛋糕、梨子批及葡撻,種類多之餘,質素又有水準,加上細細件,可以食多幾款。

水果

飯後果有西瓜、菠蘿、哈蜜瓜、蜜瓜以及香橙

2022-10-15 755 views
前一日通知冇生蠔🦪都算,諗住仲有其它嘢食,可惜全場除咗長腳蟹、燉湯 、湯粉之外,幾乎係冇嘢食得落。焗蠔好腥,擺落口都要吐出嚟,刺身樣樣都唔新鮮,帶子仲係由冰水撈出直接俾客,壽司🍣又凍又硬,食一件冇再食,熱盤睇個樣就知唔好食亦都冇食,甜品少到可憐,沙律不過不失,每人限一隻大閘蟹好細隻,乳豬限兩件太肥唔好食。呢餐連埋加一650蚊,係超唔抵,質素差到一個極點,普通放題都好過佢太多太多,真係好失望,失望到忍唔住俾出人生第一個對餐廳嘅負評
2022-10-11
$650 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 長腳蟹
2022-10-02 1120 views
蟹宴自助餐收成$800 ,加埋10% , 差不多$900 ,每人配給只係得壹隻3兩重大閘蟹同一塊蟹粉鍋巴,生蠔3隻,鵝肝一件,其他嘢種類少又難食。試過一次永不幫襯,中伏。
介紹過Cafe On M的自助晚餐後,這次介紹一下酒店的自助早餐。🍽☀️ 自助早餐種類繁多,西式單是蛋類供應就有煎蛋、炒蛋、烚蛋、奄列,正中小編心意😙 奄列即點即製,餡料有火腿、洋蔥、三色椒、番茄、蘑菇、芝士;來了一個全要,豐富美味。如胃口大好,不妨把薯餅、香腸、煙肉、粟米加上烘焙類的主食,如牛角包、窩夫、熱香餅、鬆餅等,自組成一個All day breakfast ,再配上穀類早餐,實在是相當豐富。🥢 個人感覺中式方面的選擇則比較遜色,蝦餃、燒賣屬普通貨色,味道一般;牛肉燒賣粉漿感強,實在比較難入口🫠 腸粉可以自助加上甜醬和麻醬,配上當日的菜乾豬骨粥,味道還是不錯的。另外還有炒麵、珍珠雞等供應。早餐飲品也有不少選擇,除了咖啡和茶外,還可以選擇果汁。當然如果胃口絕佳的大家更可選擇吃沙律、水果、乳酪等……自助早餐每日由07:30開始供應,食物種類比想像中更豐富多彩,值得一讚。🏨 酒店:海景嘉福洲際酒店 🌐地址: 香港九龍尖沙咀東部麽地道 70 號🍽 餐廳: Café on M🖼 酒店環境: 4.5/5💰 總體CP值:4.8/5👅 自助餐味道:4.3/5🔰 餐廳環境:4.3/5🕴🏻 總

🏨 酒店:海景嘉福洲際酒店
🕴🏻 總體服務:4/5
👀 回頭率:4.5/5

🐮 #cowingstaycation
🐮 #cowing吃在尖沙咀

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #尖沙咀美食 #相機食先 #吃貨 #食好西 #香港好去處 #海景嘉福洲際酒店 #海景咖啡廊 #CaféonM #hkblogger #hkinfluencer
2022-09-28
🏨 尖東快閃體驗「味」力住宿展食力(晚餐)🌟 第2階段第2期的消費券終於發放,大家會促進本地經濟嗎? 這次為大家介紹舒適寫意的食玩體驗,大家不妨考慮襯假日到位於尖東的海景嘉福洲際酒店吃喝玩樂一番。酒店現時推出「味力住宿之旅」計劃,住宿計劃更包自助早餐及自助晚餐。🍽🌕 自助晚餐當日最後一晚做「海鮮盛宴」主題 ,(現在正做蟹之盛宴主題),每位客人會獲2張籌,分別可領取即開生蠔(每位三隻)和芝士忌廉菠菜焗蠔(每位一隻)。凍海鮮區包括加拿大鱈場蟹腳、麵包蟹、青口、螺、蜆、蝦和小龍蝦,對於生蠔每人配額3隻會有點不夠喉,蠔肉算鮮甜多汁。長腳蟹蟹肉比較咸,肉質不太結實多海水。麵包蟹反而有驚喜,爆多蟹膏,屬必吃海鮮。 🥗 凍肉有三款,沙律、沙律菜和水果也有5-6款,都是新鮮大路之選,建議留肚食其他美食。🍣 刺身方面,帶子是比較推薦的,鮮甜厚肉。吞拿魚肉比較鬆散,有點小失望。壽司外觀不錯,朋友大讚北海道松葉蟹肉蟹膏壽司高質味美。🍽 熱食方面,小編吃自助餐最喜歡的西式熱葷就是燒牛肉和即燒羊架。牛肉肉質頗嫩,味道不錯。即燒羊架煎得外層微焦,內裡肉嫩多汁,加上一點薄荷醬有解膩作用,推薦。西班牙海鮮飯也是不錯的
🏨 尖東快閃體驗「味」力住宿展食力(晚餐)

🍽🌕 自助晚餐

🍽 熱食方面,小編吃自助餐最喜歡的西式熱葷就是燒牛肉和即燒羊架。牛肉肉質頗嫩,味道不錯。即燒羊架煎得外層微焦,內裡肉嫩多汁,加上一點薄荷醬有解膩作用,推薦。西班牙海鮮飯也是不錯的選擇,飯粒煙韌。炸蝦則粉漿偏厚,有點失望。反而印度美食咖喱羊香料味出眾,配搭印度薄餅/脆餅,味道一流。

🥢 中式熱葷方面,原來每晚19:30會有乳豬供應,每晚只有一輪一隻乳豬供應。還是機智的朋友看到鄰桌在吃乳豬,小編才趕快到燒味站領取。乳豬皮尚算香脆,稍稍硬一點。反而燒肉皮做到鬆化香脆,但五花腩偏肥及入口較咸。中式燉湯也是個人喜愛項目,當晚燉湯是人參燉雞,暖呼呼的微甘易入口。

🍮 甜品方面,除了大路的小蛋糕和迷你撻外,還有豆腐花、Häagen-Dazs杯裝雪糕和即製意大利芝士蛋糕。

以晚餐來說,種類尚算豐富,客人可由18:30至22:00,時間充裕,可慢慢試勻各款環球美食。

👅味道:4.7/5
🌐地址: 香港九龍尖沙咀東部麽地道 70 號

🐮 #cowing吃在尖沙咀

2022-09-27
2022-09-20 1285 views
住酒店的日子 ,一頓悠閒豐富的自助早餐是少不了的, 睡覺睡到自然醒 ,豐富早餐食到十一點 ,多麼安逸的日子 ,坐在窗邊的位置 ,早晨輕柔的陽光照住 ,五顏六色的早餐 ,健康又美味 ,有最喜歡的新鮮菠蘿 ,香脆甜蜜的哈蜜瓜 ,這裏的麵包十分出色 ,烤到脆卜卜 ,搽啲牛油, 望住窗外的景色 ,慢慢享受 ,咖啡飲完一杯又一杯, honey最鍾意食麵包布甸 ,添完一次又一次。 抗疫的日子沒完沒了 ,staycation 到那年那日, 真希望快些走完疫情 ,回復到正常的生活, 期待可以 隨時去旅行的日子。
這次住進這家酒店,套票包括早餐,在check-in時職員給予一張有二維碼的字條預訂,兩個時段(7:30 / 9:15)選其中一個,而我們選了前者。 可惜早上遲了起床,約8:30才到餐廳,接待處的職員提示我們用膳時間只餘大約45分鐘,但我們不想等下一節,決定入座。 我們獲安排坐在餐廳最角落的一處,看見大堂華麗的吊燈,雖然沒有窗外景色,但總算開揚。但如果坐在取食物區的位置,樓底較矮,感覺有點焗促。 我們全場走了一個圈,看看一下食物的種類,憑記憶記綠如下: 西式 辣肉腸、莎樂美腸、開心果仁豬肉腸、芝士、水果 煙肉、火腿、腸仔、煎蛋、烚蛋、奄列、茄汁豆、栗米、蕃茄、椰菜花、各類麵包、熱香餅、窩夫餅、麵包布丁、乳酪及穀物類等。 中式 點心(蝦餃、燒賣、牛肉、珍珠雞及蒸包) 粥、炒麵、炒飯、腸粉、雜菜及豆腐等。 粉麵檔有各類食材(火腿、魚蛋、豬肉丸、豆卜及唐生菜),而粉麵有通粉及銀針粉等。 飲品有牛奶、橙汁、蘋果汁及菠蘿汁等。 先拿了西式食物,這是典型的西式早餐配搭,肉類、煎蛋、茄汁豆、栗米和蕃茄,味道全是平平無奇,當然栗米和蕃茄新鮮,多汁甜美。 接著拿了熱香餅、窩夫餅

我們全場走了一個圈,看看一下食物的種類,憑記憶記綠如下:

西式

辣肉腸、莎樂美腸、開心果仁豬肉腸、芝士、水果

中式

點心(蝦餃、燒賣、牛肉、珍珠雞及蒸包)

粥、炒麵、炒飯、腸粉、雜菜及豆腐等。

飲品有牛奶、橙汁、蘋果汁及菠蘿汁等。

接著拿了熱香餅、窩夫餅和cold cut。熱香餅一夾即散,窩夫餅鬆軟可口,兩者配蜜糖和忌廉,味道不錯。Cold cut口感軟滑,帶有鹹香。

到了中式食物,蝦餃一夾,皮已爆開,而連同燒賣及牛肉質素一般,和廉價酒樓點心的味道差不多。點了一碗湯銀針粉,配了魚蛋和豬肉丸,湯底味道寡,銀針粉和配料同樣很普通,有點像快餐店的早餐湯粉一樣。

總結來說,食物種類還可以,但全都是基本廉價食材,味道只可勉強合格。對比自己光顧過其他酒店的自助早餐,曾遇過韓式及日式的食物及較精緻的糕點,這方面比較失色。

服務絕對可以一讚,雖然我們遲入座,但到該節完結時未有職員請我們離開,他們的處理很有彈性。而即使我們坐在最偏遠最角落的一處,侍應亦頻頻為我們收拾碗碟,服務態度亦很好。就算拿取食物期間有職員路過,亦會主動和食客說”早晨”。因此,服務值得給滿分。
2022-09-04
Type of Meal
Breakfast
2022-08-21 1758 views
好多人同我講呢間酒店嘅buffet係好好食嘅所以媽媽生日嗰日就帶咗佢去食。但可能期望太高啦我覺得真係一般般,首先自助餐食物款式選擇少,其實冇乜好食,鍾意食蟹嘅或者凍盤海鮮嘅可能會OK嘅,但因為我比較鍾意食熱食,真係冇乜嘢揀,而質素亦唔係特別好食。所以真係好失望。如果自助餐依個價錢應該唔會再揀呢間。☹️☹️☹️☹️☹️
好多人同我講呢間酒店嘅buffet係好好食嘅
所以媽媽生日嗰日就帶咗佢去食。
但可能期望太高啦我覺得真係一般般,
首先自助餐食物款式選擇少,
2022-08-21 1302 views
由於訂座爆滿嘅緣故所以只能夠喺樓下大堂食要行一條好長嘅樓梯嘢食嘅種類都算多有粥啦 有蝦餃 燒賣 yogurt 有奄列. 有煎蛋有腸粉 煙肉 仲有果汁任飲 粉麵檔 都係正常早餐有嘅嘢最特別嘅係竟然有夜晚食嘅涼瓜牛肉同埋紅燒豆腐
一行三人,家庭聚餐,對食物冇乜期望,只係想坐耐D,邊食邊傾吓計。每位有限量既半隻焗龍蝦同焗蠔,味道一般。有職員逐枱提醒乳豬只出一次,但偏油,唔脆,仲有好強烈既羶味凍海鮮大部分都過鹹,比較可以既係龍蝦鉗同好難攞既麵包蟹。辣牛肉沙律同青木瓜沙律好開胃,酸辣甜比例完美。熟食方面,海南雞夠嫩,印度咖哩芝士同乳酪雞好正,香料足,味道算幾正宗。其他一般。有即煮海鮮泡飯,冬蔭功湯麵,冇試。甜品印象深既係Tiramisu,每次只出兩到三份,係可以見到未浸既ladyfingers,而咖啡酒係即場混合,可可粉亦係立刻篩上去。cheese好滑口,手指餅質地剛剛好,乾濕拿捏得啱啱好,推薦一試。Häagen-Dazs 有3個新口味,strawberry and watermelon,chocolate and strawberry twist and crunch, cherry and strawberry,仲有抹茶。最中意朱古力脆脆加士多啤梨,好有口感。飲品有自助區,有汽水,凍熱茶水,咖啡,奶可以自斟自飲,方便。整體食物一般,但staff好勤力,而且好留意客人需要,refill算快,即使差唔多完場,例如雪糕

凍海鮮大部分都過鹹,比較可以既係龍蝦鉗同好難攞既麵包蟹。
辣牛肉沙律同青木瓜沙律好開胃,酸辣甜比例完美。

有即煮海鮮泡飯,冬蔭功湯麵,冇試。

整體食物一般,但staff好勤力,而且好留意客人需要,refill算快,即使差唔多完場,例如雪糕某味道冇哂,只要主動問,職員都樂意幫手入雪房攞。餐廳既氣氛好好,感覺舒服自在。